Muž ma opustil kvôli mladšej

lubala
16. mar 2016

Ahojte. Píšem sem prvý krát a vlastne idem si po nejakú psychickú podporu, lebo neviem čo ďalej. Nemám sa s kým o tom rozprávať. Len Vás prosím nenadávajte mi že som hlúpa a tak, mám dosť aj bez toho.
Začnem asi od začiatku. S mužom som už skoro 16 rokov, máme dve nádherné deti. Vlastne všetko sa to začalo tak povediac pri druhom tehotenstve. Po pár mesiacoch po narodení druhého dieťaťa som sa dozvedela že môj muž ma podviedol so susedkou. Zrútil sa mi vtedy celý svet. V živote by ma nenapadlo, že je schopný takého niečoho. Nehnevala som sa, bola som skôr sklamaná. Najhoršie bolo že som sa za to hanbila, lebo pre mňa to bolo moje zlihanie, že som ho nedokázala uspokojiť a musel hľadať inde. Ja viem že má trošku vyšší sexuálny apetít než ja a v tom čase som bola tehotná, lenže to nie je fér. Ja by som v živote nič také nespravila. No ale prešlo to, odpustila som mu ale nezaudla. Susedke ( mimochodom mojej najlepšiej priateľke) som napísala že už ju v živote nechcem vidieť. No vlastne sa aj odtiaľto odsťahovala lebo si niekoho našla a opustila muža aj dve deti už vlastne skoro dospelé. Tak sme žili ďalej. V mojej naivnej hlavičke šťatne.
Ale po čase začali problémy, videla som na mužovi že je stále nervozny, že ma prestal objímať, to že mi nepovedal ľúbim ťa ani nepamätám. Jeho astma sa mu zhoršila, to pre mňa znamenalo a vlastne že vraj to tak naozaj je, problémy s dýchaním súvisia s dusením niečoho v sebe.
No bolo to čoraz horšie a horšie, teraz pred Vianocami to grádovalo, videla som na ňom že je na tom psychicky veľmi zle. Povedal mi, že by bolo najlepšie keby som si niekoho našla. No ja nie som človek ktorý len tak ľahko sa s niekým dá dokopy. Mne hlúpej to nejako nedochádzalo, stále som žila s hlavou asi v oblakoch, že všetko sa napravý. Aj sa mi podarilo schudnúť zopár kíl, ale po dvoch tehotenstvách zaradom, je moja postava hrozná. V tom som ho aj chápala že ho asi sexuálne nepriťahujem a viem že jemu sa páčia štíhlejšie s plochým bruškom a peknými stehnemi. Vianoce aj nový rok sme nejako prežili, no náhoda dala a dozvedela som sa že má druhú. Neuveríte ale dcéru mojej susedky s ktorou ma podviedol. Neuveriteľné viem. Ako zo zlého filmu. Dievča bude mať teraz 22, ja mám skoro 34. Najhoršie je že sme sa stretávali dennodenne, kávičkovali sme, starala sa mi o deti, ináč super baba fakt. Mala som ju rada a blbé je že ju aj mám. Neviem s tým už nič urobiť. Trvá im to už dva roky takže bohužiaľ, je to už tak ďaleko že ani som nepokúšala. A teraz nastane asi ten moment keď si poviete že som asi nie normálna. Ani raz som sa s ním od vtedy nehádala, s ňou tiež nie. Zavolala som si ju na kávu, nech povie ako si to teraz celé predstavuje. Komunikujeme úplne normálne všetci traja. Ľúbim ho strašne veľmi a chcem aby bol šťastný, ale so mnou šťastný nebude. Keď bude šťastný tak bude aj zdravý a naše deti budú mať ocina ktorého tak zbožňujú. Dohodli sme sa že dievča urobí teraz štátnice a pohľadajú si nejaký podnájom. Ja ostanem v našom dome s deťmi. Sama. Neviem si to ani predstaviť.
Prečo sa stále za to hanbím? Prečo sa neviem na nich hnevať? Prečo si dávam stále za vinu, že mohla som sa o seba viac starať, cvičiť každý deň nech vyzerám božsky? Toto ma zožiera najviac.
Neviem ako dlho im to vydrží, na jednej strane som rada že je to ona lebo deti nebudem musieť dávať na víkend k cudzej tete, ktorá by sa bohvie ako chovala k nim. Takto viem že bude o nich postarané, lebo ju majú radi a ona ich tiež. Bojím sa čo bude ďalej. Bojím sa že nikoho nebudem mať. Ale mám deti, tie stoja za všetko toto utrpenie.
Jedno mi ale chýbať nebude. Tie žiarlivostné scény za každú blbosť a podozrievanie, že niekoho mám a s niekým si iste píšem. Vlastne mi stále chcel vsugerovať že robím to isté čo on a som taká istá. Potom by možno nemal také výčitky. Nikdy som si s nikým nepísala a nikoho nemala. Ini muži boli pre mňa tabu.
Ale aj tak budem tvrdiť že je najúžasnejší chlap, otec a priateľ pod slnkom. Že si neviem predstaviť život bez neho. Hlúpe viem.
Tak čo teraz, ako začať odznovu?
Prepáčte že som sa tu tak rozpísala ale aj sa mi trochu uľavilo. Ďakujem

mb269
16. mar 2016

ahoj. cítit z tvojich slov ze mas velmi dobré srdce , nedokážes sa hnevať na ludí ktorí ti ublížili. Zasluzis si chlapa ktorí by ta nosil na rukách. Čas zahojí vsetky rany, Verím, že život ti prinesie este velkú lásku.
Tvojho muža by som zavesila za gule do prievanu, nic ine si nezasluzi

anatalia77
16. mar 2016

@lubala si žena na úrovni,zvládla si to bravúrne.

lubala
autor
16. mar 2016

Ani si neviete predstaviť čo pre mňa znamenajú vaše slová. VEĽKÉ DÍKY

vlastulina1
16. mar 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

@lubala Presne zasluzis si lepsieho chlapa

2veronka7
16. mar 2016

@lubala uffffff. Teda klobuk dole. Pre mnohych mozno hlupa a co ja viem aka... ale maloktora by dokazala sa takto k veciam postavit. I ked nemyslim si, ze s tebou by nebol stastny. To je o postoji a co pre koho stastie predstavuje... ci mlada sexy postavicka alebi milujuca chapajuca manzelka. A mnohe si si uvedomila. Ak by si na tom popracovala, o vsetkom by ste komunikovali aj o tvojich pocitoch potrebach... otvorene a uprimne, hladali kompromisy. Myslim, ze by to sancu malo. Ale to musia chciet obaja. Drzim silno palce a nie si hlupa podla mna... len taka ako sa v dnesnom svete nenosi - milujuca bez podmienok 🙂 bezpodmienecna laska prihliadajuca na potreby druheho je dnes pase... i ked samozrejme asi aj to ma isto hranice a nesmie to byt na ukor toho, ze stratis seba samu. A dolezity je zamer... naplna ma a tesi, ze som naplnila niekoho ineho. Ak budeme davat a ocakavat nieco za nieco iba... casto budeme sklamani... zial nie vzdy sa vrati co dame. I ked to by bol ideal a malo by to tak byt. Ak by takto vo vztahu zmyslali obaja... nevychadza nic iba obojstranna spokojnost. Ale zial skor to nebyva pravidlom. Ale c'est la vie...

suve99
16. mar 2016

Ahoj..klobúk dolu pred Tebou i Tvojou reakciou na túto bolestnú skúsenosť. Si silná žena a z celého srdca TI želám, aby si si našla partnera, ktorý Ťa už nikdy nesklame....

slnecnica174
16. mar 2016

@lubala Netrap sa prosim ta, ten si ta absolutne nezasluzil! On ta dvakrat podvedie...mozno aj viac... a ty za nim smutis, omg! Si strasny dobracisko s minimalnym sebavedomim. Stale sa obvinujes, ze ty si pre neho nebola dost atraktivna, atd. Neber vinu na seba, aj keby si vyzerala ako Claudia Schiffer on by iny nebol. Bud rada, ze mas od neho pokoj, neni to jediny chlap na svete! Zacni pracovat na svojom sebavedomi, zacni sa o seba starat fyzicky aj psychicky. A co sa jeho tyka, ako dlho si myslis, ze ta pipka s nim vydrzi? Este ta bude prosikat, aby sa mohol k vam znova nastahovat. Dufam, ze sa potom nedas zlomit. Hlavu hore zenska a tes sa na novy zaciatok!😉

janka743
16. mar 2016

Skutočne si sa zachovala ako len máloktorá iná by sa zachovala.... Ty myslíš hlavne na deti... a chceš im dobre. Želám Ti veľa sily, aby si to všetko zvládla... a natrafila na toho pravého...

katuliena82
16. mar 2016

@lubala akoze klobuk dolu za to, aka dokazes byt bez hnevu....ani neviem ako ta povzbudit. Ale manzelstvo nie je len o pevnom bruchu a peknych stehnach...ten vekovy rozdiel medzi tebou a milenkou by nemusel byt ani vidiet, nedavaj si vsetko za vinu. Vsak si porodila dve deti a evidentne nie si hadava harpia, ktora robila muzovi zo zivota peklo. Keby sa to dalo, tak ta na dialku objimem, neviem ako ta utesit. Mrzi ma, ked sa ludia trapia.

cilkajanka
16. mar 2016

Ahoj, bude potrebné zdolať ten pocit viny, o ktorom píšeš, že máš v sebe...pretože vina si vždy žiada trest. Dokedy chceš byť trestaná? Ja by som Ti radila zájsť si niekam na rozostavanie rodinných konštelácií, aby si mohla vidieť Vás všetkých z nadhľadu - ako to naozaj je a aby si sa mohla zbaviť negatívnych vzťahových programov...Inak je pravdepodobné, že aj keby si si našla iného, scenár sa zopakuje... Želám Ti, aby bolo zo dňa na deň Tvojej duši lepšie a ľahšie 🙂

2veronka7
16. mar 2016

@lubala to som este chcela... je to hlavne o nom... jeho postojoch a hodnotach. Nie ci si ty malo alebo viac atraktivna...

misulienka84
16. mar 2016

Zase raz moze za to zena...manzelka,matka...hrozne,kam nas tí chlapi dostanu,vzdy do pozicie tej,ktora za to moze!
Jednoznacne treba odpustat!!! Ale toto! No hotovy anjel je ten tvoj manzel,alebo pan Boh!

zankaj
16. mar 2016

Moja milujem svojho manzela nadovsetko asi by som bez neho umrela a nedokazem si predstavit to co zazivas. Nastastie my mame super vztah dufam sa nezmeni. Drz sa si uzasna

bratislavcankanm
16. mar 2016

@lubala ufff, tak toto nechapem...no vediet odpustat je pekne, ale nic sa nema prehanat 🙂... ake mas deti, mas aj dceru ? Ja len, ze aby jej to neprislo normalne, ze chlap sa spusti s jednou, potom s dalsou... a ze ona mu tiez musi odpustit a trpiet, ved aj jej mama odpustila a trpela aby si otec mohol uzivat....

erika161
16. mar 2016
Používateľ erika161 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od erika161.

Drz sa, ty to urcite zvladnes

mb269
16. mar 2016

@bratislavcankanm co sa ma ponizit a prosit sa mu aby ostal s nou ? by som sa na taku uroven neznizila veru

gabika_tkacikova
16. mar 2016

prajem ti aby si našla muža, ktorý si ťa bude vážiť a milovať, zaslúžiš si to. V mojom okolí sa stalo niečo podobné, ibaže tá mladá žaba veľmi rýchlo pochopila, že ten starší muž nie je pre ňu a tak ho opustila. Ten zo sklopenou hlavou chcel prísť naspäť ku svojej manželke a tá ho pustila späť.........no neviem či to bolo najlepšie riešenie

tana85
16. mar 2016

myslim, ze podla reakcii sa ti dostane hladanej podpory. vezmi si z toho maximum, najma co pise slnecnica a cilkajanka. tvoj muz vobec nevidi aku zenu mal doma a ja len chcem verit, ze ked na to pride - a to sa stane pri 22 rocnej zabe - ty uz budes niekde celkom inde a s rovnakou laskou a srdecnostou ho posles kade lahsie. ja tiez odpustam, to je dolezite, ale nezabudam

rakywanda
16. mar 2016

"...keď bude šťastný, bude aj zdravý..." ale čo ty? koľko toho znesie tvoja psychika?

wanda52
16. mar 2016

Je to smutný príbeh, ale chápem ťa. Keď žena niekoho miluje, ťažko ho môže nenávidieť, aj keď jej ublíži... Nehľadaj chybu v sebe. On si mal uvedomiť, že je ženatý, manželstvo je rozhodnutie, zodpovednosť. On má v tebe úplnú istotu a dobre vie, že aj keby mu ten vzťah nevydržal, ty mu odpustíš a vezmeš ho spať.. ale to už by bolo len utrpenie pre teba...vzťah bez dôvery. Máš svoju hodnotu, dala si mu to, čo žiadna iná - deti, podržala si ho, keď mal zdravotné problémy a si mu oporou aj teraz, keď ti ubližuje a odchádza.. Si dobrá dušička, ale nebuď obeťou. Keď sa tak rozhodol, nechaj, nech si ide a žije šťastne.. ale prestaň si ho idealizovať, v skutočnosti nie je taký dokonalý..keby bol, bola by si pri ňom šťastná a nikdy by ti takto neublížil. Máš deti, tie ti nikto nevezme. Skús sa naučiť žiť bez neho, keď budú deti s ním, venuj sa sebe, zájdi si zabehať, do fitka alebo na kávičku s priateľmi, prídeš na iné myšlienky. Ako spieva Žbirka....čo bolí, to prebolí.... raz to prebolí, veľa sily ti prajem. Ak by si sa cítila depresívne, skús pár sedení u psychológa, možno sa ti aspoň uľaví... Zaslúžiš si zodpovedného chlapa, ktorý ťa bude milovať aj s nejakým kilečkom navyše a s ktorým budeš spokojná a šťastná.

sissy27
16. mar 2016

@lubala ja neviem, toto je fakt reálne? 😕
z môjho pohľadu - hlavná hrdinka tejto story potrebuje nejakého odborníka, psychológa, terapeuta, ktorý by jej prinavrátil sebavedomie...
odpustiť neveru - ok... odpustiť druhú neveru - no, na pováženie ... ale ako sa hovorí - manželský trojuholník môže fungovať len vtedy, ak je jeden z uhlov tupý... a to sa nechcem hlavnej hrdinky nijako dotknúť, no ale aký príklad dáva do života svojim deťom? že nevera a ponižovanie, úplne zneváženie manželského sľubu a manželstva ako takého, je úplne v poriadku ? že žena si má nechať po hlave skákať a robiť všetko preto, aby pán manžel ani len nezakašlal? čisté periny navliecť, nech si milenka nemyslí, že je manželka bordelárka? zas odtiaľ potiaľ s tou hrou na dámu, treba si aj nejakú hrdosť zachovať...
hrdinke č.2 - mladej susedke - sa čudujem, že po vlastnej mame smeti zbiera, mne by sa teda hnusilo ležať pod rovnakým chlapom ako nedávno moja mama...
spraviť z jedného chlapa stred celého vesmíru, povýšiť jeho pohodlie a jeho potreby nad seba samu a vlastné deti... fakt zle...

ruthike
16. mar 2016

Podla mna si sa bravurne zachovalo - naco sa skriepit, hadat, vsak by len tebe a detom bolo zle. Tvoj muz... No neviem... Co na nho povedat... Zacat si s dcerou milenky... Ja som toho nazoru, ze pri ukonceni takto vyznamneho vztahu je dobre urobit si poriadok v mysli. Skus sa sustredit trochu na seba - zajdi na kozmetiku, do fitka. Neviem ako velmi si pribrala, ale urcite na tom mozes popracovat uz len pre dvoje zdravie. Zdravsia mamina - lepsie pre deti. Moj muz by ma prestal fyzicky pritahovat, ak by vyrazne pribral. Nepodvadzala by som ho, ale urcite by som bola frustrovana. Tvoj muz nemal nema dost moralnej sily odolat pokuseniu. A ktovie ako on pochodi - medzi nim a novou laskou je velky vekovy rozdiel - o desat rokov to moze byt vsetko inac. Ale nemusi a potom mas pravdu, aspon si s nou deti rozumeju. Seba uz nevin, zapracuj na tom, na com sa dva, ale necit hanbu. Vo vztahu su dvaja a tvojmu muzovi sa zatemnilo v obdobi, ked si bola tehotna. Ako to riesil dalej, je hodne statusu primata. On by sa mal hanbit

charity
16. mar 2016

@lubala Ahoj, dovolím si povedať k tomu pár postrehov.

1/ Dobručká dcéra nevernej susedky, čo opustila muža a deti kvôli inému. Čo myslíš, čo je zač žena, ktorá pre milenca opustí svoje DETI? Ja by som to tipovala smer psychopatia. Čo myslíš, koho asi tak vychová psychopatka? Normálnu milujúcu dcérku? Alebo osobu, ktorá vie dobre imitovať, aby mamička nebola naštvaná? Podľa toho, že Ti chodila pokojne popod nos a pritom Ti dva roky šukala manžela, by som to odhadla na to druhé. Takže až taká nadšená by som z toho, že sa bude starať o moje deti, nebola. Bola by som k.rva na pozore.

2/ Spomenula si medzi riadkami, že Ťa manžel urážal, že ho podvádzaš, kontroloval, podviedol raz, podviedol druhý raz, posiela Ta hľadať si iného a Tebe to nepríde divné.... Drahá, mne to znie ako psychické týranie a odtiaľ sa dostávame k faktu, že sa to okolo Teba nezvyčajnými osobnosťami /psychopatmi?/ len tak hemží... Najlepšia kamoška psychopatka, manžel podobného razenia, psychopatickú dcérenku milenky máš za kamošku tiež... a tu sa dostávame k tomu pre Teba najdôležitejšiemu:

3/ Čo je s Tebou také, že priťahuješ psychopatov a dokážeš ich veľmi dlho tolerovať vo svojom živote? Manžel Ťa podvedie... Ty si berieš za to vinu a ospravedlňuješ ho chudáčika, že Ťa musel podviesť... Normálne nastavená žena by chápala, že partner zlyhal a dala by mu to vyžrať. Ty sa v pohode obetuješ, obviníš samu seba a vybavené... Čím to je? Naučili Ťa v detstve, že nie si podstatná? Že je jedno, čo cítiš? Že sa nesmieš hnevať na iných, lebo je to nevhodné? Že Ty si na vine všetkému? Že Tvoja hodnota záleží od toho, aké máš brucho a telo? Na tomto popracuj. Lebo ak nie, budú sa na Teba obetavú, k sebaobvinovaniu vycvičenú dobráčku, lepiť ďalší a ďalší psychopati...

Ty si cenná osoba bez ohľadu na to, či máš telo zničené tehotenstvom alebo nie. Nezaslúžiš si, aby Ťa blízki podvádzali a nesmú Ti to robiť, lebo to nebudeš tolerovať. To je postoj, ku ktorémy by si mala dospieť.

Silne odporúčam psychoterapiu, popracovať na sebavedomí, potlačenom hneve, možno aj na spoluzávislosti a vyrovnaní sa s rozvodom. A tým hajzlíkom neoznamuj, že Ti došlo, čo sú zač. To si nechaj pre seba, aby si získala výhodu pri jednaní s nimi.

lubala
autor
16. mar 2016

Ste úžasné všetky. Ďakujem
@bratislavcankanm nikdy som sa nad tým takto nezamýšlala to je pravda. Skôr nechcem aby v ich očiach bol tatko ktorý ich opustil. Chcem aby ich vzťah bolo taký ako doteraz. On zbožňuje ich oni jeho a chcem aby to tak ostalo. Mám dve dievčatka a hlavne tá mladšia na ňom dosť visí tak mám trochu strach čo to s ňou spravý.
Ale snáď to nejako spoločne zvladneme.
Zvláštne ale od kedy sa to prevalilo tak spolu vychádzame oveľa lepšie. Zmizlo to napätie. Dokážeme sa rozprávať o hocičom. Až na zopár chvíľ keď má prepadne depka a ja neviem prestať plakať, nejde to zastaviť.
Vtedy chudak nevie čo so mnou robiť lebo nič napomáha. Prvý týždeň sme plakali obaja, bol to dlhý týždeň.

mamutka
16. mar 2016

@lubala k nemu sa vyjadrovat nebudem. Ale ty si mlada baba, vycitas si, preco si necvicila... tak sa do toho daj a tu bozsku postavu si urob. Pracuj na svojom zdravi a krase. Ked si skvely tatko bude deti bravat na vikendy k sebe, budes mat casu az az.... a cvic pravidelne aj inokedy. Ty si naozaj mlada kocka, este sa vyformujes, ak chces. Potom nech on obanuje, ze nevidel co ma doma. Ked mu ta mlada zaba ujde, alebo bude doma fucat tehotna a ty bude krasna sik zenska, deti odrastene, mozno si najdes iného... hlavu hore, doprajes kazdemu okolo aby bol stastny, je cas urobit nieco aj pre seba.

zazana22
16. mar 2016
Používateľ zazana22 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zazana22.

mas v sebe neskutocnu silu 🙂

ruthike
16. mar 2016

A este mi napada: ked uz budu v tom podnajme, ziadny servis pre muza a slecnu. Mari sa mi, ze by si od lasky bola ochotna mu vyvarat, prat a zehlit. To urcite nie. Zdrava laska nedovoli aby po nej postupali - to by aj negativne poznacilo muzovu dusu. Treba ho viest k vyssim aspiraciam, aby mali deti dobry priklad od teba i neho.

maxiva
16. mar 2016

ja si myslim,ze ho uz nelubis,odvtedy ako ta prvy raz podviedol.nieco sa vtedy v tebe zlomilo.navonok si mu odpustila ale city sa zlomili.zena,ktora miluje a muz by ju podviedol tak muzovi nada,urobi scenu,vyhodi ho,nada tej milenke atd.ty ho proste mas rada ako kamarata,mozno ti kusok na nom zalezi.a doprajes mu vztah,lebo lasku ku nemu necitis to jest moj nazor 😀 a neboj sa urcite ti bude bez neho lepsie,konecne sa odputas od minulosti a od toho ako ta zradil.zacnes zit novy zivot,budes si vazit samu seba a ver,ze aj tvoje sebavedomie pojde hore 😉 a niekde ta uz urcite caka muz ,ktory si ta zasluzi 🙂

charity
16. mar 2016

@lubala On chudák nevie, čo robiť, keď plačeš a nedokážeš prestať? No chudáčik je to... Halooo! Prestaň ho ľutovať. On Ťa do tohoto dostal. Ľutuj seba a deti.

zanita22
16. mar 2016

Stáva sa aj v lepších rodinách a stalo sa to aj vám. Nič nové pod slnkom. V každom prípade nie ste takto šťastní ani jeden, a keď ti chlap zahol viackrát, niekde je asi problém. Nehľadaj však vinu iba v sebe, proste sa to stáva a treba ísť ďalej, ak keď je to teraz pre teba nepredstaviteľné. Nakoniec sa možno uľaví vám obom a v konečnom dôsledku budete možno šťastnejší, aj keď každý s iným partnerom.
Teraz je dôležité, aby ste v pohode komunikovali kvôli deťom. Výhoda je, že nemáš problém s jeho novou partnerkou a deti ju tiež poznajú, čo je určite pozitívum a pozeráš sa na to správne. To, či im to spolu vydrží, je druhá vec, teraz treba riešiť situáciu, ktorá nastala. Keď budú deti u neho, budeš mať čas na seba, dáš sa dokopy a zvýši sa ti aj sebavedomie a budeš otvorená novému vzťahu. Nikdy nevieš, čo ti život prinesie. Držím palce!