Slobodné maminy - inšpirujte ma, dá sa to zvládnuť?

trudy123
30. jan 2019

Ahojte! Tak v prvom rade vôbec sa nejdem vyplakať,že som slobodná matka. Skôr by ma zaujímali príbehy žien,čo sú slobodnými mamičkami a popri malom dieťati si našli dobrú prácu,postavili sa na vlastné nohy a stali sa proste mega-hrdinkami,že sú samé a živia svoje dieťa! Majú v pohode bývanie,dieťa je zabezpečené,dokážu cestovať....Ako to celé zvládli-hľadám motiváciu,inšpiráciu(keďže som na dobrej ceste).Poprípade Váš celý príbeh(ako ste to zvládali,kto vám pomahál atď...) Absolútne ma nezaújimájú názory,rady žiadnych premotivovaných mám chcem poznať názor iba normálnych reálnych žien-takže šup sem single maminyyy!

liz_lemon
30. jan 2019

moj pripad to nie je, ale mam kolegynu, co je sama s dietatom (nema ani vyzivne na dieta), a teda zvlada to na jednotku, ma byt (bez HU), auto, kazdy rok chodia na dovolenku k moru, dietatu plati kruzky, tabory, pocitac, mobil, ona sama si kupuje pomerne drahe veci (aj ked nie casto), rozmyslala som, kde na to berie, a nakoniec sa priznala, ze jej pomahaju rodicia, ale aj ona sama je taka disciplinovana, nie je rozhadzovacna dopraje si, ale s mierou

saslavka73
31. jan 2019

Pripojím sa. Inšpirácia sa vždy zíde.

trudy123
autor
31. jan 2019

@liz_lemon mozem sa spytat kde pracujete ?

amieima
31. jan 2019

Pripájam sa, tiež ma téma zaujima

zuzinapipina
31. jan 2019

@trudy123 tak v prvom rade si myslím, že každá mamina je super hrdinka a každá slobodna mamina je megastar, lebo je to ozaj ťažké. Ja som ostala s malym sama uz kratko po pôrode. Našťastie som vtedy mala dost peniazkov nasetrenych aby som to istý cas potiahla sama, ale potom som sa ozaj zacala chytat kazdej slamky. Jedného dna som nasla inzerát, ze hľadajú externých redaktorov, a ani neviem ako, už dlho pisem pre hocijake magaziny a zarabim si tak na jedlo pre nas dvoch. Robila som aj mystery shopperku a vzdy som to s Bozou pomocou nejako utiahla. A ako inšpiráciu som mala knihy. Obrovske množstvo kníh, pretože som mala potrebu nasavat, citat, lebo len vdaka kniham som pochopila a prijala svoj,, osud" a zase písaním som sa liečila 🙂 ak by si chcela, kludne napíš, rada ti pomozem nakopnúť, pripadne nieco spolu vymyslime 🙂

trudy123
autor
31. jan 2019

@zuzinapipina ty si uzasna!!dakujem moc za prispevok🙂 a kolko ma maly teraz?

zuzinapipina
31. jan 2019

@trudy123 no ved aj ty si uzasna, uz len preto, že sa vôbec neopustas a chces dosiahnuť niečo viac, ako len čakať, ze sa nieco zmeni samo 🙂 maly bude mat v aprili 3 roky 🙂

mirica
1. feb 2019

@zuzinapipina ...všetko sa dá zvládnuť a podľa mňa treba na to asi jediné...tolerantného zamestnávateľa...ja som najprv ostala sama s najstarším ked mal 2 roky.....no a potom aj s tými troma menšími ked mali 5,5,4 roky....pomáhal mi len najstarší.....teraz je to už trochu ťažšie,lebo 3/4 finančných nákladov je na mne,značkové veci síce nenosíme, ale dá sa to zvládnuť aj s hypo na dom aj s tým , že deti majú poruchy učenia (čiže treba dobrú logistiku).....teraz najstarší už s nami nebýva, pomáhajú doma tí menší.......je to super, sú zlatučkí😍

mamba13
2. feb 2019

@mirica fuha....takže na 4 deti sama a hypoteka na dom? Vau...ako to zvladas, hlavne ten dom ,vsetky tie veci okolo.....

saslavka73
2. feb 2019

@mamba13 Dobrá otázka.

mirica
2. feb 2019

@mamba13 ...no ono to išlo postupne, najprv hypo na menší byt mimo Ba, potom väčší v Ba, a teraz takto -nie je to veľký dom, bungalov. Najstarší už skončil výšku a pracuje, kúpil si byt a odsťahoval sa, takže so mnou už žijú len tí traja menší. Deti takmer nebývajú choré a zamestnávateľ mi vždy vychádzal v ústrety, preto to ide. Ale ako som písala , nemáme samozrejme luxusné veci, a drahé dovolenky. Radšej deťom po troche šetrím, aby ked prídu väčšie výdavky sme to až tak nepocítili. Snažím sa deťom dať tak, aby mali všetko, ale určite nie to najdrahšie.No a s tými ťažšími vecami v domácnosti pomáha najstarší.

merlinja
2. feb 2019

@zuzinapipina ma zaujalo - čo je to "mystery shopperka" ?

zuzinapipina
2. feb 2019

@merlinja robis prieskum naprikad ides do lekarne a podla scenáru si vypytas dany liek, poriadne si vsetko vsimas a potom doma vyplnis dotazník ako si bola spokojna, ako sa k tebe spravali, co ti este ponukli atd.

saslavka73
2. feb 2019

@merlinja Teda ale klobúk dole.

merlinja
2. feb 2019
saslavka73
2. feb 2019

@mirica To bolo tebe _ klobúk dole.❤️

saslavka73
2. feb 2019

@merlinja prepáč to bolo pre
@mirica ❤️

mirica
2. feb 2019

@saslavka73 dakujem, len neviem či je to práve moja zásluha....to zamestnanie je asi ten základ