Sama na tri deti

25. okt 2021

Ahojte, potrebujem radu.. dostala som sa do zlej, velmi zlej situacie.. je tu prosim nejaka mamicka co je sama na tri male deti? Da sa to vobec zvladnut? V chlapovi uz zial oporu nemam, on ma svoj svet, evidentne aj nejaky psychicky problem, na zaklade ktoreho uz nie je schopny celkom dobre vidiet realitu, depresie myslim.. hovori veci, ktore viem ze by za normalnych okolnosti z ust nevypustil, hlada len cesty uniku ako odist od vsetkych problemov a vobec nehlada cestu ako by sa to zvladnut dalo.. mame dve male deti, tretie je na ceste, podarilo sa uplne neplanovane co znacne tiez skomplikovalo celu situaciu.. ja uz pomaly prestavam vladat znasat jeho nalady, lebo vsetko doma sa odvija prave od nich.. jednu chvilu je vsetko ok, a behom par minut sa vie dostat do takej depky ze koniec.. mali sme krizu, to ano, on si nasiel bokovku, ona ho pred casom nechala a nejde to rozdychat, utapa sa vo svojom svete sebalutosti.. ja mma obrovsky strach ze to sama s troma detmi nedam.. dakujem.

sslobodnamama777
25. okt 2021

Je to ťažká situácia. Poznam dve ženy, su samé na 4 deti, druha na tri. Iste si hladaj oporu v okolí. Psychologicku na ÚP, je zadarmo alebo popros nejaku dobru dochodkynu o pomoc, rodinu ak máš chápavú, kamaratky. Staraj sa o seba hlavne, aby si mala dostatok spanku a aj nejaku vhvilu sama bez detí, tú pomoc..mozno Ta tu nasmeruju k niekomu, napis ak budes potrebovat.

annamalaga
25. okt 2021

Skús možno tu poradňu Alexis. Nápis im, čo je vo veci, či by sa nedalo nejaké krízové centrum zohnať. Chlap kým sa spamätá o čo prichádza prejde asi veľa času a ty ho moc nemáš. Pred pôrodom potrebuješ kľud.

autor
25. okt 2021

@annamalaga momentalne som len v 7tt takze do porodu ste casu dost

sissy27
25. okt 2021

ale jasné, že dáš. Chlapa by som poslala kade ľahšie, ak mu je nejaká cundra prednejšia ako vlastné deti, tak nie je o čom. Možno by ho to skôr nakoplo k životu, keď mu príde pozvánka na súd k rozvodu, určeniu výživného a vysporiadania bsm. Minimálne príde na iné myšlienky...
Ono viem, že je ťažké priznať aj pred rodinou a priateľmi ako sa veci majú, ale už keď to vypustíš, tak verím, že nájdeš oporu v rodičoch, kamoške, možno aj v svokrovcoch, ak im nie sú vnúčatá ľahostajné.
Neviem ako máte poriešené bývanie, či je to len jeho, bsm, podnájom, ale všetko sa dá vyriešiť. Akurát že momentálne je on pre teba guľa na nohe, kvôli ktorej sa nevieš pohnúť vpred.

annamalaga
25. okt 2021

A autorka máš kam od neho odísť ? Toto máš už vyriešené ? Lebo to je alfa a omega!!

autor
25. okt 2021

@annamalaga Najblizsi vedia co sa deje, podporu mam ale napriek tomu ja ho mam stale rada a nechcem aby sa mu nieco stalo.. predsa je otcom mojich deti a napriek vsetkemu co sa deje ho deti zboznuju.. kebyze je najhorsie,mozem ist k rodicom ale to uz beriem ako poslednu moznost..

sissy27
25. okt 2021

ja by som ten odchod k rodičom nebrala ako poslednú možnosť, ale naopak, aspoň na nejaký čas by som sa tam presunula. Jednak by si si trochu vyčistila hlavu, nemala ho stále na očiach, mohla by si ho prestať ľutovať a zároveň aj on by si mohol všimnúť, že sa niečo deje a buď sa preberie a začne fungovať, alebo príde nie len o milenku, ale aj o manželku a deti. Takto keď si pri ňom, tak to vzbudzuje dojem, že je vlastne všetko v poriadku, ty sa postaráš a on sa môže utápať vo svojej sebaľútosti.

autor
25. okt 2021

@sissy27 on uz hovoril aj o rozvode, aj o tom ze odide a ako som pisala, hlada cesty uniku.. toto keby urobim,len spravim co chce a uz ho nikto nepreberie k zivotu..

zuzanka.zuzu
25. okt 2021

koľko máš rokov? pracuješ či si doma na RD? bývate na západe či v hladovej doline? byt/dom máte ako poriešený (jeho, tvoj, bsm, hypo)? finančne ste na tom ako (príjem, výživné, pôžičky, hypo)?

evita_g
25. okt 2021

Tvoj muž sa psychicky zosypal z toho, že ho nechala milenka. Robí doma dusno, vyhráža sa rozvodom, odchodom a bohvie, čím ešte. A ty ako milujúca a chápavá manželka hľadáš spôsoby, ako zachrániť manželstvo aj jeho?!?! V prvom rade by som myslela na seba a deti. On keď má depresie, nech navštívi psychiatra. Ak mu na vás záleží, spamätá sa. Ak nie, niet o čo bojovať.

sslobodnamama777
25. okt 2021

@annamalaga krizove centrá je tá najhorsia moznost posledná. V jednom som bola a bolo to tam velmi naozaj velmi veľmi zlé, horror. A nevhodné pre malé deti absolutne. To mi aj po prichode povedala jedna matka, co tam bola ale uz so starsimi detmi, ze to neni pre male deti a mala pravdu, ako som za presvedcila. Aj na socialke to neodporucaju.

autor
25. okt 2021

@zuzanka.zuzu mam 34 rokov.. byvame na strednom slovensku,dom kde byvame je jeho.. pocas manzelstva sme nic take skoro nekupili takze nie velmi co vysporiadavat.. ani pozicky ani hypo nemame..

zuzanka.zuzu
25. okt 2021

bude to ťažké, ale nie úplne zlá situácia, držím palce

sissy27
25. okt 2021

akože na jednej strane ťa chápem, máš s tým mužom dve deti, onedlho tretie, niečo ste si spolu prežili... Ale na druhej strane - na vzťah sú potrební dvaja. Ak on nechce, tak o čom to je? Aby si mala strechu nad hlavou a finančné zázemie?
Na rovinu by som sa ho spýtala, či má záujem ešte zabojovať o záchranu rodiny, alebo nie. Ak áno, vyskúšala by som poradňu aj všetko čo treba, ale ak nie, tak by som to zbytočne nenaťahovala. Deti sú len výhovorka - dobrým otcom im môže byť aj po rozvode.
Ja osobne by som nedokázala prežívať vedľa niekoho, kto ma nemiluje a myšlienkami je inde.

oli18
25. okt 2021

V prvom rade by sa mal tvoj manžel liečiť . Evidentne nie je po psychickej stránke v poriadku. Nepíšeš, či ste o tom hovorili a aký postoj má k tomu.

danieladeley
25. okt 2021

Najprv som chcela poradit nieco v tom zmysle, ze ste manzelia v dobrom aj zlom, zdravi aj chorobe ...a depresia je choroba ktoru ju potrebne liecit.....ale potom citam dalej, ze ta podvadzal, ty si o tom ocividne vedela, ale ty si v 7 tyzdni? to je dost zvlastne...kazdopadne by som hladala nove byvanie..kedze ste v manzelstve do nicoho spolocne neinvestovali, mozno mas aspon nejake uspory...

akbara77
25. okt 2021

Mal milenku a čakáte tretie dieťa? Prečo preboha?

autor
25. okt 2021

@oli18 on psychologa a podobnu pomoc uplne odmieta, nie je v mojich silach ho presvedcit ze by sa mal ist aspon porozpravat, uz som to skusala velakrat..
@danieladeley je to komplikovanejsie.. on mi stale tvrdil ze spolu nic nemaju, doma sa zacal spravat lepsie, kriza som mala pocit ze ustupuje, zlepsila sa komunikacia.. zle som to cele odhadla, mala som toho sama vyse hlavy, dve deti, dom, domacnost.... Tak sme ziliako manzelia a zadarilo sa tretie, uplne neplanovane, co teda prekvapilo oboch lebo som pri oboch detoch mala problem vobec otehotniet..

majka427
20. dec 2021

Ahoj ,ja som sama s troma il malými deťmi , manžel bol psychicky chorý ukončil svoj život samovraždou keď najmladšia dcérka mala štyri mesiace stredný syn dva roky a najstaršia štyri . Mám hypotéku na dom pomaličky ho dorabam , dá sa to všetko zvládnuť ale veľmi ťažko musíš mať pri sebe len ľudí ktorý ťa podržia pomôžu a vypočujú ťa . Fungujem takto nejaký rok a pol