Pomohol vám psychológ vyrovnať sa s chybami z minulosti?

ajka0207
20. aug 2020

Ahojte, chcem sa opýtať, mohol vám psychológ vyrovnať sa s chybami z minulosti. Kontretne s rozchodom,

sunny8
20. aug 2020

To musíš stráviť sama .. psychológ ti sám o sebe nepomôže

katty2012
20. aug 2020

@sunny8 preco by mala byt na to sama, ked potrebuje pomoc? presne od toho je k dispozicii psycholog

janeninka
20. aug 2020

@ajka0207 odmakat, odsmutit si to musis ty ale psycholog moze byt napomocny napr pri tom sa pozerat na veci z ineho uhla, naucit sa neutapat sa v tom, mozno pomenovavat veci a pod..

fazulka21
20. aug 2020

🙂
Pozor, nemyslím tým ďalší vzťah. Skôr záľuby, priateľov, rozvíjať inú cestu 🙂

meluela
20. aug 2020

@ajka0207 urcite je dobre nebyt na to sama, psycholog ti pomoze vidiet rozne uhly pohladu, zacnes o tom rozmyslat aj inak a hlavne nie je na veci nijako zaangazovany, cize ti pomoze viac nez trebars niekto z rodiny, ktory je s tebou v blizkom vztahu a preto neobjektivny. chod urcite do toho. mne terapia velmi pomaha, ale ja riesim troska temnejsie veci

ajka0207
autor
21. aug 2020

@fazulka21 no ja mám ďalší vzťah, akurát s tým rozchodom nie som v pohode. Stále sa v tom viem utápať a už to trvá šialene dlho.

ajka0207
autor
21. aug 2020

@janeninka presne to je to že ja sa v tom donekonečna utapam.

pieksamaki
21. aug 2020

@ajka0207
Ak tam je nieco nespracovane...tak urcite porozmyslat nad psychologom.....veci z minulosti nas dost dlho mozu brzdit v dalsom rozvoji alebo ceste.....

fazulka21
21. aug 2020

@ajka0207 počkaj...a prečo sa utapáš v bývalom vzťahu keď máš teraz iný? Chceš prísť aj o tento vzťah? Lebo skôr či neskôr sa to stane ak sa nevyrovnáš. Ľúbiš ex? Alebo ľúbiš súčasného partnera?

ajka0207
autor
21. aug 2020

@fazulka21 neľúbim ex, ale keby je taká možnosť že dokážem poslať svojmu minulému ja informácie, tak si odkazem, že sa s ním nemam rozchádzať. Som veľmi šťastna v súčasnosti. Ale nedokážem racionálne odôvodniť prečo ten bývalý vzťah nevyšiel. Stále ma to dokáže rozplakat a vnímam to ako najväčšiu chybu čo som spravila. So súčasným mám dve deti takže nemyslím že by sme sa nejak išli rozchádzať pre moje "chyby z minulosti". Ja racionálne chápem že je to minulosť, že človek je omylny a také tie "formulky proti depke" ale potom príde kríza a ja plačem že ako som to mohla urobiť.

jvlo
21. aug 2020

@ajka0207 odpusti si, človek nie je stroj, robí chyby. Každá, ktorú urobíš ťa formuje, posúva v pred, robí ťa takou aka v súčasnosti si.. kľudne navštív psychológa, ale vyrovnať sa s tým budeš musieť ty sama

lauriema
21. aug 2020

@ajka0207 Ahoj, skôr terapeut ci je to to iste? Prepáč nie som si istá teraz ale ja som chodila na terapie

eliska13
21. aug 2020

@lauriema psychoterapeut ma 4 r terapeutický výcvik psychológ nie.Je lepšie hľadať psychoterapeuta
@ajka0207 možno si ho idealizujes, ked to trvá dlho určite ho navstiv

niktooooo
16. feb 2023

autor príspevku ako sa cítiš už teraz v sučasnosti ?? ja zaživam to iste momentalne už skoro rok..pocity viny a sebaobvinovania sa ..bludny kruh myslienok ..tlačil som na odpustenie až som sa osobe zhnusil ..je tazke veci prijat ..snazim sa dnom co snom no niekdey tie vycitky pohltia cloveka tak že je to šialene