Dobry den. Prosim vas o radu. S partnerom sme sa po 10 rokoch rozisli, mame 2rocne dieta. Byvali a teda ja so synom byvam u rodicov, byvaly odhlasil svoj trvaly pobyt uz inde. Na vyzivnom sa chceme dohodnut mimo sud, pokial bude on spolupracovat. Ja poberam rodicovsky prispevok, on pracuje plus dostava pridavok na dieta. Je mozne aby som ja dostala od statu nejake peniaze, ked som ako slobodna matka bez partnera? Alebo to ide len cez sud? Dskujem za kszdu radu.
@mivalik ešte by som si pre istotu vzala rodný list dieťaťa a ak ste rozvedení,tak aj ppl rozhodnutie
Prídavky by si mala rozhodne poberať ty, to by si si mala ísť dať prehlásiť. Oni ti tam budú vedieť povedať všetko, na čo máš nárok, takže ti neostáva nič iného len ako sa tam zastaviť
Veru,chod si to prehlasit,aj to su aspon nejake peniaze.On, nakolko pracuje si moze ponechat danovy bonus.Myslim,ze okrem vyzivneho nemas od statu asi na nic ine narok.
@katka2505 nemoze, nesplna podmienky na poberanie danoveho bonusu
Čo sa výživného týka, rieš to cez súd, prípadne u právnika, nech to máš na papieri, úradne overené, s podpismi. Vieš ako, radšej...
@pribinak
@veronikaszabova
Prepacte,to som nevedela
pridavky si daj prehlasit na seba. chod na urad prace a prehlas si ich na seba. nie nemas narok na nic navyse aj ked si bez partnera. jedine o co mozes ziadat je vyzivne.