Koľko potrebujem, aby som vyžila sama s dvomi deťmi?

ela55
6. okt 2014

ahojte baby.konečne po dlhej dobe som našla prácu a možem uvažovat o odchode od manžela s dvoma detmi.chcela by som som vás poprosit o radu kolko potrebujem na mesiac aby som sama s dvoma detmi 10 a 7 r vyžila?zarobím cca 600eur plus dostanem vyživne na každe 50 alebo 80 a kedže muž mi nechce kupit byt chcela by som si nejaky v Partizanskom prenajat a potr vediet kolko sa plati za 3izb byt inkaso a tak.dakujem

ela55
autor
6. okt 2014

3izb preto lebo 2izbak sa tažko zohana a asi mys.len na rodiny s detmi

mamulienka30
6. okt 2014

@ela55 - najomne rataj 250-300e podla lokality a to ti ostane dost penazi, aby ste vyzili, ziadne velke vyskakovanie, ale pojde to, uz ani nebudes platit skolku, len obedy v skole. Drzim palce do buducna.

duracelko
6. okt 2014

Je to tazke ja ani nedokazem najst byt lebo ked poviem s dvomavdetmi nikdo mi mensi byt neprenajme. U nas 2 izb.byt pytaju 400 eur.

babenko789
6. okt 2014

Netusim kolko je prenajom v partizanskom, ale v BA je to na 3izbovy byt tak 500-600 eur. Takze u Vas moze byt tak 300-350, plus rataj nejaku kablovku, internet ak budes chciet mat, telefonny ucet, strava, kruzky pre deti, cestovne, ci to vyjde do tych zvysnych necelych 300 eur, uz musis ty vediet, kolko tak miniete. Drzim palce.

ela55
autor
6. okt 2014

čo?to sa už oplati kupit

katarinamarkova
6. okt 2014

@ela55 asi len ja uvazujem dlhodobo.......teraz byvate vo svojom? ci tiez v prenajatom? ci ako?
nie je vyhodnejsie zobrat si hypoteku na jednoizbovy byt, mozno sa trosku potlacite, ale mate dozivotne zabezpecene byvanie vo vlastnom....na splatku das priblizne rovnako ako za najom a nemusis o par mes. ci rokov riesit - skoncila mi najomna zmluva a nemam kde byvat s dvoma detmi :( nemam ani byt ani peniaze.
resp. riesit obecne najomne byty, ktore sa daju casom odkupit....ale takych je dnes malilinko.

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55 ja by som si chcela najpr prenajat aby som zistila či sa tam dobre byva a tak

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55 teraz byvame v dome vo vlastnom mame ešte hypoteku ale iba dva roky do konca splatenia.doma minič nechýba ale rad sama ako z nasilnikom

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55 koly dlhodob stresom mam žalud problemy a nechcem aby deti takto vyrastali

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55 požič na byt sa bojim lebo nahodou prídem o pracu

ela55
autor
6. okt 2014

rodičov ešte mam ale oni su stara škola tažke rad sama ako počuvat mamu

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55 a kolko ste minuli na obleč jedlo teraz nemys.elek plyn

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55 akože ja nechodim na manikuru ale deti rastu potr sa obliekat obuvat

belllinka
6. okt 2014

@ela55 A co tak sa mrknut na reality? Su tam dva, jeden za 350 a druhy za 260 eur.
http://www.reality.sk/vyhladavanie.4

ela55
autor
6. okt 2014

@belllinka ty si z realitky

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55 tam pozeram každy den zistijem preratuvam

sisaha
6. okt 2014

@ela55 ak vam ostavaju uz iba dva roky splatenia hypoteky, tvoj manzel ta bude musiet vyplatit, takze potom si radsej nieco kup, alebo zmen mesto, ak mas pocit, ze inde by si sa vedela lepsie uplatnit. Drzim palce

katarinamarkova
6. okt 2014

@ela55 takze byvate vo vlastnom, hypoteka takmer vyplatena.....preto ca bojis potom pozicky? ved po deleni majetku vam ostane dom -predate....vyplatite ten zvysok hypoteky a bez problemov vam obom ostane na malinky bytik niekde v PE.....viem ze delenie majetku chvilku po rozvode trva....
ja by som jednoznacne zobrala hypoteku na maly byt, ved po deleni majetku by si ju rychlo predcasne vyplatila a mala SVOJ byt 🙂
lebo je blbost platit stovky eur mesacne len tak niekomu za najom, ktore uz nikdy neuvidis. radsej tymi peniazmi zaplatim nieco pre seba, nie?
a keby si aj prisla o pracu....ved nie je problem predat - aj byt zatazeny hypoteku, lebo zo zisku z predaja by si tu hypoteku vyplatila.
nemas co stratit
ale to je len moj nazor, ja by som konala takto, lebo viem ze chcem aby som mala kde s detmi byvat aj ked skonci najomna zmluva
s tou pracou to nie je argument.....najom, lebo ak pridem o pracu.....a ten najom zaplatis z coho ked prides o pracu???

ela55
autor
6. okt 2014

@katarinamarkova hej vydíš v niečom máš pravdu

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55 le muž nechce predat dom nechce ma vyplatit vymyšla lebo si uvedom že chcem ozaj odist a vyhov sa že nechce brat dalšiu pož a ak si ju vezme ja si budem sama platit všetko ostatne lebo on zarába dost a ked bude sam dost mu zostane

ela55
autor
6. okt 2014

ale byv je na prvom mieste

ela55
autor
6. okt 2014

bez toho sa nepohnem a už nevladzem

ela55
autor
6. okt 2014

@ela55

sissy27
6. okt 2014

@ela55 ty sa nepozeraj na to, či muž chce alebo nechce, zákon hovorí niečo iné... ak je dom písaný na oboch, tak sa to bude musieť nejako riešiť, aj keď to chvíľu potrvá... a tak ako radili baby - radšej hypo ako podnájom, finančne to vychádza plus mínus rovnako, a ak prídeš o prácu tak nebudeš mať ani z čoho podnájom platiť ale ani čo predať...
čo sa týka financií - doteraz si ty neriešila nič, všetko platil a riešil manžel, keď nemáš prehľad o tom, koľko peňazí ti treba na prežitie s dvoma deťmi? papier, pero, kalkulačka, zapnúť mozgové závity, porozmýšľať, bez čoho sa nezaobídete, čo to všetko stojí...

katarinamarkova
6. okt 2014

@ela55 dom je vas spolocny nadobudnuty pocas manzelstva? ak ano, tak je uplne jedno co chce tvoj muz, je vas 50/50 moze sa aj rozkrajat.
ak samozrejme nebol kupeny na neho pred svadbou, alebo napisany na jeho firmu ak podnika.
chces radu co ta posunie dalej? nesed doma, nepis na fora, sup do banky pre info, sup do realitky pre info, sup za pravnikom pre info - vela pravnikov pomaha bezplatne, napr. na mestskom urade alebo na socialke ti snad presne poradia kam zajst a co vybavit ked im vysvetlis svoju situaciu.
aj mna by zaujimalo co si robila doteraz ked nemas ani trosinku zakladny prehlad o tom, co kolko stoji?
to ani ucty si nechodila platit do banky, prevodom, na poste? aj na nakupy chodil manzel?
prajem nech sa dari.

bubinko1506
7. okt 2014

@ela55 ako uz bolo spominane, ak je dom pisany na vas oboch, tak polovica domu patri tebe a muz ta bude musiet vyplatit.
rozhodne by som riesila skor hypoteku ako prenajom - hypoteku splatis a byt bude tvoj, najom budes platit, a tvoje nebude nic. porad sa v banke, v realitke, s pravnikom a hlavne sa chod pozriet do obchodu, co kolko stoji. nikdy si nebola na nakupe?

ammellia
7. okt 2014

Hypoteku ries az po rozvode a vysporiadani bsm. Dovtedy chod do podnajmu.

andymama
8. jan 2015

@ela55 ako sa mate dnes s odstupom casu prestahovali ste sa??