Pomáhajú vám vaši partneri s deťmi?

lubkaj38
25. sep 2012

Ja som vydata a mame jedneho vytuzeneho anjelika, kt. ma 8 mes. no som na neho prakticky sama. manzel ide rano do prace pride okolo 17h az 18 h domou no aspon troska aby zobral maleho a pohral sa radsej sadne bud pred telku alebo na net. a cez vikend ked ma volno ho zoberie na 10min a da mi ho naspat. ved ja som na materskej. on je unaveny nech idem ja do prace a on ostane doma, ze co sa stazujem ..... ale ja uz niekedy nevladzem .... ☹

lenuska1991
25. sep 2012

@lubkaj38 ahoj, tak nech ide on na matersku, ved v dnesnej dobre je vela chlapov na materskej 🙂 a potom uvidi, co slovo materska znamena, asi by si to za tych 10 min zase vymenil

t1nulka
25. sep 2012

tak v tomto sa ja stazovat vobec nemozem, moj chlap je uzasny. ked ma volno, mozem ist kam chcem a na kolko chcem, maleho zvlada s prehladom, a to uz od nejakych 7-8 mesiacov, nakrmi, uspi, pohra sa s nim, prebali, prezlecie, ziaden problem 🙂 drzim palce, nech sa aj ti vasi umudria 😉
@lubkaj38
@lenuska1991

lenuska1991
25. sep 2012

@t1nulka ja este dietatko nemam :D ja som len radila hore maminke nech skusi vymenit ci by zvladol, ked ma taky pristup, mozna nai nezvladol, ked jej tak povedal ze ved si na materskej 🙂 🙂

majuskacechova
25. sep 2012

ahoj. ved to ze jemu o 17,18 h padla. ale ty tahas 24h. to nevidi. nepochopi to kym neskusi. tak si to vymente a myslim, ze potom zmeni nazor. ja ti verim, ze nevladzes... ja mam manzela ktory mi pomoze zo vsetkym a neviem si predstavit ze by to tak nebolo...

soldi
25. sep 2012

@lubkaj38 moj sa nastastie vela stara, ked je vikedn a je doma, tak hadam aj viac ako ja 😅

ale ked Tvoj nechce uznat, ze mas toho dost (a bude horsie) tak sa v jeden den cez vikend zober a chod niekam, proste si len tak sama alebo s kamoskami niekam vyraz.

ani ho neupozornuj, ani nic, len mu to oznam a chod 🙂
nemusis sa bat, obaja to preziju a Tvoj chlap si mozno niektore veci uvedomi 🙂

cinnamon111
25. sep 2012

To sa ľahko hovorí, vymnete si to.... aj ja sa tým manželovi občas vyhrážam, ale obidvaja si uvedomujeme, že ja by so svojeho platu neutiahla všetko. Nezarábam najmenej , ale manžel zarába viac. Tiež ma to vie vytočiť.......sú dni kedy som na malú sama.....dokonca aj viac dní po sebe, lebo odchádza často na školenia mimo domov. Ale máme určené dni kedy proste ide kočíkovať... musí. Piatok po obede, aby som si upratala. Sobotu a v nedeľu doobeda - aby som navarila. Aspoň čosi .....

ela2710
25. sep 2012

Rodičia sú dvaja, a preto by sa mali dvaja aj starat, moj mi velmi pomaha, ked je doma, mam ,,oddych" 😀 stihnem si pozehlit, precitat casopis, kuknut nieco v telke, hram sa s malym, kym muz opatruje mensiu, alebo naopak, kupe deti castejsie nez ja, taktiez ich prebaluje vzdy ked je doma, ked ideme von ja obleciem jedno, on druhe, navarí, ked ja nestiham, proste velmi mi pomaha uplne od zaciatku, minule som nakojila malu, zaspala som pri nej na gauci a on siel na prechadzku sam s obidvomi 🙂 ja by som sa skusila s muzom porozpravat, ani zena nemoze vladat 24 hodin denne, maleho som nekojila, v noci k nemu vstaval iba ocko, ja som dospavala cely den, teraz malu kojim, no je to pokladik, vstava len 1-2 krat aj to sa len napapa a spinka dalej 🙂 ale neviem si predstavit, ze by som mala byt na dve deti stale uplne sama 😒 a aj moj muz ma vela prace, chodi do roboty a k tomu ma strasne vela dohod a niektore dni je doma naozaj pomenej, no detom sa venuje, aj pred dvomi hodinkami sie uspat maleho a teraz zaspal aj s malou v kresle, takze ja mam relax 🙂

lubika252
25. sep 2012

to som mala aj ja taký istý problém .Ale keď malá začala ako 11 mesačná chodiť do školky a aj som sa vrátila do práce, a dady ju začal brávať so školky a bol s nou tri dni v týždni sám dve-tri hodinky tak sa toho veľa naučil, teraz sa aj sami zahrajú, prebalia, uspia .... Je mi oveľa ľahšie kedže sme sami v anglicku. lubkaj38 Držím ti palce aby sa to aj u vás zmenilo 😉

crazy55555
25. sep 2012

Presne o tom som pred pár dňami písala aj ja....Tiež máme 4-mesačnú dcérku a som na ňu asi sama...Môj muž sa tiež vracia o 17 h. večer a presne to isté spraví. S výnimkou, že v piatok ho vytiahnu kamaráti von a stále sa vracia pripitý. Mňa to tiež už prestáva baviť a keď mu poviem, že nech sa neopováži ísť do krčmy znova tak mi to spraví narokom a keď mu aj dovolím tak je to akokeby som mu ponúkla palec a on mi zhltne celú ruku. Tak rozmýšľam či je to beznádejné alebo nie. Ale skúsila som mu dať teraz ultimátum. Skús aj ty...Buď sa bude o vás starať ako správny otec alebo končíš, že ťa to ďalej už nebaví alebo že ťa to časom prestane baviť určite. Ja zatiaľ čakám či to zaberie...a dokonca som spravila to, že keď bol v nedeľu doma, pretože v nedeľu nerobí, tak som mu dala na starosti dcérku a povedala, že nech si predstaví, že nie som doma...a keď sa ma niečo pýtal ohľadom malej tak som mlčala alebo ho upozornila, že tam nie som...a celý deň si ju pekne užíval nech vie čo sú to starosti...to musíš veľa vecí vyskúšať kým niečo vážne zaberie...ja som dosť dlho hľadala to správne riešenie a dúfam, že toto mi vyjde....a možno je to blbosť, ale aj vyhrážka sexom zabrala 🙂 aspoň u mňa....povedala som mu, že nič nebude až kým neuvidím zlepšenie z jeho strany...u môjho muža to zaberá tak neviem aký je tvoj.

tina5174
25. sep 2012

ja ti plne rozumiem.Mam dve deticky 6 a 3 roky.Od narodenia som na nich sama a to mam manzela.Som na materskej 6 rokov a poviem ze je to blbost nazvat materska DOVOLENKA, niektori chlapi si totiz myslia ze je to udel zien starat sa o deti a chlapi do prace.Na mojho nezabrali ani vyhrazky ani nic .Ba dokonca sa hneva ze deti su v skolke ,ked nepracujem.Velakrat som mu chcela v zlosti a z vycerpania nahat deti doma ,a ze ja podem aspon sama na kavu k mame ,ale tym ze manzel travil malo casu s detmi ,tak s nim necheli ostat a plakali.Zobrala som to tak ako je (pretoze mam dost s domacnostou a aj s detmi a nemam uz silu bojovat)a vravim si ze kazdym dnom su moje deti starsie a starsie a musimsi uzit to ze su este male.Ver mi ze ty neprichadzas o nic ale tvoj aj moj manzel o vela.A my zeny toho znesiem viac ako chlapi,ked si mylime ze uz nevladzeme ,tak v sebe koli detom najdeme sily habadej.Drzim palce 🙂

hradnapani
25. sep 2012

ano, pomaha ako vie a domov za nami sa tesi. Ja som vsak svoje rozhodnutie mat s nim dieta mala aj na zaklade jeho slov, ze dieta chce a bude sa starat ako to len bude mozne. Zatial ma/ nas nesklamal. Ale potrebovala som to mat vyjasnene vopred. Myslim, ze je vela zien (i muzov), ktore v tejto otazke nemaju vopred jasno a potom prichadza sklamanie...
Ten tvoj muz pochopi asi len vtedy, ked si naplno uvedomi, co to znamena skutocna starostlivost. Takze asi mu dieta nechavat stale castejsie, bez moznosti navratu po desiatich minutach.

zdenkam
25. sep 2012

pomoha a pomahal. Äle to neznamena ze nemame svoje problemy. Ziaden vztah nie je idealny. Deti don prinanasuju radost, novy rozmer ale aj stres a skripanie. Moj muz pomaha, mne napr. vadi ,ze je az moc co sa hlavne domacnosti tyka. Ale tiez je pravda, ze co sa tyka starostlivosti o dieta nemal moc na vyber, lebo po materskej 6 mesiacov som bud mohla ostat totalne bez penazi / u nas existuje len materska6 mesiacov a potom uz ziadna rodicovska dovolenka ale zavisla byt len na jeho prijme /co ja teda nerada/ alebo mat svojich par hodin v praci. Volila som druhu moznost a nastupila do prace na 22h...pre mna to bola prijemna zmena. / od plienok, kasiciek aj medzi "normlanych" ludi a muz sa naucil, ze nielen matka sama starat. A po 3 rokoch sme sa podujali na dalsie dieta a aj tam to tak funguje. Inak ten nastup do prace nebol lahky hned spociatku a prvych 6 mesiacov som tam chodila s velkym pocitom viny. Ale lasku k detom to nezmenilo, dokonca som obe kojila do 2 r a teda mlasieho stale kojim a to ma uz 2 r a 2 m 😀

miskax2
25. sep 2012

moj partner pracuje na tri smeny cez vykendy taha aj 12ky od jari do jesene chodieva po aleobo pred pracou este chystat drevo(nie kazdy den podla pocasia a chuti) plus zahrada a prerabky domu takze roboty az az ale ked je doma detom sa venuje na 100% ked som bola v porodnici vzal si 2tyzdne dovolenky aby mi aj po prichode pomohol vsetko robil za mna aby som sa mohla venovat malej aby som si oddychla ked mozem.....

monikkak
25. sep 2012

@lubkaj38 ja mam to iste doma. Tiez ide do prace okolo 7:00h. pride o 16:00h. potom si malu zobere na max. 20min. a ide prec bud von ale za kamaratmi. Pride vecer zvycajne okolo 20:30h. rekord bol ked prisiel po polnoci 😠 Ked pride niekedy skor s prace tak niezeby bol trosku snami ale ide prec. Ked idem malej uvarit prikrm nak ma na viacej dni tak ma uz znaha kde sim tak dlho ze on musi ist prec...nestiham si nic doma porobit...presne to hovori mne ze som na materskej tak nech sa staram. Raz som ho nechala s malou max. hodinky ani to nie co som isla ostrihat uja, pridem domov mala strasne plakala, on ze neviem co jej moze byt ani papat jej nedal lebo plakala. Bola strasne pokakana a nenaoadne ju prebalit...idu jej zubky tak mohla aj preto plakat mohol jej natriet dasienka...ten keby mal byt snou tak neviem ci by vladal postarat. Ja si pripadam ako slobodna mamicka niekedy ked som na vsetko sama...jaj ti chlapi

katy1979
26. sep 2012

@lubkaj38 jaj moje bud sa to pokusis zmenit teraz alebo sa budes trapit. ja mam dve deti a na vacsinu som sama. Tiez cumi do telky ci radsej ide na bicykel ci poliat travnik za dom. Vacsinou ked mu to tu lezie na nervy. Kocikovat a sam deti bol kazdeho raz aj to z donutenia. Obcas sa s nimi na 10minut zahra. prestane ho to bavit tak zalezie k telke ci do postele. Rano vozi starsieho do skolky aj to mu casto vadi. Si na materskej mas sa postarat upratat navarit lebo vsak on zaraba. Ja uz sa mmevyhrazam uz som to vzdala.

cerez
26. sep 2012

Mne veľmi pomáha. Sám to má v robote ťažké, pracuje s deťmi, ktoré majú poruchy správania a aj keď príde psychicky vyžmýkaný, automaticky sa ide ešte venovať svojim deťom. Ja si vtedy rýchlo riad poumývam alebo urobím inú robotu, ktorú som nemohla spraviť popri deťoch. Príde mi to ako príjemná zmena.

gubcikova
26. sep 2012

pomáha a veľmi.prebalí,prezlečie,nakŕmi,staršiu uspí,okúpe,zahrá sa s nimi a v domácnosti pomáha tiež

albao
26. sep 2012

Cim je dcerka starsia, tym viac si rozumeju a aj pomoc je lepsia. Videla som na nom, ze je smutny, ked nemohol upokojit nase uplakane novorodeniatko, takze vtedy to bolo viac-menej vsetko na mne. Ale ako rastie, pomalinky sa stara viac, lebo rozumie tym par slabikam a slovam co rozprava a ona rozumie co tatino hovori 😉 Nie kazdy chlap rozumie malinkym miminkam, ale aspon by ti mal nakupit a pomoct s domacnostou ked uz nie s mimi.

milka1978
26. sep 2012

@lubkaj38 toto je taká hlúposť čo Ti povedal, že veď si na materskej ... ja nechápem ľudí, ktorý si myslia, že ženy na materskej oddychujú .... veď o to dieťa sa treba starať 24 hodín v kuse a zvlášť keď je ešte také malinké ... niektoré potrebuje ešte aj v noci jesť a kto vstáva? no zase ty ..... buď si uvedomí, že má rodinu o ktorú sa treba starať nie len finančne ale aj psychicky ju podporiť .... skús mu nechať jeden deň malého a ty choď čo ja viem niekde k rodine alebo na prechádzku nech si to skúsi a potom nech hovorí či pôjde radšej na materskú alebo do práce ..... ešte dobre, že môj manžel nie je taký inak by som s ním asi dlho nevydržala ..... veď to dieťato je Vás oboch nie len Tvoje .... veľa šťastia

ematko29
26. sep 2012

@cerez presne aj ja som to vvzdala,ale zas ak surne potrebujem tak sa môžem nanho spolahnúť

iva87
26. sep 2012

@lubkaj38 ahoj, ja sa teda na mojho mm stazovat co sa starostivosti o maleho tyka nemozem, on bol ten skusenejsi co sa babatiek tyka, ma mladsiu sestru a teda prve tyzdne on kupal, prebaloval aj obliekal, vzdy mi pomohol a teraz ked je maly vacsi casto ich samych vyslem na pansku jazdu, na odrazadle, hrat futba, alebo len tak na prechadzku mozno sa to aj u vas zlepsi ked uz maly bude pre tvojho manzela malym chlapom a nie len uplakanym babatkom 😉
Skus vsak uz teraz niektory den ked mm pride z roboty nechat mu maleho na starosti, povedz, ze surne musis ku niekomu ist (mame, kamaratke, sestre) vymysli si dovod a vypar sa na hodku, dve, nech sa mm stara, cez vikend ak manzel nepracuje chod doobeda do obchodu, kludne povedz, ze ti treba nieco kupit na varenie a zdrz sa dlhsie, nech si zvyka a skusi ako to je malym dietatkom je. Myslim, ze aj sama si spravila chybu, ze si od zaciatku manzela nezapajala do starostivosti o maleho, takto si nema ako vyskusat co vsetko to obnasa. Drzim palce nech sa mm uvedomi a zacne pomahat 🙂

mima4
26. sep 2012

@lubkaj38 nemame zatial deti, takze to nasmerujem skor na domacnost.
Manzel nepomaha, pretoze mame spolocnu domacnost. Pomahat by mi mohol vtedy, kebyze mam vlastnu domacnost, v ktorej on nezije. Kedze chceli sme mat spolocnu domacnost, obaja rovnako musime do nej prispievat svojou pracou a vzajomne riesit veci v nej. Sluzku nikomu robit nebudem.

lilysk
26. sep 2012

@lubkaj38 Ahoj
Podla mna by si teraz mala urobit nejaku zmenu ,lebo si zober ,ze este budes na materskej viac ako 2 roky a ked si tvoj manzel zvykne ,ze on nic nemusi a staci 10 min raz do tyzdna tak toto budes mat este do konca materskej a potom este ked budes mat jedno dieta tak do konca zivota ,lebo ak ho uz navyknes tak sa nepohne a nic ti nepomoze ☹
Ja mam 2 deti a moj muz siel na staz na 3 mesiace do ciech -tak som myslela ,ze sa zblaznim -akurat bola zima a kym som 1 deta poobliekala ...dalsie som nasukala do kocika tak som bola taka spotena a vycerpana ,ze som uz ani nemala chut nikam ist ...ked bol muz doma aspon som jedno obliekla a on siel s nim von a cakali ma dole kym som prisla s kocikom ....a to je len prechadzka ☹
To si zober ,ze to dieta je este malinke ,ale ked bude mat rok -dva tak ho pokojne mozes nechat aj na dlhsie s manzelom a ist s kamoskami na kavu ,alebo ku kozmeticke ,alebo ja neviem kam ....ked nebudes mat svoj zivot tak sa zblaznis akokolvek je to dietatko vytuzene ! potrebujes jednoznacne cas pre seba aspon hodinu denne ked uz nie je ochodtny dat ti viac ,ale nejaky cas pre seba si vybojuj ,lebo potom budes nespokojna ,nervozna a prenesies na dieta ☹
Ukaz mu tu reakcie mamiciek ....cele mu okopiruj a ked pride domov a sadne za net nech si pekne precita ,alebo nechaj akoze nahodou otvorene 🙂))

mima4
26. sep 2012

Mile mamicky, co maju ten "typ muzov",

co si vsimam, je vas tu dost takych, a vela z vas ma uz aj dve deticky cca v rozmedzi troch rokov a pisete, ze vzdy ten vas manzel bol taky...
Mna by zaujimalo, ked ste pri prvom dietati videli, ze muz je neschopny co sa tyka domacnosti a starostlivosti o dietatko, preco ste teda si s nim naplanovali druhe dieta? ... ked ste vlastne videli...ze budete na vsetko same a este k tomu zachvilu nastupite do zamestnania a vas muz bude od vas ocakavat, ze mu i nadalej budete robit sluzku...

Preco ste sa teda rozhodli s takym muzom mat druhe dieta?

baryana
26. sep 2012

@lubkaj38 spytaj sa tvojho draheho, ci si po tvojej materskej budete platit opatrovatelku a pani na domacnost. ved aj ty budes chodit do prace, nie? detom urobis na 10 minut ťuťuťu, a odovzdas. ved chodis do prace a si unavena! ach, ako mne dviha adrenalin chlap, co toto povie. vtedy stracam sudnost a ziapem ako diva. aj ked to povie nejaky cudzi. moj to uz nehovori 🙂 . lebo vie, aky tajfun spustim. ale chlapcekovi sa venuje stale a dobrovolne, lebo sa z neho tesi.

baryana
26. sep 2012

@mima4 ja teda nechcem rypat, ale ty si myslis, ze je to take jednoduche "reklamovat" muza? ved to nie je tovar z obchodu 🙂

lubkaj38
autor
26. sep 2012

@miskax2
aj môj mi hovoril ze ked sa narodi male ze si zoberie dovolenku a bude s nami .... no syn ma 8 mes a este tu dovolenku kde by sa venoval len nam nezobral.
ach zavidim vam takych chlapov kt. sa staraju o deturence!!!!
no my sa teraz o 2tyz stahujeme do svojho .... tak este nieco tam dokoncujeme takze teraz to este necham tak. a ked uz budeme vo svojom tak nas caka vazny rozhovor. dali ste mu tu silu. myslela som si ze je to normalne ... ze manzel sa nestara o syna ... ale vdaka vam viem ze musim to zmenit. lebo teraz nebudem mat uz ani po blizku rodinu ked sa odstahujeme a sama fakt by som sa uz zblaznila. a bolo by to len horsie. vsak on ho nebol ani raz este kocikovat!!! raz ho za 8mes kupal .... on ani nevie co ma rad .....

jankagun
26. sep 2012

@ela2710 takého muža Ti závidíme viaceré 🙂 (samozrejme v dobrom)

m.i.r.i
26. sep 2012

ja len tolko, ze moj muz isiel dobrovolne na rodicovsku ked mal nas maly 2 mesiace..ja sice pracujem z domu a je to tiez na mna dost, lebo ta "materska" u muza nie je to iste ako u zeny a zvlast ked som doma...moj muz to ma ako 8 hodinovy babysitting, ako nanny🙂 teda ja stavam k malemu v noci, ja som s nim rano ked sa zobudi, ked je chory a vsetko ( jasne, ze mi muzik pomoze, ale je to maminka hlavne co toto riesi) ale asi od 9-18:00 ( s prestavkami cez obed, na ulozenie maleho, atd) ho mal na starosti otecko..viacmenej ja som od zaciatku bola doma, takze som ich vzdy vychystala vonku, maleho obliekla, kym sa obliekol tatinko, sup do kocika a sli..tiez ked bolo treba obcas pomoct s krmenim atd..ale inak sa tatinko vzdy staral o vsetko..krmil, zarabal mliecko, prebaloval uplne vsetko, tisil ked sli zubky, hral sa s malym cele dni, chodili na prechadzky, neskor do materskych centier atd..pre maleho to bolo uzasne, mal nas viacmenej oboch, ja som tatkovi dala vzdy vydychnut po tej siestej vecer, takze kupanie a ostatne veci vecer boli moje + cely vikend, ak sme v nedelu netravili den spolu niekde na vyletiku samozrejme..ale cez vikend si vlastne tatko mohol obehat co potrebuje, porobit okolo domu, navstivit kamaratov, po veceroch chodil normalne hravat futbal aj hokej s kamosmi...kiez by aj maminky mali taku matersku 😉 ale naozaj klobuk dolu, lebo moj muz to navrhol sam, vzhladom na to, ze ja som mala podstatne vyssi prijem a lepsie podmienky v praci sa zariadit na pracu z domu a teraz isiel nas maly do skolky prave a maju uzasny vztah s tatinkom, co si myslim, ze mu bude na osoh na cely zivot..tiez si moj muzik uvedomil ake to je starat sa o dieta, zvycajne ked maly isiel cez obed spat, tak spal aj on, unaveny psychicky z dietata, hehe..a to vlastne on iba zvykol tak varit popri malom, vsetky ostatne veci ako upratovanie, zehlenie, pranie atd boli aj tak na mne..mame to ale podelene a je to super..teraz ide tatko do prace, som zvedava sa to vsetko zmeni..