Čo robiť bez výživného kým bude súd?

selbiii
6. nov 2020

Ahojte tak cca mesiac do zadu som podávala žiadosť na súd o výživné ? Koľko to asi trva ? Ja fakt neviem čo má človek do vtedy robiť hlavne že oni keď niečo potrebujú treba hneď ale toto je večnosť 😥našla som si aj prácu cez internet no aj tak to není dosť malej dávam látkové plienky snažím sa proste na všetkom šetriť no aj tak pol mesiaca sme bez peňazí .... A to ešte bývali my oznámil že zo svojou 17 ročnou priateľkou čakajú dieťa že si príde zobrať veci čo bude potrebovať :O no ale nejdem to rozpisovať proste čo robiť ja už neviem fakt niekedy dôjde na mňa takáto slabosť

pribinak
6. nov 2020

@selbiii predaj všetko čo tvoje deti nepotrebujú. Keď čakajú spolu dieťa, nech si aj spolu kúpia

selbiii
autor
6. nov 2020

@pribinak zatiaľ nič také nemám práveže mám všetky veci čo mala potrebuje a on mi to chce zobrať ... Ach jaj

huxy
6. nov 2020

@selbiii ten tvor, inak ho nenazvem, má do tvojho obydlia prístup? má kľúče? alebo je to jeho bývanie? ak má kľúče, treba vymeniť zámok. ak to nie je jeho byt, nemá tam čo robiť.

amelie2017
6. nov 2020

Precitala som si tvoj blog, je mi luto, co sa ti stalo. A panko nech so veci kupi, to, co mas doma je tvoje a tvojej dcery. Nevpustit do domu a hotovo. To akoze ty chodis k nemu domlv, lebo potrebujes toaletny a jedlo, tak si vezmes z chladnicky.

dilino
6. nov 2020

Och tak to chudák ked od malej dcérky si chce niečo vziať vlastne dieťa okradať čo nepotrebuješ ty asi potrebuješ všetko.Ja ked chcem mať dieťa ako myslim ON tak si všetko prípravim tak aj ON si mal pripraviť tiež myslim v tejto situácii ked čaka s novou ženou dieťa.Súdy teraz ani poriadne nerobia ked je ta Korona.Možno to najdôležitejšie ale majú teraz zrejme čas ved čo by sa unuvali ich to nesúri oni robia v obmedzenom režime a obyčajný človek si musi poradiť ako vie. Ale ak by to bolo opačne tak človeka už nahanajú jedna radosť ale oni čas majú vždy. Ide aj koniec roka tak čo nemusia neriešia smútne ale je to tak.A čo vlastnemu dieťatu dobrovoľne neda žiadne peniaze na výživné.Ved to je samozrejme že aj bez súdu by ti mal dať peniaze. Alebo ako príklad súd rozhodne ja neviem za 2 mesiace a ty od neho na dcérku nedostaneš nič lebo milostivy čaka na rozhodnutie súdu.ON by ti mal dať sám od seba a nie že ty máš pýtať katastrofa čista.Nič mu nedaj ako pišu amelie2017 a huxy nech si všetko zaobstara a ked byt neni jeho vymeniť zámky a dovidenia.Ani ho dnu nevpustiť.Ty tiež k nemu nechodiš domov do chladničky ani po byte.

amelie2017
6. nov 2020

@dilino bohuzial vela chlapov, da sa povedat vacsina, miluje svoje deti, a kludne aj cudzie len pokym miluje ich matku. Uplna priroda- chranit, branit a starat sa o sucasnu zenu, fenu, kravu, kym ju oplodnujem ja. Preto si aj muzi s vacsou lahkostoy adoptuju cudzie deti, zeny su na to haklivejsie. Najprv sa postaram o svoje, potom o cudzie- chlap- postaram sa o tie, ktorych matka mi da (jasne, ze nie vsetci, su aj civilizovani, ale vacsinou to tak je). A kedze on ju ako matku prveho dietata uz nemiluje, ale miluje druhu, chce pre druhe to najlepsie, a preto sa nebude branit okradnut to prve.
Strasne primotivne to znie, ale velakrat je to pravda. Zase priroda- novy vodca svorky lev tiez zabije rocne mladata po inom samcovi, len aby mala levica silu starat sa o jeho potomkov.

mlska19
6. nov 2020

Poberas materske alebo RP?Mas nejake uspory?Vobec nic Ti neplati?Ako to zdovodnuje?Ma pracu?Ste manzelia?Pojednavania ohladom vyzivneho byvaju bezne nariadene tak do 2 mesiacov od podania navrhu,mavaju prednost.

andy_tami
6. nov 2020

Ja ti môžem napísať len moju skúsenosť, o výživné som podávala už veľmi dávno už tomu bude skoro 10 rokov , a celé sa to ťahalo 2,5 roka, toľko som čakala aby začal platiť. Myslím že čisto výživné asi pôjde rýchlejšie, u nás bolo ja určenie otcovstva. Prvé pojednávanie sme mali o 10 mesiacov tam si otec vyžiadal dna testy, prešiel rok a nič, az na moje naliehanie že nemám z čoho žiť zrazu mi prišiel list s termínom na testy. A potom sme čakali ďalší polrok na pojednávanie kým som sa niečoho dočkala. Takže ja mám takú skúsenosť s našim súdnictvom. Ešte teraz má rozbolí žalúdok keď si na tie časy spomeniem.

dilino
6. nov 2020

@andy_tami čista katastrofa toľky čas čakať ved to na hanbu v tomto štáte.

daniela1911
6. nov 2020

@selbiii ako bývate ? Nemal ti kto pomôcť ? Rodina/kamarátka ? Platis hypo/nájom ? Čo skúsiť nejaké centrum.
Predaj aj kočík.. aj keď ho určite potrebuješ, ale ak je bezcharakter, aj tak by ti ho zobral..
Nedá sa ti zamestnať na viac ? Mala do jasličiek alebo k rodine ?
Ste manželia ?
Daj na bližšie info, možno ti nejako pomôžeme.

matabb73
7. nov 2020

Poraď sa v skupine Právne poradenstvo. Na začiatku sú aj články od právničky, možno tam nájdeš radu. Je možnosť žiadať výživné na čas do rozvodu predbežným opatrením. Aj k tom sa píše v tej skupine.

leuchtturm
7. nov 2020

a budes dostavat vysoke vyzivne, ze nan cakas ako na spasenie?Ak chce setrit na veciach pre to dalsie decko a brat ich od teba, tak asi bohaty nebude.

makova333
7. nov 2020

@selbiii podavala si neodkladne opatrenie ohladom vyzivneho? Ak nie podaj, rozhodnute bude do cca 30 dni.

robin30
7. nov 2020

Toto mi pripomina mojho ex🤣kocik som kupila ja a moja mamka mi nan dolozila a ked sme sa rozisli mala 5,5mesiaca o par mesiacov dosiel ze ten kocik chce lebo s milenkou caka dieta 🤣kocik som predala do chorvatska😁nic mu nedaj

heidi4
7. nov 2020

@robin30 yes, chvalabohu, az do posledneho slova som trpla, ze ako to s tym kocikom skoncilo 🙂🙂 palce hore, ze si sa nedala (hajzel jeden) 👍👍👍
😀

robin30
7. nov 2020

@heidi4 😁😁😁😁bola by som hus keby som mu ho dala,teraz mi len jeho draha vykrikuje,ze musi platit na dceru 😁no mala vediet,ze je zenaty a ma dieta ked si s nim zacala ale mala by som jej podakovat,ze ma ho zbavila.