Otec ignorant

1. júl 2023

Dobry den, chcela by som poprosit o skusenosti zien, ktore si niecim podobnym presli. Mam kamosku, ktora ma 2 deti (8 a 11 rokov). S muzom rozvedena 3 roky, sud vymeral vyzivne a stretavanie s detmi kazdy druhy vikend. Hockedy behom tych 3 rokov ex napisal, ze pre deti nepride - nemoze,je chory, niekam ide. Problem vsak nastava najma v poslednom obdobi,od maja si deti nevzal, 3x napisal spravu, ze ich nezoberie, no tentoraz sa ani neuracil napisat, ze pre deti nepride, mali byt unho tento vikend, ani obraz, ani zvuk. Deti tam prilis chodit nechcu,nezaujima sa,nevenuje sa im, otec ma novu partnerku. Kamoske to az tak nevadi (aj ked tiez by si rada oddychla), ale problem je skor v tom, ze nikdy nevie, ci ma nieco planovat, chodi aj do prace, momentalne zacina v novej, bude robit 16ky. Deti su uz vacsie, pomerne samostatne, vedia byt aj same, len teda niekedy, ked robi vikend a ma ich mat otec by si ich zobral jej brat, sli by na vylet, len ono tiez tazko planovat, ked nevie, ci sa urodzenemu panovi uraci prist pre svoje deti. Chcela by ist na sud s tym, aby deti nemuseli chodit k otcovi, nakolko prestava o ne uplne javit zaujem. Otazne vsak je, ci by mu tym padom nezanikla povinnost platit vyzivne. Ja chapem, ze ked plati vyzivne, ma praco stretavat sa s detmi, len ono tiez tazko, ked kamoska nevie, ci pre ne pride/nepride, je ako na spagatiku ☹️ dakujem a pekny vikend prajem! 😊

viestta
1. júl 2023

Vyzivne mu zanikne az ked deti dokoncia studium, platit bude bez ohladu na to ci sa s nimi stratava alebo nie

pribinak
1. júl 2023

Nie je povinná sedieť doma a čakať, neozve sa že prídem pre deti?
Zbalim seba, decka a ideme preč

Výživné platiť musí či sa s deťmi stretáva alebo nie. Minimálne kým budú študentkami denného štúdia

alex49
1. júl 2023

Výživné nie je viazané na stretávanie. Deti treba živiť vez ohľadu na to, či sa ocinkovi uraci s nimi stretávať.

autor
1. júl 2023

@viestta dakujem pekne za odpoved 😊 ona totiz nema okrem brata a sem tam svojho otca ziadnu pomoc z rodiny, mamina jej zomrela, svokra sa nejako extra nezaujima.
S ex sa neda vychadzat, on si stale ide svoje 🤷‍♀️

@pribinak no ona by rada, len ma obavu, ze zrovna by si pre ne chcel prist a dal to k sudu, ze mu odmieta dat deti a ked niekam chcu ist dalej, treba zabezpecit ubytko a peniaze by jej nik nevratil, keby sa nedostavia

pribinak
1. júl 2023

Jaj, to nefunguje tak, že ona odíde s deťmi na dovolenku a ona ju dá k súdu, že mu odmietla dať deti
Zas takýto bordel v republike nemáme

autor
1. júl 2023

@pribinak dakujem, chvalabohu aspon to 😃 je to proste kus debila, ona by s nim rada vychadzala po dobrom, ale on nechce, stale len napriek robit 🤷‍♀️ ked ziadala o zvysenie vyzivneho tento rok, tak div ho slak netrafil, ale na sud prisiel obleceny cely v Gant obleceni, s drahym telefonom v rukach 🙈 ked ho poprosila, ci by jej neprispel na skolske potreby do skoly, jeho odpoved: dostavas vyzivne, to ti musi stacit 🙈 takze viac sa uz nepyta, nema to zmysel

pribinak
1. júl 2023

Dúfam že to výživné dvihli

draik
1. júl 2023

Ak sa neohlási a ani nepríde pre deti v určenom čase, možno následne odísť s deťmi preč. Neodchádzal by som pred začiatkom určeného času, ak nedal vedieť, že nepríde.

deti95060810
1. júl 2023

ex nechodil pre syna vôbec. 15 rokov sa neukázal. po istom čase sa dieťa už ani nechystala - načo.... snáď nebudem obliekať a richtovať dieťa 15 rokov....🙄
každý sme si žili svoj život... so synom som si chodila kde som chcela - mali sme svoj program a nemala som ani najmenšiu výčitku že som ocinkovi nedala vedieť o našich plánoch...
samozrejme výživné musel platiť každý mesiac.... nato som si dala dobrý pozor.

autor
1. júl 2023

@pribinak ano, nastastie, sice o nieco menej ako planovala, lebo ocinko urobil zo seba chudatko, ktore nema nazvys 😳 ale ked sa sudkyna spytala, na co si zobral nedavno uver, tak na nove auto 🙈 kamoska sa uz nechcela natahovat, tak suhlasila aj s tym

autor
1. júl 2023

@draik ved prave to ani nerobi, len chcela by ist niekam na vikend, s tym, ze by odisli piatok doobeda, len takto musi cakat do vecera, ci pride- nepride...preto by bolo pre nu lepsie,keby sud urcil, ze budu deti vyhradne len v jej starostlivosti, bola by bez stresu, ci planovat-neplanovat

autor
1. júl 2023

@deti95060810 dakujem za odpoved, mali ste aj sudom urcene stretavania alebo bol syn vyhradne vo Vasej starostlivosti bez stretavania s otcom?

marca12
1. júl 2023

Musi si planovat vylety s ubytovanim v ten tyzden,ked ich ma mat ona. Preco planuje ubytovanie prave v ten vikend,ked ich ma mat on?

kaktusik007
1. júl 2023

za mna - ja uz vikendy neriesim niekolko rokov. na mieste autorky - planovala by som si veci uz bez ohladu na otva deti. Ak by ten vikend nahodou prisiel --- nic horsie ako spravit sa blbou stylom ze prepac, naposledy si si bol po deti vtedy a vtedy a tak som si soravila s nimi vlastny program --- a ponuknutie nahradneho terminu. Akoze pardon, hadam nebude stale na spagatiku ci sa panovi tvoratva uraci prist

pribinak
1. júl 2023

Vieš, to že on aktívne nevyužíva svoje právo na kontakt s deťmi a jej svojim debilnym správaním komplikuje život, naozaj nie dôvod aby sudkyňa urobila tak vážny krok a zrušila mu kontakt s deťmi
To je naozaj obrazovky zásah do rodičovských práv
To sa robí ak ten druhy rodič neozaj poškodzuje dieťa, ale nie v prípadoch že rodič aktívne nevyužíva svoje práva na styk k dieťaťom

autor
1. júl 2023

@marca12 no,keby robila od pondelka do piatka,tak by to riesit nemusela, len robi aj vikendy a nie vzdy je to jednoduche naplanovat,aby jej vysiel volny vikend akurat,ked ma mat deti ona

autor
1. júl 2023

@kaktusik007 dakujem, asi to tak bude musiet robit,aj ked ona ma pocit,ze uz si tie deti ani bravat nebude 🤷‍♀️

autor
1. júl 2023

@pribinak ano to je aj jej jasne, ze to nieje len tak, ale on sa ani ako otec nesprava...asi polroka dozadu prisiel za kamoskou s tym, ze jeho priatelka nechce jeho deti u nej a on si nenecha znicit vztah kvoli detom 🙈 naozaj,takato je realita,ked to zavolala pravnicke a ta ho kontaktovala, hned zmenil retoriku,ze on ich vlastne nechcel len ten vikend,ked mali byt s nim 🙈 to uz nebol hrdina..alebo deti boli u nich, vravi im, pockajte tu,musime sa s XY porozpravat, zamkli sa v spalni a deti sedeli v obyvacke, asi si viete predstavit, ze starsie dieta pochopilo, ze to nebolo o rozpravani...alebo mladsie dieta zacalo opakovane vracat v sobotu rano, napriek tomu s nimi siel do nakupneho centra, lebo on proste chcel a bolo mu jedno, ze mladsiemu dietatu je zle...raz si ich dokonca nevzal,lebo udajne naposledy neposluchali a chcel ich takto potrestat, pritom decka stastne, ze tam nemusia ist

pribinak
1. júl 2023

Hnusne, ale nemyslím si že by to prešlo. Ale kamoska mize ísť na bojovú poradu k právnikovi

autor
1. júl 2023

@pribinak ano vsak aj pojde,ona by bola rada, keby si vychadzali ako dvaja rozumni ludia, len proste snaha musi byt z oboch stran a on zial nechce...ale za skusku nic neda

nikaeli
1. júl 2023

Zvykla som to robiť tak, že som sa ho v stredu/štvrtok opýtala, či príde a čo budú robit, aby som vedela nabaliť veci. Zároveň som ho požiadala, aby mi to oznamoval sám a nie že ja sa stále doprosujem. Po čase som ho prestala čakať, max do 9,30 a potom sme odchádzali preč. Ak sme niekam šli už v piatok večer, oznámila som mu vopred, že tento víkend máme program, môže si ho nahradiť/vymeniť. Takmer nikdy sa tak nestalo. Posledné roky prišiel cca 2-3x za rok. Nedávno som žiadala vyššie výživné a jeho advokát tam vytiahol 'syndróm odvrhnutého rodiča'. Skoro mi zabehlo. Výživné zvýšili, čakám, čo bude ďalej - myslím, že sa odvolá, pretože ešte pred rozsudok nesúhlasil s návrhom súdu a bol sa vonku poradiť s advokátom. Takže si pripravujem dôkazy, kto koho zavrhol (okrem iného). Našťastie mám tú istú tel.kartu už roky a všetky sms 10 rokov dozadu viem vytiahnuť. A tam je pekne vidieť, ako obrovskú snahu mal byť s dieťaťom.....

autor
1. júl 2023

@nikaeli aj nad tymto rozmyslala, ze skusi podat zasa o zvysenie, nakolko si deti neberie, a ani nema zaujem. Dakujem za opis situacie, ako to u vas funguje, dam jej precitat