Taká úvaha ktorá mi nedá spávať...
Som slobodna matka, dieťa prvý rok v škôlke, večne chore, fungujeme štýlom tri dni v škôlke 10dni doma. Tak veľmi by som sa chcela zamestnať, no je to vobec realne? Cely zivot mam odstaty za pultom, ci uz ako casnicka alebo veduca roznych predajni, kde sa zvacsa robia 12tky, dlhý/krátky tyzden. Tymto smerom ani nehľadám keďže toto nieje u nna mozne. Pozeram skor nieco administratívne, teply kancel je moj sen 🙂 Babky su sice na dochodku, ale každá daleko a uprimne ani jednej by som dieta nenechala na celodennu starostlivosť kedze babky uz maju svoj vek.Kde ma uz len vezmu keď budem vecne doma na ocrke...neviem co si stouto situaciou počať, tak reku spýtam sa tu.
Ja zas uvažujem z čoho teda žiješ?
Nikdy nevieš, čo na Teba čaká, musíš skúšať, posielať životopisy a nikdy nevieš co sa Ti pritrafí...ešte poberáš RP ?
Tak podľa mna ti nikto nebude akceptovať keď odrobis len tri dni a potom další týždeň a pol ocr… aj ako administratívna pracovníčka potrebuješ byt k dispozícii šéfovi
@deti95060810 nechcela by som taku pracu keby som nemala vzdelanie resp. ju nevedela robit..
prácu sa naučíš - to nie je problém - len splniť podmienky musíš aj ....
Nepoberam uz rp, a niesom uplne do slova a do pismena slobodna matka (zabudla som dat uvodzovky do prispevku) mam muza, pracuje v zahranici cize vie sa o nas postarat. Skor som mala asi napísať ze som sama mama 🙂 len tak rozmyslam ako to robia naozajstne slobodne matky, ktoré pracovať musia aby pokryli co pokryt musia.
Aha, tak potom nie je o com. Všetko má svoju daň.
Keby bol chlap doma, mohli by ste sa striedať na OČR.
Keď ťa vie finančné zabezpečiť do práce sa neponáhľaj ak to zo psychických a iných dôvodov nepotrebuješ.
Nie som síce samoživiteľka, ale mám dieťa, ktoré chodí do škôlky a tiež mám ten "teplý kancel" a teda poviem ti, bol by to problém, keby som bola často na OČRke. Už len skrz toho, aký blázinec by ma vždy po mojej absencii čakal na stole 😬 a zamestnávateľ či kolegyne by z toho tiež neboli moc nadšené 🙄 aj keď ako matka ťa úplne chápem 🙃
Neviem, napadla ma nejaká práca z domu, resp. aspoň kombinácia, kde by si aspoň niečo vedela robiť z domu...
@nely1704 ja len potrebujem niečo robit, zamestnat hlavu, ruky, nohy, takto stagnujem, nehybem sa, kvasim, kazdy den mam rovnaky...
Ak vieš nejaký jazyk, vieš si nájsť prácu kde je aj dosť home officu. Ja som robila v 2 korporatoch. Vzdelanie nepotrebovali, len ten jazyk. Momentálne robím z domu, len raz za týždeň som v kancli a môžem si aj vybrať ktorý deň to bude. Je to fajn, keď deti zostanú doma, že zakaždým nemusím brat OCR, dovolenky.. Len čítam ze tvoj malý je fakt veľmi často chorý. To asi nemá zmysel teraz ísť do práce keď nemusíš. Počkala by som, kým nebude trosku odolnejší a až potom niečo riešila.
Tak ja ti poviem, čo robím ja. Som v tom kancli a mladší syn je tiež v tej škôlke, ale tak my nejdeme štýlom 3 dni v škôlke 10 doma. V tomto veku sa mi zdá, že choroby skončia tak rýchlo ako začnú. Na najkritickejši deň hodím nejaký home office alebo dopracujem večer / v noci, čo treba, ale to minimálne už... Nejako nevymeskavam nič. Snažím sa, aby deti mali super stravu a spali dosť a dosť vetram a malo kurim - myslím, že to pomôže veľa
@bluka2 myslim ze u nas nieje problem v strave ani vo vetrani a kureni, sme dvakrat denne vonku, doma mame 21st. aktualne v spalni 18,5st. Nemame radi prehriate nevetrane miestnosti. A tiez tie choroby niesu takeho odpalovacieho typu,ze horucky alebo neviem co. Ma len klasicky sopel, tecuci, cize s tým ho do skolky neposlem, lebo to rozda celej triede. Do škôlky ide az ked naozaj z toho nosa nic nekvapci, preto nam to tak dlhsie trva.
Tak sopel našťastie nie je choroba v Nemecku, ale tak viem, že na Slovensku to vidia poväčšine inak, čo už - nič moc pre tie matky
@bluka2 tak to si teda este nemala dieta, ktore byva casto chore. Moje deti obidve dojcene - 3,5 rocna dcera 3 roky neplanovane dojcena. 6-rocna len 1,5 toka dojcens. Ja neviem ci oni este su chore alebo uz su chore. Ked som v minulosti nemala deti a kolegyne mali casto chore deti = raz za mesiac, tak to som teda netusila, ze moje deti budu chore raz za tyzden. Mladsia je v skolke od 11 mesiacov, starsia od 2,5 roka. Absolutne ziaden posun. Mne ked mama dcerinej kamaratky hovori, ze Magdalena bola chora naposledy pred 3/4 rokom, tak mam pocit, ze je to scifi. A ta Magdalena ma kazdy den v skolke svoji porciu sladkosti, poobede dostava takisto sladkosti. Moje deti podla samotnej riaditelky maju vzorove desiaty kazdy jeden den. A aj tak su nonstop chore. Ony dokonca lubia zeleninu a ovocie a hranolky a hamburgre neznasaju.
Pediater nam povedal, ze su deti, co nebyvaju vobec chore a su deti co su nonstop chore. A to su presne nase a este ceresnicka, ze ony to vzdy dostanu za sebou.
Takisto nemame rodinu na blizku, striedame sa stylom ja 2 dni home office, 2 dni opatrovatelka a 1 den muz volno.
A supnem ich do skolky aj po 3 dnoch, nehrozi, ze 10 dni doma so soplickom. Mladsia minuly tyzden zapal spojiviek, tento tyzden teplota. No zial, kedze bola fit, nurofen a sup do skolky. Ja som mala dolezite meetingy a musela som byt fyzicky v praci, muz ma komlikovane zamestnanie a opatrovatelka tiez necaka na telefone, kedy ju zavolame.
Takze si gratuluj, ze mas dieta, co chore nebyva, lebo ako matka, ktora sa od narodenia snazi o zdravy zivotny styl svojich deti ti mozem povedat, ze mam pocit, ze chore nebyvaju presne tie, co jedia krizom-krazom jedno cez druhe a materske mlieko nevideli ani z vlaku 😂
@sissi2183 určite sa tu zas spravím nepopulárna, ale mne sa osvedčilo im nedávať žiadne lieky. Normálne odkedy ja som nemala nič proti bolesti tak 8 rokov, všimla som si, že postupne bolo tej nejakej bolesti menej a menej,až mi úplne vymizla. Preto to aplikujem aj na deťoch a Nurofen som držala doma len kvôli tomu, že sme boli v Číne, kde v čase nulovej COVID politiky by sme z prípadnej teploty mohli mať dáky problém... Čím menej týchto "vylepsovakov" dávam deťom, tým sú zdravšie. Nedávam im už nic. A teda dojčenie verím, že pomohlo, tiež som tak dlhšie dojčila, tak pre svoj pokoj duše, že to úsilie malo zmysel 😂 ale nie, veď sú o tom štúdie, WHO a všetko, črevo dojceneho a nedojceneho dieťaťa má úplne inú mikroflóru a črevo je druhý mozog
Ten sopel az tak prilis neries. Nauc dieta poriadne fukat, nech to zvladne same v skolke. Ak treba kazdu chvilu fukat, tak nechat doma. Ale obcasne fukanie nie je problem ani v skolke.
@sissi2183 Mozno preto su tak casto chore, lebo nikdy nie su poriadne doliecene. Asi len akutne ich poriesite a sup do skolky po 3 dnoch...no...nic moc teda. Sa nemaju kedy normalne v klude zregenerovat asi. A o tom ze dalej sirite choroby v kolektive ani nevravim. Otrasna mentalita niektorych matiek. Co tam po tom, ze pol triedy bude mat zapal spojiviek...ja mam meeting a hotovo. Dalej od nosa si nevidim 🤪🙉
...no ja mám tri deti, som na ne sama, prácu mám a našťastie takú, kt. mám rada, prísť o ňu rozhodne nechcem. Choroby už neriešim, to sa nedá. Deti nechávam doma až keď mi zo škôlky, školy zavolajú, že príliš kašle, alebo že majú zvýšenú teplotu,... Je mi ľúto všetkých tých ostatných detí, útechou mi je že moje deti nie sú samé s maslom v škôlke. Kým som bola s najmenším doma a tie staršie už boli v škôlke a škole, každú chvíľu boli doma pre chorobu, strašne ma hnevali tie choré deti v škôlke kt. vždy nakazili tie moje a ja som ich poctivo nechávala chudatka doma nech sa riadne preliečia. Teraz nemá už najmenší s kým ostať, no žiaľ. Ale má to aj malú výhodu, býva chorý stále menej a menej často. Tento školský rok som s ním 2x bola na OCR... A staršieho už nechávam doma samého, stravu nachystam, je mi jasné že deň strávi pri telke ale to mi je jedno, ale hlavne že sa nič nestane a doma to nejako prežije. Prostredne našťastie choré moc nebýva, tento rok nebola vôbec...
teplý kancel je tvoj sen? máš na to aj vzdelanie? lebo adeptov je hodne...