Sú tu také? Je bez neho život limitujúci?
Resp. dohnalo vás to že ste zostali samé k tomu si vodičak urobiť?
Nie som slobodna mamicka ale poviem ti, ze auto ulahci vela. My sme si kupili nase az pred narodenim dietata (zena mala cca 30), takze sme dlho zili bez neho a dalo sa v pohode. Ale uz len tvoja bezna rezia ako nakupy, vybavovacky a navstevy sa zhorsi nehovoriac navsteve doktora s chorym dietatom akebo pohotovost (a nanestastie sme mali aj par takych vyletov). Vies to predstavit riesit mhd alebo taxik?
Asi by rozhodovalo, kde byvas, ci je tam pravidelna MHD, alebo chodi autobus 2x za den. Ja byvam v BA, sice som vydata, mame auto (nesoferujem), ale nezblaznila by som sa, keby sme bez auta. Moji rodicia nemali auto, takze mne to nepride, tu kde byvam, nutnost.
Moji rodicia nemali auto.....ale ja som si v 18 urobila vodicak.....a potom som jazdila aj v zahraničí v rámci prace......chodila som ešte s MHD s 2 detmi ale s 3 som odmietla.....mame vždy staršie auto.....ale mame.....nákupy potravín a slobodu kedy ist niečo vybaviť uz časovo potrebujem .....
zapezi kde zijes aka je tam imfrastruktura. ja dufam ze obom dceram v 18tke zaplatime vodicak nech maju lahsie rozhodovanie. ak nudu ptorebovat poziciame.kupime.auto. ja napr milujem soferovat
Kde zijes? ake stare su deti? aky mate zivotny styl? od toho zavisi, ci vodicak potrebujes. ja som vydata a bez vodicaku by som bola ako bez noh. nakupy vlacit v taskach si predstavit neviem, dcera ma treningy neskoro vecer, ak by sme mali chodit MHD, tak sme doma o 22.00, muz je casto pracovne mimo a s dcerami si robim mensie vylety sama ci s kamoskou a jej detmi. dcera ma takmer 16 a nevie sa dockat, kedy si buduci rok bude moct robit vodicak. za mna je zivot bez vodicaku dost obmedzujuci, s malymi detmi obzvlast.
Vodičák a vlastné auto ti poskytnu a aj tvojim deťom jednu z najlepších veci na svete.Slobodu.Nemusiet sa prispôsobiť mhdcke,vlakom,busom.Ist kam chces,kedy chces.
A ešte jedna technická poznámka.Teraz som si hľadala prácu.Takmer kazda lepšie platená práca vyžaduje vodičák.
Vodičák aj otvára možnosti pre lepšiu pracu
potrebny vodicak k zivotu isto nie je. nie som sice slobodna mama, ale mam tri deti a teda neviem si predstavit, ze by som fungovala bez auta.
Neviem si predstaviť sa s malým dieťaťom ťahať autobusmi a celkovo v MHD… budeš s ním potrebovať ísť k lekárovi bude choré a budeš s nervóznym chorým dietatom v kočíku v zime stať niekde na zastávke a v tlačiť sa v preplnenom autobuse. Hocičo bude treba, si obmedzená prepravou, nehovoriac o tom že keď dieťa bude v škôlke škole nebodaj niekde ďalej od bydliska tak Dakujem pekne teda… určite by som si vodičak spravila
@gabika0825 ďakujem ❤️ Ja dlhšie nad tým polemizujem ale asi sa ozaj na to musím odhodlať
Auto veľmi uľahčuje život. Ak ale žiješ niekde v centre, chodia tam často MHD a v krízových situáciach ťa má kto zviesť tak sa dá bez auta fungovať vpohode. Ak žiješ mimo mesta, autobus chodí pár krát do dňa a nemáš nikoho kto by ťa aspoň občas zviezol tak ti vodičák bude chýbať.
Ja som začala šoférovať keď sa mi narodila dcéra. Ja osobne nenávidím šoférovanie, mám z toho stres ale život s autom je pre mňa jednoduchší.
Asi prvá sa hlásim som slobodná mama a nemám vodičak a teda ani auto . Ako 17-18 ročná som od našich chcela ale na motorku to mi nechceli zaplatiť. Deti mám 2 ( stoho 1 autista) staršia 2hačka a mala ŠMŠ , áno z vodičakom bi mi zrejmé bolo lepšie ale zvladam to a z hrdosťou. Bivam v meste kde je dobra MHD tak všade sa viem dostať. A v kritických situáciách sa viem dohodnúť z niekym z rodiny, skoro celá totižto biva tu.
Ahoj ,som slobodná mama dvoch deti byvajuca na dedine , od septembra si šetrím na vodicak ktorý si plánujem robit v lete ,je to bez toho naozaj veľmi náročné
Asi zalezi kde zijes a ake su tam moznosti dopravy. To je strasne individualne.