Sama s dieťaťom. Ako to zvládnuť?

oli1x
4. jún 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela skusenosti slobodnych mamiciek, ktore tymto velmi obdivujem, ako to zvladaju same s detickami. Momentalne sa so mnou priatel rozchadza, mam 3 mesacnu dceru, avsak priatel nieje jej otcom, ale stravil so mnou skoro cele tehotenstvo. Momentalne zijem u rodicov a je to dost tazke. Biologicky otec dietata ma prehovara nech sa k nemu nastahujem a nech skusime spolu zit ako rodina, ale fakt je ten, ze ho nemilujem. Na druhej strane sa desim s malou ostat sama, uz teraz co je tomu par tyzdnov mi to pride nezvladnutelne.

modrazaba
4. jún 2013

@oli1x ak to tak necitis nechod spat k otcovi dietata. 3 mesacne dietatko je malinke, mozno teraz sa ti to zda nezvladnutelne ale musis si zvyknut na zmenu vo svojom zivote - rozchod s partnerom. Potom to bude lepsie, casom sa vsetko utrasie. Ja som bola s dietatom v jeho prvych mesiacoch casto sama - byvaly manzel pracoval v zahranici a vtedy mi vela pomohli rodicia. Nebolo to jednoduche ale zvladli sme to. Urcite aj tebe rodicia pomozu ved ide aj o ich vnucku.
Nesla by som zit k chlapovi ktoreho nemilujem len aby sme boli rodina. Drzim palce 🙂

petraxy6
4. jún 2013

Keď nemiluješ bio otca, tak ku nemu nechoď nasilu. A vzťah s priateľom sa nedá zachrániť? 😒

horana
4. jún 2013

Ja by som to s nim naopak skusila, nie zo strachu alebo zbabelosti ako si sama poradim, ale pre ciste svedomie ze som urobila vsetko preto aby sa rodina zachranila, aby mala dcerka sancu na svojho ocka.
Mozno sa bude naozaj snazit, a mozno sa laska casom obnovi, postupne, pomalicky...
Ale samozrejme neviem detaily preco ste od seba, vlastne ziadny ramec nic, takze tazko sa radi...

nintu
4. jún 2013

@oli1x ked si u rodicov tak tam aj zostan.bio otca ked nemilujes urcite sa k nemu nestahuj len preto ze sa bojis byt sama ved si mozte dat aj rande a uvidis co pride casom....cas je zevraj najlepsi liek a radca....ja som tiez sama s malou a v zivote by mi nenapadlo ze to budem zvladat aj bez chlapa 😒

tova
5. jún 2013

ja by som ti radila aby si ostala u rodicov a dalsi min. rok dva na ziadneho chlapa nemyslela. Nechladaj si muzov len zo zufalstva. to si mala dieta s jednym muzom a vzapeti uz si si tehotna nasla dalsieho frajera ktory bol s tebou skoro cele tehotenstvo?

angua27
5. jún 2013

@oli1x, zvládnuť sa to dá, zvládli to mnohé. radím ostať u rodičov, ak sa dá, aspoň rok-dva. a snažiť si zariadiť život bez chlapa.
a biootec - ak má záujem, ale Ty ho nemiluješ, tak najprv by som navrhla rande, bez dieťaťa. aby si vedela, či tam je nejaká šanca, alebo nie. bez lásky sa vo vzťahu dlhodobo existovať nedá.
mne veľmi pomohli rodičia. bývali sme s malým u nich 4 roky. ale na začiatku sme si určili pravidlá - moji rodičia zarábali a ja som sa starala o malého a domácnosť. keď mal malý dva roky začala som podnikať. a pred rokom sme sa osamostatnili. obraciam sa ako vládzem - čas na nejaký nový vzťah nemám, pretože ak nie som s malým, alebo on spí, tak ja pracujem. je to náročné, ale dá sa to. 😉

sue
5. jún 2013

Tiež odporúčam ostať u rodičov a časom sa ukáže. A hlavne sa neboj, že ostaneš sama - neostaneš, len buď trpezlivá a netlač na pílu. Užívaj si teraz malinkého bábätka a časom sa objaví aj fajn partner a výborný náhradný otec pre tvoju malú.

fiona83
6. jún 2013

Ja som sama s malým synom už niekoľko mesiacov...jeho otec nás opustil...najprv sa mi zrútil celý svet,ale zisťujem,že sa to dá...no je pravda,že nám ostal byt,takže sme mali kde so synom ostať,ale náklady sú všetky na mne,no mám rodičov,ktorí mi veľmi pomáhajú...v tvojom prípade,keďže priateľ ťa opustil a otca svojho dieťaťa nemiluješ ako píšeš by som ostala u tých rodičov...musíš byť trpezlivá a veľa vecí prehltnúť pokiaľ sa chceš o dieťa postarať,pretože matka s malým dieťaťom sama a pokiaľ nemáš príjem na bývanie je veľmi ťažké... ☹