Ahoj dievčatá!
Moc by mi pomohlo, keby som sa mala s kým podeliť so skúsenosťami...keď Vám manžel robí na tri zmeny...ráno/poobede/nočná...ako to zvládate? A možno zvlášť tie, ktoré máte dve a možno i viac detváčikov...
@rainbow0508: moj manzel pracuje iba v nocnej smene od 17.30 do 2.00. nam to vyhovuje, mne cez den pomoze v domacnosti a s drobcom travi omnoho viac casu ako keby pracoval od 9 do 5.
@peta111 ja sa nestazujem!!! zle si to pochopila...len hladam mamicky, ktore to maju rovnake ako my...
@bbbarunka aj nam to vyhovuje, lebo zas robi iba cez tyzden a aj vo sviatky mava volno...a ani plat nie je az taky zly...
Môj priateľ pracuje na 3 smeny v PSA v Trnave. Nočné nezvláda, je unavený. Ráno príde domov okolo 7.30 spí tak do 12.30 alebo menej, v podstate mi v ten deň nič nepomôže a ja radšej idem so synom von ak sa dá, lebo je podráždený a bolí ho hlava. Večer si idem ľahnúť tak okolo piatej a odchádza z domu o pol deviatej. Neviem či mi to vyhovuje, lebo cez deň je mrzutý, často kričí po synovi a dieťa je potom plačlivé.
@rainbow0508 môj pracuje pre externú firmu, ktorá robí aj pre VW, pre SAS a podobne, robí na smeny a čo je horšie, dosť často nepravidelné a musí byť na telefóne, to je ešte iná situácia, ako máte vy, ale dá sa to zvládať, naučiť sa zvládať to 🙂 kde konkrétne robí Tvoj manžel?
moj manzel robi na smeny uz 17 rokov a aby sme to nemali jednoduche , tak 10rokov som robila ja ja na smeny - tyzden rano , tyzden poobede , tyzden v noci .Zvladnut sa to da , co mame robit ?
Manzel pracuje navyse v nepretrzitej prevadzke, takze nepozname spolocne stravene sviatky , a casto ani Vianoce ☹
@renka9 nuž, takýto je osud mnohých rodín... ja chodím brigádovať niekoľkokrát mesačne v rovnakej firme ako mm, čiže sa mihnem aj vo vw a je to doslova manželstvo cez telefón... ešte, že sú tie mobily 😅 🤐
@beruska.zuzanka u nas sme sa niekedy aj cely tyzden nevideli ....ja rano skoro do roboty , manzel este v robote na nocnej , alebo ja na poobednej , manzel na nocnu , a tak ....mali sme to pestre , ale konecne som s tym minuly tyzden sekla ...tak si vychutnavam , ze si deti rano v pohode, a v klude vystrojim a nie len po telefone ...lebo casto sa stavalo , ze sme mali naraz rannu , a to sa deti museli sami vystrajat do skoly a skolky. Ale zvladli sme , to ...ide sa dalej ...niekde robit musime , a vela sa vyberat neda .
@renka9 jj, presne tak, u nás je to zatiaľ zložité, zliepame baby sitting ako sa dá, ak sme obaja v robote 😝 ale ide aj to a to privyrobenie na rodičovskej treba, aspoň nám áno...
@rainbow0508 to hej, priplatky za nocne su fajn🙂 ako zvladas vecere osamote? ja som dost velky introvert, ale ked moj drobec o 7 vecer zalomi, tak by som aj prijala raz za cas spolocnost🙂
@bbbarunka ahoj, z ktorej časti Ba si? 🙂
@elise fuh, 3,5 roka mŕtva téma... 😅
@beruska.zuzanka vidiš stane sa🙂
@elise 🙂
@beruska.zuzanka ahoj, som z dlhych dielov. a ty?
moj tiež robí na 3 zmeny a úplne v pohode to zvládame.
@bbbarunka och, z druhého konca, z Petržky 😀 a koľko má drobec?
@rainbow0508
@bbbarunka baby baby, sme odomknuté 😵 @hirjak ďakujeme, alebo ktokoľvek nám vyhovel 😉
@beruska.zuzanka jeej, dakujem🙂 takze mozeme pokracovat:D
@renka to mate dost krute, uf:/ ja som velmi rada, ze moj drahy robi len na jednu smenu - nocnu. povodne sa mali striedat, ale dvaja boli ochotni robit len na nocne smeny, co ostatnym kolegom len vyhovovalo🙂
@bbbarunka 😉
ženy, kde ste zmizli?? Ja som tento týždeň úžasne nadšená, môj robil celý víkend, celý minulý týždeň, včera bol na nočnej, dnes ide, potom má akože "2 dni voľna" a zas piatok sobota nedeľa v robote 😝 ja viem, mám byť rada, že má robotu 🤐 keď aj ja začnem makať naplno sa ani neuvidíme 😕
Moj pracuje tiez na tri zmeny,pretym robil na dvanastky,tak isto ako ja pred materskou...myslim,ze je zvyknuty,da sa to,po nocnych spi do cca 13:00,niekedy viac,je sice mrzutejsi,ale malej sa venuje,aj mne pomoze-ja sa nestazujem...
horsie to bude,ked sa vratim do prace aj ja na 12tky,bude musiet zafungovat babka 😒
Stastni to ludia,co v dnesnej dobe mozu robit len klasika rano,zavidim
@exupery ono, povdzme si pravdu, kto dnes pracuje "len cez deň"? Mm je pôvodne programátor sys admin a podobne a robil od nevidím do nevidím. Ani jedno ani druhé nie je žiadna sláva ale na chlebík nejako zarobiť treba 🙂
@beruska.zuzanka @exupery neviem, ci je praca od 9 do 5 pre rodiny s malinkymi detmi taka vyhodna. ked moj drahy pracoval este v byvalej praci cez den, tak syna videl len v noci, ked ho prebaloval... rano odisiel pred siedmou a vracal sa okolo 7-8, ked uz drobec spal. to bolo uplne zle..
@bbbarunka si čítala, čo som napísala vyššie? 😉
@beruska.zuzanka jj, chcela som pridat aj zo svojho sudka🙂
ahojte, priatel (deti nemame) nepracuje vo VW, ale na smeny hej - tyzden ranna, tyzden nocna, tyzden poobedna... teraz mimo sezony sa to este da... ale september - januar je smena, robievaju dvanastky... este pocas rannej sa to da, 6:00-18:00, doma o pol siedmej... ale na poobednu chodieva 14:00-2:00, na nocnu 18:00-6:00 takze tieto dva blbe tyzdne sa ani nevidavame... dakedy este aj v nedelu robia, bud osmicku alebo polovicnu smenu, akokedy treba... nedajboze zavola daky kamarat alebo rodina, ze pomoct na dome a pod., tak to uz sa ozaj nevidime... clovek je rad, ze su peniazky, za robotu ako taku nic nevravim... len potom, ak si chcel priatel ist aj pocas jedneho volneho vecera s kamaratom na pivo, uz to nerobilo dobru krv medzi nami... nemali sme sa kedy pozhovarat ani o dolezitych veciach, castokrat problem odkomunikovat si to aj cez mobil, ak spal - to aj pred poobednou a v praci sa ho uz duplom nedalo zastihnut... len sme prezivali... priatel ani nevedel, co je za den, on len menil budiky na mobile... a ja som vtedy chodila domov s nechutou... od septembra to zacina zas, ale hadam to uz budem brat inak, ak mam oskusane 😝
@bbbarunka ja viem viem 😀 môj akurát spí po nočnej a zajtra má konečne jeden deň (!) voľna 😝 a potom zas ťahá víkend pondelok utorok.... 😝
@riana12 treba vydržať, môj robí poväčšine len 12ky, teraz v nedeľu mal aj 16tku, máme malé dieťa, psa, kopu starostí, pomáhame našim pri stavbe domu, takže všetko zladiť dá kopu práce, ale dá sa to 😉
Keď robí, tak podobne ako Tvoj priateľ, teda denná 6-18, cestuje domov cca hodinu, nočná 18-6, niekedy robí aj 8čky, ale to máličko...
Ešte je problém v tom, robí "na telefón", teda ak nemá pravidelnú akciu v robote, čaká, kedy ho zavolajú a to býva niekedy na figu, nedá sa nič poriadne naplánovať, ale inak fajn, dá sa s tým žiť, lepšie, ako keď bol minulý rok 3 mesiace bez práce 😉
Ja si myslim ze na tom nic nieje ak manzel pracuje rano,poobede alebo vecer.Co by dali ine mamicky zato keby ich muzi mohli takto pracovat a nemuseli by koli praci vycestovat do zahranicia a mamicky ostavaju na vsetko same 😒