Som sama bez lásky

1. okt 2023

Ahojte, som sama s dcérou už 10 rokov. Najskôr som ani nechcela nikoho hľadať, našla som si prácu,kúpila byt, s dcérou to zvladam sama aj finančne,aj po všetkých stránkach sa viem zabezpečiť, v podstate som spokojná do životom, vyhovuje mi,že sama si o všetkom rozhodujem, proste spokojnost. Ani by som už nechcela deti, keďže mám už 40 rokov, ani sa vydať, možno s niekým len žiť alebo mať len spriaznenú dušu, zdieľať radosti,starosti. Ste tu také, ktoré ste boli tak dlho samé a nakoniec vám prišla do života láska? Na zoznamkach nie som, v práci a v reálnom živote sa nemám s kým zoznámiť. Nejako posledné dni rozmýšľam, že by som aj prijala nejakú spriaznenú dušu alebo či mi je nakoniec súdené prežiť celý život sama? Aj keď mám rada svoju samotu, ale keď tu na MK vidím šťastné rodinky, milujúcich partnerov, prišlo mi to trochu ľúto...

pkgirl30
1. okt 2023

ja som sama so synom, zatiaľ 3 roky. občas pociťujem samotu a chyba mi muž do života ale potom to prejde a je mi fajn. Asi by som nerada prežila život úplne sama ale ani na to moc netlačím ak to príde tak príde ak nie tak to asi tak malo byť

autor
1. okt 2023

@pkgirl30 veď ja tiež to väčšinou neriešim, len posledné dni sa zamýšľam, či nakoniec neostanem sama. Ale aktívne nič proti tomu nerobím.

beatinka
1. okt 2023

Ja som bola s dcérou sama 12 rokov. A keď už som sa zmierila s tým, že to tak zostane, zjavil sa môj terajší muž ako blesk z jasného neba. Sme spolu 5 rokov, máme dvojročného syna, a nikdy som si ani nevedela predstaviť, že budem taká šťastná. Držím palce! ❤️

pkgirl30
1. okt 2023

ja som na dvoch zoznamkách lebo inde nemám šancu sa s niekým stretnúť, ale bohužiaľ záujemcovia nie sú. ja neviem či som schopná toho žiť sama do konca života, ale na druhej strane sa bojím toho že čím dlhšie som sama tým horšie sa budem vedieť prispôsobiť niekomu novému...a hlavne či sa bude vedieť chlap prispôsobiť môjmu životu

pkgirl30
1. okt 2023

@beatinka ♥️ preto hovorím, nádej umiera posledná

autor
1. okt 2023

@beatinka jej to je krásne. Ďakujem za povzbudenie. Ja si viem predstaviť žiť aj sama celý život, ale na druhej strane ešte by som rada zažila lásku.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pkgirl30
1. okt 2023

@chodec15 krása a mladosť nie je všetko

autor
1. okt 2023

@chodec15 tak vieš, je to zodpovednosť,keď má človek dieťa. To nie je že vyskúšam vzťah,rozidem sa, zas nájdem iného, proste takto som žiť nechcela,keď mám dieťa. Veď ja si netrieskam hlavu o stenu,že som sama, len by som už prijala niekoho,s kým sa porozprávať,ísť na výlet atď.

pkgirl30
1. okt 2023

skús zoznamky len na nejaký čas... šťastiu treba ísť naproti...neexistuje aby si si niekoho nenašla a bude chcieť aj tvoje dieťa 😉🌞

autor
1. okt 2023

@pkgirl30 ďakujem, no nie som nejako nastavená na zoznamky.

beatinka
1. okt 2023

Inak ja tiež nie som na zoznamky, a tak. Preto som si myslela, že ma už nič nestretne. A v jeden večer mi poslal žiadosť o priateľstvo na FB jeden známy, s ktorým sme sa poznali tak zbežne, že sme sa len pozdravili. Nevideli sme sa viac ako 15 rokov. Žiadosť som prijala, napísali sme si nezáväzne, že sme sa dlho nevideli, ako sa máme a tak… a zrazu sme si písali každý deň, po mesiaci prvé rande, po dvoch rokoch svadba, rok po svadbe bábo. Tiež som si nevedela predstaviť, že nám do systému s dcérou niekto vbehne a budeme sa musieť prisposobovať. Ale všetko išlo tak nejak samo, plynule. Určite veľa spravilo, že aj on mal dieťa z predchádzajúceho vzťahu. Asi po roku randenia sme sa tak zamýšlali, že či by do toho išiel, aj keby sám nemal dieťa. A dopracovali sme sa k tomu, že pravdepodobne nie. Chlapi sa asi nejak “boja” kafrať do vzťahu matka/dieťa. 🤷🏻‍♀️

autor
1. okt 2023

@beatinka presne aj ja tak, na jednej strane neviem,či by som sa vedela ja prispôsobiť a či chcem vôbec vpustiť do nášho života niekoho. Na druhej strane začínam pociťovať,že by som to možno chcela zmeniť. Za tie roky som si zvykla na fungovanie sama s dcérou. Tiež by som prijala niekoho, kto má dieťa, už ten človek veľa veci vníma podobne,keď je tiež rodič.

h2
1. okt 2023

Nerada tu píšem cudzie životné príbehy, tak len stručne: moja známa ovdovela v 35 rokoch, mala tiež jednu dcéru, tiež bola sama cca 10 rokov. Teraz má po 50-tke, minulý rok sa vydávala, je šťastná.

autor
1. okt 2023

@h2 ďakujem 💗

sszuzu8
2. okt 2023

Aj mne príde ľúto keď vidím fotky spolužiačok z cestovania svadby rodinka... Som slobodná mamina už šiesty rok. Mala som vzťah ale to bolo len také.. Nemastné neslane. Asi mi to súdené nie je. Nikdy som nemala pekný vzťah láska rešpekt vzájomný záujem. Výlety spoločne plány niekoho kto to myslí seriózne. Žiaľ no. Učím sa s tým žiť. Mám prácu ktorú milujem mám zdravé detičky čo mi chýba?

autor
2. okt 2023

@sszuzu8 no aspoň máme zdravé deti, niekto nemá ani detičky, to už by bol oveľa smutnejši život, keby bol človek úplne sám.

skoricovycupcake
8. nov 2023

@pkgirl30 nadej je najhorsia vec aka moze existovat

pkgirl30
8. nov 2023
skoricovycupcake
8. nov 2023

Pretoze ...ako sa vravi - nadej zomiera posledna... ak je nieco stratene ...je to stratene - tvoja mysel / rozum to "uz davno vie " ale srdce/ dusa stale dufa, veri ...castokrat ale zbytocne 😔 ....inac 🙂 pekne obrazy ak je to vlastna tvorba taaak 👍

j_m
25. nov 2023

Autorka a pod. Práve som rozmýšlal nad novou témou na MK “Zoznamka” ale náhodou som zachytil tuto tému… Čiže ak je stav ešte aktuálny, skúste mi poslať správu… popíšene, foto, stretneme, uvidíme 🙂 Som dlho nezadaný a bez záväzkov.

simka17161
26. dec 2023

Ahoj skús skupiny na Faceboku. Sú tam ľudia čo hľadajú parťákov na výlet, na turistiku, aj takí čo majú deti.

maxxim
28. dec 2023

@pkgirl30 presne tak. Nevzdávaj sa, čo má prísť to príde. Keď to budeš najmenej čakať, tak to príde❤️

pkgirl30
28. dec 2023

@skoricovycupcake áno vlastná tvorba, ďakujem 🙂.... ináč, možno je to pre niekoho naivita, ale mne sa osvedčilo stále dúfať a veriť, nech išlo o čokoľvek 😉

mimachicha
9. jún 2024

Treba ale mysliet na to, ze casom dcera vyrastie, osamostatni sa, zalozi si vlastnu rodinu. Aby si potom tu osamelost nepocitovala este viac ked budes obyvat byt sama. Ako urcite ta bude dcera navstevovat aj s vnucatom/rodinkou, ale vacsinu casu budes sama. Urcite by som aktivne hladala, aby som si mohla raz povedat, ze som preto urobila vsetko. Lebo takto pasivne cakat, chodit do prace a domov - sanca ze na niekoho noveho spoznas sice je, ale je velmi velmi mala. Stastiu treba ist naproti 😉

mariopo92
15. jún 2024

úplne ta chápem ak sa chceš vyrozprávať kľudne napíš