Zdravim zienky,
Mozno blba otazka,ale moze si slobodna mamicka adoptovat dieta? Dcerka ma 9 rokov a velmi tuzi po sestricke,avsak som s nou sama,takze logicky to nie je mozne. Prosim,ak mate nejaka skusenosti,napiste mi. Myslim si,ze adoptovat dieta si moze len par... Dakujem za rady.
@jankanelka môže aj jednotlivec...
@yukki dakujem, a nahodou nejake podmienky,ktore treba splnat, nevies poradit? Alebo nejaku stranku,kde by som nasla viac info... Pripadne kam sa ist popytat... Vdaka
jankanelka neviem odkial si, ale úrad práce sociálnych vecí a rodiny, odbor sociálnych vecí a rodiny. Tam ta nasledujú, prvá podmienka je podať si na určenom úrade žiadosť o adopciu, a budeš musieť absolvovať 26 hodín prípravu buď na referáte poradensko-psychologických služieb na úrade práce alebo prípravu robí aj návrat a ešte nejaké akreditovane zariadenia. Na UPSVaR to máš bezplatne. Tu prípravu musíš absolvovať do 1 roka a po úspešnom absolvovaní prípravy, pošlú záverečnú správu na určený úrad, kde ta zápisu do zoznamu žiadateľov o NRS a už len čakáš, kým ti ponúknu dieťatko.
@jankanelka na Upsvar, odd. kurately, do neziskový Návrat, Úsmev... Podmienky ti povedia tam.... Hlavne musíš byť pripravená na to, že to dieťa nemusí byť len milou hračkou pre dcérku....
@yukki to mi je jasne, ze by nebolo len hrackou pre dcerku, to nie je hlavny dovod. Skor by som chcela dat domov niekomu,kto ho nema... Uz som nad tym uvazovala davnejsie,par rokov dozadu.
@ivik6 dakujem velmi pekne!
@jankanelka je mnoho samoziviteliek, čo majú deti v pestunstve alebo aj adoptovane. O jednej tuším teraz Návrat aj urobil nejaký krátky dokument.... Držím palce.
@yukki Dakujem! 🙂
@jankanelka ahoj, ak si este tu na mk... Podarilo sa ti adoptovat si dietatko? Moj syncek tiez tuzi po bracekovi, naj vacsom, ja som tiez vzdy tuzila po aspon 2detickach, zial, vzťah nevysiel a pri mojom stasti asi ani ziadem uz nenajdem :( tak ci uz niekoho mate doma
@jankanelka môže.