Slobodná mamička

28. apr 2023

Ahojte

Cely zivot som pracovala v gastre.

Ked som si hladala pracu po materskej -ako slobodna mamicka , bolo to takmer nemozne.pozname to,vikendy neviem robit, ani vecer/v noci. A co vyzeralo nadejne skoncilo pri tom ked som povedala ze som slobodna mamicka , chapem,sak kazdu chvilu doma s dietatom.nepomohlo ani ked som povedala ze mam opatrovatelku ….

Ale podarilo sa .mam 2 roky pracu.

Dieta malo chore, vsetko je ideal.Az na sefovcov ,proste chcem zmenit pracu (nie gastro)

Mam pracu vyhliadnutu.
A ide o to ,ze neviem co povedat na pohovore ked ma pozvu.
Ide o vikendy.
S otcom malej nas caka sud , neviem co bude a vikendmi, na pohovore ked poviem ze som slobodna mamicka a s otcom dietata na noze dobre to nebude.to mi je jasne.

Klamat a povedat ze nie som slobodna mamicka ale cez vikendy neviem pracovat lebo otec chodi na tyzdnovky ?

Ja som velmi uprimny clovek ,nechcem klamat ale ja tak strasne chcem ziskat tuto pracu, ze rozmyslam predsa trochu pravdu nepovedat.
Praca je to velmi velmi slubna, naj kamaratka tam pracuje , ona ma staru zmluvu bez vikendov, teraz ocakavaju ochotu a kazdy 2hy vikend pracovat.
Aj chcem , ale ako som vyssie pisala kym sa to ex doriesi….

Ja chcem tak velmi odist z gastra ,ale velmi sa bojim pohovoru , chcem tu pracu velmi.

Co by ste spravili na mojom mieste?😞😞

luccija
28. apr 2023

A opatrovateľku na víkend?

floki1994
28. apr 2023

Najdi si v okoli nejaku mamicku ktora by ti dieta postrazila za nejaku financnu odmenu cez vikend..pomozes sebe aj inej 🙂

petamich
28. apr 2023

teraz ale uplne nechapem preco by si im vobec na pohovore hovorila informacie, ze si slobodna matka alebo ze ste s ex na noze - co ich je do toho a pokial viem tak take veci by sa na pohovore ani nemali pytat 🤷‍♀️

skor teda ries, ci si tie vikendy vies alebo nevies zariadit, ak vies nemas problem, ak nevies, tak toto musis na pohovore riesit, skratka len, ze pracu by si velmi chcela ale nevies si zariadit, aby si kazdy druhy vikend pracovala

lienka.7
28. apr 2023

@autorka ja nie som za vyslovene klamstvo, ale načo im mas na pohovore vešať na nos svoje vyslovene súkromie??? Vsak je to moja vec ci som slobodná matka alebo nie a ci si s partnerom rozumiem alebo nie.
Očakávajú ochotu pracovať... to je veľmi široký pojem. Bud mas pracovať alebo nie. Alebo inak povedané bud chceš alebo nie.
Co sa teda tyka tých slávnych víkendov, pokial ich vieš vykrit nejako inak, tak kde mas problem? Pokial nie, tak ten problém mas.
Len otázka na záver... gastro cez víkend nerobi? Keď píšeš ze chceš utekať z gastra inde kde mas robit víkendy, ktoré teraz nerobíš. Co ideš robiť predavačku alebo co? Koľko mas cez ten víkend pracovať? 4,8 alebo 12 hod.? Aj to je dosť podstatne.

jazula
28. apr 2023

Partnerský vzťah/nevztah zamestnávateľa nesmie zaujímať. Nekomentovala vy som ho vôbec. Dieťa spomenieš už kvôli materskej (a teda diere v životopise), ale tiež by som viac nekomentovala. Ak sa opytaju na tie vikendy, povedala by som úprimne, že u nich pracuje tvoja kamarátka, takze máš už informácie, ako to tam funguje a s čím treba rátať. A ze si to vieš zariadiť (nekomentovala by som ako). Teda toto platí v prípade, ze si s pracovnými víkendami ok a naozaj si to zariadiť vieš 🙂.

doriiis
28. apr 2023

Nevesaj všetko každému na nos preboha.Jedine,čo ich bude zaujímať bude,či si ochotná a schopná pracovať cez víkendy a sviatky.Tvoj rodinný status a ťahanice s exom ich zaujímať nebudu

andreatytler
28. apr 2023

Kludne by som im klamala a povedala ze mam partnera ak sa opytaju takuto nevhodnu otazku.
Za prve sa nemaju co pytat taketo veci. Ale ak odmietnes povedat, mozu to zobrat zle.
A za druhe tvoj partnersky status sa moze zmenit o tyzden, takze im klamat az tak velmi nebudes.

autor
28. apr 2023

Kocky na kazdom pohovore sa ma pytali ci mam dieta.
Ano
A co s nim ked bude chore? 🙈
Mam opatrovatelku…nestacilo im
J
Ja som 20r v gastre a proste uz nechcem . A tento sef hotova katasrofa.po pol roku, som bola 2 dni doma s dietatom a ten zj.b co som dostala . No staci.

Toto je ina praca - asistentka chorym ludom u nich doma.Kamoska vravi ze na 99% ma zoberu ,beru vsetkych,studenti tam pracuju napr …maju malo ludi , dokonca novych zakaznikov nebrali lebo maju malo zamestnancov , super plat , viac volneho casu (20h by som bola , teraz 30h)
Ja uz som chcela opatrovatelsky kurz robit ako som bola doma ale to nebolo mozne koli casom ,tato praca by sa mi velmi pacila.

A opatrovatelku platit kazdu druhu sobotu oh to je vela penazi.

autor
28. apr 2023

@andreatytler sak toto

A ja viem ze sa to nemozu pytat ale vieme ze realita je ina 🙄🙄🙄🙄

autor
28. apr 2023

Zijem v zahranici , rodinu tu nemam , ja vsetko musim a davam sama . … len toto je moja dilema no 🫣

autor
28. apr 2023

@doriiis oni su velmi socialna firma Samozrejme nechcem pustit hubu na spazir a vykecat moje problemy🙈

autor
28. apr 2023

@lienka.7 kde som mame cez vikend zavrete .
By som pracovala v sobotu mozno 3-4h v tejto novej praci ako som spominala ja aj chcem ale az ked sa vyriesi vsetko s exom a zato neviem co im povedat🙄
Lebo ak by ma zobrali tak od Augusta a dovtedy sa toto nedoriesi

marca12
28. apr 2023

Nehovor,ze si slobodna mamicka. Ak sa ta opytaju,vsak vieme,aka je realita,len povedz,ze mas opatrovatelku pre dieta a nie je problem s pracou cez vikendy. Nevrav,ze neviem,co bude s ex. Proste mas aj teraz opatrovatelku a normalne fungujes,pracujes.

andreatytler
28. apr 2023

V tomto pripade kludne, surovo bez mihmutia oka zaklam ze mas partnera a ziadny rozvod by som nespomenula.
Ak po case zistia ze nemas nikoho, mozes povedat ze ste sa mezditym rozisli. Len ani tej najlepsej kamoske by som nic nehovorila ze si zaklamala na pohovore a ako to teraz mas v skuromi aby to ona nedoniesla vedeniu. Uz som neraz zazila ze najlepsi kamarati si podrazili nohy v praci.
Ak by ta chceli vyhodit, koli tomu ze si klamala na pohovore ohladom rodinneho statusu, kludne ich mozes dat na sud a vyhras. Pchaju nos do tvojho sukromia? Dobre, ale oni velmi dobre vedia ze to robit nesmu a tak by si nikdy nedovoli ta vyhodit koli tomu ze si klamala ohladom rodinneho statusu. Tu by ma ani svedmie nehryzlo ze klamem.
Neviem kde si v zahranici. Ja som tiez a tu ak zamestnavatel zacne robit problemy, staci mu iba spomenut inspektorat prace a hned je vsetko na poriadku.

autor
28. apr 2023

@andreatytler ja v rakusku .veru terajsi tiez skusali namna -jeden telefonat , hned mi vraveli co moze co nemoze som sa v momente ozvala…..

autor
28. apr 2023

@andreatytler a dakujem☺️
Ale tie vikendy ja chcem tu pracu ale neviem cez vikend robit-mozno ma aj tak zoberu zato neviem co spravit klamat mam Partnera ale chodi na tyzdnovky?🫣🫣

andreatytler
28. apr 2023

Ano, kludne. Partner pracuje cez vykendy.
Ale ja som to chapala tak ze ty mozes pracovat cez vykendy, ze mas opatrovatelku. Preto som myslela ze im nemusis nic vraviet o tom rodinnom stave.
Ci ty nemozes robit cez vykendy a preto musis zamestanavatelovy vysvetlit preco nemozes robit?

autor
28. apr 2023

@andreatytler nie nie ja mam opatrovatelku ked mi ochorie dieta -ale to je cez instituciu kde mesacne platim cize „zadarmo „ ked pride … 😊
Cez vikend viem robit az ked sa Sud doriesi co bude beh na dlhu trat mozno lebo ex robi problemy a neviem co bude.
Ked sa to doriesi a viem ze pride kazdu sobotu pre dieta Samozrejme chcem pracovat aj soboty , ale kedy to bude…to neviem😞

autor
28. apr 2023

@andreatytler a opatrovatelka pride len PO -Pi nie cez vikend to je v pripade choroby dietata

autor
28. apr 2023

@andreatytler ale to spravim tak …priatel pracuje cez vikendy ked tak poviem o par mesiacov meni pracu a vtedy rada budem pracovat aj cez vikendy 😊 jaj dakujem ti

svetlonos
28. apr 2023

Ahoj, kde zijes?
V at, de mas moznost tagesmutter a niektore robia aj vikendy aj vecer. Nestoji svety.

svetlonos
28. apr 2023

Akurat citam ze si v at. Pozri tu tagesmutter. Niektore ozaj vezmu dieta aj cez vikend 🙂. Cena 4-5€ na hodinu, minimalne 5 hodin v tyzdni a viac. Pozri tagesmutterverein v tvojom okoli. Ak chces napis mi spravu, napisem ti ako zo mame my.

andreatytler
28. apr 2023

Drzim palce. Daj vediet ako sa dari.

autor
28. apr 2023

@andreatytler dakujem ☺️Ozvem isto

evka258
28. apr 2023

Kolko ma maly? Nemohla by si si ho cez vikend vziat so sebou ku klientom?

nika23t
28. apr 2023

Absolútne nemáš povinnosť uvádzať, že si matka. A už vôbec nie, že si slobodná. Nemusíš klamať, neuvádzaj to. Ak sa budú pýtať, jednoducho povedz, že mas dieťa a aj zabezpečené opatrovanie v prípade potreby. Nic viac nerozvadzaj, nerozprávaj o súkromí.

andreatytler
28. apr 2023

@nika23t Ale ona praveze nateraz nema opatrovanie na vykendy, takze vykendy nemoze robit, ale bude moct do buducna ked sa jej vyriesi cela rodinna situacia. A toto potrebuje vysvetlit zamestnavatelom ze vykendy nateraz nie, ale v buducnosti ano.

andreatytler
28. apr 2023

@evka258 To nie je zly napad, Niektori stari ludia by sa potesili dietatu.

amelie2017
29. apr 2023

Robim v gastre.
Mam 2 deti- 5 rocnu a v juli 2 rocneho. Pri dcere som nastupila, ked mala 4 mesiace a 1 den. Pohovor este v sestonedeli. Ja doma babatko a sef sa na mna mohol spolahnut viac ako na kolegynu,ktora musela ist varit obed 14 rocnemu chudacikovi, ktory fajcil travu v parku vedla jasli mojej dcery.
Druha praca- povysenie na supervisor v 5* hoteli, doma 4 rocna dcera a 9 mesacme babo. Vzdy, ale ze vzdy na kazdom pohovore som bola uprimna, aj keby ich to nemuselo zaujimat. Prave dnes som povedala jednemu z prace, ze mam doma 2 malicke deti..skoro mu vypadli oci z jamiek, ako to zvladam. Ano, mam manzela..ale muz ma taku pracovnu dobu, ze masaker. Ale vsetko sa da, len treba mat ciel.

autor
29. apr 2023

@amelie2017 😊😊sikulka super👌🏻
no ja som s uprimnostou daleko nedosla za cias ked som chodila po pohovoroch😞 pritom som sympaticka ,mam dlhorocnu prax , nechcela som mega plat chcela som robit proste. Hlavne ze hladali vsade a aj tak nic..

@andreatytler
@evka258
5 r bude mat no to sa musim opytat to by bolo super to by som mohla mat 1 neho kazdu sobotu😃