Neviem prekonať rozchod

11. nov 2023

Ano neviem to, opustil mna aj nasu 8mes dceru, jeden den ma bozkava a luci sa so mnou ze buduci tyzden pride ( odchadzal lebo si hladal pracu a potreboval pokoj pre pohovory, ja s dietatom u mojich rodicov) a na druhy den mi napise po 7 rokoch vztahu, ze si s nami uz nevie predstavit buducnost lebo uz to psychick nezvlada
Ze som u rodicov, on bez roboty ( zahadne ai ju nasiel hned ako ma opustil), bez penazi vraj,o vlastnom byvani pre nasu novu rodinu ani nepocital, nepoziadal o pomoc a teraz si chodi ako majster sveta, ze inu moznost nemal a aky je on hrdina, ze sa obetoval a opustil nas
Vsetci ame ho prosili, najviac ja a placucim dietatom na rukach a on nic..neviem to prekonat, do vztahu som dala maximum, mal sa pri mne ako prasa v zite, miloval ma vsak asi len dovtedy kym mal z toho vyhodya nemusel pohnut ani prstom, ked vyhody skoncili pretoze sa nam narodilo dieta a uz nebol c1 nevedel to rozchodit, nevedel sa o dieta postarat, nevedel mi byt oporou v poporodnej depresii ktoru som mala,jemu lenvadilo, ze mu vecer odmietam pomasirovat chrbat- sorry, ze mi isli ruky odpadnut od nosenia a uspavania nasho dietata!
Neozyva sa resp len minimalne, teraz uz 3tyzdne nic, peniaze posle
On si svoj zivot zije dalej, vo velkomeste, pracuje, vozi sa autom kam chce, spi si kolko chce a ja a nase dieta? Odsudil ma na zivot a nasimi na dedine panovi bohu za chrbtom, nemame tu nic ziadne prilezitosti, sme tu same c, bojim sa ze sa uz nikd nikto nenajde komu na naas bude zalezat, kto bude chciet cudzie dieta a zenu? Bojim sa samoty, bojim sa verit niekomu , aj tomu som verila dlhe roky, prsten na prste a ako som dopadla? Nech em byt v zivote sama..strasne ho nenavidim, neviem mu to odpustit, neviem sa s tym znierit, otravuje mi to zivot,z nicoho sa neviem tesitani z dietata co mam, je to hrozne nenavidim sa z tie myslienky, neviem ako mam zit dalej
Po 3 rokoch na rodicovskej sa samozrejme vratim do tohovelkomesta kedze tammam lukrativnu pracu a neviem ako casto sa bude chciet stretavat s dietatom aleja ho nezvladam ani vidiet aby vo mne nekypela krv a nevlepila mu jednu, je mi na vracanie ked ho vidim
Neviem sa pohnut dalej co mam robit?

dzulli1980
11. nov 2023

Neodsúdil Ťa, práve naopak, veľmi Ti tým, že odišiel, pomohol ... je to hovädo ... načo Ti je taký chlap? Pre ktorého rodina nič neznamená? ... neživ v sebe nenávisť, tá Ťa bude ťahať dole ... chce to čas, prijmeš to, zmieriš sa s tým ... nehľadaj takto sklamaná ďalšieho chlapa ... dieťa bude rásť, vrátiš sa do roboty, úplne inak sa na to budeš pozerať ... neoberaj sa o energiu kvôli človeku, ktorý za to absolútne nestojí, je to chudák, slaboch ... prekonáš to, hlavne neživ v sebe tú nenávisť voči nemu, lebo časom Ťa úplne paralyzuje ... krič, plač, rozbíjaj taniere, proste dostaň to zo seba, každá rana musí vyhnisať, i tá na tele, i na duši ... a potom príde ten čas prijatia, zmierenia sa s tým ... veľa mužov si nezaslúži mať vlastnú rodinu.

kitycat
11. nov 2023

Je to velmi banalne, ale to chce cas.

Casom si uvedomis, ze je len dobre ze odisiel lebo on sa ma starat o rodinu a nie nechat sa obskakovat, to sa tak stava, ked zeny prejavuju lasku "mamahotelom"..

Na dalsich chlapov mas more casu .. preco len na toto vzdy myslite? Jeden ta necha, tak rychlo dalsieho..

marianarem
11. nov 2023

No na zaciatok mozno pripustit v hlave myslienku, ze by si mu vobec mohla odpustit. Casto podla mna ludom v odpusteni brani pocit, ze si to ten druhy nezasluzi, ze ked uz nebude toho hnevu, tak ten druhy uz z toho ozaj vyviazne beztrestne a nic sa mu nestane. Ale on ten hnev nakoniec skodi len tomu, kto je nahnevany. Nakoniec ty si ta, kto sa nevie pohnut dalej, nie on. Takze jednoducho kvoli sebe si skus predstavit, ze mu.odpustis a pojdes dalej. Moze inac pomoct aj napisat list, v ktorom mu vsetko vykricis, vsetko zo seba vypises a potom to spalis.
A co sa tyka toho, ci si niekoho najdes, tam nevidim dovod, preco nie. Sama poznam dost zien, co si nasli noveho partnera aj s detmi, dokonca aj s tromi ci styrmi. Je dost chlapov, ktori vedia mat radi aj cudzie deti. Mnohi chlapi su totiz super ludia, vselicomu otvoreni, maju radi deti. Dvaja moji dobri kamarati maju priatelky s detmi a nevidia v tom prekazku. Takze v tomto urcite nezufaj. A dalsiemu chlapovi uz nerob mamu a opatrovatelku, vobec s tym ani nezacinaj a podobnych tvojmu.ex takto vyradis uz v zaciatkoch.

pribinak
11. nov 2023

Dúfam že už si si podala návrh na výživné a poriadne mastné
Napočítala by som tam všetko.

Čo sa týka teba, potrebuješ čas aby si to spracovala, aby si mala čas sa zmieriť s tým ze odišiel a časom si nájdeš niekoho kto tá bude ľúbiť

reanda
11. nov 2023

odpustat mu nemusis, on to nepotrebuje.. odpusti sebe, ze si nevedela, co je laska a isla si do vztahu so slabochom, co ta iba vyuziva.. ked si to odpustis, nebude ti mat byt za cim luto.. a mas kopu casu na to, stretnut niekoho, s kym mozes zit v ozajstnom vztahu.. dieta nie je prekazkou.. len si uvedom, co to ozajstna laska je.. venuj ju v prvom rade sebe.. lebo keby si sa mala ozaj rada, nikdy si nezacnes s clovekom, co sa k tebe chova tak, ako byvaly..

lilli110
11. nov 2023

Jasne, ze mu potrebujes odpustit. Ty to potrebujes pre seba, nie koli nemu. Je to to najtazsie, ale najdolezitejsie zaroven. Len vtedy najdes vnutorny pokoj. Potrebujes ho pre seba aj pre dcerku. Presne ako bolo pisane vyssie, nenavist by ta tahala iba dole. Odpustit mu, neznamena vratit sa k nemu, ci byt s nim v kontakte, alebo nieco podobne. Odpustit mu, znamena akceptovat jeho rozhodnutie a "pustit" ho zo svojho zivota. Aj ked je to neskutocne tazke a moze to trvat nejaky cas. Je to len dobre, ze taky clovek uz nie je vedla teba. Potrebujes odpustit aj sebe, ze si mu dovolila take spravanie. Viem o com hovorim, ver mi, zazila som nieco velmi podobne. Tiez som prosila, tiez som sa ponizila, preplakala tyzdne, mesiace, chodila s kocikom na prechadzky na miesta, kde ma nikto nevidel taku uplakanu. To, ako sa citis, pochopi iba zena, ktora si nieco take prezila. Je to velmi narocne, ale da sa to zvladnut. Tiez som sa nevedela tesit z nicoho. Pamataj si jednu vec, ze vzdy dostaneme do zivota len taku situaciu, ktoru zvladnut dokazeme. Takze ty tu silu v sebe mas urcite. Postupne, krok po kroku. Venuj sa dcerke, sebe. Postupne sa zacnes tesit aj z malickosti. Ak treba, vyhladaj na zaciatok pomoc. A co sa tyka toho, ze mas dieta a nikto by ta uz nechcel...hlupost. Ked pride ten spravny cas, ked budes pripravena, pride aj spravny muz. Taky, ktory si bude vazit teba a bude vas mat rade obe, aj s tvojou dcerkou. Daj tomu cas. Nehladaj nalepku na bolest. Je to tvoja skuska. A ked to das a ja verim, ze das, bude z teba ina a velmi silna zena.

betulinka1
11. nov 2023

Vies co pri rodicoch je ti lepsie ako keby ta nechal samu s hypotékou na krku, niekde v meste. Je proste milion inych horších životných príbehov. Ty si na tom super, mas zdrave dieta a rodicov u ktorych mozes byt. Tvoja úloha je nasledovná, staraj o dietatko, treba ist na sud, dieta zveriť tebe a jemu dat paltit vyzivne. Napis si plan, napr. v dvoch rokoch das dieta do skolky, nastúpiš do prace, budes setrit, do 5 rokov dietata sa postupne osamostatnis. Dalsia tvoja uloha je, starat sa o seba. Nezabudni na to aby si cvicila, dobre vyzerala, starala sa o plet, o nechty neupadla do depky a zobudíš sa so 100kg. Nie nie nie 😉😉😉!!! Dalsiu tvojou úlohou je, prosim ta jasne vyplac sa ALE odpusti si, poďakuj debilovi, ze mas zdrave dieta z jeho semena, to je najväčší dar, co ti moze dat. Sem tam vybehni s kamoskami. Neboj spanok dietata sa upravi v 3 rokoch. Vydrz. A vzdy ked ti bude tazko si povedz, ze zvladnem to, je to iba obdobie a prejde to. A potom kup si sluchadla a pocuvaj múdrych ludi na youtobe ako sa postavit na nohy, pozitivne videa, múdre videa o sebalasky…. Ty to zvladnes. Zvladli sme to aj ine, zvladli to aj take, ci nemali ziadnu rodinu, co by im pomohla a skoncili azylovom centre, zvladli to aj take, co ich opustil muz, lebo za narodilo postihnute dieta…..A neboj sa… kazdemu sa vrati co dal. Na debila nemyslí, uz mysli na teba a dieta a ako to naplanujes cele .

minenkak
12. nov 2023

Neboj keď ho stretneš za tie tri roky sa mu podakujes,ako ti veľmi pomohol,že sám odišiel ,len si užívaj kľud v dedine pánu Bohu za chrbtom .Čas vylieči všetko,musíš to len akceptovať,keď ho prosíš len sa zhadzujes, načo prosiť niekoho kto ťa nechce,nezmeniš to

autor
12. nov 2023

@dzulli1980 su to 4mes je to stale vo mne ta bolest aj nenavist, sklamanie

autor
12. nov 2023

@kitycat nemyslime na chlapov ale na rodinu, ja som ju vzdy chcela a on to znicil

autor
12. nov 2023

@marianarem bojim sa ze takeho ja nenajdem

autor
12. nov 2023

@pribinak dohodli sme sa teda on sa dohodol posiela mi 250€

autor
12. nov 2023

@reanda prvu vetu si napisala krasne

autor
12. nov 2023

@betulinka1 to mas pravdu, opustila som sa, ale lepsi sa to, chodila soms neumytymi vlasmi,pribrala som ano a dost z nervov
Ale uz je to lepsie, vlasy umyte pravidelne, zacala som s domacim bielenim zubov, to jedenie musim obmedzit nech sa po 3 rokovh do velkomesta a do prace vratim chuda ako nikdy

autor
12. nov 2023

@minenkak toto mi hovoria aj rodicia

minenkak
12. nov 2023

No vidíš,treba len čas

autor
12. nov 2023

@minenkak ano to ti povie kazdy chvalabohu a neviem co a niesi jedina na svete a podobne reci a kazdy si v duchu pomysli, jak dobre ze mne sa to nestalo a ja s dietatkom sme chudata

brendaa
12. nov 2023

Ahoj dobre sa ti stalo, je to určit ťažké v inom zmysle, že máš len jedno malé dieťa a máš kde byť. Poďakuj rodičom objať mamku, vyplač všetku krivdu. Áno chce to čas, nemal vás tak rád, ako ty jeho a to je podstatné si uvedomiť...
Mám rada jeden citát.... "Niekedy musia ľudia vyplakať všetky slzy, aby sa im v srdciach uvoľnilo miesto pre šťastie .... z filmu Forrest Gump....
Držím ti palce nech nájdeš pokoj a potom príde šťastie... Ukažmu, že ho už nechceš...

autor
12. nov 2023

@brendaa
@brendaa dakujem
Praveze pre zachranu rodiny by som urobila vsetko

brendaa
12. nov 2023

A to nie je dobré, ak on nemá záujem 🙂

minenkak
12. nov 2023

Ale prosím ťa nik si to nemyslí a keby aj tak čo ťa má čo trápiť čo si kto myslí, každý deň keď sa zobudíš a budeš vstávať z postele dotknes sa chodidlom zeme,povedz si ďalší deň pred nami a bude pekný,je jedno čo sa deje všetko je v tvojej hlave, tak prečo by si si nemohla užívať deň a život.Tak ruka hore a bav sa,veď o tom je život a vieš prečo je niekedy zle ,aby si si užila keď je dobre

autor
12. nov 2023

@brendaa nema to je na tom to najhorsie, 7 rokov a dieta od seba odstrihol behom sekundy ako keby sme ani neexistovali
A este si mysli, ze aky je on preto hrdina, ako to musel urobit aby bol v pohode…? Aby sa zbavil zodpovednosti a mal klud a mohol spat a oddychovat lebo jeho len toto zaujimalo mat svoj klud a spanok lenivy ako vos bol, ledva povysaval aj to bol v kutoch prach, ale mne nevadilo sa starat o domacnost a o vsetko, ja som to robila automaticky a rada ale po narodeni dietata som mala depresiu a nemohla som byt jemu k dispozicii

olimuc
12. nov 2023

Nie si na nic odsudena, urobil Ti laskavost ..: nepridam sa k vacsine, co ta polutuje … 7 rokov je velmi dlhy cas a aj ked zoberies vek dieta + tehotenstvo … stale ostava 5, bohuzial to bol prsten, cas alebo neviem co, ze si si nevsimla, ze iba vyuzival full servise a vobec nemal zaujem o rodinu … byvas z rodicmi … nesed 3 roky doma, chod na polovicny uvazok, ak nemas dorob si vodicak, vzdelavaj sa a vytvaraj si rezervu. Z tvojho prispevku mam dojem, ze jedina nadej sa upina na to, aby sa nasiel nejaky chlap, kt ta bude lubit a vytiahne ta z rodicovskeho domu… s tymto myslenim mas naslapnute max na to, ze natrafis na dalsieho debila …. Nie si chuda, ale potrebujes este dospiet … ked si sama z dietatom, mozes si robit, co chces … cestovat ako chces, byvat, kde chces … a nemusis na nikoho brat ohlad … maleho otec odisiel skor ako sa maly narodil … tym, ze nema jeho priezvisko a nema zaujem … prestahovali sme sa o 600 km dalej a ked prekonam lenivost pribudne dalsich 1200 … keby som ho mala na krku … tak by to mozne nebolo, pretoze ja sa viem zariadit s malym velmi rychlo…

autor
12. nov 2023

@olimuc chceli sme rodinu obaja ajmanzelstvo
Nestojim o lutost
Nechcela som sa prestahovat za nim do velkomesta do prenajateho bytu kde nebolo miesta co sme zhodnotili obaja ale ze by sa pozeral po novom a vlastnom nie nukal dalsi prenajom a nemal vtedy ani pracu a ze z coho budeme platit? Ze od rodiny si poziciat jeden mesiac on jedenmesiac ja wtf?! S malym dietatom? Odmietla som nestabilne a nevhodne ubytovanie
To ho urazilo, proste nerozumiem ze sa tolko vedel pretvarovat a asi ma vobec nelubil ked nas tak lahko odstrihol
Najhorsie je ze si fakt mysli aky je hrdina
Bojim sa samoty, ze ma uz nikto nebude lubit ako zenu, prazdna postel
Nerobte zo mna naivku co padne prvemu do naruce!!!!!!!!!

autor
12. nov 2023

Nepotrebujem aby ma niekto tahal z rodicovskeho domu
Nepotrebujem si najst robotu zatial na pol uvazku potrebujem sa starat o dieta mam pracujucich rodicov, vo velkomeste lukrativnu dobre platenu pracu do ktorej sa po msterskej vratim
Nasi mi pomozu kupit byt vo velkomeste a auto sby sme tam s dietatkom mohli zacat ale bojom sa byt na vsetko sama na nikoho sa tam nevediet spolahnut

betulinka1
12. nov 2023

No vidis to je silna zena 👏👏👏, co si mi odpisala. Predsa ta nejaky chlap nezlomí. Drzim ti palce. Vsetko zvladnes. Jasne, ze budu tazke dni, unavena budes, nervozna ale vzdy sa vráť k sebe. To prejde. Nechod sama byvat s malym. Pomoc rodicov je fajn, do tych 3 rokov urcite je lepsie ostat u rodicov. Pockaj kym bude vacsi. Potom sa vrátiš do prace a dieta do skolky.

autor
12. nov 2023

@betulinka1 ide len o to ze som mala predstavu a zivot tam vo velkomeste
S nim a s nasim dietatom, dva roky sme sa snazili otehotniet
Mne neberie hlava ako toto niekto moze spravit niekomu komu 7 rokov hovoril ze ho miluje a chcel si ho zobraľt a maju spolu esteajdieta

minenkak
12. nov 2023

Očakávania sú to najhoršie čo môže mať človek v hlave.Chces rozosmiať Boha povedz mu svoje plány

betulinka1
12. nov 2023

To je jeho rozhodnutie a zase tvoja predstava. Ziadna z nas nechcela ostat sama s dietatom. Podla mna sa mu aj paci, ze si ho prosila aby s vami ostal. Mozno si mysli, ze ked si oddýchne, tak sa bude moct vratit. Ale naco ti je lenivý chlap, ktory v domacnosti nepomoze, otočí sa ti chrptom? Tu uz pre teba nemoze byt cesta spat. Daj si zveriť dieta a urcit vyzivne. Este mas stastie, ze sa nemusis rozvádzať alebo riesit spolocny majetok s takym debilom. Casom si najdes partnera, ktory bude s vami obomi rad. My sme zmiešaná rodina a teda partnera, ktoreho mam teraz by som nedala za nic na svete.

maciatkolulu
12. nov 2023

Mne hlava zase neberie,že sa niekto snaží dva roky otehotnieť a nemá ani vlastne bývanie a s chlapom lenivým ako voš...a bez práce. Mala si lukratívnu prácu + rodičov,čo zjavne nemajú problém s financiami,zaujímavé,že sa to nedalo skĺbiť k nákupu nehnuteľnosti...celé to máš zvláštne.