Ahojte,chcem odísť od priateľa,mám 2a pol ročného syna.Rozmýšľam o možnostiach kam ísť prvá je otec ale z toho mám strach lebo je to pre mňa v podstate cudzí človek.Mamina sa sním rozviedla keď som mala sedem a to z dôvodu že ju bil.A navzše býva v Detve a s pracou je to tam zúfalé.Teraz bývam v Trenčíne a uvažujem o nájdení nejakej spolubývajucej s jedným dietatom alebo o azylovom dome.Trochu by mi pomohlo keby som trochu viac vedela o bývaní v azylových domoch.
mamina býva so starými rodičmi a oni ako hovoria už chcú mať kľud,no oni tam proste nechcú mať malé dieťa aspoň mi to tak povedali.Mamina mi povedala že finančne sa mi bude snažiť pomôcť.O tom azylovom som uvažovala ako druhú možnosť keby sa to u otca nedalo vydržať ako o nejakej dočasnej možnosti .No bola by som určite veľmi vďačná za nejaké informácie o bývaní v azylovom dome.Najlepšie od nejakej mamičky čo si tým už prešla.
ale každý názor mi určite nejakým spôsobom pomôže a vopred ďakujem
neviem ci je dobry napad ten otec, ked je pre teba vlastne cudzi a aj tie okolnosti rozvodu, bitka a tak...na tvojom mieste by som tam nesla..v tomto sa chlapi nemenia..mal o teba zaujem po rozvode?
ak nemas teda ziadnu kamosku, ci babicku u ktorej by si mohla byvat, tak sa obrat na azylovy dom, tam su ludia, co by ti mali pomoct sa aj osamostatnit, najst si pracu...ubytko mozno poskytuju na max rok...potom je tam sanca, ze si najdes kamosku s podobnym osudom a budete sa vediet o seba postarat, ze si prenajmete napr.dvojizb.byt...vela stastia.
nie ,čo viem tak ani výživné neplatil ako mal,ale posledné dva roky čo som s ním v ako takom kontakte sa javí ako človek čo už neni zatrpknutý,lebo keď som mala osemnásť a po dlhej dobe som sa sním stretla ,tak sa vôbec nesprával ako otec čo sa teší že vidí svoje deti,stále rozprával s veľkou nenávisťou o tom čo bola a nadával na mamu.Teraz mi už príde iný vyrovnanejší a s vadcím záujmom o nás.Ale možno je to len vypočítavosť ,neviem býva totiž sám v dome na ktorom za tie roky neurobil žiadne zmeny.Neni stále dostavaný a vo vnútry má závesy a vlastne všetko ešte z čias keď sme boli malý.ďakujem za názor,idem sa viac zaujímať o tie azylové domy
Skús sa popýtať tu: http://www.anoprezivot.sk/
@maggdusik myslim, ze azylovy dom je len na par mesiacov, ak sa nemylim....nemas nejaku kamosku, ktora by ti pomohla, popripade inu rodinu? co mamina?