Ostali ste sama už od tehotenstva?

21. aug 2024

Je tu maminka co ostala sama uz od tehotenstva ale, otec javi velky zaujem len o dieta hoci ste mali za samozrejme, ze dieta bude vyrastat v kompletnej milujucej rodine? Stale citim "krivdu" ako nam to mohol urobit. Nepomohol mi v tehotenstve, usiel ako zbabelec a teraz sa hlasi o dieta a ideme to riesit sudnou cestou...Mam neustaly boj vnutorny, ze raz pride striedava starostlivost, hoci som to takto vzdy "odsudzovala"... ako sa s tym vyrovnat? Co pomohlo vam? Lahsie by mi bolo, keby nejavil zaujem o dieta(je malicke) ako tak, ze bude k nemu chodit ako k "dobremu" tatinkovi na par dni v mesiaci. Neviem sa cez to preniest. On sa mi zhnusil, jeho neriesim, len ma to mrzi za dietatko... zazili ste to niektora?

pribinak
21. aug 2024

Mrzí za dieťatko? Dieťatko má právo na oboch rodičov.

zuzana9393
21. aug 2024

Prepáč, ale nemrzelo by ťa za dieťatko skôr to, ak by otec nejavil záujem? Veď ho ľúbiš, prečo sa neteší, že ho ľúbi aj on? Môj muž svojho otca nikdy nepoznal a ver mi, že sa cíti nechcený. Takže toto predsa nechceš pre svoje dieta

autor
21. aug 2024

@pribinak
@zuzana9393 pretoze nepochopim ako moze lubit dieta, ked ma s nim odkopol v obdobi, ktore malo byt najkrajsie v mojom zivote, aku vychovu mu da do zivota? Ze je normalne odkopnut matku dieta, ale tvarit sa ako otec roka? Asi sa zamyslam az prilis do hlbky. Pre mna odjkaziva striedavka znamena vyhodu pre oboch rodicov (slobodny zivot bez dietata verzus teraz ho mam - tak ho idem vychovavat v stanoveny cas) nehovoriac o tom; ze vychovy budu 2 - ziadna jednotna... a dieta bude vyuzivat zas vyhody vsetkeho druhu pri oboch rodicoch... zila som s jednym, ktory mal dieta v striedavke niekolko rokov a dieta bolo z toho viac zmagorene ako stastne.. o to horsie, ze moj nazor otec dietata poznal roky.

pribinak
21. aug 2024

Ja chápem tvoju zranenú dušu, ale život prináša aj takéto a je tu to dieťa.

autor
21. aug 2024

@pribinak samozrejme; dieta je dar - vytuzene po xx rokoch snahy o tom potom. Milujem ho. Mna by zaujimalo ako teda ziskat ako taky nadhlad nad celiy situaciou. Jeden den si hovorim, ze hlavne, ze mi prislo toto dieta do zivota a nech je zdrave, lubene, stastne, hoc v striedavej a druhy den som prevladaju moje nazory a zranena dusa... hrozny rozpor.

pribinak
21. aug 2024

On tá zranil, opustil, ublížil. Každému je jasne, že toto nebude naj chlap na svete.

Ale aké by to bolo pre to dieťa, ak by on nemal žiadny záujem?

la_dolce_vita
21. aug 2024

A nemusia sa na striedavke rodicia dohodnut? Obaja by suhlasili, inak sa neda? Ci to moze len tak nariadit sud? To sa mi velmi nezda...

pribinak
21. aug 2024

@la_dolce_vita nemusia súhlasiť obaja. Súd nariadi ak ten druhy rodič má záujem a podmienky

la_dolce_vita
21. aug 2024

@pribinak to vazne?? Nemam s tym skusenost, ale pride mi to zvlastne. Jasne, urcit styk je samozrejme, ale striedavka uz je o inom..

betulinka1
21. aug 2024

Ostala som sama ale otec nejavil zaujem o dieta ziadny. Dieta chcel on a rodinu. To len na margo toho, ze to nebola náhodička. Ale Najlepsie co mozes urobit, je odpustiť sebe, odpustiť jemu a nechat otcovi aby sa Dieta staral vzdy v ramci veku dietata. Velmi ti pomoze ak mu pripravis dietatko a on ti ho pojde pokocilovat. Potom postupne si ho zoberie na pol dna, den. Striedavka aj tak skor ako od tych 3 rokov nehrozi. Mozete ostat kamosi a spolu sa strat o dieta. Casom si najdes noveho partnera a on novu partnerku. Vsetko bude v poriadku. Ale urcite mu umožni byt otcom, tak ako to vyhovuje tebe aby hlavne tebe pomohol. Ja som bola sama a teda, keby mi niekto na par hodin alebo na prechadzku zobral maleho, urcite by mi bolo lahsie.

pribinak
21. aug 2024

@la_dolce_vita otec má ťzaijem o dieťaťa spĺňa podmienky… kde je podľa teba prekazka?
On je rodič tak ako matka. My sme tu roky odchované že dieťa išlo automaticky matke. Ale časy sa menia a toto treba zvažovať pri vyberá partnera (autorka tato poznámka nepatrí tebe)

liusa82
21. aug 2024

ja síce neporadím ale velmi vela chlapov odkopne tehotné ženy ešte sa to dieťa ani nenarodilo.Len užiť si a papá.Nijaká zodpovednosť a to do niektorých chlapov by ste ani nepovedali že toto spravia.Ešte vás aj oklamú že oni tú rodinu chcú.Proste im prepne a dovidenia.Nechápem kde to už speje.Aj v okolí mám vela slobodných mamičiek

la_dolce_vita
21. aug 2024

@pribinak ja s tym nemam absolutne ziadny problem, neboj 🙂

gladys_07
21. aug 2024

Velmi malo faktov takze hodnotim len na zaklade napisanehi, nieze potom napises ze je to pijan nasilnik.

On neopustil to dieta, on opustil teba. On chce s tym dietatom byt, tak velmi ze sa s tebou ide sudit. Minat energiu a prachy. Dopraj dietatu dvoch milujucich rodicov (aj ked nie su spolu) namiesto jednej zatrpknutej matky.

Raz dospeje a otec mu povie celu pravdu. Nebojis sa ze potom stratis aj jeho?

autor
21. aug 2024

@gladys_07 10 rokov bol so mnou a potom mu preplo nacisto, ze odisiel - to sa bude dietatu pocuvat ze som sa o neho sama starala 24/7 a borila sa zdravotnymi problemami od tehotenstva po neviem dokedy bez opory jeho otca... toto je cisty fakt. Samozrejme to sa dieta dozvie ked sa bude pytat a bude psychicky vybavene na zdelenie tejto story. Tebe to pride normalne? Ze si spravil dieta a mna odkopol. Spravil to 2x - jedno dieta uz ma starsie, to som mu zozrala storku, ze rozchod spiskala jeho ex... no naivna dom bola, okuliare mi padli az teraz.

autor
21. aug 2024

@gladys_07 sudit sa idem ja s nim... on ma len reci, minulu navstevu sa namiesto venovana dietatu 2 hodiny hadal so mnou a urazal ma a dieta sa na to pozeralo....

autor
21. aug 2024

Ani nevedel kedy sa mu dieta narodilo, tak ho to zaujimalo, neprispel eurom pocas tehotenstva, za dietatom chodi, nic mu nedoniesol atd...

mk1111111111
21. aug 2024

Prepac, viem, ze je to pre Teba tazke. Ale, naozaj opustil Teba, nie dieta. Zial ma narok zo zakona. Ziadaj vyzivne, sudne a neskor sa uvidi, mozno k striedavke nepride, teraz je dieta este malicke. Ale, ak budes zbytocne na neho utocit a vycitat, ze Ta opustil, ver, ze sa bude snazit, Ti to co najviac zneprijemnit. Zial, ludia sa rozchadzaju.

andreakotesova
21. aug 2024

Snáď si ho nenapísala do rodneho listu dietata a nedala dieťaťu jeho priezvisko....

autor
21. aug 2024

@andreakotesova v rodnom liste je zapisany ako otec, pretoze sa mi vyhrazal, ze ked ho nezapisem, tak aj tak je otec... ale predtym mi tvrdil, ze da spravit test na otcovstvo. Proste mu to hlave cvaklo. Priezvisko ma samozrejme moje.

autor
21. aug 2024

@mk1111111111 dakujem. No tazke bude sa k tomu dopracovat.

autor
21. aug 2024

@pribinak dakujem, chapem... proste musim to nejako spracovat.

anajka266
21. aug 2024

To,že tebe ublížil a už ťa nechce, neznamená že máš právo dieťaťu odopierať otca a otcovi zas dieťa. Dieťa potrebuje cítiť,že obaja rodičia ho milujú, aj keď im to spolu nevyšlo. Zamysli sa nad sebou. Ľudia robia chyby, ale dieťa za to nemôže. Nech sa samo rozhodne neskôr aký bude mať názor na vec,že ťa opustil. Vo vývoji dieťaťa je dôležitý otec tak isto ako aj matka.

autor
21. aug 2024

@anajka266 ano, chapem. Dakujem za nazor. Osobne mi povedal, ze on si myslel, ze dieta nepride. Tak mi to dava zmysel, preco to urobil...Posluzila som mu ako matrac, na vychovu nema gule... preto chce vidiet dieta par dni v mesiaci, lebo stravit s nim chvilu je jednoduchsie ako mat plnohodnotnu rodinu kde by sa musel aj starat....

olimuc
21. aug 2024

Ano… okrem vyzivneho ani € naviac. Ale naposledy videl maleho pred 2 rokmi, predtym 1-2 krat do roka. Ked sme sa Teraz hrali so starym mobilom nasiel fotku svojho otca a opytal sa kto to je 🤷🏻‍♀️, ale tym, ze ho v podstate nepozna je jeho jedina spomienka na to ake ma auto (maly ma 6 takze si nema co pamatat) nastastie nerobi problemy …

rorino
21. aug 2024

Tak ja sa striedačky zostanem,lebo to máme v blízkej rodine a nič lepšie sa pri Tom všetkom nemohlo deťom štát.Len záleží,či nechce striedačku tvoj bývali preto,aby nemusel platiť výživné....

tiika
21. aug 2024

Vieš, mám pocit, že stále miešaš dokopy jeho vzťah k tebe a k tvojmu dietatu. Áno, si na neho napálená. To, že ti nepomahal je jedna vec. No aký bude otec, aký si vybuduje vzťah k dietatu, je na ňom. všetko sa ukáže. Je to jeho zodpovednost.
Ty už dopredu vytváraš scenáre. Nechaj mu priestor, nebran im. Uvoľní sa, ries seba a svoj čas traveny v roli matky.

beata_k
21. aug 2024

Ty si ho fakt zapisala do rodneho listu? To co ti napadlo? Lebo sa vyhrazal? Tipujem, ze mal len silne reci.
Striedavku mu tak skoro nedaju. Ked uz je v RL, tak aspon si pytaj vyzivne.

zuzana9393
22. aug 2024

Aké staré je dieťa? Uvidíš ako to ešte celé bude, podľa mňa sa priskoro bojíš striedavky. Ak je dieťa maličké, bude mu pár krát plakať, ešte sa kľudne môže stať, že ten jeho záujem sa vytratí.

taktotedanie
28. aug 2024

A pytaj vyzivne aj na seba, do 2 rokov mas na to pravo