Ahojte doevcata.
Chcela by som sa spytat mamiciek, ktore ostali s detmi samy.
Kolko vam mesacne, po odratani nakladov na byvanie, ostane na zivobytie?
Mna to totiz onedlho caka, mam dve deticky ( 2 a 8r ) a ze na co sa mam prichystat. Viem, ze vsetko je orientacne, ale hladam taky priemer. (Ziadne extremy suche rozky s maslom a pod.)
Dakujem za odpoved
ak beriem len naklady na byvanie tak 1400, ale este su tam dalsie pravidelne naklady, ktore ale ty mozno nemas. Vyzivne nemam ziadne. Ale teda otec sa spolupodiela na vychove aj je casto s malym. No vacsinu casu je u mna.
Ono sa to mení, koľkokrát niečo vyskočí. Menila som prácu. Cez leto som aj robila aj nie. Závisí veľa od PNniek....niekedy na mesiac 300-niekedy 600, boli chvíle keď bolo oveľa menej a trebalo to zvládnuť. Ťažko si niečo plánovať. Onedlho sa mi asi rozsype auto keď ho nedám dokopy €€€...
Pisala som, kolko zena s dvoma detmi priblizne potrebuje na mesiac, uz mimo nakladov na byvanie, dakujem
Priemerne 800 s jedným dieťaťom
Ved tie náklady na deti budú také iste ako vzdy boli, co sa týka stravy uvidis.
Ak budeš variť to co doteraz tak jeden stravnik ubudne co môže znížiť náklady o cca tých 20-30 % co doteraz, možno aj viac ak sa varilo podľa chlapa, predsa len ženy a malé deti majú radšej jednoduchšiu ľahkú stravu, ziadne chlapské veci typu guláš, mäso 40x denne a pod.
Koľko nakoniec minieš je hrozne relatívne, niekto zrazu zisti ze minie na jedlo polovicu z toho co počas manželstva lebo im s detmi skratka stačia na veceru cestoviny a niekto ako napríklad moja kamoska ma neskutočne náklady na život po rozvode. Lebo žila 14 rokov so šetrivcom, na nákupy chodil iba on, sedeli len doma a ak šli na nejaký výlet iba vlakom s rozkami a pastekou v batohu, deťom pozháňal oblečenie po rodine zdedené a ona si úplne odvykla rozhodovať o hospodárení. Takže teraz si chce dopriať a samozrejme nema mieru 🤷🏼♀️
Sestra ma 3 deti z toho 2 v striedavej starostlivosti a 1 je s nou stale ... ked zaplatia byvanie a uver im ostava cca 550 eur a vychadza im to len tak tak ... auto nemaju
Toto je vysostne individualne a na nic tieto informacie nebudu.
Máš vlastné byvanie, s hypo? Bez? Výborne platenu prácu, alebo robíš za minimalku alebo vobec nie? Co otec deti? Kolko zarobi a kolko bude na deti prispievat? Či budeš vdova a deti polosiroty? Plus dalších X premennych....
Však si sadni, spíš si vsetky náklady a prijmy a hned budeš vediet, na čom si.