Som osamelá mama a vychovávam sama 5-ročného syna. Ste tu nejaké mamy samoživiteľky z Bratislavy, ktoré ste v podobnej situácii?
Aj ja som v pododnej situácii. Začala som od nuly. Pracujem ako (finančný agent) poisťovák. Zarobím si na seba aj malú.
ja som medzičasom úplne vymazala z pamäti, že som mala v minulosti chuť komunikovať nejakým spôsobom so samoživiteľkami. Dnes som už viac vyrovnaná s touto skutočnosťou, nič zásadné sa nezmenilo, mením sa (dúfam) len ja a môj postoj k statusu dokonca nielen samoživiteľky, ale aj slobodnej matky. Treba ísť ďalej v živote....stretávam sa s vydatými mamami a kompletnými rodinami....časom som si zvykla....najlepšie je postaviť sa osudu zoči voči.
Zdravím mamy samoživiteľky a prajem veľa šťastia, sily a odvahu!!! 🙂
@hoohoo ja si tiež myslím, že je takých viac a že by bolo dobre sa stretávať alebo kontaktovať aj za iným účelom ako len porada o deťoch alebo burza. doteraz som vôbec nič o takýchto problémoch nevedela, nik mi nehovoril alebo som nevnímala... ale teraz ako som sa otvorila ja, hovoria mi aj iné, no a teda prežívajú si všeličo. to ja mám ešte leháro. ono je darmo o tom rozprávať, lebo som si všimla, že aj tak väčšina ľudí vôbec nechápe, aké môže mať osamelá mamička problémy. ani ja som nechápala. zišla by sa nejaká stránka podľa miesta bydliska, kde by sa baby mohli dohodnúť aj na spoločných výletoch, povarovať si navzájom atd. alebo keby tak nejaká aplikácia v mobile.
chrissa áno, netreba sa baviť len so samoživiteľkami a nariekať, ale ono je to tak, že ženy, ktoré majú úplnú rodinu nemajú potrebu brať na výlety ešte aj nejakú dalšiu mamičku, buď si vystačia alebo berú rodinu. ja moc rodinu nemám a môj syn je sám, takže hľadáme spoločnosť. aj kvôli tým hotelom, čo som už písala vyššie. že treba platiť za dve lôžka vždy. a predsa majú také mamy viac spoločného aj na rozhovory.
@chrissa
@limitgirl
@hoohoo
Zdravím všetky osamelé maminy 😉 Ja som tiež zostala so synom sama. Ak môžem rada sa k Vám pridám. Cez týždeň je všetko super, ale počas víkendov väčšina našich známych trávi čas v kruhu svojejrodiny. Tak že chodievame po výletoch sami. Veľmi sa trápim, keď sa ma malý pýta : mami kam pôjdeme cez víkend ? a kto pôjde s nami ? Ak by ste plánovali nejaké stretko, prípadne výlet, veľmi radi sa pridáme. 🙂
Ahojte a na dovolenku k moru v auguste by sa niekto nepridal? Tiez som s malym sama a radi by sme mali spolocnost.
samika, kaja00, veľmi rada, ste z blavy, takže super. ja chodím rada po výletoch. teraz som bola v lipote sa kúpať a trochu sme sa tam osmahli, tak sa šetríme obaja. ale chodievam napr. do devína, na slavín, na vláčik do senca na jazerá, na hrad, na červený kameň, partizánsku lúku, pajštún, za pezinskú babu na huby, tam si dáme piknik, a tak. teraz cez prázdniny nám ostane tak na dovolenku v SR, týžden u kamošky a týžden u sestry. boli sme už aj na českých skalách stanovať, alebo v terchovej, či na martinských holiach. ale inak som odkázaná na seba, tu v okolí sú milé susedky, ale majú po dve deti a kopec rodiny, takže príležitostí moc nie je. rada by som si s vami vymenila tel. číslo a mohli by sme sa niekedy dohodnúť. dajte vedieť prosím aké veľké máte deti. do skorého videnia
Tak som milo prekvapená, že sa tu rozbehla diskusia (takmer po 2 rokoch) - ja som z mestskej časti Rača a synček bude mať v septembri 7 rokov.
o.k. budem na to myslieť. ďakujem. môj synček je Kristiánko 🙂 My sme tiež mobilní, tým smerom cez Lamač občas chodievame na Biofarmu Stupava, do Mariánky a naposledy sme boli na detskej oslave v Bory Molle. Takže možno niečo vymyslíme 🙂
A ešte ma napadlo....víkendy ešte ako tak dokážeme polepiť, ale prázdniny ....dovolenku - s tým máme vážne problém. Na to nemáme nikoho do partie, to je pre mňa zatiaľ neriešiteľný problém.
ahojte mile zienky to som teda prekvapena ze ste reagovali na to stretavanie vymyslela som to uz davno presne a ja si myslim ze nie nariekat ale ide vlastne o vymenu skusenost nazorov pomoct si apod.... nebola som tu dlho nedochadzali mi upozornenia ... davno som tiez zalozila stranku na fb navrhujem sa tam zist vola sa Osamele maminy
@samika
@chrissa
@kaja00
@limitgirl
som natom ako ty :'(
Ahojte baby. Ja som s malým tiez sama, hoci ma len dva mesiace, ale mame ten istý problem. Takze velmi by ma potešilo spoznať ine maminy, ktoré same vychovávajú a bolo by aj super sa občas stretnut 🙂
@samika hm ja si nemôžem dovoliť niekam ísť :'( nejsu ani peniaze ani voľnosť no čo už keď som mama tak na 100% 😃už pre seba chvíľku nebudem mať kým nebude mať najbližšie 15r 😀😀😀
@noemikatka jasné že som mala na mysli Silvester spolu s deťmi 😉 Ja by som bez malého určite nikam nešla. Tak max cez obednú prestávku v práci odbehnem na kávu 😀 ale to je malý ešte v škole. 😉
Aspoň že ho už máte takého veľkého na škôlku moja má len vyse 2r :(celý deň primne
vyborny napad celkovo