Ahojte,rozmýšľam nad rozvodom a či by som vedela vyžiť z výplaty sama s deťmi.Zarabam dokopy 1100 eur mesačne,v tom je aj daňový bonus na deti aj rodinné.Ked odratam všetky povinné platby,ostane mi 550 eur.Z toho ešte platiť obedy v škôlke,zrps a škole,rátam to 100 eur,ostane 450.Stravu by som vedela dať za 300 mesačne,ostalo by 150.Z toho ešte lekáreň ak bude treba,oblečenie deťom v rámci potreby.Myslite že by sa to dalo zvládnuť finančne sama utiahnuť všetko s dvomi deťmi?
Určite,mala som mensi plat a v podnájme,dalo sa to zvládnuť
Cize si s muzom len preto, lebo sama by si to neutiahla?
Raraj este s vyzivnym. Je to tesne, ale malo by ti to s vyzivnym vyjst.
Kamoska je v podobnej situacii, zvlada doplacat babke dom dochodcov. Maju ale striedavku.
Dolezite je, v ktorej casti slovenska byvas
@simona92101 Nie nebude.
@rebrambora Áno tak nejak.
@dadis Výživné asi bude malá keďže málo zarába,aj to nerobí na zmluvu.
@zorkahorka NR
Ešte pocitaj výživné na deti.
Počítaj aj s tým, že daňový bonus by sa mal znizovat čo viem
@laura164 Znižovať prečo?
Je to tak trochu o hubu ale asi by sa dalo. Ja by som urcite este vyzivne pytala + nejake vacsie vydavky na deti ked su (skola v prirode, lyziarsky, topanky a pod) nech sa aspon z polovicky podiela otec.
No je to na tesno, stale vybehnu nejake vydavky, no ale ked musis, tak musis. Urcite pytaj primerane vyzivne, sudca moze otca kludne poslat poriadne pracovat, nie ze na cierno.
Ak sa chceš rozviesť, rozved sa a neostávaj kvôli peniazom. Ale snažila by som si najst lepšie platenú prácu alebo ešte nejaký iný zdroj príjmu, lebo 450 na stravu, oblečenie a bežný život je také, že z toho môže byt stres a nervozita
v tichosti ti ten plat zavidim, ja mam polovicu z tvojho a odisla som minuly rok od partnera, boli sme prec tri mesiace, nasla som skvely najom, nejak sme to prezili, ale ked to mam hlupo povedat, na slovensko to zarobis celkom pekne (samozrejme sa da vzdy viac, vsak to je jasne), ale ver mi, ze velakrat je to len o tom prvom kroku a vsetko sa potom utrasie... tiez som z nr...
@mima1608 To som nejak nezaregistrovala s tým bonusom.
@bluka2 To není také ľahké,už ma drží s mužom len to že mám strach či to sama zvládnem finančne.Pracu mám na jednu smenu aby som stíhala deti nosiť a vyberať ráno a poobede
@victoriab Práve ten prvý krok je najťažší rozhodnúť sa že áno idem do toho.Ked vidím ako je všetko neisté hlavne financne.
podstatne je, aby si citila, ze je to spravne. pre teba. aby si citila, ze to, co robis, robis pre to, ze uz nevidis a ani nemas chut, energiu, cas (cokolvek) na zachranu vztahu. ak si si sama so sebou na (č)istom, tak si proste len s muzom sadni a pobav sa o tom. je velmi dolezite byt s nim na "jednej vlne", t.j., aby ste to mali odkomunikovane, aby obaja vedeli, ze je to medzi vami a rodicmi byt neprestavate, t.j. vobec neuvazuj stylom, ze "musis" mat robotu, aby si stihala deti priviezt, odviezt, lekarov, atd. deti su spolocne, to znamena, ze aj vswtko spojene s nimi, starosti, radosti, povinnosti. ak uz k nemu nic necitis, odkomunikuj si to s nim, najma ohladom deti, ak to on tak neciti, tak to na zaciatok bude vekmi tazke, ale garantujem ti, ze vswtko sa casom vzdy utrasie a nejak "zapadne". budes ale urcite musiet viac setrit, t.j. ja som mala velakrat v obchode rozmyslanie, co kolko stoji, vela sme boli na ceatovinach a podobne. raz darmo, peniaze nie su podstatne, pokym cloveku nechybaju na skutocny zivot :/
@rebrambora tieto vyrivacne komentare? Citis sa dobre?
Tvoj muz zaraba malo, takze ani teraz asi extra do rozpoctu neprospieva. A nikde nie je napisane, ze za tento plat budes robit navzdy. Radsej sa uskromnit nez byt nestastna s debilom…
Ano, da sa to. Bude sa trrba aj uskromniť, ale ked bude lepsi mesiac, trrba urobit rezervu ma necakane vydavky.
Na výživné sa nespoliehaj,nám súd trval viac ako rok,takže cca rok a pol som žiadne výživné nedostala a práve tie prvé mesiace keď ti je najhoršie sa môžeš financne obrátiť jedine tak sama na seba.Idealne ak máš niečo našetrené a použijes to na rozbeh,ja som to vrazila do pravnika
Ako robí muž na čierno?píšeš, že nie na zmluvu.Z toho môže mať na súde pekne opletačky.Budu sa pýtať z čoho živil rodinu, keď si bola na RD.nas kamarát si tak fiktívne ponizil plat a výživné mu vyrátali, že povedali, že má VS a dobrú funkciu tak je nereálne toľko zarobiť aj, keď apeloval, že jemu to stačí a pod...spustila sa lavína a prišiel tam inšpektorát práce, lebo si myslel, že pred rozvodom to nebude okate, keď sa mu zníži plat
Majiteľ bol jeho kamarát a zbytok mu dával na ruku.
Vsetko sa da. Ak mas kde byvat a dobrych ludi okolp seba.
Na oblečeni ušetrís ked kupis z druhej ruky, pripadne na swapoch povyberas. Je to dost vels suma.
Celkom fajn ,mne by stačilo ♥️ešte výživné ako bonus
@elizabet173 predbežné sme mali,rozhodlo sa iba zverenie,výživné neurčili aj keď som ho žiadala
Zvládam to sama uz 8rokov, víkendy som mala pracu navyše a v robote sa išla zodrať na vykon. Deti sú samostatné, zodpovedne, vážia si všetko čo máme. Nežila by som s chlapom kvôli peniazom, ver že ťa čaká lepší život, hlavne pokoj. Všetko sa deje pre niečo a takto o rok budeš niekde úplne inde 🍀
A este taky bonus ZRPS nie je povinna platba to zaplatit nemusis. My sme tento rok neplatili nakolko to zdvihli z 10 na 30 eur tak sa vacsina v triede zburila a nezaplatila. Nikto ta nemoze donutit byt v zdruzeni o ktore ty nemas zaujem
Je to na 3 clennu rodinu malo..vybehne ti nepredvidatelny vydavok,pokazi sa pracka atd,a co potom?otec deti sa nebude podielat na vychove deti?