Práca pre slobodnú mamičku s dvoma deťmi

mamanadruhuu
5. mar 2021

Ahojte maminy. Ako ste to riešili s prácou, keď ste na deti sama, chcem dat dcéru od septembra do škôlky a mladšiu by mi strážila mama. Ale ako to je s prácou potrebujem od 8 do max 15.30 len ranné zmeny, a aké sú na to vhodné pozície? (vyucena som niečo čo nechcem robiť).

martina1201
5. mar 2021

@mamanadruhuu ahoj, síce nie som na deti sama, ale predsa len napíšem. Vhodné pozície veľmi na toto nemáš. Aj administratívne pozicie robia od 7.00 do 15.00-15.30. ťažko sa ti bude hľadať pozícia podľa času, jedine na skrátený úväzok alebo keď budeš ako SZČO a sama si ho určíš. Ešte aj flexibilný čas máš nastavený tak že určitý počet hodín musíš odpracovať len ti dajú voľnú ruku s príchodom. Ale skús trebárs telefonistku. To sa dá niekedy robiť aj z domu.....

zuzka38
5. mar 2021

@mamanadruhuu tak asi jedine praca na skrateny uvazok ale nepisesco chces robit

nafka0483
5. mar 2021

@mamanadruhuu To, co si vyucena robit nechces. Takze co ine robit mozes? A prosim, nenapis, ze hocico ;)
Praca od 8 do 15:30 to je 7,5 hodiny, z toho este odrataj 0,5 hodiny prestavka, cize mas 7 hodin - klasicky pracovny uvazok je na 8 hodin denne.
Prace, ktore maju vyhody takeho skrateneho pracovneho casu, pripadne flexibilneho pracovneho casu si vacsinou aj nieco vyzaduju (kvalifikaciu, skusenosti...). Pokial nemas ziadne specificke zrucnosti, skusenosti, tak co vies zamestnavatelovi "ponuknut"?

Cize kym nedas viac info, tak velmi tazko radit. Neber to v zlom, ale predpokladam, ze ziadnu specificku kvalifikaciu nemas, takze mozno Lidl? Tam viem, ze zvykli brat aj na skrateny uvazok, ze sa dalo dohodnut. Znama tak robila popri dietati, ze mavala len ranne (ale to chodila tusim na 6tu) a nie kazdy den.

nafka0483
5. mar 2021

Ajaj, no tak podla toho:
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/pracujete-v-lidli-na-polovicny-uvazok/ si teda v Lidli pracovala, nebolo teda mozne upravit ti pracovny cas aby si to s detmi zladila? Nedala si uz potom vediet ci ste sa dohodli ci nie.
No a teda: https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/vypoved-zo-strany-zamestnanca/ ta praca ti nakoniec padla? O co sa malo jednat?

mamanadruhuu
autor
5. mar 2021

@nafka0483 mam aj maturitu takže o tom pochybovať nemusíš, nemala som možnosť voľby školy jednoducho mi ju vybrali rodičia, robiť to nechcem. V lidli som na skreateny pracovala, ale vzhľadom na to ze mi nevzali teraz malú do škôlky som dala výpoveď. Od septembra by som ju do škôlky dala, mne by nerobilo robit problém na skrátený len potrebujem ranné zmeny to je všetko.

nafka0483
5. mar 2021

@mamanadruhuu Ja nepochybujem, ze mas maturitu, nic take som nenapisala. Len som napisala, ze predpokladam, ze nemas ziadne specialne vzdelanie (napriklad VS, nejake vysoko odbonre kurzy, prekladatelsku skusku z cudzieho jazyka, dorobene pedagogicke minimum... a podobne veci). Lebo keby si nieco take mala, tak si myslim, ze by bolo lahsie hladat pracu s takymi casovymi vyhodami - a asi by si to aj spomenula.
Ale pokojne ma oprav, preto som sa pytala, ze ked napises v com uz mas prax, co si robila predtym, ze v com mas skusenosti, tak lahsie vieme poradit nejaku vhodnu poziciu alebo konkretneho zamestnavatela. Lebo teraz zbytocne vypisovat stovky pozicii, ked by si ich robit nemohla. Cize chceme to zuzit podla toho co napises ze v com mas prax, atd.

mariska1989
5. mar 2021

Ťažko . ťažko a ešte raz ťažko sa hľadá práca 🙈 dcéru som dala schválne od 2 a pol roka do škôlky že pôjdem do práce tak tiež od 8 do tej 3 .bohužiaľ nikto takom čase nechcel zamestnať .a aj keď som si našla tak za mesiac som musela skončiť lebo na nočnej im chýbala baba .

diusqa761
5. mar 2021

A neuvažovala si pracovať nočné? Deti mohli spať večer u babky, ráno by staršiu odviezla do škôlky a čím by bola v škôlke ty by si spala a v kľude si pre deti potom prišla

mamanadruhuu
autor
6. mar 2021

@nafka0483 mam len strednú školu s maturitou, nemám ani vysokú školu a ani kurzy a co sa týka jazykov na to teda nie som :/... V obchode som robila to je jedna z možností robiť predavačku práca ma bavila a aj naplnala, len trvala krátko, ale po MD ma tam očakávajú 🙂 takže robiť určite pôjdem. Len stále mi niečo chýba co by ma mohlo baviť co by som mohla robiť k čomu by mi mohol dopomôcť aj kurz :/ no sak uvidíme mam ešte čas. Ešte sa toho veľa zmení. Ďakujem za každú radu.

mamanadruhuu
autor
6. mar 2021

@diusqa761 uvažovala som ja nad tým, uvidíme ako nám život zamieša karty. Ďakujem za radu

nafka0483
6. mar 2021

@mamanadruhuu A ake mas zaluby, co ta bavi? Na co mas talent alebo v com si sikovna, co take si vies predstavit, ze by ta bavilo robit?
Podla toho sa uz vies pripravit, dovzdelavat.

mamanadruhuu
autor
6. mar 2021

@nafka0483 mňa by bavilo robiť aj s financiami, kurz by som si schopná bola spraviť aj účtovníctvo

nafka0483
6. mar 2021

@mamanadruhuu Ak sa tomu chces naozaj venovat, tak zacni uz teraz, to je o rokoch ucenia, naberania praxe a neustaleho sledovania novych nariadeni. Jeden kurz nestaci. Ale mas teraz cas zacat popri RD 🙂