Chlap je hamižný na peniaze

sophie25
1. okt 2017

Ahojte žienky... V prvom rade chcem poprosiť o normálne odpovede, kto ma chápe, kto o tom niečo vie alebo to má podobné a tak... Kde začať?... Mám priateľa 5 rokov, z toho 1,5 roka spoločné dieťa, som ešte na materskej, mamičky ma musia chápať, že vyžiť z tej almužny je len veľmi ťažko... Snažím sa roztriediť si peniažky na každý týždeň , aby sme z toho vyžili do ďalšieho mesiaca :( Problém je v tom, že za tie peniaze sa snažím kúpiť svojmu dieťaťu všetko, čo potrebuje, od plienok, mliečka kaše, oblečenie atď.... Ale môj priateľ je veľmi hamižný na peniaze, majetnícky alebo ako to mám ešte opísať... Veď dieťa rastie ako z vody, keď je mu niečo malé treba mu dokúpiť, ide zima treba toho viac... Ďalej, o domácnosť a o nás všetkých troch sa starám iba ja, to sú potraviny a oblečenie pre dieťa, ale len kým sa neminú peniaze ... Keď už miniem, pýtam od priateľa, dá mi aj kartu, ja nakúpim čo treba hlavne maličkému, nikdy si nič nekúpim mimo toho, napr. pre seba, nikdy! A keď príde domov, hneď beží na internet banking a pozerá kde som koľko minula a začne aj skončí to hádkou, že som mu vybielila účet ... Mňa to neskutočne uráža a ubíja.. :( Ideme do obchodu, tak ku koncu mesiaca, keď ja som už žial čistá, nakúpime a on si od pokladne odíde a nechá platiť mňa... Aj keď vie že peniaze už nemám, veď chodim na nákupy vždy sama, či už pre malého alebo potraviny... A ešte má tú drzosť vyčítať mi, prečo nie je čo jesť, prečo nie je mlieko pre malého, prečo nie je opraté atď.... No keď ja to nemám z čoho kúpiť? Ďalšia vec, je naviazaný strašne na svojmu mamu, vždy len tam chce ísť a tam byť, tam jesť, veď mamka navarí operie nakúpi.... A mne je to až blbé, keď všetko za nás platí jeho mama... no nemyslíte, že je to trápne? Jeho mama to podľa mňa vidí, isto aj vie akého ma syna, ako si ho vychovala, ideme na nákup aj spolu, a ona mi sama od seba nakúpi mäso, hocičo.. ale peniaze nevezme... Inak nie, s peniazmi problém nemá aspoň on, práveže ich nie je kam dávať, ale on nedá ani vlastnému decku, ledva mu kúpi jogurt...
Netuším čo s tým robiť... Ja som chorá, mám vážnu chorobu, ktorú keď nebudem riešiť čím skôr, tak tým bude horšie... Za 2000€ mám všetko z krku, žiaľ poisťovňa to nepreplatí a normálne som ho už poprosila, lebo viem, že môže mi dať tých 2000€ zo dňa na deň, tak nie, on mi ich nemôže dať lebo z čoho bude on žiť potom... Poraďte mi prosím :(

sophie25
autor
1. okt 2017

Ešte by som dodala, že kartu mi dáva zo slovami, že limit mám 20€ .... A kúpte dieťaťu plienky mlieko a ešte nieco jesť, aby malo...

kikuleenka
1. okt 2017

@sophie25 mozes poziadat sud o urcenie vyzivneho (viac v zakone c. 36/2005 Z.z. o rodine)

sophie25
autor
1. okt 2017

A áno, dieťa sme plánovali, obaja spolu... Vtedy žiadne problémy ešte neboli...

sophie25
autor
1. okt 2017

@kikuleenka Myslíš si, že to je dobrý nápad ísť s tým na súd? Viem, nie sme manželia, môžem ísť, ale práve to, že sa bojím či potom budem mať kde bývať ...

korunka1
1. okt 2017

Nuž ja na tvojom mieste zbalím švestky sebe a malému/malej alebo tomu indivíduu, čo s tebou býva. Iné riešenie nevidím...ten človek sa nezmení a buď rada, že nie ste svoji. 😈

silverrko
1. okt 2017

@sophie25 My už od 1,5 pijeme kravské mlieko a plienky nenosime. Od 1,5 uz môžete začať . Radšej kúpte kvalitný jogurt riadne maslo atd..zavariť svoje ovocie...navariť svoje jedlo atď atď...dá sa aj lacnejšie +kvalitnejšie žiť. Na manzela ci priateľa sa vyjadrovať nejdem .😒

sophie25
autor
1. okt 2017

@korunka1 no prave to že neviem, kde by som išla s malým...

jana_eyre
1. okt 2017

Eeeee... Bol taky vzdy? Ine ma nenapada ako sa takehoto muza zbavit.. Tak ci tak sa zivis sama..

zafir01
1. okt 2017

@sophie25 to co pises, je velmi smutne, ani sa nebudem pytat, preco si si zakladala rodinu s muzom, ktory sa takto chova .
tu sa neda nic konstruktivnejsie poradit, ako to, ze vsetky nakupy nechat platit jeho ( proste tvrdo zavelit ) pripadne si sudom vyziadat vyzivne na dieta. ak neprispeje na domacnost a stravu, primeranou sumou , hold, nech si je aj dva tri dni chlieb s mastou a cibulou .
nemam inej rady pre teba. pri takychto muzoch sa mi nozik vo vrecku otvara, a zaroven krutim hlavou nad zenami, ktore si toto vsekto nechaju a nevedia si od zaciaktu dupnut nohou, ked citia, ze nieco tu nehra .... predsa toto nezacal robit zo dna na den, rpavidla fungovania domacnosti a aj financne veci, si maju partneri narovinu vyjasnit este pred spoluzitim.

a rady, typu, aby si nekupovala take a take mlieko, alebo aby si zacala oducat od plienok... wtf ? oducis od mlieka, ale naroky na stravu , teda kvalitnu stravu by mali ostavat, takze urcite by som nesetrila na vlasntom dietati, len za to, ze jeho otec si odklada do vlastneho vrecka ....

sophie25
autor
1. okt 2017

@silverrko aj môj už začína piť kravské mlieko, len ja som mala problémy tak pre istotu na to ideme pomaly a čo sa týka plienok, malý mi ani za nic nesadne na nočník ani na WC, len raz sa zaprie ako struna a už s ním nepohnem... A to skúšam už veľmi dlho ho na to naučiť aj viac krát denne ho dávam..

korunka1
1. okt 2017

Rodičia,rodina,prenájom...?

libka1
1. okt 2017

No pre mna je lakomy chlap uplne ze odpudzujuci jedinec. Nemam rada marnotratnikov, ale chlap ma byt chlap a to aj v starostlivosti o rodinu. A este aby chodil vyciciavat svoju matku ako pijavica, no pomoc. Neviem co poradit, ale ja by som s tymto nevedela zit. Posadila by som ho a prehovorila s nim vazne o tom, ze sa mi pomaly ale isto sprotivy takymto sposobom a ze chcem mat pri sebe chlapa ktoreho si vazim. Chlap ktoreho si nevazim ma zial nepritahuje a to by malo byt v jeho zaujme aby bol pre mna nadalej pritazlivy. Asi takto nejak by som na to isla.

sophie25
autor
1. okt 2017

@zafir01 Zo začiatku bolo všetko v pohode, dieťa sme nemalj, nejako si sme peniaze neriešili, ale teraz keď som na rodičovskom nič iné nepočúvam len to že mám smiešnych 200€ a ja nemôzem zarobiť a podobné reči... A na to že som chorá ma ani do žiadnej práce nevezmú...

sophie25
autor
1. okt 2017

@korunka1 Otca nemám a mamka ma tiež také dieťa ako mám ja takže k mamke nemôžem.. má čo robiť aj ona so svojej materskej...

silverrko
1. okt 2017

@sophie25 Nám zabralo chvalenie a tlieskanie za každým keď sa ehm... a nalepila som nálepky zvieratiek dookola -popri sme sa učili. Niečo na začiatok aby vydržala sedieť trvalo to pár dní potom bolo už fajn treba skúšať...každá mamička vie že plienky jedlo je najmenej kde sú lieky boty oblečenie ach jaj...je to aj jeho dieťa či? Asi sa v ňom ešte nevyvinula otcovska láska chlapom to trvá dlhšie..vraj🤒

libka1
1. okt 2017

@sophie25 a mama zije sama? ved prave keby ste to dali dokopy by vam mozno bolo obom lahsie ak sa aj ona prediera len z materskej...

libka1
1. okt 2017

@silverrko ked som zacala citat tvoj prispevok normalne ma pot oblial ze to chvalenie a tlieskanie + nalepky zvieratiek zabrali na lakomeho partnera 😅

zafir01
1. okt 2017

@sophie25 prepac za uprimnost ... ale takyto "muz" by nemal sancu byt ani len v mojom kruhu priatelov... si chora, potrebujes na liecbu , on peniaze ma ,a le neda ich matke svojho dietata ? odrtha od ust vlastnemu dietatu , a este ti aj vycita, ze nezarobis a mas ubohych 200€ ?

ja by som toto nazvala ekonomicke tyranie .
viac k tomu nemam asi co dodat. egoisticky chlap, co ma problem asi niekde vo svojej osobnosti, a tak si to takto ventiluje

sophie25
autor
1. okt 2017

@libka1 už som mu niekoľko krát povedala že sa s ním nedá žiť.... Nikdy si to nevzal k srdcu...
Ale dlho to netrvá, možno 4-5 mesiacov, ja som veľmi trpezlivá tak asi som čakala na nejaký zázrak...
Ank @zafir01 už niekoľko krat aj keď som peniaze mala som urobila len malému jesť a sebe a on nech si urobí čo chce, keď nieje ani mäso ani nič :D

korunka1
1. okt 2017

@libka1 no ak by to podmienky a mamina dovolili, tak to vidím ako možné riešenie. Ináč aký vzťah má k svojmu dieťaťu?

libka1
1. okt 2017

@sophie25 na pracu hovoris nemas dobry predpoklad, ked ti skonci rodicovska necha vas pojst od hladu? no neviem, ked nie je rozumna rec uz len sokova terapia a ked ani to nepomoze tak si povedat ze nie kazde manzelstvo/partnerstvo sa da zial zachranit. Je ti aspon v chorobe oporou? Lebo vytykat choremu cloveku ze malo zarobi mi pride teda pekne svinstvo a rana pod pas.

liv1
1. okt 2017

Mozem sa opytat co to za chorobu mas ze by ta nevzali do prace? A tych 2000 eur ma byt nejaka operacia? To by ti pomohlo? Ako tvoj chlap to je ciste hovado prepac 😞. Tu treba zacat riesit nejak svoj zivot ale nie s nim.

deti95060810
1. okt 2017

ja by som do obchodu poslal jeho....Do ruky zoznam - taký poriadny aký treba, a v duchu by som sa smiala ako sa plesne po vrecku....😀

silverrko
1. okt 2017

@libka1 jasné😅 to bola rada ako čosi posetrit a za b/ manžel otec dieťaťa by dostal na výber cítis sa ako otec alebo nie?🙂 Už by ma nebolo...podľa mňa sú mu na obtiaž a ešte nie je vyzretý.😖

zafir01
1. okt 2017

@sophie25 neviem ako je to u vas citovo. ale mylsim, si, ze to ani v postely ani emocionalne nemoze spravne fungovat, ak sa takto chova a teba tieto veci trapia.
mne je normalne tazko od zaludka z toho, co tu citam . ( asi tehotenske hormony )
a potom so slzou na krajicku dakujem, za muza, akeho mam a ako sa o nas stara, a som si ista, ze ak by mal posledne euro, radsej by ho dal mne ako sebe .
toto je pomerne vazna tema , a ja by som naozaj sla na UPSVaR .. a hanba nehanba, oficialne by som si od neho vypytala na dieta vyzivne .. ak to nejde s nim po dobrom, musi to ist cez sud

gabrielachochulka
1. okt 2017

obavam sa, ze takito chlapi sa nemenia, a obavam sa, ze to bude len horsie, dajte spolu rec, ultimatum a ked nic nezaberie, zbalit sa a odist, zivis sa sama...., nie je lakomy aj sam na seba? dopraje si , alebo len spori? vsimaj si, na co mina peniaze

silverrko
1. okt 2017

@sophie25 Dám ti ešte jednu radu aj na svokru si dávaj pozor nie je normálne že syn chodieva k nej jesť aby mu prala a podobne. Aby to nebolo tak že ťa bude vykresľovať poza chrbát aká si neschopná ani nenavaris neoperies a ešte ti aj mäso musí kupovať nehospodaris atd...Prehrajte si opäť video svadobné čo ste si sľubovali o com manželstvo je a kam tvoj chlap patrí! K tebe a dieťaťu..! Začal novú etapu života tá stará mu skončila a rodina si pre neho v prvom rade ty a dieťa. Samozrejme aj mama ale až po vás...

sophie25
autor
1. okt 2017

@silverrko áno je to jeho dieťa jeho syn jehk krv... Tú metodu vyskúšam, veď už nieco raz musi zabrat :D

@libka1 mamka má nového manžela, bývajú len v malom byte, stavajú dom tak uvidíme potom, teraz sa isto nedá... :(

@korunka1
Vzťah k synovi ma ukážkový, má ešte staršiu dceru s velmi dávneho partnerstva alebo úletu? Neviem ako to nazvať, nebolo to važne... O dceru nemal moznost sa starat od jej narodenia, a aj ked raz som chcela aj odist, zacalo citove vydieranie, ze neurobi tu istu chybu ako pri dcere, a chce poslednu sancu atd... Ale cim dlhsie tym viac toho vychadza na povrch z jehk strany, same prekvapenia...

marcelatje
1. okt 2017

@sophie25 ak by mama suhlasila mozete byvat spolu. Mali by ste dva rodicaky. Jedna bude strazit deti a druha pojde do prace. Nie idealne, ale lepsie ako pocuvat stupidne narazky a ponizovanie.

sophie25
autor
1. okt 2017

@liv1 nesmiem sa namáhať... Rakovina 1. stupňa... Na 100% sa dá vyliečiť, ale 2000€ nie je málo....