Ahojte. Som už zúfalá z mojich myšlienok...
Mám dcérku a jej otec sa o ňu nikdy nezaujímal. Odišiel keď som bola ešte len na začiatku tehotenstva. Nikdy ho nezaujímalo zdravie malej, ani či má čo jesť, nosiť, atď atď. Jeho mama sa sem tam ozve. Pár vecí jej pokúpila ale videla ju len zopárkrat. Nechcem od nich žiadne peniaze. Žiadnu pomoc. Nie je uvedený ani v rodnom liste. Ale stále sa bojím, že si požiada na súd o testy otcovstva. Je vôbec niečo také možné z jeho /ich strany ? Veď to by mohol hocikto keď malá nemá otca uvedeného. Podotýkam, že chalan má/mal problémy s drogami. Veľmi sa bojím, že bude malú chcieť vidieť... Stretávať sa s ňou... Že mu raz jedného dňa prepne....
Máte s niečím takým skúsenosť?
@deti95060810 ale o testy otcovstva môže požiadať nie?
Som v rovnakej situácii, áno, môže požiadať o testy otcovstva ale musel by ti spätne vyplácať výživné, takže pochybujem že to spraví. "Môj" sa sudom vyhráža od kedy sa malý narodil (opustila som ja jeho). Ale záujem o to, či je zdravý, či mu nič nechýba, či už rozpráva, atď.. je nulový. Na Vianoce mu poslal 1 pár ponožiek a reklamný hrnček.
@januss21 Ano, moze poziadat o testy otcovstva a nasledne urcenie otcovstva. Ak testy dokazu ze otcom je, Sud nariadi zapis do RL aj bez Tvojho suhlasu, a urci rodicovske prava a povinnosti (najma styk a vyzivne)
@oliviakatka Nie, nemusel. Mohol by musiet v pripade, ze tak Sud rozhodne, co moze, ale nemusi.
Snáď by preboha nedali narkomanovy dieťa ☹️ dotetaz ani obraz ani zvuk... Len stále rozmýšľam nad tým, že čo keď...
Stále sa pohybuje odjakživa v kruhoch nie zrovna čestných a dobrých ľudí a nechcem aby ma dcéra videla niečo také...
Navyše si ľúbi k tomu všetkému aj vypiť...
Bojím sa hlavne toho, že jeho mama začne vyrypovať...
@evittam pokiaľ sa žiadna z vás nestretla s takým človekom tak nemôže súdiť a už vôbec sa vyjadrovať k tej téme 🙂
A pýtala som sa na jeho práva a nie na tieto omáčky okolo. Skúste všetky múdre čítať s porozumením a keď nemáte čo povedať k otázke tak sa radšej nevyjadrujte. K ničomu to nie je.
@evittam to je milé ale trepať z cesty a vytvárať nezmyselné debaty s pani vyššie len pre zdvihnutie nízkeho ega je na zamyslenie. Ako som povedala keď nemáte čo povedať k danej téme nehovorte nič. Charakter človeka a jeho skutočná tvár sa môže ukázať aj po 10 rokoch 🤷🏻♀️
Takže očividne ste mali v živote šťastie len na tých lepších ľudí.
Ale ďakujem za vaše vyjadrenie 🙏🏼😄😂
@januss21 Úplne tvrdo a na rovinu: ten Tvoj ex-feťák má úplne iné priority ako Tvoje decko.
Prečo preboha by sa k nemu hlásil, keď mu z toho vyplynú len povinnosti a nepríjemnosti? Vláčiť sa po súdoch, doťahovať sa s Tebou, musel byl platiť, ak nie, naháňali by ho policajti a exekútor... A k tomu decko, ktoré ho nepozná, nie je na neho zvyknuté a on by sa oň musel starať. Snáď je Ti už jasné, že ak sa nezaujíma doteraz, neskôr už po Vás ani neštekne.
A neplánovanych alebo aj plánovaných detí si ešte môže narobiť...
@heleninamama Dúfam, že máte pravdu.
Ďakujem 🙂
@heleninamama Lepsie by som to nenapisala.👍
@evittam
To malo od slušnej otázky ďaleko 😄
Ale poznali sme sa dlho. Dcéra bola chcená. Posledné týždne to nefungovalo. Zistila som, že som tehotná. Odišiel. Nikto nič o ňom nevedel. Asi po mesiaci sa ku všetkému priznal. Chcel aby som išla na potrat. Nesúhlasila som a vychovávam si dcérku sama. Jeho mama sa čas od času ozve. Len je taká povaha, čo rada do všetkého vŕta a vyvoláva konflikty. A viem, že mu stále malú núti. Ale on podľa všetkého nemá záujem...
@januss21 Tak potom je len dobre ze to dopadlo ako to dopadlo a súhlasím ako som uz napisala s
@heleninamama
Teda ak do neho jeho matka nebude vrtat dovtedy kym ho zlomí aj to sa moze stat.
Pre boha, zase sú tu ženy, čo s normálnej debaty musia urobiť z autorky to najhoršie, len preto, že nie je dokonalá. Už som v XY príspevkoch písala. Keď nemáte čo PORADIŤ, radšej nepíšte nič. Ubližovať neustále druhým ľuďom a obhajovať sa verejnou skupinou je naozaj veľmi slabé. To zlo čo s tých príspevkov ide... Je mi z takýchto ľudí naozaj veľmi smutno. Fórum si myslím bolo založené na to, aby sme si ako matky pomáhali, poradili. A nie tu na seba útočili. Každá sme iná a mame iný príbeh. Neútočte, neosočujte, NESÚĎŤE. Keď nemáte čo Múdre povedať neragujte a ušetríte bolesť druhým. Len preto, že vy máte nutkanie sa vyjadriť.
ak nie je uvedený v RL tak nemá čo žiadať súd o stretávanie sa s dieťaťom...