Ahojte, mam doma krásneho 10 mesačného syna. Už tehotenstvo bolo rizikové +predtým sme pár mesiacov neboli v práci kvôli korone... Teraz som doma s malým,milujem ho, je to vytúžené dieťa, ale... Ani to neviem vysvetliť, proste nikam nechodím, nemám v Bratislave žiadnu rodinu, bezdetne kolegyne už nezaujímam a na mňa to začína všetko padať. Každý deň sa mi zdá rovnaký, mame menší byt, čiže keď malý spi neporobim nič a keď je hore snažím sa byť s ním. Začala som sa postupne zanedbávať, z upravenej ženy je baba s krátkymi nechtami, mastnými vlasmi a 3 druhmi legin... Malý je dojceny, ešte spinka pri mne. Niektoré dni už nemám záujem proste o nič, stalo sa vám to niekomu? Nič ma už nejak nenapĺňa radosťou :/co vám pomohlo? Potrebujem nájsť nejakú motiváciu
mne velmi pomohli rozne aktivity a kruzky pre deti - baby plavanie, babybalance a pod. tam su mamicky s rovnako starymi detmi, ktore riesia rovnake veci a zrazu si uz mas s kym pokecat, kam sa vychystat a aj dieta sa trosku socializuje s inymi detickami
Na ihrisku nájdeš dalších 100 rovnako unudenych osamelých mamičiek, stačí sa len zoznámiť
Rovnako aj na baby krúžkoch. Tie sú často skôr pre mamičky ako detičky.
Úplne toto chápem a prežívam aj ja. Na začiatku ešte keď bola dcérka malinká tak som študovala ešte na výške. A potom prišlo to depresívne obdobie aj kôli korone že vo svojom okolí naozaj nikoho nemám. Plávanie nám prerušili, to sa našťastie už znovu začalo a je to veľmi dobrá vec. A naozaj som človek čo stále niečo musí robiť niečo čo ho baví. Tak sa venujem napríklad samoštúdiu a teraz som začala pliesť také pufi deky.
Ja mam 3 deti. A citim sa rovnako. :D Ale chodime na ihriska. Zoznamila som sa s mamickami tam. Pri kocikpvani. Susedia. Plus sa snazim chodievat aj na stretka mamiciek.. a keby nie korona,tak materske centrum. 🙂 Ale je to ineee. Stari kamarati nemaju cas alebo chut.. :/
Suhlasim,kruzky.Oni su len naoko pre deti
Su pre matky,aby sa doma nezblaznili😀A tiez mame partiu kamosiek z ihriska.
Ďakujem baby, problém je korona u mňa... Zo zdravotných dôvodov nemôžem byť očkovaná :( čiže kruzky a podobne nič a doma mám malý byt a malý sa na každé suchnutie zobudí tak väčšinou len sedím a kukám doblba, alebo robím niečo tiché. Otecko existuje, len dlho pracuje, s malým je večer chvíľu co ho okupe a uspavam iba ja, lebo zaspáva na prse, snáď to raz skončí a budem chodiť opäť medzi ludi ako človek... Inak už mám pozrety celý netflix, ani to už sa mi nechce zapínať :(
Zima je sama o sebe depresivna.Ale na jar, v lete, maly uz bude chodit a mozte obchadzat ihriska v okoli a urcite sa najdu nejake mamicky na pokec.
jemine nestresuj sa, ze ta nic nebavi. Alebo ze si neni upravena. Nie je to na cely zivot....dieťa rastie, postupne pojde na ihrisko, kde urcite nepojdes s mastnymi vlasmi, alebo pojdes s nim na terasu na kavu a on v detskom kutiku....potom do skolky a ry sa postupne ,aradis do zivota. Ja som bola rada za to obdobie....klud, bez stresu, maly papal, spal, bol zdravy pohoda. Nic som nerobila, žiadny koníček, bol advent, pozerala som vianocne filmy ked spal...tiez mam maly bytik. velmi potichu. vlasy som si umyvala az ked mi padali...ked mam mastne tak mi dost padaju. ...atd....potom bapadol sneh...s malym na sánky, do snehu...trvalo to tyzden...a zas cakala na jar a uz bol vacsi, vedel chodit ako tak...tak sup na ihrisko medzi mamičky...Ale je pravda, ze ja som vela kocikovala a citala knihy. v jed ei ruke kocar a v druhej kniha. Neboj sa....postupne sa najdes. Venuj sa malemu a seba nerieš, ze nutne musíš nieco robit. vsetko pride
Ahoj, ja to mám rovnako… tiež som z BA (konkrétne z DnV) a mame 6 mesačného syna.. ak chceš kľudne sa mi ozvi do správy, môžeme zájsť na kávu a vyvetrať deti 🙂 mám aj veľa konickou, skôr športových a chcela by som partacku 🙂
Keď mali spi a nič nerobíš, skús si nájsť koníček, pliesť deky, vyrábať mydlá alebo sviečky a podobne... Sprav si nejakú aktivitu, pozeraj filmy, čítaj knihu.. A keď ti malý spi umy sa správ si kúpeľ aby si nemala mastné vlasy aj nechty si nalakujes aj sama určite pekne zvládneš upraviť tak ako aj vlasy aj nalicit si sa dá.. A hneď ti sebavedomie stupne. A kde je otecko dieťatka? Opustil vás?