Neviem sa postarať o deti

2. júl 2022

Ahojte.
Mam 3 ročnú a 3 mesačnú.
Ale nevládzem.
Nechcem ich.
Staršia bez škôlky.
Vzdor.
Som bez pomoci.
Rutina

autor
2. júl 2022

Žiadny spánok, len nervy, stres, strach

pribinak
2. júl 2022

Kde je otec deti?

autor
2. júl 2022

Nemá zaujem

dadis
2. júl 2022

Pozri, mas to mega tazke. Popros niekoho o pomoc. Aspon nejaku mamicku z ihriska, ci by ti to starsue nebravala na ihrisko, nech si mozes cez den lahnut...rodicia? nemas ich blizko? muz? tak podvecer nech ich bere, ty potrebujes vela oddychu

pribinak
2. júl 2022

Máš 3 mesačne bábätko, to máš obe detičky s tým istým?

janickacrazy
2. júl 2022

Popros niekoho o pomoc. Kamarátka, mama, svokra, manžel, sestra, nemáš naozaj nikoho? Alebo si normálne zaplať opatrovateľku, nie je to nič neobvyklé. Unavená a vyčerpaná mama nie je dobrá pre deti. Držím palce.

dadis
2. júl 2022

ako nema zaujem?

sudocek
2. júl 2022

Nechcem byť sprostá ale načo si si ich potom robila keď píšeš že ich nechceš?

dadis
2. júl 2022

Odkial si? Ak si z Bratislavy, tak ti mozem obcas prist pomoct, aspon ti ich vezmem von, pokocikujem, starsie na ihrisko zoberiem..

janickacrazy
2. júl 2022

Odkiaľ si? Možno aj tu by sa našla žena ochotná ti pomôcť. Ja by som prišla kľudne, deti mám väčšie a nemám s tým problém.

autor
2. júl 2022

Nemôžem napísať mesto, pretože ma tu poznáte.
Ale je to malicka dedinka, opatrovateľku tu nenajdem

dadis
2. júl 2022

Pozri, ziadna z nas by sme to bez pomoci nezvladli. Otvorene poziadaj o pomoc ludi okolo teba, ak ti nepomoze muz, rodina, ziadaj kamaratky, susedy. Je v nas ludoch, ze chceme pomoct. Dam ruku do ohna, ze hociktora suseda by ti starsiu postrazila na nejaku hodinku, alebo zobrala kocik. Nehanbi sa priznat pred okolim, ze si v koncoch. Vsetky zeny, co mali deti ta pochopia..

marca12
2. júl 2022

Nemas nejaku dobru kamosku,ktora by ti pomohla? Alebo niekoho z rodiny? Muza nevies nejako dohnat k tomu,aby aspon na chvilu pomohol?

rohypnol1
2. júl 2022

Hadam nie si jedina z tej dediny alebo mests ;) napis okres. Ak si blizko, kludne si 3 rocnu pridem vyzdvihnut a pohrat sa aj dnes a pravidelne…

ivangeline
2. júl 2022

Musis ziadat o pomoc. Ine neostava. Tu na koniku ti prostw nepomozeme..Starsie nech od teba obcas hocikto vezme.. A ked male v ten cas spi,lepsie pre teba. ;) Je to len obdobie...a skutocne je..ani nevies ako a bude behat uz aj mladsie a aj spat lepsie.. Treba si najst tiez rezim a system. Co pomoze starsiemu sa upokojit? Super vec je nosic alebo 2/3x denne vonku. Cim viac si zavreta,tym horsie. Treba medzi ludi. Nebat sa pytat pomoc. Minimalne sa vyrozpravat. Domacnost je druhorada,opakuj si to. ;) A tiez je tazke urobit celu novu dennu rutinu...staci jedna mala zmena..vyber si nieco..co myslis,ze ti pomoze a to skusaj dlhsie.

rohypnol1
2. júl 2022

Mam “susedku” z druheho komca dediny, ktora podobne pocity prezivala po narodeni tretieho dietatka. Pomohla som jej vtedy s 2 starsimi, pravidelne u nas travili vikendy, bravala som ich po skolke a vratila najedenych az vecer. Stabilizovalo sa to, jej dcerka uz ma rok a teraz svet vidi uplne inak 🙂 hlavu hore a vela sil, tvoje deti ta miluju a potrebuju.

deti95060810
2. júl 2022

nechápem prečo sa hanbíš... však problémy má každá z nás... čo je na tom že ťa tu poznáme...
Napíš do mestskej skupiny - že potrebuješ pomoc, či by ti niekto nebol ochotný pomôcť... Možno budeš prekvapená ....

dadis
2. júl 2022

@rohypnol1 Niekedy bolo normalne si pomahat. Ja som tolko deti ako dieta kocikovala, nielen bratrancov a podobne. Aj na sidlisku som mala svoje "deti". Je to win-win situacia, ja rada aj teraz sa staram o deti a rodic si moze oddychnut.

rohypnol1
2. júl 2022

@dadis presne, ja mam jedinacika 6 rocneho (druhe sa nam nepodarilo), pre mna to nebola zataz, aspon dcerka nebola sama.

juliet86
2. júl 2022

co tvoja rodina? jeho rodicia? vie niekto pomoct? ako to zvladas financne? mas vybavene vyzivne? zijes sama ci u rodiny? co by si si najviac zelala?

oli2782
2. júl 2022

Naše si brával mladý párik. Pracovali na bábätku a chceli “praxovať” 🙂

54tinka54
2. júl 2022

Pozri koľko žien ti tu ponúka pomoc. Neboj sa ju prijať, nehanbi sa. Aj ty máš právo si trochu vydýchnuť.

autor
2. júl 2022
autor
2. júl 2022

@sudocek momentálne ich "nechcem" .
Asi 3 dni

kikaaa444
2. júl 2022

@dadis by si sa čudovala koľko žien najmä napríklad Sloveniek žijúcich v zahraničí ( vrátane mna ) sme to bez pomoci zvládli .Rodičia moji a mužovi ďaleko , vrátane dalších Sloveniek ktoré tu v zahraničí poznám .. od rana do večera same s detmi , mužov síce mame ale ten robí celé dni a domov sa vracia akurát tak večer takze z jeho strany ziadna extra pomoc nehrozí . Jasne že občas s nervami v kýbli ale zvládam to , no s malou som cely den sama , ziadna babka dedko teta ujo nikto proste . keď sa chce dá sa to ..

autor
2. júl 2022

@kikaaa444 aj si celé noci kojila a bola sústavne hore koli kolikam?
Tak máš môj obdiv.
Ja veru nezvladam

basska_b
2. júl 2022

Tie koliky onedlho prejdu, teraz je to sialene obdobie, ale bude to lepsie... starsia asi ziarli na babo,skus jej k tomu davat conajmenej dovodov. Je to sakra tazke, ja viem. Pospi si co najviac, zajedz si nieco dobre, chodte von co najviac

jakubrianka
2. júl 2022

@kikaaa444 je rozdiel keď ty mášlen 1 a iné keď sú 2 deti za sebou.

dadis
2. júl 2022

@kikaaa444 My sme sa s muzom, ked mali ako babatka zlu noc, striedali, zobral ich do druhej izby, nosil, na fitlopte uspaval, okrem toho pomahal aj doma s babatkom, vecerne kupanie oboch deti, domacnost, nakupy, varenie - vsetko mi obcas spravil, starsieho mi zobrali v 3 rokoch do skolky. Bola to pre mna ulava..aj ked som nebola na to uplne uplne sama..asi keby to autorka sama zvladala, ako ty, tak by tu zufalo nepisala

yoxinka
2. júl 2022

A otec detí s vami aj žije?