Unavená zo života

11. jún 2024

Ahojte tešila som sa po dlhej zime, že príde jar leto a budem so synom stále vonku.
Zima je dlhé obdobie plné chorôb. Teraz zase chorý syn, do toho aj ja už skoro dva mesiace mi niečo je. Raz sople, raz kašeľ, raz teplota, hrdlo, dookola vkuse s dvojdňovými prestávkami. Už som aj ja taká chorlava ako môj škôlkar.
Dávam vitamíny, stále mám doma nejaké ovocie, zeleninku chrumkat.
Už fakt ma to nebaví. Stále choroby a zavretí sme doma. Už ani domáce práce a varenie nerobím s chuťou. Často som smutná z toho. Ubija ma to. Akurát toľko že som začala doma večer cvičiť aj to len jemne po 10 minút lebo stále mi niečo je raz hrdlo...stále niečo. Nemôžem ani nijak sa realizovať, že nájdi si koníček. Synček ma stále potrebuje, či zahrať sa, niečo prečítať a tak, a mňa už ani to nebaví a chcem byť milá usmievavá mama a nie do všetkého nútiaca sa kopa.

elenatomasova
11. jún 2024

Musíš vydržať synček nebude stále malý pomaly vyrastie . Potom sa ti život zmení zas bude ináč a nemáš rodinu kamarátky?Čo otec malého on ti nepomáha aby si mala čas trošku pre seba?

madeincssr
11. jún 2024

Ja by som ti doporucil aj tak byt s malym co najviac na cerstvom vzduchu aj miernom slnku (hoci aj dalej od ludi, miestna priroda, park, lesik...) Organizmus to potrebuje. Aj primerany pohyb, aspon chodza. Posilni to metabolizmus, psychiku aj imunitny system. Aj zmenis stereotyp, domace prostredie a prides na ine myslienky.

doriiis
11. jún 2024

Bývaš v byte,či v dome?

katkaseiner
11. jún 2024

Obcas sa takto citim aj ja... inokedy od aprila mame pokoj s chorobami ale tento rok je nejaky vynimocny... syn kasle uz celu vecnost, mna vcera tiez chytalo hrdlo...
Mam pocit ze tento rok ani jar poriadne nebola a leto je tiez v nedohladne.... snad sa to pomaly zmeni a slniecko nas trochu nakopne.

zuzidr
11. jún 2024

@katkaseiner ved cely apríl, máj, aj doteraz jún bola jar nie:? teploty od 5-28 stupnov sú jarné podľa mňa v tom to rozmedzí....
vydrž je to len obdobie, treba byť často na čerstvom vzduchu ked nie sú teploty, veľa soplov a kašlov bolo tento rok z alergie a prachu

katkaseiner
11. jún 2024

@zuzidr jasne ze bola jar, len proste doteraz sa mi jar spajala s tym ze deti su zdrave ale tento rok je fakt onicom

luccija
11. jún 2024

Obidvaja k imunológovi a výtery.

majka99999
11. jún 2024

Ak nie je teplota, mozete ist na vzduch, na prechadzku. Skocila by som som s malym mozno na vyter, moraxella alebo plucne chlamydie sa mozu premnozit a hned je clovek odpaleny. Inac tiez sme boli chori pred 2 tyzdnami. Tak este nie sme uplne fit, ale kvoli tomu clovek nesedi predsa doma.Mozno chyba zelezo a vitaminy.

autor
11. jún 2024

@elenatomasova všetci z rodiny sú odcestovaní. Kamoška postráži keď je chorý a ja musím do práce. Zadarmo to nie je, ale je to pomoc. Jedine keď do práce musím, tak dávam postrážiť, lebo ona je v garsónke takže má málo miesta.
Jeho otec iba z času na čas, fakt zriedka na hodinku dve. Zriedka znamená fakt možno raz do mesiaca.

autor
11. jún 2024

@madeincssr určite áno, prechádzky hlavne v prírode su super.

autor
11. jún 2024

@doriiis bývam v malom byte. Aj z toho som nespokojná že v úplne maličkom. Iné si nič dovoliť nemôžem.

autor
11. jún 2024

@katkaseiner zimné obdobie presne preto nemusím. Stále dookola choroby.

autor
11. jún 2024

@luccija na imuno chodím do synom. Znížená imunita. Občas ma nejaký preparát. V zime stále na predpis. A inak dávam doplnky. Ešte skúsim oscillo, to vraj pomohlo známej.

autor
11. jún 2024

@majka99999 skúsim aj železo doplniť. Dávnejšie mi chýbalo a nemala som energiu. Na prechádzky určite pôjdeme aspoň tak trochu to áno s radosťou. Syn by chcel šantit športovat a bicykel. Až keď bude zdravý tak znovu bude môcť takého aktivity a ja s ním tie, nejaká lopta, kokobežka. Len musíme byť fit. Také je to blbé obmedzujúce keď pre choroby nemôžeš viac sa tešiť zo života.
Ako som vďačná za veľa vecí, ktoré v živote mám, ale chýba mi strašne, a verím že aj synovi, robiť nejaké športové aktivity.