Som sama na dieta, ostala som u nasich s dietatom, na dedine, mimo mesta, nechodim nikam, nikoho tu nemam, ziadne priatelky, vsetko som zanechala v meste kde som zila a pracovala, vyhodil ma z bytu..do prace a do mesta sa vratim ked dieta nastupi do skolky, mozno to potom bude lepsie ale teraz je to len prazdnota a velke sklamanie, na fb rodinne vianocne fotky vsetkych a ja? Skoro nikto nevie , ze som slobodna matka, nemam silu to niekomu vykladat..preco niekto najde partnera, ktory svoju rodinu neopusti a stara sa a ja som nasla niekoho, kto sa na nas vykaslal? Preco sa to stalo mne?
Ked to niekomu poviem vidim tu lutost voci mne..prejde niekedy ten pocit samoty a budem si vediet uzivat zivot iba s mojim dietatom? Uzivat si zivot bez partnera?
Je mi do placu a nemam ziadne vyhliadky do buducna
Skus byt vdacna za to co mas. Ked budes vdacna, spokojna, skor si k sebe pritiahnes ludi ako ked budes kopka nestastia.
Mas kde byvat, mas dieta (co by za to ini dali), mas co jest, mas rodicov, ktori su ochotni pomoct. Mas celkom dost, len to nevidis.
Neboj časom si nájdeš kamarátky. Je veľa žien ktoré majú takúto skúsenosť. Nie si v tom sama. Niektorá ťa určite rada spozná a budete si takou oporou. Chápem, že je to ťažké. Neopúšťaj sa ale ver, že sa to všetko obráti k lepšiemu. Veľmi ti to prajem. Drž sa.
Prejde, ste mlada, mas rodicov. Mate cely zivot pred sebou. To je len prehodne. A tie stastne fotky na fcb? Polovica falosne stastnych. Mozno vam aj nejake zeny zavidia, ze ste sama bez nejakeho idiota na krku.
Ono ten pocit samoty mozes zazit aj s partnerom. Musis sa naucit byt stastna sama so sebou, potom nebudes pocitovat samotu vobec.
Ale chapem, neboj, vianoce voskoro skoncia a socialne siete vypni. Na internete vsetko vyzera dokonalo ale kolko to tak ma naozaj ;)
Prosím, uvedom si aj kladné stránky. Si mladá, obaja ste s dieťatkom zdraví, máš rodičov, u ktorých si našla zázemie, útočisko. A hlavne - máte sa s dieťatkom navzájom, obaja ste jeden pre druhého najdôležitejší na svete. Skús si nejako aktívnejšie nájsť najprv kamošku, mamičku niekde z okolia. Osobne (prechádzky, park, detské ihrisko...) aj online (hoci aj tu).
Teraz cez Vianoce to na mnohých dolieha, ale neboj, všetko zlé raz prejde, prebolí a zas ti bude lepšie.
Nemysli si, ze tie stastne fotky na soc.sietach je realita... casto je to len klam, naoko dokonalost.. vacsinou to maju potrebu davat ludia, ktori nie su stastni a potrebuju pozornost.. samozrejme su aj vynimky.
Zmeni sa to, ked pojdes medzi ludi, do prace, mozno to chce len cas. A ako ti tu aj pisu, je dolezite byt vyrovnana a spokojna sama so sebou, vazit si seba.
Trapi ma, ze ked po tolkych rokoch a tolko casu a usilia om investovala do vztahu, o vsetko som sa starala, dala mu dieta ma lusknutim prsta vyhodil zo zivota, uz nebudem chciet niekoho dalsieho, odznova sa snazit,aby bolo vsrtko ok, bojim sa ze budem trpnut kazdy den ci si toznova niekto nerozmysli, ze niesom dost dobra a este mamaj dieta, kto si zavesi na krk cudzie dieta, citim sa strasne s takymi myslienkami
Ahoj,
mam dobreho kamosa, ktory dlllho vazny vztah nechel. A teraz? Ma slobodnu mamicku, fesandu s dietatom 9 ročným 🤩. Vsetcia si fajne rozumeju.
Ty orestan "fukať partnerovi praskovy cukor do zadnice" a chovaj sa normalne. Co si sa smlnazila aby svetko fingovalo? Full servis a robit sluzku? Najdicchlapa, ktory ma dve zdrave ruky a rozum. Takeho, ktory vie co sa v kuchyni a domacnosti robi.
A normalne natvrdo sa s potencialnym muzom o tom otvorene bav. Nie si nikohovsluzka. Investovatcdi vztahu musia obaja, inak to dopadne ako u teba. Dala si mu dieta, hmm... Tak snad si ho v orvom rade chcela aj ty, ci?
Bud samostatna a vedz, ze strojcom tohovstastia si ty, nie chlap. A neboj , bude vam cadom potom fajn.
Dakujem vsetkym, dufam v to.. mozno to bude ine ked sa vratim do prace dieta do skolky bude aj vacsie, budeme mat byt, auto budeme nezavisli a kde budeme chciet ist tak pojdeme
Len ta samota ma desi, teraz sa citim sama a bojim sa ze to tak bude aj ked uz nebudem byvat u rodicov
Mam pocit zniceneho zivota, myslela som ze to je navzdy
Nebud smutna, cas vsetko postupne vylieci a tvoja buducnost sa tiez v lepsie obrati.
Osobne som vsak prekvapeny, ze ktory chlap odkopne zenu, ktora sa mu o vsetko stara, pracuje a porodi zdrave dieta, lebo to je snad snom kazdeho chlapa 🙂
Bud to nie je celkom pravdou, alebo je to velmi zvlastne, ze tolko pozitiv mu nebranilo lusknutim prsta ta zrusit ako ziadost na byt a navyse seba uvalit do ohrozenia na najblizsich 25 rokov minimalne...
@egonsk pretoze ked sa narodi dieta tak sa jednoducho priority v zivote zmenia, uz som nebola ta co vsetko poriesi, co sa o vsetko postara
Uz sme nemohli ist kde sme chceli, nemohli sme si robit co sme chceli , bohuzial prisiel na to, ze taky zivot mu nevyhovuje..ze sa musi prisposobovat mne, nasmu dietatu, nevedel pochopit, ze som trpela poporodnou depresiou a nemohla som sa venovat jemu a nasmu vztahu ked som mala doma placuce dieta..je to psychicky nevyrovnany clovek, ktory vyrastal bez matky v nekompletnej rodine a hold myslela som si, ze chce pre svoje dieta opak v tom co zazival a zmylila som sa..
Pritom mal vzdy vsetko, ja som bola financne nezavisla takze ani zivit ma nemusel, bohuzial stalo sa, debil to je..je s tym spokojny pretoze zil so mnou a bolo mu dobre len vtedy ked bolo postarane a on nemusel nic riesit len sa rano vychystat do roboty a vecer z nej prist..niektore chyby vidim az tersz vtedy vo vztahu som ich ospravedlnovala pred sebou aj pred inymi..
Rada by som si s Vami popísala. Ak budete mať záujem, ozvite sa mi.
@eliskaaerika preco
Ja vam neviem, zakazdym vidim taketo stazovania od zien, ze si s dietatom nevedia nikoho nájsť atď. A veď logicky je to najlepšia príležitosť si skôr užívať vzťahy nezávezne, aj tak na niečo záväzné popri dieťati nie je čas... ale to chce proste na to mindset a spočítať si 2+2. Nájsť niekoho normálneho môžeš hocikedy, hocikde.
@bennn mas skusenost ked si si tak zafilozofovala?
Nepotrebujem a nechcem nic nezavazne, co nezavazne znamena? Kava v meste a sex v aute ci ci? Nie dakujem niesom ten typ..
Chcem zavazok, chcem aby moje dieta videlo, co to je zit vo vztahu, kde partner partnera miluje, vidiet tie kazdodenne malickosti a naklonnost, aby videlo ze aj jeho mamu niekto ma rad
Chciet je jedna vec a realita je druha vec. Ako hovorim je to o nastaveni v hlave. Niekto to pochopi a niekto nie a bude sa trapit zbytocne.
@bennn tak ma pouc, porsd ked mas potrebu komentovat tento prispevoi
@maminazosatnika to ma mrzi
@bennn ty si bol koľkokrát slobodný otecko s malým dieťaťom? Myslím taký otecko, ktorý mal dieťa zverené do svojej starostlivosti. Predpokladám, že ani raz, lebo keby áno, tak by si takú blbosť zrejme nenapísal.
Autorka, samozrejme, že to prejde. Píšeš, že dieťa pôjde do škôlky, tak to budete za chvíľu parťáci na výlety a pod. Len sa neľutuj, lebo potom ťa budú ľutovať aj ostatní. Nastav sa pozitívne, zbavila si sa debila ako sama píšeš, tak čo lepšie sa ti mohlo stať. Teraz sa sústreď na dieťa. Kamarátstva či iné vzťahy časom ako sa budete socializovať (škôlka, práca, výlety...) prídu prirodzene.
@0silvia0 no, o tomto by sa dalo polemizovať. Sexualita, túžba je (resp. by mala byť) tiež rovnoprávna, rocnocenná. Dôkazom je množstvo tém na MK o nenaplnení túžob žien zo strany mužov. A nie všetci muži sú len stroje na vyprázdňovanie. Možno nedostatok citového pozadia je u niektorých jednou z príčin, prečo sa nemilujú (telesne) so svojou partnerkou.
@kristiii rok a dva mesiace mamdoeta
@egonsk bohužiaľ takých chlapov je dosť. V mojom prípade som sa o ex postarala keď mal rakovinu, nemusela som lebo v čase keď ochorel som ho poznala len 2 mesiace, podstúpila 5 umelých oplodnení aby mohol mať deti, porodila mu zdravé dvojičky, doma bolo vzorne postarané o deti, domácnosť aj o neho, chodila som do práce , jedinú povinnosť mal chodiť do práce, všetko bolo na mne, napriek tomu si ma nevážil a neváži , a to keby som porozprávala čo všetko som si musela v manželstve vypočuť a zažiť 🙁.
Zasadna chyba sa tu opakuje a to je, ze zeny ocakavaju, ze si ich muz (alebo hocikto iny) bude vazit na zaklade toho, ako sa o neho staraju, ako mu varia, peru, pomahaju. Bolo by mi blbe samej pred sebou zakladat svoju hodnotu na takychto veciach a je mi fakt zahadou, preco sa zeny takto vnimaju. Najlepsie co mate ponuknut je teple jedlo na stole? To sa potom necudujem, ze z pohladu partnera ste tak lahko nahraditelne. Zacnite zit zivot pre seba a nie pre inych ludi (ci uz partner, deti alebo hocikto iny) a najdete ludi, ktori si vas vazia pre to, kto ste a nie pre to, ako dobre upratujete. (A mozno nenajdete a je to uplne ok, radsej byt sam ako s ludmi, ktori si z vas robia rohozku)
Autorka, si momentalne v neprijemnej situacii, ale namiesto sebalutosti a rozmyslanim nad tym, preco prave ty, sa zameraj na veci, ktore vies zmenit. Ex-partnerove rozhodnutie nemozes zmenit. Ak ti je samej smutno a chces sa vratit do mesta, tak to urob! Bez vyhovoriek o tom, ako musis byt doma s dietatom kym pojde do skolky. To sa budes utapat nestastna v smutku dalsie 2-3 roky? Dnes uz predsa existuju rozne moznosti - jasle, opatrovatelky, mozno pomoc rodiny, blizkych. Bud trochu sebecka a mysli na seba. Tvoje dieta potrebuje v prvom rade vyrovnanu a spokojnu mamu, nie kopku nestastia. Tak si normalne spis na papier, ako si predstavujes svoj idealny zivot (vztahy teraz vynechaj, mysli len na seba) a potom si k tomu dopln rozne kroky a moznosti, ako sa k tomu dopracovat. Cim skor zacnes, tym skor sa tam dopracujes.
@madeincssr ano, toto je siroka tema, ja som sa len vyjadrila k tomu, ze autorka nestoji a nepotrebuje nezavazne vztahy, nie je na taketo vztahy naladena.
Nejdem vztahovu temu rozpitvavat nasiroko nadaleko, to by bolo na dlho, ale urcite mas pravdu.
@azzflo máš v mnohom pravdu, ale vzťah by mal byť o tom, že sme si navzájom oporou, pomáhame si, staráme sa o deti, seba, veď keby som sa správala ako on aký vzor by som deťom dala? Že stačí ležať na gauči a vykrikovať? Že na to aby si bol milujúcim rodičom stačí sa na dieťa usmievať a hovoriť mu ako ho máš rád ale nič iné preň neurobiť? Že si treba hľadieť len svojho a nebrať ohľad na druhých? Nech sa dieťa vychová samo, lebo rodičia majú svoje zaujmi? A áno, máš pravdu bola som mužovi rohožkou, ale nie preto že som ňou chcela byť a odísť s dvojičkami a začať odznova bez pomoci nieje také jednoduché ako si mnohí myslia. Autorke prajem aby našla v sebe silu začať odznova. Môj bývalý šéf vždy hovoril, že žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí, bude lepšie, len to chce čas. A možno stojí za to pouvažovať nad jasličkami a vrátiť sa do práce, budeš medzi ľuďmi, nebudeš mať čas uvažovať na tým čo bolo alebo mohlo byť.
@sterea Chyba je presne v tom "keby som sa spravala ako on, aky vzor by som dala detom". Aky vzor dostavaju, ked maju hentakeho otca? A mamu, ktorej to je ocividne jedno? Vztah je presne o VZAJOMNEJ starostlivosti, to vobec nepopieram, ale to co si opisala je presne priklad toho, co by sa nikdy nedialo, keby ta zena mala aspon nejaku sebauctu a pocit, ze zvladne zivot aj sama. Nemam byt vo vztahu preto, ze musim, ale preto, ze sme dvaja samostatni, sebestacni dospeli ludia, ktori si navzajom vazia toho druheho a CHCU s nim travit cas a zivot.
A prave o ten pocit, ze nepotrebujem nikoho k tomu, aby som bola spokojna, stastna, naplnena a sebestacna by sme sa mali snazit. Idealne byt k tomu vedeny od detstva, mat take priklady v rodine a hlavne byt tak mentalne nastaveny uz pred detmi a predtym, ako zacnem vstupovat do vztahov. Lebo ak to tak nie je, je to cesta do pekla a vzdy budem silno ovplyvnitelna vsetkymi externymi udalosti (rozchody, smrt blizkych a podobne).
A ano, som presvedcena o tom, ze dieta si do zivota odnesie ovela lepsi priklad od matky, ktora ma svoje zaluby, pracu, atd., cokolvek svoje a nespolieha sa na nikoho ineho v tom, ci bude stastna a mat dobry zivot alebo nie, ako od matky, ktora s nim 3-4 roky presedi doma na rodicovskej odkazana na otca. Niekedy je ta sebaobeta proste na ukor vlastneho stastia a jasne, mozno to tak niekomu vyhovuje, mozno aj tak prezije krasny a spokojny zivot. Ale na konci dna aj tak neovplyvnime, co sa nam v zivote prihodi a jedneho dna mozno (pravdepodobne) aj tak budeme znovu len sami so sebou. Dost ma mrzi, ze na to hlavne zeny zabudaju.
Mas vyhliadky do budúcna,ked si zdrava a mozes pracovat,stretnes novych ludi,ked sa vratis do mesta ine maminy a urcite aj panov..hlavne si nezaves niekoho na krk len ,aby bol,stastne a vesele🙂🎄