Ahojte, máte nejaká skúsenosť byť sama na dieťa už počas tehotenstva? Ako to zvládate?
@racer123 mam kamaratku,ktorá takto bola. Teda chlap ju nechal ked bola v 5mesiaci. Zobral jej totalne vsetko a odisiel. Sustredila sa na malé. Mala co robit kedze nemala kde byvat no nebolo to tak zlé. Chlapcek ma dnes uz 5rockov a je to zlate,stastne dieta. A dnes povie,ze radsej sama ako s chlapom 😂😂😂 Ale to je uz o inom.
@racer123 ahoj, je mi to luto. Ja som vydata, ale... ked sa male narodi, zena je tak zamerana na babatko, a stsrostlivost onho jej zabera tolko vela casu a energie, ze castokrat na manzela trochu zena zabuda. To znamena, ze aj Ty budes mat babo a jeho spolocnost, stane sa celym Tvojim svetom. Ak mas rodicov nablizku, alebo kamosky s detmi podobnom veku, navstevuj ich casto. Nebud s babom sama. Ked nemas, ked budes chodit kocikovat, zoznamis sa s maminami v okoli. Hlavne je neseparovat sa. Pocas tehotenstva ak mas na to financne prostriedky, chod na nejaku tehotensku jogu, oredporodnu pripravu. Alebo vyuzi cas kym si 2v1 a spln si este nejaky svoj sen, ktory bude s babom uz tazsie realizovatelny. Je to isto tazke, aj sa lutujes a aj sa nie je comu cudovat lebo tehotna 1x nevies, do coho ides...ale skus sa mat rada, dopraj si cas pre seba, rozmaznaj sa, dopraj si kazdy den nieco pekne, dobre, nemusi to byt len nieco kupene. Odmen sa...za to, ze nosis novy zivot. Z vlastnej skusenosti poviem, ze babo je uz okolo 9-10. mesiacov taky partak, kamarat. Drz sa!
nie je to lahke ale treba zit pre tie deti, neboj zvladnes to. my zeny sme silne! drzim palce a myslim na teba!
@racer123 v 8mes som prisla este vtedy zakonnemu na neveru..do porodu som nevladala nic len cele dni lezat.. aj ked som rodila tak bol pri milenke a su spolu do teraz...podporovala ma len starsia dcera nakolko je medzi oboma velky vekovy rozdiel (13r), nasim som to bola schopná povedat az ked mala mala 2mes..a teraz som stastne rovedena s 8mes babom a pubertalnou dcerou.. podporuje ma cela moja rodina a kamaratky, ktore ma psychicky drzia hore..z jeho strany sa otocila cela jeho rodina, ktora mi uz samozrejme nechyba.. zijem si svoj zivot so vztycenou hlavou aj bez zbabelca ktory sa kedysi hral na mojho manzela.. takze ta chapem co prezivas..drzim palce aby si to dala a ver budes zit len pre babo a na neho uz ani nepomyslis..
Ja som ostala sama počas tehotenstva v zahraničí. Zo začiatku to bola čistá katastrofa,ostala som doslova na ulici a tehotná. Našťastie sa našli ľudia,ktorý ma na pár mesiacov uchýlili,kým som si nenašla ubytovanie... Zvládala som to ťažko,no ten malý zázrak v brušku ma akosi držal nad vodou. Najhoršie bolo aj to ako to povedať rodičom,ktorý boli tak ďaleko odomňa..... celé zle. Ale zvládli sme to! V 6 mesiaci som prišla domov s 2 eu v peňaženke,nakoľko tam ubytovanie pre 1 osobu + vyšetrenia u lekárov boli extrémne drahé... Začala som od 0,ale mám zdravú dcérku 🙂 Odvtedy ubehlo pár rôčkov a teraz som vydatá a mám ďalšie 3 detičky 🙂 Mooooc držím palce!!!! I keď je to teraz veľmi ťažké,treba si povedať, môže byť aj horšie....
@racer123 ahoj, ja :( teraz som v 31 a celkom ťažko to znášam :( psychika 0 bodov.