Osamelé matky, ako ste zvládli bývanie?

7. nov 2024

Ahojte mamicky, slobodne,

ako ste sa zvladli odstahovat? Ako ste to spravili? Mam rocnu dceru a neviem ako nato nemam vobec financie, ani rodinu..

mirola
7. nov 2024

No, maly do jasiel ja do roboty a podnajom.. v podnajme 4 roky, potom konecne do svojho. pracu som si nasla hned, podnajom tyzden na to. Bola to tazka situacia, bala som sa co ako bude, co ak neprejdem skusobnou.. Chvalabohu sa tak nestalo.

autor
7. nov 2024

@mirola a kolko mal maly? Mne je strasne luto ju dat do jasiel, je taka malicka a stale mama mama

mirkam3
7. nov 2024

Moja sesternica odisla od muža, vzala 3 deti a prenajala si malý starší domček na dedine neďaleko. Skromný, no niečo si tam aj dopestuje a tusim ma aj pár sliepok na prilepsenie. Ale deti sa museli dosť “osamostatniť”, keďže vsade treba dochádzať… Ale pri stahovaní mala pracu, mala hobby ktoré jej tiež čo-to vynieslo, rodičia jej pomohli hlavne ak trebalo prísť postrážiť narýchlo deti a vedela, ze keby to prestala zvládať tak pomôžu aspoň trocha aj finančne a neostane pod mostom, cize mala akú-takú poistku.

Ako si to predstavuješ ty? Lebo ak nechceš ísť ešte do prace a máš malé dieťatko a žiadnu finančnú rezervu a ani rodinu, nevidím to s dôstojným bývaním veľmi reálne ak máš iba rodicak.... Bud máš veľmi (veľmi) dobrých kamarátov, ktorí by ta aspoň dočasne prichýlili napr za nejakú výpomoc (trebars s opatrovaním ich deti alebo v domácnosti), alebo potom max tak nejaký útulok pre ženy, ale aj tie majú urcite nejaké podmienky a ty si musíš vyhodnotiť, či ich spĺňaš. Lebo cudzí človek ti bez depozitu a s bábätkom asi nebude ochotný čokoľvek prenajímať a aj keby, pri dnešných nákladoch by asi nebolo jednoduché to bez príjmu zo zamestnania utiahnuť..

katinka71
7. nov 2024

moj mal 6 mesiacov a bol v jasliach ja v praci,jedina moznost ako sa dostat ku peniazov a zaplatit naklady na byvanie a uzivit sa,

stanulienkat
7. nov 2024

Skús nejaké zdieľané bývanie s mamičkou v podobnej situácii.

vorkola
7. nov 2024

V Bratislave ,ale neviem,ci to este existuje, bola taka zychranna siet pre osamele aj tyrane matky,,,volalo sa to betlehem,oni prichylili taketo ako si ty, treb a na nete vyhladat.

ivanabat
8. nov 2024

Ja som mala čo to našetrené v čase, keď sme zostali s deťmi sami. Musíš mať príjem určite a nejaké peniaze na kauciu, lebo tie sú strašne vysoké a neutiahneš to. Mrzí ma to za teba, na osamelé matky sa vôbec nemyslí. Ja som momentálne v takej situácii, že som sa s deťmi musela prisťahovať k rodičom, aj keď sme zvládli bývať sami roky, momentálne nemám výživné, náhradné je tiež v nedohľadne, nájmy išli strašne hore, kaucie pýtajú pomaly 3 mesačné nájmy. Podľa mňa v tvojom prípade jedine nejaké krízové centrum v okolí, alebo zdieľané bývanie. Inak jedine niečo našetriť a ísť do garzónky, aspoň na začiatok.