Problémy v raji so zahraničným partnerom s dcérou

neznama1801
6. dec 2015

Ahojte, som tu nová! Mam problém s partnerom s ktorým mám 4 ročnú dcéru on je Nemec ja Slovenka malá sa narodila na Slovensku uz sme mali krízu ( dôvod bol po 4 mesiacoch po narodení sme prisli za nim no nieco s nim vybaviť bývanie a všeobecne bol problem ... Začal sa hrávať na PC aj po nociach a bola som na vsetko sama potom začal zanedbávať aj mna a aj na chorej aj my sme boli choré cele dni prespal a vecer sa hral ... Ked som sa s nim chcela rozpravat nebol cas a tak to bolo rok našli sme aj novy byt vecsi predtym boli problémy s bytom a zdalo sa byt vsetko OK ale potom nas začal úplne zanedbávať ze vraj stale nieco musi ) bola som na 3 mesiace doma kde som aj napriek malej pracovala potom som sa rozhodla hlavne koli malej dat tomu ďalšiu šancu vela veci sa zmenilo co bolo príčinou odlúčenia ale po roku sa veci zase zacinaju dostavať do starých koľaji vtedy mi bolo vyčítané ze som odišla od rodinných príslušníkov s jeho strany a dost hekticky vsetko bola moja vina nezastal sa ma ani vtedy ani svojich chýb. Mala tu ma zázemie finančne nam nic nechýba okrem toho ze uz vyše 3 rokov riešime moje poistenie co este stale nemam a ked sa bavíme o praci kedze mala je len na pol dna v skolke tak vela možnosti nemam a on pracuje stale viac a viac az to zacina byt vorkoholik. Po robote stale ma cas na seba kolko len chce a my ste čakáme stale chodí casto aj 1-2 hod neskôr malej velmi chyba aj ked je konecne doma vidím ako stale by radsej cas strávil len pre seba a pričasto si ho aj bere ja nemam cas ani na zachod sama ist stale je tam dcérka snažím sa jej vynahradit cas aj za neho. S výchovou my vobec nepomáha a stale je unavený! V partnerskom spolužití je to tiez nie v poriadku stale bud je unavený alebo musi ist spat ked konecne raz za 2 tyzdne za mesiac mame cas tak po 10 min je aj koniec. Stale sa vyhovára ze mala ide neskoro spat max 22 je v posteli a ked ju uklada aj to raz za cas ked sa uz nahnevam a aby sa nemusel rozpravat tak ju uloží a stale pri nej zaspi ma zemi a treba ho budiť nech ide do postele. Nemam tu žiadnych známych stale som len doma a s malou a on sa so mnou malo co rozprava. Radsej je na tel a číta noviny( predtym to boli hry - ale ja to beriem rovnako neviem ci je to správne?) a ked mu poviem ze ja nemam cas ani na zachod tak vybuchne s tam ze prepac nevedel som ze nemozem ani noviny citat ale ze mala sa s nim s Snazi hrat rozpravat to si nevšimne. Čakal by som viac podpory ci to si len namýšľajú skúste mi poradiť ja uz neviem ako dalej ked sa o to bavím s mamkou ona ma stale to iste riešenie vráť sa sem ale ja viem ze ona ma chce chrániť ako by som aj ja moju dcérku chránila ale ja nechceme malu od otca odlucit predsa je to riadna diaľka a malej by aj chýbal a nechcem ze by žila bez otca ale musim aj na seba myslieť uz som bola na operácii raz na ženské problémy a ani vtedy ma nepodržal ani pri pôrode robota bola prednejšia ... A teraz zacinam mat viac a viac zdravotných problémov ktore stale chce riešiť lekárňou! Poraďte mi prosim vy co dalej ja som uz zufala

leria
6. dec 2015

No z tej tvojej otázky som vyveštila 😀 , že tvoj partner zrejme bude pekný sebec....píšeš, že dieťa nechceš od otca odlúčiť....a takto nie je?alebo nie ste odlúčené, ked sa vám vobec nevenuje? pozri, ked nemá on snahu, tak tu ti nikto nepomôže....možno by si mala využiť ponuku tvojej mami a na nejaký čas k nej ísť, možno teba to niekam posunie a možno to ním pohne, ktovie....no a nič v zlom, nezvyknem rýpať pre slovenčinu, každý sme nejaký....len na budúce sa posnaž aby to malo trošku hlavu aj pätu 😉

neznama1801
autor
6. dec 2015

Ja viem pisem s telefónu a tam je tažké nejako dostať vsetko na jednu stranu 🙂 mamka je tu stale pre mna to ja viem ale aj ona ma zdravotne problem a malej by sa len tesila ale ci by nebola na príťaž to neviem ...uz som to minule spravila ze som odišla s tym nech si rozmysli a bolo dobre ... Ale kebyze este raz odídem tak uz neviem ci by som mala silu sa vrátiť a ja som vyrastala bez otca ocko mi zomrel ked som bola velmi mala preto to nechcem pre malu... Aspon takto ho ma kazdy den aspon kus pre seba ... Ako ja ho ľúbim a nie sme spolu par dni to vsetko nechcem len tak zahodiť .. Síce mam len 24 ale zase nie som s tych ked je problem utečiem ale ked vies poradiť ako ho dobitím sa o tom rozpravat budem vďačná

leria
6. dec 2015

ano chápem, no asi neporadím....ja som skoro o 20 rokov staršia, takže také veci by som už riešila ináč...možno na tvojom mieste by som tiež vytrvalo bojovala a neutekala ako ty píšeš....no musíš sama zvážiť kto koľko pre váš vzťah a vašu rodinu obetuje....viem nie je to jednoduché, no ja by som asi odišla a keby o nas stál, tak nech zacne bojovať on! veď ty sa snažíš už pekne dlho, či nie? niektorým mužom treba ukázať, ze nie sú stredom vesmíru a potom sa zobudia....hoc, ja osobne by som o takého muža, ktorého treba stále budiť záujem nemala....ze ho miluješ, je vsetko pekné....no asi jednostranné, ked o vas ako o rodinu nejaví záujem....ja som s manželom a 17mesacným synom tiež v zahraničí a nemáme to ľahké....on skoro každý deň ťahá nočné a ked vstane tak mi pomáha ako sa dá a venuje synovi maximálne....až mám ja niekedy výčitky, že či to nie je na neho veľa....ale proste snaha je na oboch stranách, na všetkom sa vieme dohodnúť....ked potrebujem sem tam vypnúť, tak zoberie maleho a ide s nim von, alebo nakupit....sú dni, ked potrebuje mať on svoj priestor, tak to rešpektujem....normálne sa o všetkom porozpravame....to je to najdolezitejsie vo vztahu...to je základ pre fungovanie, ked tam to zlyháva kam sa posuniete? sa zamysli....ty tu vypisuješ, trápiš sa celé dni ako to zachrániť....a on? čo preto robí? zase je pravda, že poznáme len tvoju verziu....a ako sa cíti on vo vašom vzťahu? je šťastný? vytváraš mu teplo domova? 😀 nie je prepracovaný a unavený? v určitom veku nie je ešte kazdy pripravený sa obetovať rodine, hlavne niektorí muži musia na to dozrieť....mozno si asi neuvedomil, čo to všetko obnáša....a ináč aj ja som vyrastala bez otca a tu som....je rozdiel byt spolu a "spolu" ako rodina alebo ako kusy nábytku.....

tova
6. dec 2015

4r. dieta je pol dna v skolke, co robis ty????????????????????????????????????????????????? vyvaluj zadok ked poobede nevladzes aby si sa jej mohla venovat ked pride zo skolky. Ako ta manzel zanedbava? ked stale mas nejaky problem a nieco chces riesiet to neni rozhovor to ide na nervy. 4r. dieta by sa malo dokazat pohrat same 20minut nielenze kym pojdes na wc ale aj veceru navaris. Nevychovavas s nej nejkeho rozmaznaka a potom jej treba drzat ruku non stop? 4 roky zijes niekde kde nikoho nepoznas???? porozmyslaj trocha nad sebou.

worker_falcon
6. dec 2015

On je sebec, ona je trubka. V 19. otehotniet s Nemcom, to fakt chce absenciu sedej hmoty... Aky je stary a kolko ste sa poznali, resp. spolu zili? Co si si ulovila, to si aj zjes.
To, ze dceru nemozes nechat samu ani kym ides na wc, tiez hovori vela. Co si si vychovala, to mas. Opat, matky s viacerymi detmi sa iba pousmeju nad tym, ako niekto nezvlada jedno dieta...
Neuhanas ho tak trocha? Chodi do roboty, stara sa o vas. Ty mas malu pol dna v skolke a mas na starosti iba ju (a domacnost). A chces, aby sa on staral o malu, ked pride unaveny domov? Samozrejme, mohol by sa spravat inak, ale nie je dokonaly. Takeho si si neulovila. Ak chces ulovit princa, musis byt princezna.

mihula
6. dec 2015

pises-mamzel je vorkoholik,a potom,ze vecer ma cas na seba kolko len chce
Prestan pit a pozri sa na svoj problem triezvym pohladom

neznama1801
autor
6. dec 2015

No k tomu ani mozna ju kus rozmaznávam aj ale zas ona sa pohra aj sama no vecsinou robíme vsetko spolu upratané je stale a navarené tiez takze zadok si nevyvalujem ked dojde z prace čaká ho prestretý stôl s jedlom to je vsetko ok ... A ma vyše 30 a poznali sme sa nejake tie rocky nie neurobila som si Nemca aby sa mi dobre žili on pracuje tvrdo aby sme mali to co mame a preto chcem ist aj ja do roboty a odbremeniť ho aspon kus ale on ked s malou sam je stale mala pride s tym ze sa s nou nehrá a tym viac sa jej venujem .. Ja nečakam ze sa o nu bude starat iba kus pozornosti pre nu a aj seba .... Ja nechcem aby sa uhnal no on uz o pol 9- 9 spi vecsinou málokedy je hore dlhsie... A mihula preco by som mala pit nechapem za to ze mam 24? Ja som si malu vychovala sama žiadna Starka ani starký mi nepomohli moja je daleko a jeho max ked ideme na návštevu tak ju vidia ... Nikto mi ju nepostráži aby som mala aj ja par min na seba a ked si ich spravim tak on stale nieco musi spravit

katkup
6. dec 2015

halooo ludia, preco ju sudite a hodnotite???? vsak vobec neviete ako to cele funguje a nenosite jej topanky, tak sa zobudte!!!! a ona potrebuje poradit, lebo je vycerpana a unavena z celeho stereotypu pri dietatku.
Ja s manzelom mam tiez babatko a viem ake to je pre zenu tazke, ked manzel cele dni pracuje a zena riesi domacnost a starostlivost o dieta. Tiez manzel cez tyzden je s nami minimalne, ale cez vikend je s nami a aspon vtedy sa snazime stravit krasny cas spolu.
Ak tvoj partner neprejavuje zaujem o malu a ani o teba, skus aj nejak sibalsky ako zena ist na neho-v dobrom slova zmysle, lebo fakt vycitky a vecna nervozita neprospieva na dobrej nalade ani tebe, jemu vobec nie a dietatu napatie uz vonkoncom nie.
A naozaj casom uvidis, ci jeho nezaujem je len z vycerpanosti a chce si chvilu oddychnut, alebo je to fakt vazny problem vo vztahu a potom niekedy je lepsie riesenie, aby ste isli kazdy svojou cestou. Ale naozaj vyskusaj vsetky moznosti a az potom rob vazne rozhodnutia ako zbalit si veci a odist naspat k mame....nech toto riesenie je az to definitivne, aby si to niekedy nelutovala a hlavne dietata ti to nevycitalo.
Ja viem, ze s dietatom sa zivot zeny mega zmeni, ze je to vecny kolotoc, ziadny cas na seba....ale neboj, zachvilku bude mat 10rokov, zacne puberta a uz nasu pozornost tolko nebudu potrebovat a budes mat cas na wc a aj na seba :D

katrin21
6. dec 2015

no, zrhniem to takto.. Ak sa trapis, dusis to v sebe, co ti vadi , necuduj sa, ze pribudaju zdr. problemy.... Telo , choroby, su len odrazom stavu nasej duše a psychiky, nasho prezivania....
MNe sa velmi pacilo, ako Emilia Vasaryova pisala v rozhovore, ze ona bola za mladi vydata za nejakeho muza, ktoreho lubila, on uz mal aj dceru, ktoru prijala ako svoju a dodnes su v kontakte..
Ale po par rokoch, ona bola nesttastna, on si zil svoj zivot, nejako sa odcudzovali, ona sa silou mocou toho vztahu drzala, lebo ho chcela zachranit, ale len vydavala zo seba energiu a nic nedostavala...
DOslo to tak daleko, ze zostala vazne chora, zacala mat problemy s dolezitymi zivotnymi organmi, ale ked sla na vysetrenia, vsetci kukali, ze nechapu, co sa s nou deje, ze pricina neznama.... nevedeli jej pomoct...
Nakoniec natrafila na nejakeho stareho pana doktora niekde vraj v Brne, ktory jediny sa jej pytal aj na jej zivot, psych. stranku veci a jej narovinu povedal , ze ak zostane pri tom muzovi, zacne jej telo cele zlyhavat, vsetky organy a nevyhrabe sa z toho. Ak chce zit a byt zdrava, ma od neho odist...
Ona uz vtedy poznala Milana Čorbu, zbalila , dokonca aj tu nevlastnu dceru, lebo chcela ist s nou, a odisla k Milanovi Corbovi a jej zdr. problemy zazracne zmizli..
Pisala to nedavno v rozhovore...
TAkze tieto veci funguju... to bol len taky priklad.... ak budes v chorom vztahu a tvoja dusa sa tym trapi ( su ludia, co ziju v takom vztahu, ale nevadi im to, tí neochoreju, necakaju viac, netuzia po nicom lepsom, takze sa netrapia), tak nakoniec mozes z toho naozaj ochoriet a este aj tvoje deti....
Nebudem sa vyjadrovať k tomu, aky je tvoj partner, lebo si toho napisala vela a len som to preletela ..
ale ty ho poznas, dala si mi uz viacero sanci a ak ti to nevyhovuje a jedine , co ta pri nom drzi je ekonomicke zazemie, tak to nie je dobry dovod. OK, nechces, aby dcera nemala otca...
Ale chces, aby mala choru mamu???
Drzim palce, aby si nasla odvahu pocuvnut svoj vnutorny hlas, co je pre teba a tvoje dieta spravne..
A dieta ved viacej k samostatnosti.. mamin cecok to bude mat v zivote neskor velmi tazke ...

leria
6. dec 2015

@neznama1801 neber to v zlom, no dievčence majú trošku pravdu....ja som prehliadla, ze máš malú pól dňa v škôlke.....ved to musíš mat na seba kopec casu...co by iné za to dali....no ale to zase nie je podstatné ako žijú iné....nikoho nie je nič do toho, kedy si sa vydala, za koho a kvôli comu....chcela si radu ako donútiť partnera k väčšej pozornosti....mozno by si sa mala viac snažiť aj ty, skús si nájsť prácu a fakt toho partnera trosku odbremenit...mozno tu snahu ocení a bude sa na výchove potom viac podielať.....musíš sa aj ty trošku realizovať a nesedieť v kúte....nemôžeš na nom tak visieť, zrejme toho tak ťahá k zemi a unavuje....musíš nájsť spôsob ako sa s ním normálne porozprávat....nech to nie je o výčitkách ale o riešeniach, aké mate predstavy ako by ste si mohli vzájomne pomôcť....nechaj ho v tie dni, ked je v práci na pokoji....urcite nenačínaj také témy, ked dojde rozbitý domov....

alaguema
6. dec 2015

@neznama1801 píšeš, že ho ľúbiš a chceš zachovať rodinu, čo je z môjho pohľadu výborné. Ono odísť s dieťaťom späť na Slovensko by ani nebolo také úplne jednoduché, ak by sa on rozhodol, že k tomu nedá súhlas. Takže...ak sú tam city, je tam snaha, tak začni robiť zmeny a môžeš ich robiť len a len u seba, jeho nezmeníš, ale môže začať pozitívne reagovať na zmeny u teba. V prvom rade prestaň s výčitkami a skús navrhnúť nejaký spoločný program mimo domov, aby ste zrelaxovali všetci. Wellness, kino, park, nejaká víkendovka, proste aby vypol aj on, aj ty, aj dieťa aby sa zabavilo. Domácimi prácami a uspávaním by som neotravovala chlapa, ak som celý deň doma a on chodí do práce. Ďalšia vec - dieťa v tomto veku nemá čo robiť hore o 22:00. 20:30 max a vy dvaja sa môžte venovať jeden druhému. Čo sa týka fyzickej stránky vzťahu, je normálne, že nefunguje, ak nefunguje zvyšok. Tí muži, ktorí majú sex ako hobby a je im jedno, aké sú okolnosti a dali by si stále, síce existujú, ale je ich veľa aj takých, u ktorých klesá záujem úmerne k intenzite partnerských problémov. Suma sumárum - prestať sa ľutovať, prestať sa sťažovať, choď von, vytvor si okruh svojich známych, dieťa usmerni k samostatnosti, nájdi si prácu a stratené sebavedomie a skús sa na seba pozrieť jeho očami. Koho by bavila žena, ktorá je celý deň zavretá, nikam nechodí, je mrzutá a asi aj nudná, otrokom 4 ročného dieťaťa, frfle a chorľavie. Otoč to, kým je šanca, lebo jedného dňa sa zobudíš a nebude už žiadna.

leria
6. dec 2015

@katrin21 veru, na tom je veľa pravdy....ja tomu verím, že veľa chorôb je odrazom alebo dôsledkom nášho života....aj na základe predošlej vlastnej skúsenosti...celkom dobré sú knihy od Jana Hnízdila...keby to niekoho zaujalo🙂

katrin21
6. dec 2015

@neznama1801 ale je trochu zvlastne, ze sa upinas len na partnera, preco vlastne nemas ziadnych znamych ?? ved nie je problem zoznamit sa s mamickami na ihriskach, byt aktivna a chodit niekam medzi ludi, nikto ti nekaze sediet len doma..
POtom si naozaj len frustrovana, cakas o partnera, ze on ti bude robit program a pod..ale toto nebude nikdy fungovať, ani na Slovensku, ani v Nemecku, proste to tak nechodi.... ked chces byt stastna, zi svoj zivot a neupinaj sa na niekoho, su veci, co mozes robit aj s malou, inymi mamickami, najst si medzi nimi nove kamosky..
potom jasne, ze tvoj partner sa citi pod tlakom...ked len na neho cakas a len od neho ocakavas spolocnost..-

8291
6. dec 2015

Nečitala som co ti písali ine maminy,ale ja byť na tvojom mieste,mať podporu z rodiny na Slovensku,zbalim krámy a vyserem samu s prepáčenim na hlavu.Doma budeš mať aj rodinu aj kamošky.On buď nedozrel na rodinný živo alebo hrozný sebec.

mirkava
6. dec 2015

@neznama1801 vrat sa domov. Nebudes pri nom stastna alebo si najdi priatelov tam kde byvas. Potrebujes sa odreagovat a mysliet na seba a na malu. Tvoje zdravotne problemy suvisia s tvojim partnerom ak nic neurobis znici ta svojou lahostajnostou. Ak nebudes stastna ty, nebude ani tvoje dieta...

bonaqa2013
6. dec 2015

asi by som využila ponuku od matky a vrátila sa domov. Z toho chlapa nikdy poriadny otec a partner nebude....

worker_falcon
6. dec 2015

@bonaqa2013
@mirkava
@8291
Baby, ktore jej radite zbalit veci a opustit ho... Viete, ze chlap kazdej jednej z vas by sa dal pravdivo opisat tak, ze ostatne by zalamovali rukami a radili utiect, kym je cas? Staci vypichnut jednu, dve nedobre vlastnosti, pridat im vacsiu vahu, a obraz je hotovy.
Na internete koluje obrazok s parom starych ludi. A ti hovoria, ze za ich cias sa veci opravovali, nie vyhadzovali a vymienali. Lenze teraz je jednoduchsie niekoho vymenit, opustit, ako vztah s nim napravit. Dost aj zavisi, kto ten druhy je, preto treba vyberat dobre, s kym mame vztah, o to viac dieta.

neznama1801
autor
6. dec 2015

Dakujem za rady a výčitky si naozaj môžete nechať on doma cez tyzden ani vykend nemusi ani prstom pohnut ide len o nas aby sa nam venoval a nie nerobím mu výčitky len ked sa s nim chcem ropravat ako dvaja dospeli ľudia tak sa neda a k malej ze mam tolko casu cesta tam trvá pol hodinu mala je tam max 2-2,5 hod a uz ju vyzdvihnem niekedy aj 3 no takze tak vela casu nemam lebo 1,5hod som na ceste ... Ale budem sa snim nejako musiet dohodnúť ze by sme sa o tom porozprávali a v taky cas ked nie je unavený ... Riešenie pobaliť sa a ist je posledné lebo on malu nadovšetko miluje.... Dakujem este raz za rady a s tými kamarátkami je to skor vsetko co nemávaju tolko casu a ja tiez po kavickach nerada chodim

oli18
6. dec 2015

Ja by som nechcela, aby moja dcéra takto trpela v manželstve, ako ty. Okamžite by som ju zobrala preč. Aj tvoja mama by to urobila, ak by si jej povedala podrobnosti. Z tvojho chlapa nič dobré nekuká a je naivné si myslieť, že sa zmení. Veď ak tu hľadáš radu si myslím, že to trvá dlhšie. Teraz by ste mali prežívať najkrajšie chvíle, ste mladí, ale zamilovaná si asi len ty. Chlapa si ešte nájdeš, si mladá, nezabi si mladosť čakaním na chvíľu, kedy sa zmení. Ja ti radím odísť a čakať, ako sa on zachová. Aj to bude skúška vašej lásky.

vevesh
6. dec 2015

@neznama1801 a co keby si si nasla prenajom v blizkosti v zmysle "od seba- ale stale spolu" , trochu by ste si oddychli do seba, a zistili by ste , ci vztah funguje resp. ma prespektivu alebo nie, alebo ci chcete vobec dalej byt spolu.. a ked nie , vyriesit starostlivost o dieta a zamerat sa na vlastny zivot...
p.s. ak som dobre pochopila z uvodneho prispevku, ze nemas zdravotne poistenie v nemecku - tak toto ries ako prve!!

aliza
6. dec 2015

@neznama1801 neviem preco mam pocit, ze on nie je az tak original nemec 😒, nie je daky Turek, ci podobne? jeho spravanie mi na nemca nepasuje.

slnecnica174
6. dec 2015

@neznama1801 To poistenie tiez nechapem... po tolkych rokoch 😕 Najjednoduchsie je zbalit kufre, treba zabojovat! 😎 Nemyslim si, ked si napisala, ze ma partner malu rad, ze by suhlasil, aby si mu ju zobrala na Slovensko. Zameraj sa na seba, dieta mas uz dost velke. Najdi si job na polovicny uvazok alebo Minijob, v obchode miesto najdes vzdy. Budes medzi ludmi, najdi si kamosky s detmi, aby ste sa mohli poobede stretavat. Je to tazke vychovavat dieta, ked ti nema kto pomoct, ale jedneho dna ta to dieta tolko potrebovat nebude tak si to snaz este uzit a nepozeraj na to ako obetu. Kopf hoch! 😉

neznama1801
autor
7. dec 2015

@aliza nie on je Nemec žiadny pristahovalec

aliza
8. dec 2015

@neznama1801 ok 😉

katarinamarkova
8. dec 2015

@neznama1801
- preco nepracujes?
- preco po tak dlhej dobe nemas v okoli ziadnych znamych, kamaratov, priatelov?
- preco tvoje poistenie riesite VY - 3 roky? nevies sa zobrat a za pol dna co je mala v skolke si to vyriesit?
- preco citis ze ti malo pomaha? s cim? si doma - pol dna uplne sama
- preco nejdes k dr. tu na SK, ked mas tolko zdrav. problemov a nemas poistenie tam......predpokladam ze aspon raz do roka ste tu na par dni.
- preco partnera nevymenis za ineho ked ti nevyhovuje?
- je workoholik alebo cele dni spi a potom sa hra? - to si dost odporuje

neznama1801
autor
8. dec 2015

@katarinamarkova prácu su hladam a nie tento rok sme neboli ani jeden den na sk a ked som naposledy bola som u všetkých doktorov.niektory si myslite ze ked je dieta 3 hod v skolke tak stihnem toho tak vela ja nechodím autom mne to trvá kym dojdem domov a pre malu a si myslis ze som nebola na všetkých úradoch nic mi nedaju lebo zarába nadpriemer ma mi platiť on ale zas tolko neostáva lebo ani to nie je priveľa . Takze sa niektorý fakt najprv zamyslite co napíšete ja si na riti nesedim chodím za robotou no ked počujú ze mozem len od 8-12 a mam dieta v skolke prvy rok tak mozem ist domov !

anega79
8. dec 2015

@tova teba by som rada videla v zahranici pracovat, a niekoho aj spoznat. potom by si nepisala take kraviny

tova
9. dec 2015

@anega79 hhahahaha ale si sa kopla. Zijem daleko v zahranici 20 rokov, pracujem a poznam ludi od prvej chvile

anega79
9. dec 2015

@tova tak nech sa ti tam len dari

vroni
9. dec 2015

@anega79, preco by to mala byt kravina? Ked niekde zijem, tak si tam snad budujem okruh priatelov a znamych. Ano, v zahranici to mozno trva o chlp dlhsie, hlavne ak je clovek introvertny, ale po case sa podda aj to. V kazdom pripade je kravina drepeniet roky na prdeli a cakat, kym pride domov hlavny animator a bude mi venovat pozornost a este frflat, ze tej pozornosti nie je dost. Tri roky "riesit" poistenie?! No slahlo by ma. Popytam sa v zakonnej poistovni, ked sa neda, zbehnem do privatnej (aj s dietatom, a co ma byt, nema snad olovenu gulu na nohe), dohodnem s partnerom, co je pre nas najvyhodnejsie a som poistena. Nech mi to vybavovanie trva tri dni a je po vsetkom. S pracou moze byt tazko, ale zoberiem aj dohodu (na zaciatok je idealna), sice nezbohatnem, ale pridem medzi ludi a kym je dieta v skolke len na pol dna, tak i tak viac nestihnem. Keby mi partner tri roky referoval len o dietati a domacnosti, tak sa tiez radsej hram na pocitaci. Zila som v Nemecku 7 rokov, Nemci su napriek ich povesti velmi ochotny a priatelsky narod (jasne, ze vynimky sa najdu), ale rozhodne pomozu viac nez bezni Slovaci. A vratit sa? Okrem toho, ze by dieta z krajiny vobec nedostala, tak to je fakt super riesenie - pokaslat dietatu buducnost, aby som ja mohla sediet mamke pri sukni.....