Ahojte. Potrebovala by som vaše rady, skúsenosti ako ste to samé všetko zvládli. S priateľom to nezvladame. Musíme od seba. Ja to takto ďalej nevydržím. Byt je jeho. Odísť musím ja z dieťaťom. Má len rok. Príjem mám len rodičak ten vyšší. Ozaj neviem ako to zvládnuť. Hľadám prenájom. Vždy ma odbiju že vhodné pre matku a dieťa to nieje. Aké sú ešte možnosti ? Krízové centrum ? Bojím sa že ak skončíme tam skončím aj ja.. nebudem sa môcť tam rozvíjať. A bude to ešte horšie. Určite odísť od otca dieťaťa chceme. Len potrebujem asi nejakú podporu niekoho kto mi ukáže čiastočne smer. Ani neviem čo treba vybaviť. Výživné .. už na jedno dieťa ex platí. Dosť sa vyhráža aj mne. Že malého mi nedá a budem nakoniec ja platiť jemu. O malého nemá žiaden záujem. Je mu na príťaž. Preto táto situácia. Ďakujem 🙏
Tvoji rodičia ? Súrodenci ? Hoc kamoška alebo teta, ktora by vám "prenajala" jednu voľnú izbu na pár mesiacov za nejakú finančnú odmenu ( podľa tvojich možností) ?
Keď už budeš mať výživné, tak to bude snáď o čosi lepšie.
Skôr by som sa obrátila na pomoc rodiny. Nemáš niekoho tam. A vysoké výživné nečakaj.
@bambi3396 byt sa Ti boji každý prenajať, lebo deti sa ťažko vysťahovávaju a tak nejak sa očakáva, že ako slobodná matka budes mat čoskoro problémy s platením... Do krizaku Ťa s najväčšou pravdepodobnosťou neprijmu pokiaľ máš žijúcu rodinu s vlastnými nehnuteľnosťami. Takže buď kamoška na nejaké obdobie ale si mala mat dávno podaní žiadosť o sociálny byt, ktoré sú pre takéto situácie. Cakacky samozrejme dlhé a je to riešenie tak na max 2 roky. Potom sa očakáva, že poriešiš vlastne bývanie. Za ten čas nájsť prácu, nespoliehat sa na rodicak a skúsiť hypo. DRŽÍM ti palce.
@bambi3396 podľa mna krízové centrum je fajn voľba. Aspoň na čas kým si povybavujes základne veci, das dieťa do jaslí a ty do prace, niečo si nasporíš
Normálne si das návrh na súd na výživné pre dieťa. Neodkladko.