Kedy podať a akým spôsobom návrh na určenie otcovstva?

ivet121
29. sep 2010

Chcem poradit, ak študentka VŠ, s mesačnym synom nie je vydatá, otec dietata malého neuznáva, kedy sa dá podať na súd a akým spôsobom určenie otcovstva?

domidomi
30. sep 2010

Ahoj Ivet 121, nech ide na najbližší sociálny úrad v jej meste na sociálno právnu ochranu a sociálnu kuratelu, v každom väčšom meste by malo byť toto oddelenie. A oni poradia spísať návrh a poradia jej čo má robiť. Bude to asi aj veľa vybavovačiek a papierovačie. A v rodnom liste má uvedeného otca?

janka_mamka
26. jan 2014

ahoj , návrh na určenie otcovstav treba podať hned po narodení, pomôžu ti na najbližšiom uráde sociálnych vecí a rodiny, potom sa to zanesie na podateňu najbližšieho súdu, a potom sa čaka..... možno rok, možno tri, najlepšie jej tlačit na toho "tatka" nech ho uzná dobrovolne, dokopat ho tam dotlačit, ja mám smolu lebo je cudzinec a žije tak 800 km odtialto, ale keby býva v tomto meste tak každý deň mu idem vyklpokávat nech zdvihne zadok a uzná syna , nie je to žiadna hanba, iba nech vezme aj on časť svojej zodpovednosti. slečne držim pesti 🙂) ak chceš môžeš mi aj napísať, pokecáme, malý má už osemnást mesiacov, na začiatku to bolelo, ale už je to lepšie a na "hentoho" si už ani moc nespomeniem 🙂

natusik441
26. jan 2014

Uplne hovadiny spis si to sama vzor najdes na nette vola sa to Navrh na uznanie otcovstva a upravu prav k maloletemu dietatu. Ja som podavala aguste nejak oktobri som mala sud a o 2 mesiace ocovstvo a pridelenie dietata a potom je este jeden sud o vyzivne. No a k navrhu sa priklada rodny list maleho. U nas tie sliepky na socialke vedia hovno 🙂 🙂 aspon mne neporadili nic mudre spisovala som to vsetko sama

cculinka
2. feb 2014

pokial otcovstvo nieje podpisane,cize otec dietata nejde na matriku,sud sam vyzve matku na vysluch...a tak sa to riesi...dalej ..

mimimamina
22. nov 2014

Ja mam teraz v decembri sud o urcenie otcovstva a zverenie synceka do opatery, syncek ma 10mesiacov a ten xy ho ani nevidel...aky je postup ked nepride?co potom?