Dobrý deň, aké sú vaše názory prosím a hlavne skúsenosti. Mám cez 30, 10r dieťa, ťažky rozchod pred 4 rokmi nasledne rozvod. Ex ma partnerku, pre ktorú sme sa teda rozviedli a dieťa ju neprijalo. Chodí ku nemu iba keď je sám. Som dá sa povedať 24 h. denne s dieťaťom s mini prestalvkami ako škola, poobedia občas na hodinku ide s starkovcom, prípadne k bratovi, ja zatiaľ nakúpim, povysávam, keď je doma učíme sa, upratujem, varím, rozprávame, no jeden kolobeh. Citim sama na sebe, že by som chcela mať alebo ukradnúť si čas a isť na masaž, plávať proste niečo. Ale nedá sa. Nedá sa pravidelne. Lenže do tohoto som spoznala muža, z ineho mesta, hodinka a pol. On tým že je sám, rozvedený jedno dieta, kt. s nim nežije, nema problem vybehnut niekde na vikend. Pravidelne. Mna to zarazilo poviem pravdu lebo sa nepozname poriadne a ja svoje dieta urcite cudziemu muzovi nebudem ukazovať, ked neviem co z toho bude. Za dalsie. Je z uplne ineho mesta. Na cas by to nevadilo, ani z jednej strany, lenze my sa nemame ani kde stretnut zložiť porozpravať, rande je ina vec, kino, vecera, ale kde s nim pojdem po rande. Domov ho nedonesiem. Nevyhovuje to ani časovo, ja nemam cas na muza na cely vikend. Asi to zabalim skor ako nieco zacne?? Adi to perspektívu nema ziadnu. Inak je sikovny porobi, pracu ma ok, skúsený trosku, vie co je to mat dieta, plati a kupuje veci svojmu dietatu a vela pomoze aj rodičom. Okrem toho mam stale pocit lebo moj ex by urobil vsetko preto aby to pokazil medzi mnou, mojim dietatom a novym partnerom. Staci povedat nazor a dieta je ovplyvnené. A ja nechcem o dieta prist kvoli cudziemu muzovi. Čo by ste robili a ci by ste dali šancu a ako.
Tento alebo iny muz, je uplne jedno o koho ide. Nehladaj vyhovorky, cas sa da najst. Nemusite predsa ist hned na vikend. Po praci ist na rande, spoznavat sa atd. Este sa ani nezacali riadne a uz rozmyslas co po rande idete robit. Starkovci vari dieta prizru, dopraju ti hadam novy zivot po boku noveho partnera, ak si budete rozumiet. A casom zistis aky je a zoznamis ho s dietatom. Nepristupuj k novemu vztahu s takym negativnym postojom
ak je problém že je z iného mesta tak daj priestor mužovi z vášho mesta... aj keď 1,5 hod. vzdial. - to môže byť tak max 100 km.
to sa ešte prežiť dá.
musíš troška hľadieť dopredu - keby ten vzťah bol ok, čo v tomto prípade? nasťahovala by si sa k nemu do jeho mesta? bol by ochotný on ísť ? problém môže nastať v tejto otázke.
@biglovemom opísala som iba situaciu v ktorej som. Pytala som sa na nazor pripadne ako to riesili iné ženy, a či je takáto situácia riešiteľné ak je dieťa naviazané na matku a teraz ho mam kvoli muzovi odstrkovať, iba si to neviem predstaviť.
@deti95060810 Bol by ochotný prísť on. Mierila som skor na to kde a ako sa spoznávať z časového hľadiska v takychto podmienkach. 100km sa da ale kde pride ku mne nie, moje dieta musi na to byt pripravene a musim byt ja zase 100% ista v nom, neviem ci mi rozumiete. Potrebovala som iba nazor a skusenosti.
10r ročná slečna už môže byť zo 2 hodiny sama doma, aby si aj ty mala čas na seba. Môže sa učiť, pozrieť telku...čokoľvek. Treba ju už v tomto veku učiť samostatnosti a otvorene sa s ňou porozprávať, že vo svojom živote určite nechceš zostať sama a rada by si aj ty niekoho spoznala na vzťah...hoc aj ako kamaráta zo začiatku. Takže treba ju pripraviť, že veci sa môžu zmeniť ale ani nemusia. Tvoj ex má priateľku a ty akože nemôžeš? To, čo je za blbosť? Čo sa týka nového partnera ....asi nechápe, že ty si fuul tíme rodič a on občasný víkendový. Každopádne kazdy druhý víkend je dcéra s otcom či? A tento čas by bol fajn na spoznanie sa....raz u neho raz u teba. Netreba sa báť nových vecí a hlavne ty máš právo mať aj svoj život....
@miroslava21 mozno to vyznelo zle, po praci nie on pracuje v inom meste ja v inom , su v hre iba vikendy, s tym ze on pride. Ale to som chcela ze kde pride, ked ja nepustím cudzieho muza domov k dietatu. Zatial kym nie som ista. Iba toto som chcela ako ste spoznali a casovo ci sa vam dalo zariadit. Nemozem ho predsa poslat ked pride v piatok o 17 aby isiel somnou do kina a o 20 aby odisiel domov 100km…
@ovaaa ved to hovorim baby nečítate, samozrejme ze sa mi na tie 2 h. Uvolnit da ale on je z ineho mesta a ja mu mam povedat co no dobre moj boli sme na kavu mozes ist domov? A zajtra v sobotu znova prid pojdeme do kina? 😂 a choj zase 2 hodiny domov?
@ovaaa nie nieje dieta nechce ist k nemu na vikend, nespáva u neho. Ide iba na par hodin a pride domov. Je to komplikovane.
Máš v sebe asi veľa boľavých miest z toho prvého vzťahu.
Dieťa o pár rokov vyrastie a ako by si radšej chcela byť?
Sama,slobodná,nezávislá-ale zároveň sama na všetko -na opravy, zariaďovanie vecí,dovolenky,chorobu....
S partnerom-klady aj zápory.
Teraz si už skúsenejšia, než keď si išla do prvého vzťahu.On určite tiež pochopil v živote niektoré veci. Takže šanca na nový lepší vzťah tu je.
Ja by som sa porozprávala aj so svojím dieťaťom, či by s tým bolo OK,kebyže skúsim randiť.Dosť by ma to asi ovplyvnilo.
A co ine na zaciatok? Ved take su zaciatky, on si bude vedomy ze vari nebude cele vikendy u teba ked sa este len spoznavate. Bohuzial, to je dan toho ze byva daleko, ze bude chodit hore dole.
100km nie sú 2 hodiny a keď mu za to stojíš, tak začať nejako treba a príde druhý deň zas. Ak sa mu nepáči, tak nestojí za to. Je to len začiatok. Normálny človek pochopí a nebude sa Ti pchať do súkromia. Bude to rešpektovať.
Dieťa nemá otca? Tak ako berie ten tvoj novy priateľ svoje dieťa, tak môžeš poskytnúť priestor otcovi tvojmu dieťaťu a kľudne aj na víkend. Kto chce, nájde spôsob, kto nie, hľadá dôvod.
Podľa mňa je úplne v poriadku, ak za tebou cestuje hoc aj 2 hodiny a vy budete spolu na káve, v reštike 2-3 hodinky.. Veď sa len spoznávate..aspoň takto zistíš, či mu na tebe záleží. Ak áno, nebude mať s tým problém.
@miroslava21 ano dakujem, toto som chcela, a presne nad tym rozmyslam nie negativne, ale oci mam otvorene uz teraz a vidim tam tu vzdialenosť.
@anketkarka áno maš pravdu, to len ja naozaj z toho sklamania neviem co robit ci ist dotoho alebo nie. No urcite viem, ze ho nezavolám zatial a este aj par mesiacov domov,
@evka52 dobre dakujem za nazor, este si to cele necham prejst hlavou, ak tak nech cestuje 🙃👍
Kamarátov nemáš, nechodíš občas na kávu von, dieťa nechodí aj ku spolužiakom? Spoznávajte sa ako kamaráti, káva, kino, určite nie rovno víkend u teba.
A este, chlapovi ktory ma zaujem o zenu, 100km nie je vela. Spoznaj ho, uvidis aky bude, casom ak si budete rozumiet, skus vymysliet nejaky vylet kde sa bude moct pripojit k tebe a dietatu, idealne ak pojdete kazdy svojim autom, aby dieta nemalo z toho stres ze novy clovek. Atd, dak tomu sancu.
@januska12323 mam kamarátov, no asi tak, ze bud pridu baby s detmi ku nam, my ku nim a teraz sme boli asi po 2 m. v piatok si sadnut na 2 hodiny. Dieťa obcas ide ku kamaratke, obcas k rodičom a obcas ku otcovi. Ale vravim vsetko v ramci toho ze do 2 hodin je vybavene vsetko a nie je to tak plánované, je to spontánne, akoze mozem ist ku starkej teraz a nie v piatok tam pojdeš.. Ide tu o tu vzdialenosť a načasovanie. Ale nazory co ste mi dali su pozitivne, porozmyslam nepodpíšem hned niekoho noveho, skusim to mozno a cas ukaze.
@miroslava21 super dakujem
Ano, je to komplikacia, to si spravne uvedomujes. Odskocit si niekam na kavu len tak je pohodlnejsie, ale cestovat bude on, tak daj tomu sancu. Dieta nebude navzdy male. Cas ukaze, ale dobre rozmyslas a si rozumna.
keď sa lepšie spoznáte (zatiaľ pri tej káve, večeri...) a zistíš, že to je inteligentný a hlavne empatický človek, preberte to spolu. Nakoniec, aj on má dieťa, mal by mať pochopenie. Vymyslite niečo spolu
@la_dolce_vita ❤️
@danica2711 ☺️ pokúsim sa najskor si ho teda poriadne preverím a potom sa uvidí
držím palce
Tolko negativity…ja stale vravim ,kto chce hlada riesenie kto nie vyhovorky.