Ahojte, povedzte mi, čím to je. Ostala som sama s 3 deťmi. Muz, okrem posielania výživného sa o deti nezaujíma. Ale teda, ja mám dve práce. Môj život je len robota,deti, domácnosť. Aj keď niekde ideme, na výlet ako rodina (je vzdy prispôsobený deťom), neustále musím riešiť balenie, jedlo, skriepky deti. Mám aj pomoc od mami, že viem si v kľude vybaviť veci ale na dajake moje koníčky priestor nie je. Keď si viem predstaviť ex život, príde z práce a okrem vlastného zadku sa o nič nestará. Chytá má z toho depka. To fakt mám teraz celý život obetovať deťom? Ja viem, že sú moje, neskutočne ich milujem. Ale tie motivačné vety typu: hlavne že sme spolu, hlavne ze sme zdraví mi momentálne nepomáhajú. Keď večer padám vyčerpaná na hubu...
@anjelicek26 deti sa budú cítiť určite príjemne, keď ich bude takto núkať.Nie, keď nechce nemusí si ich zobrať nikto ho to nedonuti.Stari rodičia nemusia žiť, ale bývať stovky km.Autorka buď rada, že más aspoň pomoc mamy.
@luccija ja myslim, ze zeny toto chlapom toleruju "moc lahko"... idu sa zodriet, padnut unavou, ale nie, ze by si doslapli na stvoritela ludstva, nech sa raz za cas postara tiez 🙄 Oni kamarati, vikendiky, vecer vonku, len presunu peniaze z uctu na ucet... toto nie je fer a ani ok...
ženy vela znesu. si silna, vies si predstavit jeho? ze by mal tolko toho co ty? deti budu rast, budu ti viac a viac pomahat, a on co? on bude sam. kolko lasky das, tolko dostanes, o teba sa bude mat kto postarat o neho nie, raz sa to cele otočí uvidis
Je to len prechodné obdobie🙂. Aj my čo máme manželov padáme koľkokrát večer od únavy z nôh. Tiež ako matka stále riešim čo budeme jesť, či má každý pri odchode z domu všetko zabalené, asi ako všetci rodičia.
Deti ti postupne vyrastú, budú samostatnejšie v samoobslužných činnostiach, viac sa zapoja do chodu domácnosti. Potom to budeš mať ľahšie a nebudeš vkuse taká unavená, nájdeš si čas aj na oddych, kávu s kamarátkou.
@anjelicek26 otec má "právo" nie povinnosť sa stretávať s deťmi, keď nechce, nemusí si ich brávať a nik ho k tomu nedonúti.
@luccija lenže ak ona bude takto ťahať, tak skolabuje
Ani starí rodičia z mužovej strany sa nezaujímajú?
Autorka, aj ked to tsk nevyzera, neobetujes cely zivot. znie to ako fraza, ale deti vyrastu a zas budes ma mat cas. Zatial prijmi akukolvek pomoc, ktora sa naskytne a zlav z narokov na jedlo ci domacnost.
@summer23456 normalne sa s nim porozprava, nastavi si pravidla... pre pana xy rokov boli manzelia, spavali spolu, maju tri deti, to sa nevedia dohodnut na kazdom druhom vikende? Ved roky fungovali, taky "debil" to byt zasa nemoze... rovnako oslovit aj svokrovcov...
Lebo fakt pripad u nas na ulici, ona vsetko vsetko tahala, ona ho "nutit" brat si deti nebude, ona to zvladne, ona to da sama... vies co? Deti maju 12 a 14 rokov, ocinko pochopil , ze su vypiplany a uz s nimi praca nie je, vyzaduje styk s detmi a deti uz asi pol roka odisli byvat k ockovi, lebo tam nie su ziadne pravidla, povinnosti a je to tam "cool"... ziadnu pracu do tych deti neinvestoval a skoncilo to takto...
Na staré kolená bude on sám... nebude mu mať kto ani riť utrieť. Nech je ti to útechou. Deti vyrastú, osamostatnia sa a budú mať potrebu ti pomôcť, lebo nie sú slepé. Vtedy sa karta obráti. Drž sa, verím, že je to ťažké, ale je to len blbá životná fáza...
@anjelicek26 bože, hrozné, chúďa žena, takéto niečo zažiť.
No vieš,len s niektorými chlapmi sa dohodnúť nedá, je to každý prípad iný. Tá tvoja známa možno aj keby chcela deti nasilu mu dávať, on by to nechcel a donútiť by ho nijako nemohla,aj keby tam prišla rovno s políciou.
@summer23456 mne je jej neskutocne luto, noveho partnera si nikdy nenasla (nebol cas), teraz ma 45, prazdny dom... najhorsie je, ze tie deti "ocinkovi" daju sancu aj po rokoch nezaujmu a odpustia cokolvek...
@anjelicek26 ja si myslím, že to ešte neskončilo, tie decká sú v puberte, je len otázkou času, kedy sa to tatíčkovi celé vymkne spod kontroly a vráti ich veľmi rýchlo naspäť... alebo sa tie deti zamyslia nad matkou a jej životom a pochopia. Zatiaľ sú to len deti, očakávať od nich nejaké nesebecké konanie je prehnané. Ale oni skôr či neskôr sa zbadajú. Ale myslím si, že ani nebudú musieť, prvý sa zbadá ocinko, ak je naozaj taký bez pravidiel a neviem čo. Ja radšej nesúdim, lebo pri rozvedených dvojiciach človek vždy pozná len jednu verziu, alebo dve úplne protirečiace si. Málokto sa rozvedie v dobrom a s ohľadom na deti.
@mikadooo uvidime veru... on sa im teraz maximalne venuje, cestuju spolu, sport... ale to najtazsie si ked boli drobce odmakala mama, ale to si uz oni evidentne nepamataju :(
Na to si mala myslieť pred splodenim deti. Ja fakt nechápem takéto príspevky....mala si jedno dieťa,vedela si čo to obnáša a pridala si k tomu ešte ďalšie....načo? To ja nepochopím nikdy toto...
Nannutit každý druhý vikend otcovi, aj keby len na 1 deň. Keď sa bude vykrucat osloviť jeho rodičov, súrodencov, kamarátov nech mu dohovoria.
@anjelicek26 je to hrozné, naozaj, snáď časom dostanú rozum s uvedomia si, kto ich vypiplal
@anjelicek26 a aspoň k nej deti chodia? Aspoň každý druhý víkend?
@summer23456 no ja verim, ze je to mozne, ale ich otec nie je zly, aj ked sa na cele roky od nich odstrihol, teraz im to vynahradza a mame oci pre plac... a nie, deti k nej nechodia, resp. si vymyslaju sto vyhovoriek, aby nemuseli :( Ako tak dobre kamosky nie sme, obcas pokecame pred domom, ked sa vidime, ale vidim, ze ju to strasne trapi...
@anjelicek26 bože, tak by im mal otec povedať, nech ju idú navštíviť aspoň, no fakt strašné dačo, dúfam,že sa to zmení časom. To koľko rokov majú tie deti?
@summer23456 12 rocne dievca, 14 rocny chlapec... puberta naplno 🙄
@anjelicek26 HM, no asi len čakať, raz im to musí dôjsť
@anjelicek26 suhlasim, kolegyna odisla od muza s dvoma malickymi detmi, z toho dcera mala vaznu diagnozu, exmanzel ostal sam v dome, ona isla do panelaku. neskor si nasla dobreho muza, ktory deti prijal ako svoje, zniesol by im aj modre z neba, jej dceru vypiplal a ked boli deti samostatnejsie po puberte, otecko ich namotal k sebe do domu, kde mali volnost, ziadne pravidla a na mamu uplne zabudli.
po rokoch dcera pochopila a kontaktovala mamu, ale zanedlho dcera nahle zomrela a mame ani nedali vediet, nebola ani na pohrebe, otrasne!
@janetinka27 preboha 😳😳😳 to čo boli za ľudia, že jej vedieť nedali? Ježiši ...
Ja mam v okoli niekolko pripadov, ked si (najma) chlapci v puberte vybrali zit s ocom. A co pozorujem, otec okolo nich tak neskace, maju rozdelene povinnosi, proste ziadny mama hotel. Daju im viac volnosti ale aj zodpovednosti. Ti chalani to takto beru.
@anjelicek26 a čo s tým majú rodičia ex? On je za deti zodpovedný a nie starí rodičia.
@anjelicek26 veľa. Si toor robia ženy sami, nie preto ze to chlapom tolerujú ale. Preto. Ze 90perc razí teóriu, matka dieťa porodila, deti patria matke... Vidno to aj tu nie v jednej téme, muž mo chce po. Rozvode zobrať deti, muž chce striedavku.... A potom prídu na to ze áno nie je to take ľahké byť s deťmi sama.
Aj keď teda ak sa. Muž nestará teraz a nemá záujem od deti, tak určite nebol ani milujúci otcom počas manželstva.
Kazdy druhy vikend by mal mat deti manzel. Takze mu to oznamit, deti zbalit a odviezt... uprimne kazdy clovek potrebuje reset a kombinacia tri deti a dve prace je aj na kona vela... ak si ich on "nechce" zobrat, co by som mu asi strucne povedala, ze o tom ani nebudeme debatovat (!!) tak by som ich odviezla dedkovi a babke s jeho strany, ze je to "ockov" vikend... oni mu to uz vysvetlia...