Nezvládam výchovu 9 ročného syna

Ahojte maminky. Píšem vám s prosbou o radu pomoc.. Som slob. Mama a jednoducho výchovu svojho syna nezvladam... Bude mat 9 rokov.. nerešpektuje nikoho... V škole samé problémy.. ignoruje.. vymýšľa si.. vzťah kvôli nemu zase stroskotava.. :( už som skúšala aj dohovorom aj výchovnú dostal ale nič.. už neviem ako ďalej .. už poviem pravdu že zvažujem nad reedukačným centrom

bosoriak
8. okt 2017

@annaslobodnamamina reedukacne centrum nic nevyriesi a znici aj zvysky vztahu, ktory mate. Obrat sa na najblizsie centrum pedagogicko-psychologickeho poradenstva a prevencie (daj do google tento nazov a najdi si najblizsie k bydlisku). Je to bezplatna pomoc psychologov a pedagogov.
Drzim palce.

pribinak
8. okt 2017

Nechcem súdiť, ale napisat, ze vztah kvoli nemu stroskotava ...... je to velmi tvrdé vyjadrenie

Ak v skole nie je výchovný poradca, tak sa obrat na CPPP centrum/poradnu ako radi
@bosoriak
Sluzby tam poskytuju zdarma a nepotrebujes ani vymenny listok

annaslobodnamamina
autor
8. okt 2017

Ďakujem .. no je to tvrdé vyjadrenie pretože je to tak. Už nikto si s ním nevie dať rady. Priateľ má tiež dcéru.. zo začiatku to bolo tiež ťažké.. no ten môj nie a nie ... Všetko robí pre to aby nič nefungovalo a to nie len vo vzťahu s priateľom ale aj rodiny atď. Furt je len ja a ja ja ja. Nikto iný. Známy .. rodina .. už ho ani nechcú brať na prázdniny,pretože nerešpektuje nikoho.

pribinak
8. okt 2017

@annaslobodnamamina tak ale treba hľadať príčinu preco sa tak sprava
Ci žiarli, alebo sa boji, ze o teba pride, alebo je tam porucha správania, ale nieco ine ...

annaslobodnamamina
autor
8. okt 2017

O žiarlivosť sa nejedná.. a vie že o mňa nepríde... Veľa som s ním o Tom hovorila. Jednoducho on chce a tak bude. Hotovo..

lenka_da
8. okt 2017

@annaslobodnamamina Nezvyknem sa starat do ludi ale musim urobit vynimku, lebo tvoj problem sa mi zda prilis vazny. Vyskusaj tento link: www.nevychova.cz , da sa tam prihlasit do bezplatneho kurzu, urcite vyskusaj. Budu ti chodit videa 1x tyzdenne a pozries si to, ked ti to bude vyhovovat. Som presvedcena, ze ti to zmeni pohlad na vec. Akurat, ze si to video nezabudni pozriet v dany tyzden - ked ti pride dalsie, k predchadzajucemu uz nebudes mat pristup. Velmi, velmi odporucam. A moc drzim palce, aby ste to vyriesili a nasli so synom k sebe cestu.

sasa1310
8. okt 2017

@annaslobodnamamina asi sa mi bude ľahko písať, a tebe ťažšie riešiť. Ale nedá mi
Na tvojom mieste by som sa vykašlala na frajera, na priateľa alebo kohokoľvek tretieho vo vašom vzťahu (ty a syn) a všetku svoju energiu a svoj čas by som venovala jemu. 9 ročné dieeťa je stále len dieťa, ktoré potrebuje mamu.
Tým, že rozmýšľaš nad reedukačným centrom mi skôr príde, že sa chceš tvojho problému zbaviť a prenechať ho druhým. To už bude len posledná kvapka toho dobrého v tvojom malom.
Ak ti teda viac záleží na malom ako na priateľovi. Otázne čo by ti na to všetko povedal tvoj syn, alebo psychologičke čo si vlastne on o tebe myslí a aký je hlavný dôvod prečo to robí. Žeby sa necítil byť milovaný a chcený?

annaslobodnamamina
autor
8. okt 2017

Za každú radu som vďačná

annaslobodnamamina
autor
8. okt 2017

Bola som s ním dosť dlho sama.. našla som si priateľa.. on sám ma dieťa.. Ako každá normálna žena chcem mať aj normálny vzťah .. rodinu.. on to musí tiež akceptovať... Je môj syn . milujem ho.. ale čo je veľa to je veľa. rozmýšľam nie aby som sa toho zbavila ale niekedy už nevládzem.

pribinak
8. okt 2017

Správal sa tak aj predtým, alebo az teraz ked mas priateľa?

pencil
8. okt 2017

Ako tak citam tvoje spravy, tak v nich citam paniku u tvojho syna. Dlho ste boli sami a zrazu (ma uz 9, nie je to ziadny maly chlapec) tu vstupuje cudzi muz. Nie je to pre neho vobec lahke, to co stvara (nekonkretizovala si - zislo by sa) je volanie po tvojej pozornosti a po tom, na co bol zvyknuty. Ma strach, on sa proste boji. Noveho muza v tvojom zivote vidi ako velmi tvrdu konkurenciu. Pusinky od teba uz nie su len jeho. Ako casto mu hovoris, ako ho mas rada? Co pre teba znamena? Povedala si mu, ze aj ked ta strasne hneva jeho spravanie, aj tak ho lubis? Vies ake su to silne slova?

Nedavaj ho do reedukacneho zariadenia, znicis posledne zvysky vasho vztahu, vrati sa ti citova troska. Neopustala by som ani priatela. Nasla by som si velmi dobreho psychologa, mozno terapeuta a skusila sa nim nechat viest. Predstav si, co asi tak citi, vidi a zaziva tvoj syn. Je ako tiger v klietke, nevie co si pocat.

annaslobodnamamina
autor
8. okt 2017

@pencil s priateľom sa poznáme 6 rokov...aj oni sa tak poznajú.. stretávali sme sa stále.. takže si myslím že za tú dobu si mohol zvyknúť. Do vzťahu sme sa dali pred vyše rokom. Stále mu hovorím že ho ľúbim. Snažím sa mu vysvetľovať.. dohovaram. No pomôže to na chvíľu. Keď je s inými ľuďmi tak jednoducho stále uputva pozornosť.. vystrája.. nepočúva..minimálne 5 x na jednu vec ho treba upozorniť aby počúvol. Keď sa človek snaží s ním vychádzať začne si dovoľovať.. skákať po hlave , keď sa mi to zarazí jasné vy ste zlý. Nikto ma nemá rád ,, lebo nie je po mojom,, atď..

annaslobodnamamina
autor
8. okt 2017

A je jedno či by som priateľa mala alebo nie

annaslobodnamamina
autor
8. okt 2017

@pribinak správa sa tak stále ci som bola sama alebo s používateľom

annaslobodnamamina
autor
9. okt 2017

@annaslobodnamamina s priateľom

bosoriak
9. okt 2017

@annaslobodnamamina Pocuj, u vas je tak velmi vela nespracovanych a rizikovych faktorov - rozvod, novy partner, novy surodenec, ty ako neista mama (to nie je urazka ani rypanie, mas pravdepodobne taku povahu), ze to bez ODBORDNEJ pomoci nevyriesis. Odlozit dieta do reedukacneho domova? Vies co to je reedukacny domov? Tam chodia "deti", ktore maju 14, beru drogy, kradnu alebo prostituuju. Do takejto spolocnosti by si umiestnila 9rocneho syna, ktory sa nevie zmestit do koze, lebo nema hranice? Ja by som to nerobila.

Chod za akymkolvek detskym psychologom, dohodnite si sedenia a dodrziavaj jeho rady. Na anonymnom amaterskom fore sa neriesia detske hlboke osobne traumy (akym rozvod a novy partner bez pochyby su). Nezvladas to a nie je chybou si to priznat, chybou je nepoziadat o pomoc tam, kde pomoc ponukaju.

Nesnaz sa zvladnut sama nieco, comu zjavne ani sama nerozumies, nechaj si to vysvetlit. A nemyslim si, ze kvoli synovi mas zrusit svoj osobny zivot. Naopak. Ak ti ma novy partner pomoct prekonat tuto krizu, potom je len dobre, ze ho mas, nevzdavaj sa ho. Sebaobeta este nikomu nepriniesla nic pozitivneho.

Drzim palce.

nankab
9. okt 2017

dobrý deň,
ako čítam tie príspevky, ak by ste potrebovali aspon zistiť, čo syn naozaj vnútorne prežíva, tak mi kľudne napíšte do pošty, môžeme spraviť testovanie psychiky.

marce63
14. mar 2018

Podľa tvojich príspevkov je to dlhodobý problém, nezávislý od toho či žiješ s priateľom, alebo nie. Ak si sa mu pokúšala dohovárať, vysvetľovať, máš ho rada a vravíš mu to, no on nechápe, že musí mať aj nejaké hranice. Musíš vyhľadať odbornú pomoc, stále mi nie je jasné, prečo nereagovala aj škola, veď aj tam sa prejavuje. Z rodiny ti nikto neporadil?
Píšeš, že ho už nikto nechce brať ani na prázdniny, že ho nezvládajú. Prosím ťa vyhľadaj dets. psychológa, skúste terapie, je to beh na dlhé trate, čo keď má syn nejakú diagnózu a bez odbornej pomoci sa nezaobíde.

wewe4
17. jan 2019

@annaslobodnamamina ahoj, čítam tvoj príspevok, pretože som hľadala túto tému kvôli môjmu synovi.
Aktuálne s ním mám podobný problém. Možno nie až tak akútny, lebo náš vzťah zatiaľ držím pohromade a aj on pritom makkne..ale je proste straaasne tvrdohlavy a priam neznáša školu, moje "mudrovanie", keď sa ho snažím ukľudniť..
Len som bola zvedavá ako ste pokročili..či sa to nejak utriaslo..
Ja stale čakám, že to prejde..že je to nejaký aktuálny vzdor a vyriešime to spolu..