Šibe mi zo samoty

07022007
19. nov 2018

Ahojte, je tu niekto koho nebaví žiť tento otrasný konzumný život ? Som vydatá, mám krásneho syna, milujúceho manžela, druhé baby na ceste... Nádherný veľký dom, psy, mačku, záhradu.... Proste všetko čo si človek môže priať. ALE sme úplne obyčajný ľudia, ja som po md nenastúpila do práce, nakoľko som znova tehotná a manžel je úplne normálne zarábajúci človek, ktorý sa musí ináč obracať aby sme mali svoj životný štandard. Vážim si manžela a som mu neskutočne vďačná ako sa o nás stará, ale mne vadí tá neuveriteľná samota. Manželová rodina veľký záujem neprejavuje a bývajú ďaleko. Moja rodina je dosť komplikovaná, naši rozvedený a v 50ke bez rozumu si založili nové rodiny kde sú malé deti, takže nemajú čas sa venovať nám. A tu je moja otázka nájde sa tu žena, ktorá si povedala dosť a prevrátila svoj život na ruby ? Myslím tým napr že začala chovať, pestovať alebo žiť ináč aby sa rodina venovala aj sebe a nebol manžel nonstop v práci ? Minule som videla v reflexné reportáž rodine,o tom ako majú sad a žijú si krásny život. Je niečo takéto vôbec reálne ? reálne ?

mechurik
19. nov 2018

@07022007 chce sa tebe a tvojmu muzovi makat od rana do noci po porode na svojej farme?bez toho aby si stihla upratat dom a navarit jedlo ?

nevludna
19. nov 2018

@07022007 vsak skus si nieco zacat...pestovat nieco, vyrabat nieco, dodavat nieco...na nete najdes napady a skus to zacat predavat a casom, ked sa bude darit, to rozbehnut vo vacsom a vacsom.
Neviem co ti poradit, vsetko vnimanie sveta je len v nasej hlave, ty sa zjavne nudis. Zacni nieco studovat, nebudes na materskej do konca zivota
Boze ja byt na materskej, tak mam vsetko pobehane s detskami, vsetko mozne by som robila s nimi, keby som nemusela do prace

ink
19. nov 2018

Ahoj, možno na teba vplýva aj rutina. Čo keby si sa zamyslela nad tým, čo by spravilo radosť tebe, nie deťom, nie mužovi, nie domácnosti, tebe ako žene. Môže to byť aj nejaký online kurz napríklad, alebo ak si zručná, tak nejaký hand made. Asi dlho žiješ rodinou a zabúdaš žiť sama pre seba.

salome123
19. nov 2018

ak sa ako rodina zacnete venovat chovu, pestovaniu, atd. tak si urcite nebudete moct dovolit taky standard aky mate... nehovoriac o tom, ze keby ste nieco chovovali, tak sa nebudete moct pohnut z domu ani na 1 den. taky zivot o ktorom snivas je plny neistoty a neskor si budes priat, aby vam "bez starosti" kazdy mesiac 12teho pipla manzelova vyplata ako kedysi.
moj nazor.

beky1813
19. nov 2018

Si pripravena vstavat kazde rano, krmit niekoko krat do dna, polievat, stresicat pri kazdom vykyve počasia, nechodit na dovolenky, vylety a totalne sa zahrabat doma?
Vies, clovek zije taky zivot, ako si nastavi, netreba velky dom, nahanat sa v praci, aby to mal človek z coho zaplatit

dskjhfdlkdjhl
19. nov 2018

Ak mas pri dome zahradu, tak zacni-najskor v takej forme, aby si zasobila Vasu rodinu, ak Ti to pojde, tak potom mozes uvazovat o rozsireni. Mozno sa Ti bude darit a bude Ta to nesmierne bavit, mozno zistis, ze toto nie je to, co by si chcela robit. Vzhladom k tomu, ze byvas v dome, tak si myslim, ze nejaky pozemok okolo domu mate, takze v podstate zaklad uz mas, zvysok je v Tvojich rukach. Netreba snivat, treba konat. Ale nie vzdy je vsetko v skutocnosti take, ake mozes vidiet napr. v TV. Zaklad je, vyhrnut rukavy a makat.

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asia83
19. nov 2018

@07022007 Od dobroty aj kone dochnú... Keby ste žili sama, cestovala, každú chvíľu niečo iné zažívala, chceli by ste kľudný rodinný život. Nároční ľudia bez pokory...

missdiva
19. nov 2018

@07022007
Chovat, pestovat a mat sad je straaasne vela roboty. Musis mat k tomu naozaj vztah a zozerie to minimalne tolko casu ako praca na plny uvazok. Nemozes nikam chodit lebo nemozes len tak opustit dom... Tazko povedat ci ti to zmeni zivot k lepsiemu. Aj ked kazdy hlada nieco ine... No je to skor pre ludi, ktori vyhladavaju samotu a nie pre osobu, ktorej z nej sibe. Ak sa chces stretavat s ludmi a travit s rodinou vsetok cas hladaj nieco dynamickejsie. Poznam rodinu, ktora predala dom a cestuju s malymi detmi po svete. No nemaju staly domov, vzdy musis nieco obetovat.
Osobne preferujem strednu cestu... Zit bezny zivot ale narusat si stereotyp. Skuste pre zaciatok nejaky vylet (nemyslim ist do Chorvatska na plaz) ale nieco zazitkove z coho budu mat radost aj deti, uplne nachvilu vypnes a zabudnes na zivot doma a popri tom si najdite nejaku rodinnu zalubu, ktorej sa budete spolocne venovat cez vikendy a po praci (nejaky sport napriklad).

07022007
autor
19. nov 2018

@piacere moje slová, presne opísané to čo cítim ( tiež pedagogický pracovník ) :D ako tu bolo napísané, ja sa nemusím. Ja mám roboty vyše hlavy,venujem sa naplno synovi. Chodíme kade tade, užívam si ja a syn ale ja nepotrebujem koníček, ja koníčky mám.... Pečiem torty, vyrábam venčeky a rôzne iné dekorácia ale SAMA .... Ja nepotrebujem zábavku, ale rodinu a štve ma ten spôsob života že stále niečo a nič také ako byť do 11 v pyžame a pozerať rozprávky neexistuje.... Alebo hrabať lístie, venčiť psov spolu.... Mám pocit, že si jediná presne pochopila moje trápenie.... Ja viem.... Každý máme svoj život vo svojich rukách, ale pýtam sa je možné to v dnešnej dobe vôbec zmeniť a nestupiť z blata do kaluže...

nevludna
19. nov 2018

@07022007 ano da sa to zmenit, ked mas vela penazi, ale bohuzial zivot nie je ako rozpravka v tv, myslim,ze vsetky rodiny takto ziju ako opisujes ty...neviem si predstavit, ze niekto spolu zije cele dni, travi cas spolu cele dni a nezivoria (lebo nerobia)...jedine, ze by ste si spolu rozbehli nejaky biznis alebo co, ale to tiez nie je med lizat

dskjhfdlkdjhl
19. nov 2018

@07022007 A Ty si myslis, ze ked budete hrdlacit na poli (lebo to nie je taka zabavka, ako by sa mohlo na prvy pohlad zdat, aj ked teraz su uz rozne vymozenosti a nemusi sa driet ako pred 100 rokmi, ale aj tak to nie je med lizat), tak budete mat s muzom viac casu na seba? Ano, budete vedla seba makat a vecer padnete do postele. Toto si treba naozaj premysliet a najskor na tej vlastnej zahrade v malom vyskusat.

missdiva
19. nov 2018

@07022007 tu nejde o to, ze si mas hladat nove konicky SAMA... Skor sa venovat tym konickom co mas s rodinou... Vzdy sa da najst cas ked sa chce.

alexandraalexandrova
19. nov 2018

@07022007 neviem ake mas moznosti...ale na tvojom mieste by som zacala hladat ludi s ktorymi mozem zmysluplne travit cas a pri ktorych nebudem mat pocit ze som tak sama. Ak mas zaluby ako pises, skus stavat na tom. Zorganizuj kruzok, pravidelne stretnutie zien co maju rovnake hobby ako ty, alebo nauc tie ktore to este nevedia ale chceli by. Spoznas tam novych ludi, mozno najdes aj skutocne kamaratky, budes mat pocit ze si uzitocna, ze sa stretavas s ludmi s ktorymi mas nieco spolocne. Socialna izolacia dokaze cloveka ubit uplne, ak vyjde z ulity, moze to urobit zazraky...

dskjhfdlkdjhl
19. nov 2018

@07022007 a v tej zahrade, tam po vikendoch mozete pekne s muzom spolu maknut, to nie je taky zaberak a dokonca aj deti mozete zapojit-u nas je to celkom fajn relax, ale na druhej strane-taky vylet v sobotu na kopec (teraz napr. so sarkanom) je mozno este lepsi. Cez tyzden nema asi ziadna rodina dost casu, ale ja sa vzdy snazim cas zorganizovat tak, aby sme mohli cez vikend vypadnut (teda nenechavam upratovanie a podobne hluposti na vikend) a byt cela rodina spolu, spolu-naozaj, nie kazdy so svojim mobilom, vedla seba.

alex666
19. nov 2018

Ahoj, mala som moznost si v minulosti kratko vyskusat zivot na malej rodinnej farme... Akoze, je to fajn, ak chces kratkodobo vypadnut zo stereotypu, ale na cely zivot neviem neviem... Vyzaduje si to vela prace a obety, ziadne piatky a sviatky, casto aj ziadne dovolenky, lebo od toho sa neda len tak odist na 2 tyzdne prec. Tiez sa tam moze prejavit samota a stereotyp, kedze vsetci ostatni su v praci a stretavaju sa s ludmi.
Myslim, ze by si sa mala viac stretavat s ludmi, inymi mamickami, pripadne sa pripoj k nejakemu OZ a rob nieco uzitocne pre tvoje mesto.

doty1
19. nov 2018

@07022007 a prečo by to nebolo reálne? My sme pred mesiacom predali rodinný dom (10 ročný, my sme boli prví majitelia) a na jar sa budeme sťahovať do zrekonštruovanej drevenice. Zbavili sme sa hypotéky a bude nám stačiť menší priestor. Na oplátku budeme mať záhradu s ovocnými stromami v krásnej dedinke, sliepky, bus 2x denne, vysokú zver za domom a sen môjho muža - humno 😀 Vyzerá to krásne, ale tiež budem určite nádávať keď mi líška zotne sliepku a srnky pokmášu jahody 😀 ale ja to tak chcem, túžila som po tom a teraz to mám na dosah. Stálo ma to ten dom. Jediné čo ma mrzí, že som sa bála urobiť toto rozhodnutie skôr. Mohla som si ušetriť 2-3 roky tápania.
Otázkou teda nie je, či je reálne fungovať len s nutnou dávkou konzumu (lebo je) ale čo si ty ochotná urobiť pre to, aby si žila tak ako chceš? Vyprdni sa na reportáže Relaxu, ži si svoj život taký aký chceš . Prelaď z tohto zúfania a sebaľútosti a začni žiť. Stačí sa len nebáť. Aj keď niekedy je to to najťažšie. Držím ti palce.

kittykat22
19. nov 2018

@07022007 obrátiť život na ruby, a chovať sa impulzívne si môže dovoliť mladý človek bez závazkov. Ty si manželka matka - čoskoro dvojnásobná a svojím rozhodnutím stiahneš kompletne všetkých. Nemôžeš sa len tak rozhodnúť si zmeniť život. Kto to bude platiť? Také vrtochy o ktorých píšeš sú nielen logisticky náročné, ale aj drahé. Manžel sa teraz obracia ako môže a ty máš chuť ešte viac zatočiť s rozpočtom, navyše tehotná. Ja si myslím, že ti chýba spoločnosť a nie jablkové sady. Prvá polovica je o tom ako si sama a nemáš rodinu okolo a druhá ako chceš chovať a pestovať niečo? Ty potrebuješ okolo seba ľudí, a nie ovce a paradajky. Tým, že sa zahrabeš inými starosťami svoj problém nevyriešiš. V poslednom čase mi príde, že veľa ľudí sa nevie vyrovanať s problémami doby, rodiny, sociálneho tlaku, tak hurá, kúpim si dom, záhradu a kozu a bude mi hej. Ale je toto skutočne dobré riešenie? Možno na chvíľu.

katkabg
19. nov 2018

Mne pomohol nastup do prace ktora ma bavi ☺

simca06022011
19. nov 2018

My sme 3 roky v dome, máme záhradu, stromy vysadené, sliepky , psa .. ja som v práci cca 2 celé dni v týždni a potom iba ak nie o treba/ resp. Dobehneme na pár hodín. Partner je viac menej doma, keďže urobí z domu čo treba. Dobehne keď súrne treba jeho osobne na firme. Máte takú možnosť? Čo je to konzum? My si vychovame, dopestujeme čo to v okolí máme každý niečo, čiže kúpime, dostaneme, vymeníme.... Ale výdavkov je kopec aj bez toho, čiže bez príjmu by to neslo. Plus mňa to nebaví, keďže som nervózna, lebo sa nestíha čo potrebujem.... vysadila som tento rok kadečo a prišli svine skackave a obzrali všetko, drahy nezavreli sliepky, zjedli kapustu a vyhrabali mrkvu 🙂 záhradu si vysadim teda, ale výsledok neistý :D
človek sa dorobi ako kôň okolo týchto vecí ak to chce mať tiptop a teraz??? vstávať k zveri nebudem, už je aj zima, mne sa nechce ani prst vystrčiť zbytočne z domu 🙂))) záleží od povahy človeka. Môj dráhy je ako odtrhnutý z reťaze, všetko by chcel ale prakticky na fyzickú prácu nie je až taký hrrrr, čiže rozrobi a dokončujeme a k tomu mame boľavé chrbty 🙂)) treba reálne zhodnotiť situáciu. Ja mam dní keď nestihnem ani vyjsť na záhradu, mám už aj väčšie dieťa... A aj tak. Učenie, škola, variť, nachystať, upratať, práca a prejde mi týždeň.. a to ešte žiadne iné aktivity nerátam .

simca06022011
19. nov 2018

A tiež zdieľam názor že toto je iba taky impulzívny nápad....treba ti nejakú aktivitu spoločenskú.

lienka737
19. nov 2018

Ono to v telke vyzera romanticky, ale podla mna ti ludia ziju v spine a smrade.

loginexistuje
19. nov 2018

ved nastup do prace tehotenstvo nie je choroba a budes mat spolocnost a nie cas vymyslat blbosti a tvojmu muzovi sa ulavi nebude musiet tolko robit aby vas uzivil po materskej tiez sup sup do prace a muz ostane na MD

ema234
19. nov 2018

@07022007 ked uz niektori ludia uz nevedia co od dobroty sa to nazyva

deti95060810
19. nov 2018

čakáš bábo a rozmýšľaš o práci na záhrade? vyskúšala si to niekedy? robila si to? my máme neveľkú záhradu cca 17 krát 30 m .... sadíme zemiaky, zeleninu....už rozmýšľam ako to všetko zasiať trávou - ale môj otec nechce.... len paradajok sme mali cca 90 kusov priesad zasadených - potom sme nevedeli čo s nimi - ešte teraz dozrievajú v tmavých miestnostiach....v lete som nič iné nerobila len sa oháňala s motykou do neskorého večera....nevedela som čo skôr či sa venovať deťom - deti chodia do ZŠ, alebo robiť ak otrok na poli....viem si to predstaviť ale nie pri pomerne malých deťoch.... iné bude keď už budeme na dôchodku a len tak si zasiať troška mrkvičky, a pod. ale nie celé lány zemiakov.... 😨🙄

bluka2
19. nov 2018

Píšeš, že ti vadí samota, takže neviem, či to zvieratá a stromy vyriešia. Keď rodina nič, možno sa viac stretávať s inými ľuďmi s podobnými záujmami, mamičkami, nemamickami, výlety? Ešte mi napadla okrem už spomínaného nejaká dobrovoľnícka činnost, v ktorej nájdeš zmysel, zápal a pocit byť aj inak užitočná (okrem toho, že si ako matka)?

michi7300
19. nov 2018

pozri si stránku www.kvantovetvorenie.sk skús ísť na kurz...to ti pomôže...pa cmuk

gubiko
19. nov 2018

@07022007 @piacere cítim to podobne ako vy holky. ja myslím, že je to aj o tom, že už nie sme samé. na zmenu života to chce zobrať do úvahy deti aj muža. môj muž by s takým niečím nesúhlasil. čím to mám vybavené 🙂
no popravde mávam takéto myšlienky asi vtedy, keď nie som v kontakte sama so sebou. a tak si hovorím, či tá forma toho života je tak dôležitá, či by som sa na tej pastvine necítila rovnako, ako tu a teraz? proste si predstavím, ako stojím na tej pastvine a predstavujem si, čo cítim. a premýšľam, či je to iné, ako to, čo cítim teraz. chápete, ako to myslím?

beuska88
19. nov 2018

Ahoj. Presne viem o com pises. Pri prvom synovi som prezivala nieco podobne ako ty....
Mame pekny dom z velkym pozemkom tak som najprv zacala zahradnicit. Bavi ma to a je to pre mna relax samozrejme sadim len tolko co pre nas....
Moj manzel zas miluje zvierata. Zacinal v malom no dnes uz mame doma hotovu zoo.....
Mame veeela sliepok a kohutov ktore doma v liahni liahneme takze ich vychovavame od vajicka... je nadherne sledovat ako sa liahnu hlavne deti z toho maju zazitok. Predavame domace bio vajicka, domacich kohutikov na polievku aj mlade sliepky. Okrem toho mame viac druhov kacic vecsinou vystavnych - no samozrejme mame aj na konzum. Aj tie predVame. Mame taktiez husy, zajacov viac druhov.... prasiatka.....
Mame toho pozehnane no manzela to bavi....
Kazdy rok chodime k moru aj do tatier takze neni pravda ze sa neda len treba chciet....
Cely rok nekupujem ziadne maso a co predam to mame vsetko do plusu cize na kuchiny vela usetrim....
Manzel chodi do roboty ale ma skratenu prac. dobu takze vsetko v pohode stiha a aj na nas ma cas. Chlapci miluju zvierata 😊
Hlavna vec preco sme zacali chovat - konecne viem co davam jest svojim detom !!!! Zdrave vajicka, mesko a vyrobky.... k tomu nasa zeleninka a ovocie....
A neni som ziadna "biomatka" .... 😊 len mam pocit ze cim dalej tym viac klesa kvalita vyrobkov v obchodoch....

oravcovap
19. nov 2018

@07022007 úplne ta chápem, ja si jeden deň nieco zmysluplne okrem denných povinnosti nájdem a druhý deň opäť rutina, tiez sa snažím z toho nejako dostať. Musíš nájsť nieco co by ta dlhodobo bavilo a dalo sa to robiť v tvojom prostredí alebo sa dohodni s mužom ci je možné prostredie zmeniť a fakt sa presťahovať.