Rozchod a sama na dieťa

30. máj 2024

Ahojte, potrebujem asi len podporu a pár motivačných slov. Pred mesiacom som sa rozišla s priateľom. Bývali sme spolu 3 roky v mojom byte. Ja mám z predchádzajúceho vzťahu 5 ročné dieťa. On chcel dieťa aj spoločné, no ja už druhé určite nechcem, čo som mu povedala aj na začiatku vzťahu. Vtedy povedal, že to rešpektuje, ale videla som na ňom, že ho to trápi a že by chcel svadbu aj dieťa. Rozchod som teda iniciovala ja, aby mal možnosť si zariadiť taký život ako by chcel. Rozumovo chápem, že bol ten rozchod nevyhnutný, keďže časom by to medzi nami robilo veľkú priepasť, napriek tomu, som však v depresii a strašne sa bojím ako to teraz idem všetko zvládať sama s dieťaťom. Mamičky samoživiteľky, ako to zvládate? Ste zmierené s tým, že možno ostanete s deťmi samé celé ich detstvo?

egonsk
30. máj 2024

Ak som spravne precital, tak mala si chlapa, ktory vychovaval nevlastne dieta a snazil sa aby ste boli vsetci stastni, ale ty si to rozsekla po 3 rokoch, lebo sice s tebou bol v najtazsom obdobi akomopora, ale ty uz nechces to, po com tuzi aspon polka mamiciek na MK a zacinas mat obavu z toho ako budes teraz po vsetkych strankach... Nuz ked je koze dobre, ide tancovat na lad. 😉
Takych chlapov ako si mala teraz sa moc nenajde veru, takze ak ti tu odpovedia mamicky po predychani toho, ze si mala chlapa o akom mozno oni snivaju (prijme dieta, navrhne svatbu a bude chciet dalsie dieta), tak necakaj moc chvalospevov, iked neboj, nadej umiera posledna a ked oni to zvladaju, zvladnes to aj ty nejako.

dzulli1980
30. máj 2024

Urobila si dobre, že si to ukončila ... dala si mu šancu, stretnúť ženu, ktorá mu dá to, čo Ty nechceš ... no keď Ťa to tak trápi, nevedno, či si kdesi v kútiku duše po tom netúžila aj Ty (mať ďalšie dieťa, kompletnú rodinu atď.) a bol to voči nemu len nejaký obranný reflex (aby Ťa ďalší muž neopustil, nezranil atď.) ... čo sa týka mám samoživiteliek, zvládneš to, lebo budeš musieť ... a čo sa týka ďalšieho vzťahu ... vždy si spomeniem na kolegyňu, muž ju opustil, mala 43, zostala sama s troma deťmi, raz išla vysypať smeti, spadli jej kľúče do kontajnera a ako sa tam tak hrabala (je nízka, takže len nohy jej trčali), išiel okolo chlapík a spýtal sa jej, či jej môže pomôcť ... no a už sú spolu cez 10 rokov ... takže, nič netreba siliť, čo má prísť, príde.

vler
30. máj 2024

@egonsk autorka sa jasne vyjadrila, ze ona uz dalsie dieta nechcela. Ty ako chlap vies velky prd o tom ake to je otehotniet, vynosit, porodit dieta a vsetko dalsie potom...takze ju nekritizuj. A co na tom po com udajne tuzi "polka mamiciek na konovi? Zalezi hlavne na tom co chce autorka

subartic
30. máj 2024

tak napríklad ja si myslím že si urobila chybu . Mala si muža, zrejme dobrého ktorý tri roky sa staral aj o tvoje dieťa , chcel si ta vziať a jediné čo po tebe chcel je jedno jeho dieťa. Nechcela si , máš na to plné právo, ale aj treba znášať následky svojich rozhodnutí .Skutočne dnes nie je veľa mužov čo sa chcú ženiť a už vôbec nie takých čo im nevadia deti partnerky , tým myslím slobodných mužov . A zvládnuť sa to dá , ako každá iná slobodná matka , ťažšie ale dá .

tttbb
31. máj 2024

A ked vam to 3 roky spolu fungovalo preco si nechcela dalsie dieta aby ste boli kompletna rodina? Vies o tom, ze je dost problem najst cloveka s ktorym vztah funguje, takeho ktory chce svadbu so zenou ktora ma cudzie dieta tak to uz duplom. Teda ak vyzeras ako martina schindlerova tak mozno najdes , inak vela stastia :D

som_realistka
31. máj 2024

Autorka, ak to tak cítiš a nechceš ďalšie dieťa, urobila si dobre. Dala si mu možnosť mat iný vzťah a vlastnú rodinu. Neboj sa zvládneš to. Teraz sa sustred na seba a svoje dieťatko. Ak máš niekoho stretnúť tak stretneš, držím palce.

som_realistka
31. máj 2024

Ak tu nejaká žena napíše že manžel chce ďalšie dieťa a ona už nie, tak sa tu zhrnu chapave žienky, že ona e tá čo to vynosi, a treba komunikovať a chlap by mal pochopiť a kopec iných odporuceni. A tu žena vie, že ďalšie deti nechce, a z toho dôvodu ukončí vzťah, pretože muž túži po vlastnom, tak ju idete ukamenovat. Za posledný týždeň tu boli aspo dve debaty o tom ze žena nemá mat dieťa len preto ze to po nej niekto chce.

dominikamacakova
31. máj 2024

@subartic "jediné čo po tebe chcel je jeho vlastné dieťa" VAU 😂

korylan
31. máj 2024

Začiatky sú ťažké, zmeny prinášajú obavy. Možno by pomohlo zamerať sa na deň max týždeň, ktorý práve prežívate. Zvládnuť tento deň, čo bude potom,sa uvidí. A nie som zmierenia byť x rokov sama.

subartic
31. máj 2024

@dominikamacakova áno vau . Nič zložité ani ťažké. Treba čítať aj ďalej .

kaktusik007
7. jún 2024

ak ti daval pocitit, ze chce dieta - a tlacil, urobila si spravne. Zrejme by to bol jeden z tych otrckov, ktory sa staraju o partnerkino dieta, ale ked pride vlastne - odsunu ho. Lebo maju uz vlastne.

ak si sa s nim roxisla, lebo pn by rad a ty nie a iba ti to bolo luto --- spravila si kravinu. To on bol na tahu, kto sa mal rozist - ak by to, ze u teba zmena v pocte deti nenastala bol pre neho dovod na rozchod, oki, akceptovala by som. Ale preco si sa s nim preto rozisla ty, ak nenaliehal, nechapem 🤷🏼‍♀️

maxxim
23. jún 2024

Je normálne a prirodzené že snival i o svojom dieťati. Možno bol do teba tak zalubený že laska k tebe prevyšovala hodnoty, ktoré vtedy cítil... neboj sa že nenajdeš druhého...len pravdepodobone bude musieť byť nastavený na rovnakej vlne ako ty ohladom detí...