Som 29 rocny chlap a pred 9 mesiacmi som prisiel o zenu, Zostal som sam s dvomi detmi 3 a 5 rokov. Nemam nikoho kto by mi akokolvek pomohol. Vsetko je len na mne, cele dni som len doma, nemozem chodit do prace lebo nemam kam dat deti, Robim co viem, staram sa o ne a nic im nechyba ale uz nevladzem, som vycerpany , poradte mi nejako, ako mam dalej zit. Ked nemam nic, len deti, kopu dlhov, ziadne peniaze a same problemy. Ale nieco konkretne, ziadne primitivne rady, som inteligentnejsi ako vacsina pritomnych dam, len vdaka tomu este zijeme, takze vsetky zakladne riesenia som zvazil a ziadne nie je vhodne
@samidoma deti maju nejaky hendikep, ze nemozu do skolky? lebo vek na to maju, resp to starsie by tam uz malo byt, ved dalsi rok ide do skoly ...
ked z roznych dovodov (dialka, nedostupnost, vojna kralickov, alebo tyrkysova fasada) skolka nie, tak preco nie opatrovatelka? ked si inteligentnejsi, tak by si nemal mat problem aj dobre zarobit a teda ju zapkatit. ked nie opatrovatelku, tak nejaka ani dochodkyna z okolia si urcite rada privyrobi.
ked si sam, bez prace, mas zistene a vybehane vsetky soialne davky, na ktore mas narok? v skolke by deti mozno mali stravu "zadarmo"(neviem, ake su podmienky aj presna suma, ale su to centy) niektore mesta/obce davau aj jednorazove socialne podpory.
.... ziadas konkretne rady, ale nic konkretne si nenapisal, co je najvacsi problem? ze mas dlhy, ze nemas pracu, ci ze ti hrabe z toho, ze si zavrety doma? si na dedine, ci v meste? ako zavrety byt nemusis, je milion sposobov, ako byt medzi ludmi aj s detmi za minimum penazi ... robota - v akom obore robis? resp nezvladol by si aj nejaku robotu z domu? ak mas nejake znalosti PC programy, jazyky, tak to z domu zvladnes a aspon si prilepsite. nemusia to byt horibilne sumy, aj dve stovky mesacne potesia ...
okrem toho si v situacii, ako vela opustenych/rozvedenych/slobodnych matiek. su tu aj (menej inteligentne ako ty) zeny s troma detmi, ktore opustil chlap - a davaju to s prehladom.
a plny suhlas s @stevvvka - aj co sa tyka medziludskych vztahov, aj co sa tyka tonu komunikacie.
a vseobecna rada na zaver, ako mas dalej zit? no s pomyslenim na svoje deti. pozbieraj sa, nelutuj sa, nie si jediny. mam znameho, ktoremu zena umrela pri porode dovjiciek, vypiplal ich sam. dnes su chalani dospely. a je kopa zien, co taha domacnost aj deti sama - takze sa to da zvladnut. hlavu hore, najprv musis vsetko ziariadit tak, aby si mohol zarabat, ci uz deti do skolky, alebo robotu z domu.budu peniaze, bude lepsie
@samidoma nuz ako mysls, a to som sa ta este snazila v poslednom odseku namotivovat, aby si nevesal hlavu, ze sa to da. ale zjavne si len neschpny chlap,conezvlada zivotnu situaciu.
tak poslednu radu - zbal si svoje IQ a pal vies kam - aky pozicaj, taky vrat. je mi ta luto, ty pomoct nechces, necchces ani komunikovat, chces len nadavat a vyvysovat sa.
keby si chcel specialnu radu, opises situaciu - takto si tu vsetky (podla teba primitivne slepice) mozme vysediet vestecke gule a hadat, co by ti pomohlo ... to uz mame vacsiu sancu uhadnut, ci su tie baby so zufalymi otazkami tehotne, ci nie - tam je to 1:1. aleu teba?
cau parky, ja som akurat dokoncila jeden projekt a idem spat. som na rodicaku a viem si pri malom decku privyrobit. tak ti radim - nauc sa to aj ty ;)
@samidoma najst niekoho k detom na noc, a ty do prace na nocnu?? Poznam jednu rozvedenu zenu ktora to takto vyriesila, mala opatrovatelku k detom na noc a ona bola v praci , rano deti odviezla do skoly a potom spala do obeda, po skole vyzdvihla deti, bola s nimi 3-4 hod. a potom isla do prace. Plno ludi tak zije. A niekomu sa zidu peniaze za spanie. napr. studentke alebo slobodnej dochodkyni.
@samidoma preco inteligentny chlap ziada zazracne rady od polointeligentnych dam?
Inteligentny mozes byt ale zjavne v beznom zivote si nepouzitelny. Baby ti pisali rady ako to riesia matky. Nemaju ziadne carovne prutiky. Realita je kruta.
Co su to tie zakladne riesenia?
@samidoma
Neviem úplne aký druh rady by si ocenil. Ale také veci, aké napríklad môj chlap absolútne nerieši je napríklad lekárka. Kontaktuj pediatra a informuj sa o očkovaniach a poradniach. Vysvetli situáciu, po zdravotnej stránke pediater ohľadom detí všetko vysvetlí.
Škôlku doporučujem tiež. Nebola som síce oficiálne sama, ale de facto áno a tá škôlka mi veľmi pomohla.
Kopec dlhov? Asi si to už urobil, ale ak nie, treba kontaktovať toho, u koho tie dlhy máš a skúsiť dohodnúť splátkový kalendár.
Ak nemáš pre deti napríklad oblečenie, hračky a podobne, skús sa tu pridať do nejakej skupiny svojho mesta, alebo kraja a skús sa opýtať, či by niekto neposunul niečo zadarmo. Sto ľudí ti vynadá že si príživník a dvaja ti posunú mechy oblečenia a vecí. Ak fakt nemáš za čo tieto veci zháňať, Tak to podľa mna stojí za trochu urážok.
Ak bude mať to 5 ročné dieťa v septembri 6 rokov, treba sledovať kedy bude v škole zápis, prípadne žiadať o odklad.
Ak je tvoja strata čerstvá, chápem tvoje nastavenie, ale musíš urobiť to, čo vačšina slobodných rodičov. Zaťať zuby, zabudnúť na hrdosť a chvíľu šľapať v núdzovom režime.
Skontroluj lekárničku, aspoň nejaký detský Paralen, alebo Nurofen by tam mal byť.
Je toto ten druh rád, ktoré si hľadal?
Ak nie, skús špecifikovať.
Do skolky? Deti prisli nedavno o mamu, viete si predstavit co moze tak male dietatko prezivat? A dat ich hned do skolky?? Omg..to ich zdevastuje.
Nemam konkretnu radu, neviem ake mas moznosti ale drzim palce.
@natalyas moja dcera chodi do skolky s dievcatkom ktoremu zomrel otec v decembri, od januara bola v skolke. Matka s dvoma detmi. Nemala na vyber.
Napriek tomu ze je to velmi smutne musi nieco robit. Za prve aby sa nezblaznila a za druhe aby mali co jest. Akokolvek je takato situacia tragicka ziadne zazracne riesenie neexistuje.
@natalyas napíšem to v skratke...ja som stratila maminku, keď som mala 9, a v škole mi bolo oveľa ľahšie ako doma...takže tie deti treba zaradiť do normálneho života. Nikdy v živote túto stratu neprekonajú...len sa s tým naučia žiť...
A k tomu príspevku...nuž aké rady čakáš??? Dlhov sa nezbavíš, kým nezačneš pracovať a splácať ich...a ostatné musíš konkretizovať...My nie sme vestice... alebo si čakal, že to niektorá menej inteligentná žena zaplatí za teba???
Poznam jedneho, co sa hral na pana inteligentneho, tiez same dlhy, len vsetci boli proti nemu a on to mal chudacik tazke (jeho slova), dopadol tak, ze ho vlastne deti odstrihli od svojho zivota, nevidel vnucku, nebol na svadbe ani jedneho z nich. Rady si dostal, ale asi si ocakaval, ze ta poprosime o cislo uctu, kde ti mame posielat peniaze, vsakze?
Tak poziadat o predlzenu matersku zo zdravotnych dovodov ked nemozu ist do skolky.najat si nejaku pani a niekde aspon brigadne na stavbu robit.ked su normalny da sa dohodnut aj na vyplacani na ruku denne po odrobeni.
@samidoma ....kedže si nenapísal , ktoré z tých bežných vecí si riešil, ťažko dostaneš konkrétnu radu. Písal si, že deti nemáš kam dať, ale nenapísal si , či si na rodičovskej, a do nejakej práce by si mohol nastúpiť, alebo nemáš vôbec žiadnu prácu. Ďalej škôlka - nie je tam kde bývaš škôlka, alebo je a nezobrali tam deti, alebo ich tam dať nechceš?
Chápem , že si frustrovaný, ale nikto nevie poradiť , bez komplexných informácií.
riešenie je aj to napríklad, nájsť najprv prácu, potom sa za ňou prisťahovať... pri práci nájsť škôlku, aby si skrátil čas , od odvozu po vyzdvihnutie....a na určitý čas bývať na sociálnej ubytovni (1-2 mesiace) a potom nájsť podnájom.
nepísal si , čím si sa zaoberal pred tým , ako si zostal doma....niekedy sa dá robiť aj z domu.. programátori tak pracujú bežne
skús teda napísať viac, a bez negatívnych emócií
@natalyas no skor ich zdevastuje to, ked nebudu mat co do ust, pripadne si obliect alebo pridu kvoli dlhom o strechu nad hlavou... a keby boli skolopovinne, tak co? Nebudu chodit do skoly?
Mojej spoluziackr na zs v 3 triede umrel otec. Doma bola tyzden. Nie 9m... nehovoriac, ze deti v takom veku ako ma zakladatel sa s tymito situaciami vyrovnavaju trosku inac..
@samidoma a aj ked viem ake je to tazke, treba aby si sa postavil na nohy a zabezpecil seba a aj deti, o ktore mozes velmi lahko prist ak nebudete mat co jest a kde byvat. Takze deticky sup do skolky a ty do prace. Ak si taky inteligentny ako tvrdis, urcite vies ze 2+2 su 4, a to pre teba znamena jedine PRACA, PRACA a zasa len PRACA.... vela stastia
@samidoma tak ked su ti vsetky rady na nic, naco tu pises? Ostan zavrety doma, aby si sa nemusel stykat s tymi menej inteligentnejsimi a plac do vankusa, lebo ti nikto nepomoze.
S takymto pristupom veru nie. Ved ani nevieme, k comu radit. Nic konkretne si nenapisal.
@samidoma jedna z možností by bola práca, ktorú môžeš robiť aj z domu. Dnes to už nie je žiadny problém, ak máš nejaké vzdelanie, si v niečom odborník, alebo si talentovaný v nejakej oblasti, tak ako freelance sa uživíš. Zároveň ti to umožní zaplatiť na pár hodín nejakú pani k deťom, ak teda škôlka z nejakého dôvodu nepripadá do úvahy.
https://www.freelancer.com/find//Hire-Talented-...
http://www.freelance.com/en/search/mission
http://www.jobsinnetwork.com/jobs/freelance
@marcelatje no ked si niekto o sebe mysli, ze aky je inteligentny, ze mudrejsieho od neho niet....tak viem uz dopredu, ze to s tou inteligenciou nebude take horuce.... sposob komunikacie nepusti.
No mozno by mu pomohol ten caj, co ponuka @6789012345
Tazko radit niekomu, kto uz sa vzdal.. nakolko ziadna odpoved nebola dobra, vsetko si zvazil, nic nie je pre teba priechodne.. nuz, musis si pomoct v prvom rade sam. Ked si natolko inteligentny, ze vsetky rady oznacis ako "hlupe", aj ked sam si nenapisal dokopy nic.. cize preco nie su deti v skolke napriklad? Ako to ze ti nema kto pomoct???.. su tu zeny co neboli s detmi doma na plny uvazok vobec a zvladli aj pracu, aj domacnost.. same... takze neurazaj niekoho inteligenciu laskavo.
@samidoma myslím, že si tu už písal pred nejakým časom. Ako asi žijú rozvedené, opustené matky, vdovy? Musia zaťať zuby a starať sa o deti. A zrazu ak je v tej pozícii chlap, tak sa pozerajme na neho ako na exota. Buď sa budeš o ne riadne starať, lebo ti ich sociálka zoberie do decáku. Tak si rozmysli čo chceš pre ne urobiť. Oni sa na tento svet nepýtali. Robili ste ich s láskou, takže sa teraz s láskou o nich aj staraj. Ak si inteligentnejší ako my tu na MK, tak ako sa o ne treba starať ovládaš ľavou zadnou. Takže nenariekaj tu na MK a rozmýšľaj ako sa o ne čo najlepšie postarať.
Cakal som konkretu radu od zenu co nieco podobne ma za sebou. A nie trapne reci kto koho pozna. Zenska hlupost fakt nema hranic. Naco mi pise nejaka brzda co sedi doma s deckom a caka kym sa jej vrati domov muz z roboty? Navaris a upraces?, to zvladne aj retard tak si svoje rady nechaj ! Tie co pisete zakladne veci ze ist do prace a deti do skolky sa radsej vrate k hrncom alebo spat do postele. Lebo si neviete ani precitat na co vlastne reagujete. nie su v skolke preto ze syn mal 3 len pred tyzdnom. A dcera 5 bude mat len vo februari a vsetky skolky su plne. Za 9 mesiacov sme sa 2 krat stahovali, Najprv z velkeho bytu na dedinu aby som neplatil 400 najomne, teraz znova do mesta aby som mohol ist robit. Lenze skolky su plne. Nemam zaujem pretahovat 50 rocnu riaditelku aby im nasla miesto. Deti nemam kam dat, nema mi ich kto ani postrazit, nemozem ist do prace, Vsetko co ste pisali su zrejme rady a vsetky som uz skusal, Kazdy den robim milion veci aby sme prezili ten dalsi, A popritom riesim vsetky tie vase akoze rady, viem co je najlepsie pre mna a pre deti, len potrebujem radu ze ako!
Nuz, prave sa tvoja inteligencia ukazala. Ty si top👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Nasrany na cely svet. Ked sme teda podla teba primitivne chudery, na co od nas pytas rady?!
Nadych vydych....a potom nieco pis
Inac, neviem ake rady si cakal???? Ze daj cislo uctu, zaplatime za teba dlhy? Vybavime ti miesto v skolke???
Nerozumiem, fakt celemu tomuto nerozumiem
Baby..aj keby toto bola pravdiva tema...sluzi len na pod covanie vasni tu na mk...kaslite nato
...kto chce hlada sposoby, kto nechce hlada dovody...
@samidoma mohol si napísať aj to, aké riešenia si zvážil, aby sme mali prehľad a nepísali nápady, ktoré neprichádzajú do úvahy.
3 a 5 ročné deti sú už dosť staré nato, aby chodili do škôlky. tak bude čas aj na prácu a aj si od nich oddýchneš.
okrem iného by som zapracovala na medziľudských vzťahoch a hľadala pomoc v rodine, u kamarátov, poprípade byť zadobre so susedmi, aby Ti v prípade núdze mal kto pomôcť - napríklad vybrať deti zo škôlky, ak uviazneš v kolóne na ceste z práce.
tú poznámku, že si inteligentnejší ako väčšina prítomných dám, si si mohol odpustiť. môže to byť aj pravda, ale vôbec to nesúvisí s tvojím príspevkom.
muchy sa chytajú na med, nie na ocot.
a okrem toho, ak naozaj si inteligentnejší, prečo hľadáš pomoc práve tu na fóre medzi primitívnymi ľuďmi? 🙂