Manžel pracuje vo Volkswagene v Bratislave na 3 zmeny

rainbow0508
19. jún 2012

Ahoj dievčatá!
Moc by mi pomohlo, keby som sa mala s kým podeliť so skúsenosťami...keď Vám manžel robí na tri zmeny...ráno/poobede/nočná...ako to zvládate? A možno zvlášť tie, ktoré máte dve a možno i viac detváčikov...

peta111
19. jún 2012

Ja si myslim ze na tom nic nieje ak manzel pracuje rano,poobede alebo vecer.Co by dali ine mamicky zato keby ich muzi mohli takto pracovat a nemuseli by koli praci vycestovat do zahranicia a mamicky ostavaju na vsetko same 😒

bbbarunka
19. jún 2012

@rainbow0508: moj manzel pracuje iba v nocnej smene od 17.30 do 2.00. nam to vyhovuje, mne cez den pomoze v domacnosti a s drobcom travi omnoho viac casu ako keby pracoval od 9 do 5.

rainbow0508
autor
19. jún 2012

@peta111 ja sa nestazujem!!! zle si to pochopila...len hladam mamicky, ktore to maju rovnake ako my...

rainbow0508
autor
19. jún 2012

@bbbarunka aj nam to vyhovuje, lebo zas robi iba cez tyzden a aj vo sviatky mava volno...a ani plat nie je az taky zly...

ada4326
19. jún 2012

Môj priateľ pracuje na 3 smeny v PSA v Trnave. Nočné nezvláda, je unavený. Ráno príde domov okolo 7.30 spí tak do 12.30 alebo menej, v podstate mi v ten deň nič nepomôže a ja radšej idem so synom von ak sa dá, lebo je podráždený a bolí ho hlava. Večer si idem ľahnúť tak okolo piatej a odchádza z domu o pol deviatej. Neviem či mi to vyhovuje, lebo cez deň je mrzutý, často kričí po synovi a dieťa je potom plačlivé.

beruska.zuzanka
19. jún 2012

@rainbow0508 môj pracuje pre externú firmu, ktorá robí aj pre VW, pre SAS a podobne, robí na smeny a čo je horšie, dosť často nepravidelné a musí byť na telefóne, to je ešte iná situácia, ako máte vy, ale dá sa to zvládať, naučiť sa zvládať to 🙂 kde konkrétne robí Tvoj manžel?

renka9
19. jún 2012

moj manzel robi na smeny uz 17 rokov a aby sme to nemali jednoduche , tak 10rokov som robila ja ja na smeny - tyzden rano , tyzden poobede , tyzden v noci .Zvladnut sa to da , co mame robit ?
Manzel pracuje navyse v nepretrzitej prevadzke, takze nepozname spolocne stravene sviatky , a casto ani Vianoce ☹

beruska.zuzanka
19. jún 2012

@renka9 nuž, takýto je osud mnohých rodín... ja chodím brigádovať niekoľkokrát mesačne v rovnakej firme ako mm, čiže sa mihnem aj vo vw a je to doslova manželstvo cez telefón... ešte, že sú tie mobily 😅 🤐

renka9
19. jún 2012

@beruska.zuzanka u nas sme sa niekedy aj cely tyzden nevideli ....ja rano skoro do roboty , manzel este v robote na nocnej , alebo ja na poobednej , manzel na nocnu , a tak ....mali sme to pestre , ale konecne som s tym minuly tyzden sekla ...tak si vychutnavam , ze si deti rano v pohode, a v klude vystrojim a nie len po telefone ...lebo casto sa stavalo , ze sme mali naraz rannu , a to sa deti museli sami vystrajat do skoly a skolky. Ale zvladli sme , to ...ide sa dalej ...niekde robit musime , a vela sa vyberat neda .

beruska.zuzanka
19. jún 2012

@renka9 jj, presne tak, u nás je to zatiaľ zložité, zliepame baby sitting ako sa dá, ak sme obaja v robote 😝 ale ide aj to a to privyrobenie na rodičovskej treba, aspoň nám áno...

bbbarunka
20. jún 2012

@rainbow0508 to hej, priplatky za nocne su fajn🙂 ako zvladas vecere osamote? ja som dost velky introvert, ale ked moj drobec o 7 vecer zalomi, tak by som aj prijala raz za cas spolocnost🙂

beruska.zuzanka
20. jún 2012

@bbbarunka ahoj, z ktorej časti Ba si? 🙂

beruska.zuzanka
20. jún 2012

@elise fuh, 3,5 roka mŕtva téma... 😅

elise
20. jún 2012

@beruska.zuzanka vidiš stane sa🙂

beruska.zuzanka
20. jún 2012

@elise 🙂

bbbarunka
20. jún 2012

@beruska.zuzanka ahoj, som z dlhych dielov. a ty?

nanulik
20. jún 2012

moj tiež robí na 3 zmeny a úplne v pohode to zvládame.

beruska.zuzanka
20. jún 2012

@bbbarunka och, z druhého konca, z Petržky 😀 a koľko má drobec?

beruska.zuzanka
21. jún 2012

@rainbow0508
@bbbarunka baby baby, sme odomknuté 😵 @hirjak ďakujeme, alebo ktokoľvek nám vyhovel 😉

bbbarunka
22. jún 2012

@beruska.zuzanka jeej, dakujem🙂 takze mozeme pokracovat:D
@renka to mate dost krute, uf:/ ja som velmi rada, ze moj drahy robi len na jednu smenu - nocnu. povodne sa mali striedat, ale dvaja boli ochotni robit len na nocne smeny, co ostatnym kolegom len vyhovovalo🙂

beruska.zuzanka
26. jún 2012

@bbbarunka 😉

ženy, kde ste zmizli?? Ja som tento týždeň úžasne nadšená, môj robil celý víkend, celý minulý týždeň, včera bol na nočnej, dnes ide, potom má akože "2 dni voľna" a zas piatok sobota nedeľa v robote 😝 ja viem, mám byť rada, že má robotu 🤐 keď aj ja začnem makať naplno sa ani neuvidíme 😕

exupery
26. jún 2012

Moj pracuje tiez na tri zmeny,pretym robil na dvanastky,tak isto ako ja pred materskou...myslim,ze je zvyknuty,da sa to,po nocnych spi do cca 13:00,niekedy viac,je sice mrzutejsi,ale malej sa venuje,aj mne pomoze-ja sa nestazujem...
horsie to bude,ked sa vratim do prace aj ja na 12tky,bude musiet zafungovat babka 😒
Stastni to ludia,co v dnesnej dobe mozu robit len klasika rano,zavidim

beruska.zuzanka
26. jún 2012

@exupery ono, povdzme si pravdu, kto dnes pracuje "len cez deň"? Mm je pôvodne programátor sys admin a podobne a robil od nevidím do nevidím. Ani jedno ani druhé nie je žiadna sláva ale na chlebík nejako zarobiť treba 🙂

bbbarunka
27. jún 2012

@beruska.zuzanka @exupery neviem, ci je praca od 9 do 5 pre rodiny s malinkymi detmi taka vyhodna. ked moj drahy pracoval este v byvalej praci cez den, tak syna videl len v noci, ked ho prebaloval... rano odisiel pred siedmou a vracal sa okolo 7-8, ked uz drobec spal. to bolo uplne zle..

beruska.zuzanka
27. jún 2012

@bbbarunka si čítala, čo som napísala vyššie? 😉

bbbarunka
27. jún 2012

@beruska.zuzanka jj, chcela som pridat aj zo svojho sudka🙂

riana12
27. jún 2012

ahojte, priatel (deti nemame) nepracuje vo VW, ale na smeny hej - tyzden ranna, tyzden nocna, tyzden poobedna... teraz mimo sezony sa to este da... ale september - januar je smena, robievaju dvanastky... este pocas rannej sa to da, 6:00-18:00, doma o pol siedmej... ale na poobednu chodieva 14:00-2:00, na nocnu 18:00-6:00 takze tieto dva blbe tyzdne sa ani nevidavame... dakedy este aj v nedelu robia, bud osmicku alebo polovicnu smenu, akokedy treba... nedajboze zavola daky kamarat alebo rodina, ze pomoct na dome a pod., tak to uz sa ozaj nevidime... clovek je rad, ze su peniazky, za robotu ako taku nic nevravim... len potom, ak si chcel priatel ist aj pocas jedneho volneho vecera s kamaratom na pivo, uz to nerobilo dobru krv medzi nami... nemali sme sa kedy pozhovarat ani o dolezitych veciach, castokrat problem odkomunikovat si to aj cez mobil, ak spal - to aj pred poobednou a v praci sa ho uz duplom nedalo zastihnut... len sme prezivali... priatel ani nevedel, co je za den, on len menil budiky na mobile... a ja som vtedy chodila domov s nechutou... od septembra to zacina zas, ale hadam to uz budem brat inak, ak mam oskusane 😝

beruska.zuzanka
27. jún 2012

@bbbarunka ja viem viem 😀 môj akurát spí po nočnej a zajtra má konečne jeden deň (!) voľna 😝 a potom zas ťahá víkend pondelok utorok.... 😝

beruska.zuzanka
27. jún 2012

@riana12 treba vydržať, môj robí poväčšine len 12ky, teraz v nedeľu mal aj 16tku, máme malé dieťa, psa, kopu starostí, pomáhame našim pri stavbe domu, takže všetko zladiť dá kopu práce, ale dá sa to 😉

Keď robí, tak podobne ako Tvoj priateľ, teda denná 6-18, cestuje domov cca hodinu, nočná 18-6, niekedy robí aj 8čky, ale to máličko...

Ešte je problém v tom, robí "na telefón", teda ak nemá pravidelnú akciu v robote, čaká, kedy ho zavolajú a to býva niekedy na figu, nedá sa nič poriadne naplánovať, ale inak fajn, dá sa s tým žiť, lepšie, ako keď bol minulý rok 3 mesiace bez práce 😉