Sama s dvojročným synčekom

lila8686
20. jan 2014

Ahojte maminy ..Viete mi poradit ako to zvladate po psychickej stranke ked ste na dieta sama?Ja som s malym od augusta sama.Odisla som od muza potom co si k nam domov vodil kamarata ktory u nas dokonca aj prespaval s nami v spalni.Kedze nechcel zmenit svoje spravanie a obmedzit travnie casu s kamaratom odisla som k mame.Po dvoch tyzdnoch som si nasla pracu v herni a nasla som si garzonku kde byvam aj s malym.Od noveho roka som uz doma bez prace.Kym som pracovala nemyslela som tak casto na to,ze som uplne sama a z mojej trojclennej rodiny sme ostali len dvaja.Mojmu byvalemu to ocividne vyhovovalo a aj vyhovuje ,ze sme odisli.Kym on chodi po diskotekach a zabava sa ja som doma s malym a trapim sa ako to bude dalej.Strasne mi chyba spolocnost a najviac asi vecer a cez vikendy.Cez vianoce sme boli vsetci traja spolu a myslela som,ze sa to urovna.Zial ma len vyuzil lebo nemal s kym travit vianoce .Sok prisiel ked mi povedal na silvestra,ze teraz si nasiel 16rocne dievca ktore s nim travi cas a ze zivot s nou ju bavi nie ako so mnou.Velmi ma bolelo,ked mi to povedal a teraz ked sa stretneme stale musim na to mysliet ako moze 32rocny chlap zit so 16rocnym dievcatom.So svojim synom travi ani nie hodinu za tyzden a vidim,ze malemu otec ci chlap chyba a aj mne .Nechcem byt uz na vsetko sama ale bojim sa,ze sa uz nenajde muz ktory by lubil rovnako mna aj Patka.Chybaju mi aj kamaratky s ktorymi by som travila cas.Mam len jednu ale ta ma vlastnu rodinu a nemozme travit tolko casu spolu.

cerez
20. jan 2014

@lila8686 Musíš to mať ťažké s takým malým drobcom. Ale radšej sama, ako s nezodpovedným a myslím, že ešte nevyzretým chlapom. Skús častejšie chodiť do spoločnosti iných mamičiek, do nejakých centier s detičkami. Určite nebuď sama. Neboj za chvíľku bude jar a viac možností. Ináč, si mladučká, krásna kočka, sama do konca života určite nebudeš.

barbora59
20. jan 2014

Si tak strasne pekna ze sama teda urcitte neostanes. A to sa stebou kludne aj stavim🙂 Musis to mat sakra tazke ja som robila v herni a byvala v jednoizbaku a to som nemala dieta..Vsetko bude v poriadku, nebude to hned ale pride cas ked sa vsetko na dobre obrati.Maly je krasny, drz sa.

tova
21. jan 2014

.Kym on chodi po diskotekach a zabava sa ja som doma s malym a trapim sa ako to bude dalej.Strasne mi chyba spolocnost a najviac asi vecer a cez vikendy. tato veta mi pride akoby ti maly bol na zataz. Ked otec dietata to nema v hlave maj to aspon ty, ked vam je prednejsia spolocnost ako dieta tak ste neboli pripraveny mat deti. Nemusis behat po baroch aby si silou mocou nasla nejakeho muza, mozes stretnut muza uplne nahodne. teraz by si sa najprv mala sustredit na syna, zabezpecit mu stabilitu, poobede mozete ist spolu na nakup, do parku, ihrisko, vecer je vecera, okupe sa a spat, na spolocnost vtedy niet cas. cez vikendy chodte k vasim rodicom, surodencom, pozvi niekoho k vam. Na ex by som v tvojom pripade zabudla a nemyslela ani nechcela aby sa to uz dalo doporiadku.

marta723
21. jan 2014

Zvládneš to,ja som s malým stále sama,mal už 3 roky v septembri,a ked sa malý narodil,s jeho otcom sme spolu ani nebývali a ani to nechcel riešiť,buď po jeho alebo nijako,nechcel vidieť aj iné strany a ešte mi napísal,že si ide spravit test otcovstva,vraj má od nich svedka,že neni jeho,tak som mu vynadala a ešte aj napísala,že nech si trhne,že ked ma chce len do postele,nech si teda nekoho najde a nemal chcet deťa. A dojde raz za 3 mesiace,pritom mu malý povedal ujo a netankovalo ho to a býva pár kilometrov od nás. Teraz ked je už vypiplaný-narodil sa o 2 mesiace skorej,nemá plenky,už sa s ním dá aj inak hrat,aj by snad mal záujem,ale zas ho k tomu musí niekto dotlačit. Tak sme teoreticky sami a mama býva v Bratislave,tak som totálne sama na všetko a ked chodím do roboty,tak mám pani,čo si musím zaplatit,čo mi dojde k nemu ráno. K mame chodí malý občas na víkend.

bboossoorka
21. jan 2014

@lila8686 ahoj ja ti povim len jedno....vzdi sa musi nieco zle skoncit aby sa mohlo zacat nieco krajsie....a este vsetko co sa deje ma svoju pricinu......takze hlavu hore mas dieta a dieta potrwbuje matku...tu ma len jeenu a oko pride...neboj taki super dokonali ze na tomto co tu pises sa o chvilu iba pousmejes......

lila8686
autor
21. jan 2014

Dakujem za vsetky vase povzbudenia a rady.Dobre sa to cita 🙂 Co sa tyka,ze som pisala ze moj byvaly chodi na diskoteky a ja som doma a trapim sa som nemyslela,ze tuzim chodit kazdy vikned do baru.Ja som tym chcela povedat,ze on si proste len uziva a na svojho syna vobec nemysli ake mam s nim starosti ci vydavky a celkovo ako to zvadme ked sme sami..Ked pride je s nim hodinu a z toho tri stvrte mi rozprava kde bol s kym ako sa zabavil a vypil.Potom mi vypisuje ze maly si ho nevsima ze ho huckam proti nemu a neviem co este.Ale nechape ,ze maly o neho nema moc zaujem ked sa mu skoro vobec nevenuje...Hadam sa to uz coskoro zmeni a nebudeme uz len my dvaja 🙂

tova
22. jan 2014

@lila8686 ty ho nedonutis aby bol poriadny otec. A to ze sa stazuje ze maly si ho nevsima maj v lavej zadnej, on si to raz uvedomi ked to bude neskoro. S malym mas urcite aj starosti ale si pre nho vsetkym a aj ostanes , neskor aj ked uz bude dospely ti bude vdacny za vsetko

flower2
23. jan 2014

Ahoj, ja som sama s 2 detmi 🙂 a z vlastnej skusenosti Ti odporucam sa do nicoho nehrnut ani nic za kazdu cenu nezachranovat....nevyplaca sa to amoze ot byt este horsie.........ja som terza plne zameprazdnena detmi,a le ked nahodou dobre spia a ja mam chvilku pre seba, ano pride mi luto ze som sama.... ale zase som rad aze mam deti, je tolko zien, ktore deticky mat nemozu, hoci maju manzela..... musis si uvedomit ake velke statsie je ze mas babo, investuj do neho vsetok cas ktor ymas, lebo Ti tak rychlo vyrasti e apotom budes lutovat ze si si ho neuzila viac.... ex Ti nestoji za jedinu myslienku i ked viem ze chvilku potrva kym to tak budes citit aj Ty....
Ked budes so vsetkym zmierena, vyrovnana a stastna s tym "malom" com mas este sa o Teba muzi aj pobiju...len treba potom velmi opatrne vyberat!

amigad
25. jan 2014

@lila8686 ahoj, práve som rozvinula diskusiu "mám 40,takmer 16 mesačné dieťa...."lebo cítim presne to čo ty. Samotu, niet si s kým pokecať a tak. Keby si bola z NZ, pokecali by sme my dve, ale nie si. Tak sa musíme obe držať a hlavne vydržať. Dnes je asi taký blbý deň, tiež mi opakovane dochádza, že je ťažko rozprávať dieťaťu, ktoré sa chce len hrať a niet dospelej osoby, s ktorou si je možné pokecať. Mne nadôvažok naozaj nemá kto pomôcť, lebo moja mama je ležaica už pomaly tri roky a o ňu sa starajú sestra a otec na striedačku- otec tam žije a sestra mimo práce a už potom nevládze nič. Teda som absolútne sama na všetko, aj na domáce práce, nákupy - no ak som chorá otec mi prinesie nákup, ale len obmedzene, nemôže odbiehať od mamy. Tak asi len tak...vydržme!!! ..po škôlku 🙂

janka_mamka
25. jan 2014

ahoj uplne ta chapem, no ja som sama s malým už od začiatku, otec ho nechcel a ani neche vídat ani komunikovat s nami, maly ma osemnást mesiacov, najhoršie je to ked dakam idem a všetci su popárovany len ja sam s malym, ako vždy, a kamratky mam asi tak 4 ale všetky majú partnerov, a ked sa náhodou nadhodí aj tema tak ma vždy len krátko odbijú,že však si dakoho naajdeš a to je tak všetko, vraj ked začne chodiť malý do škôlky 🙂 no proste dakedy som úplne hotová, bolí to, hlavne to ako sa jeho otec zachoval, ale to je na dlhšie 🙂) ale snažím sa na to nemyslieť, a to je asi tak jediné čo ti viem poradiť, na hentoho sa vykašli a dobre mu dať pocítiti že ty to sama zvladaš, a nietko si ta najde a bude lubit teba aj dieta viac ako on, on si vas asi nezasluži ked sa takto zachoval, tak držim palce nech to čím skor preboli 🙂)))

dana341
15. feb 2014

Ahojte, volám sa Dana a chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka - je anonymný. Potrebujem to na diplomovú prácu. Je určený pre slobodné mamičky a pre rozvedené mamičky. Nájdete ho na tomto linku https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... na konci stačí kliknúť na odoslať ...veľmi pekne Ďakujem

tomikejt
15. feb 2014

@lila8686 ahoj. Aj ja som sama s dvojrocnym syncekom. Od biootca som odisla uz pred viac ako rokom. Pozeram ze si z trencina, aj ja. Ak ti chyba kamaratka kludne mi napis 🙂

dana341
15. feb 2014

Ďakujem všetkým rozvedeným a slobodným mamičkám za vyplnenie dotazníka. Dotazník je ešte stále aktuálny tak môžete vypĺňať aj ostatné slobodné a rozvedené mamičky 🙂 Ďakujeeeeem https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... je anonymnýýýý 🙂