Čo s dieťaťom, keď je mama chorá?

smilla_jaspersen
26. jan 2017

Ahojte dámy,
hneď na úvod sa priznám - nie som v tejto situácii. Ale zaujíma ma to, pretože chystám článok o osamelých rodičoch. Sama mám veľa kamošiek, ktoré samé vychovávajú deti. Samozrejme, žiadna z nich si nemôže "dovoliť" ochorieť. Ako sa vlastne rieši situácia, keď je rodič chorý a nebodaj musí ísť do nemocnice? Čo v danej chvíli s dieťatkom, kam s ním? Veľmi ďakujem!!!

eeffka
26. jan 2017

@smilla_jaspersen tak co asi taky cas? otec, rodina,sirsia rodina, kamarati... tam toho vela nenavymyslas ked je kriza

silaviat
26. jan 2017

ja som v zahranici a v pripade choroby moze dieta byt somnou v nemocnici -nastatstie som este nebola.. alebo ak je to nemozne vzhladom na ochorenie stat ti da opatrovatelky ..ale kazda sa to radsej snazi riesit po kamaratkach teda dieta ku nim ak je moznost ... v pripade klasickej choroby ako chripka a podobne je to v zmysle som silna to rozchodim ... nadopovana vitaminmi chcem nechcem fungujem ... no v pripade super extra vaznej choroby by som kontaktovala moju mamu a verim,ze by priletela a pomohla .. vzdy sa najde riesenie...

mima4
26. jan 2017

@smilla_jaspersen
aj ked zije matka sama, dieta ma otca
ak nie je ta moznost treba vyuzit rodinych prislusnikov
ak to nejde, su tu kamaratky, treba ich poziadat o pomoc

pribinak
26. jan 2017

ak nie je ziadna rodina ci kamosky, tak potom je este moznost krizove centrum a destsky domov, ale to je uz pre dieta trauma, pretoze su to uplne cudzi ludia a cudzie prostredie.
snad kazdy ma nejaku rodinu, ci kamaratku, ktora by na par dni bola schopna postrazit dieta.

duun
26. jan 2017

Pre dieťa je to vždy nejaký zásah, či trauma :( Ja som zatiaľ bola vždy chorá vtedy, keď bol malý o otca. Každá v podobnej situácii to asi pozná, poviem si taak, dva dni, môžem spratať šatník, umyť okná, vytepovať, pretriediť... urobiť všetko, čo inak nemôžem, lebo dietko by niekam spadlo, niečo zjedlo, alebo by rozvláčilo všetky vytriedené veci. Naplánujem.. a potom odprevadím mrnúsa a večer bum, horúčka 39C a som rada, že tie dva dni môžem celé iba ležať a spať a ak vládzem, tak piť vodu/čaj. Boli aj stavy, keď bol syn doma, a ja som po tom, čo som sa z postele ledva dovliekla do wc, sedela tam na podlahe o 4.00 ráno a rozmýšľala. - mám vôbec silu doplaziť sa k dverám a odomknúť, aby rodičia, keď im zavolám, nemuseli vyraziť dvere?

Ja som sa už starala kamarátke o dieťa - musela na týždňové školenie na druhý koniec republiky, inak by ju vyrazili z práce. Ak to nie je tak zamotané, že si niekde v zahraničí totálne sama, tak sa vždy niekto nájde.

duun
26. jan 2017

Inak - na tému otec. U rozvedených sú všelijaké situácie - aj tu na koníku v skupinách to čítaš. Áno dieťa má aj otca - sú takí, s ktorými sa dá rozumne komunikovať, dohodnúť. Žiaľ sú aj takí (a je ich bohužiaľ viac vidno, lebo to viac bolí a ubližuje), ktorí si trebárs za také 2-3 dni "záskoku" chorej matky vypýtajú celkové zníženie výživného "veď ani o dieťa sa nevieš postarať, keby som tu JA nebol!!" alebo aspoň to, že nezaplatia na mesiac-dva "veď som mal s ním viac výdavkov", odmietnu pomôcť, lebo idú lyžovať, alebo ich priateľka nemá dieťa rada... to je na dlhú diskusiu. Nehádžem otcov do jedného vreca, to nie. a vďakabohu za tých rozvedených ale starostlivých a láskavých.

lujza123
26. jan 2017

@smilla_jaspersen no nieje to lahke, zrovna minuly rok som s fakt tazkym obojstrannym zapalom pluc odmietla ist do nemocnice, mala akurát nastupovala do skoly, rodicia aj malej otec byvaju daleko, babicke taha na 90 a kamosky mam, ale dieta nieje pes ze na postraz 3 tyzdne idem do nemocnice... Ako keby fakt umieram tak sa niekto postara ale takto to bolo jednoduchsie, po poobediach mi chodili vseti pomahat ku mne domov a nakoniec to bolo o moc lepsie ako krankenhaus

Ako ked je dieta starsie tak sa to da...uz ked je fakt najhorsie tak sa da objednat donaska pizze a pustit rozpravka ci strcit do ruky tablet (vtedy kaslat na zasady, potrebujem lezat a nie skakat okolo dietata), peklo to je ked je dieta uplne malicke

Aj to sa mi stalo, mala sotva pol roka a ja som ochorela, 40 teploty, pomaly halucinacie, zimnica a dieta uvrieskane narocne.... to som uz naozaj chvilami uvazovala ze skocim z okna (ano horucka robi svoje so zdravym usudkom)
Ale to som este byvala s ex ktory sa radsej popratal do prace a bol tam aj do polnoci len aby sa nemusel starat. To sa hovori ze v nudzi poznas priatela a ja som vtedy definitivne spoznala ze je to chuj

smilla_jaspersen
autor
6. feb 2017

Dievčatá, ďakujem! 🙂

tarvika
6. feb 2017

ked som bola 2 tyzdne v nemocnici, s malou bola moja mama. plus na vikendy bola u svojho otca.