Ahojte maminy. Neviete náhodou poradiť ako je to s náhradným výživný teda kedy mam nárok a ci vlastne mam keď bývam u rodičov?
Ďakujem pekne za odpoved
@pillerka a nezabudni, ze ked budes dostavat nahradne vyzivne a otec doplati nedoplatok, musis NV vratit
@veronikaszabova áno to mi je jasne ze to treba vratit
Ahojte, aké papiere treba zobrať na políciu keď toto chcem riešiť.. bohužiaľ aj ja budem musieť..a ešte som to nikdy nerobila ale už sa naplnil pohár.. ďakujem
@pillerka
@aneta04
Ak máte určené výživné, tak jediné, čo potrebujete urobiť, je podať návrh na exekúciu. Následne, ak exekučné konanie trvá aspoň dva mesiace, budete môcť podať návrh na priznanie náhradného výživného (prílohou je potvrdenie exekútora o trvaní exekúcie). Trestné oznámenie už podávať nemusíte , to za vás vybaví úrad.
Ďakujem pekne
@pillerka nárok máš vtedy pokiaľ máš výživné určené súdnym rozhodnutím - a otec dieťaťa preukázateľne neplatí. Najskôr musíš ty využiť všetky právne možnosti na vymoženie - čiže osloviť exekútora a políciu nech skúsi vymôcť - ak nevymôžu dostaneš papier, že oni nič nezmohli a s tým ideš na úpsvar podať si žiadosť o náhradné výživné.