Byt bez depozitu

semila001
6. júl 2020

Dobrý večer mam 2 male detičky synček ma 3 a pol a dcerka 1 a pol syn ide v septembry Už do školky.
Nevychadza mi to z mužom a nepoznate niake byvanie bez depozitu v Martine prosim vas najlepsie bez depozitu idem si aj papiere podat na vyzivne a vsetko.
Rodičak mam 320 e .. zatia mimosudne by mi daval 200 euro ... prosim vas neviete o niecom som z Martina

daniela1911
6. júl 2020

Nemyslim to v zlom, ale za 500€ neutiahneš domácnosť.
Daj dcérku do jasličiek, chod do prace, a keď sa zabehneš aj dcérka si zvykne, potom hľadaj bývanie.

fokuska
7. júl 2020

Prenajimatelia maju casto velmi zle skusenosti a snazia sa chranit si svoj majetok. Preto velakrat nezoberu ani rodiny s detmi, najma nie malymi a s domacimi zvieratami - lebo nechcu aby znicili steny, nabytok. Naviac je rodiny s detmi problem vyhodit v pripade, ze neplatia.
A prave z dovodu neplatenie alebo znicenia sa berie depozit.

A ty si v situacii, kde sa na teba vztahuju obe "rizika". Prenajala by si ty svoj byt niekomu, o kom vies, ze vychadza s peniazmi len tak-tak a ze je tu riziko, ze mozno mu na najom nevyjde? A nemas ziadnu zalohu, nebudes ich vediet vystahovat, ty si v dlhu, lebo byt ti nezaraba, ale ty vydavky platit musis (energie, sprava bytoveho domu...) a ked sa to podari, tak byt budes mat mozno zniceny.

Kde byvas teraz? Nemozes ostat tam kym nasetris na depozit? Alebo sa obratit na rodinu, ci byvas zatial neprichylili? Pocas toho mladsie dieta do jasli, alebo najst k nemu strazenie ak by mohol niekto z rodiny (babka, teta na dochodku...) a ty do prace.

semila001
autor
7. júl 2020

@fokuska tak pokusim sa nasetrit na depozit lebo vsade ho pytaju ale nemam ani z coho ... ale potajomky si mozem odkladat ale muz kontroluje takze a nemam ani z coho ja mam iba 320 e rodicak muz zarobi 700 alebo 900 ,1000 poplati sa vsetko to je tych 700 eur a kolke razy zijeme cely mesiac len z mojho rodicaku takze ani z coho nemam ale aj by som mohla no ved uvidim no a prenajala by som byt matke z detmi lebo viem ake to je ked zena je v tazkej situacii z detmi ....

fokuska
7. júl 2020

@semila001 No, tak to sa mi zda dost zvlastne, ze 700-1000 eur zaplatite povinne platby a z 320 potom zijete - potraviny, drogeria atd? Tam asi hospodarenie nie celkom dobre funguje.
A teda kde byvas teraz, este stale s nim? A dava ti 200eur? Je to jeho byt, ci ste aj tam v najme?

maciatkolulu
7. júl 2020

@semila001 pozri keď budeš sama, tak ako chceš budeš musieť vyjsť s oveľa menej peňazí, takže si to skus zrátať. A neviem, kebyže si majiteľkou bytu, či by sa ti chcelo poskytovať sociálne služby pomaly, teda pokiaľ by si nebola fakt veľmi bohatá, že by ti to bolo jedno. Véd ten byt je majetok, bud za od robene peniaze, alebo podedeny, ale tiež pôvodne zaosmakane peniaze a ty by si ho len tak dala... Podľa mňa nie

fokuska
7. júl 2020

@semila001 A verim, ze by si chcela pomoct, kedze si sama teraz v takej situacii, ale keby ten prijem z prenajmu bol dolezity pre to aby si ty sama mala z coho vyzit, tak uz by ti nebolo jedno, ze tam mas niekoho kto neplati, ale ty musis platit za neho vsetky vdavky, cize by si vlastne bola v minuse kvoli tomu, ze si chcela pomoct. Na prvom mieste by bola tvoja rodina, vase prezitie, vas majetok.

semila001
autor
7. júl 2020

@fokuska byvame v prenajme ... a ano my zijeme dost zvlastne to aj mama povedala . Zacenm takto on ma rodicou maju dom psa a jeho oco zarobi 1000 e jeho mama dostava polovicny invlidny dochodok 150 e tak niako ..
A ze platia dlhy hypoteku a tak . No a moj muz zarobi ja dostanem rodicak a ked poviem daj mi niake peniaze pre deri aby som im aj oblecenie kupila povie na co ved maju ale deti rastu potrebuju kazdu chvilu nieco .. a poplati byt 450 a ine veci viem ze spolu to robi tych 600 alebo 650 euro .. a zijeme z 320 euro v tom su aj plienky pre malu vsetko strava meso drogeria povie ze to staci 320 euro ze nemam minat ze jeho rodicia dokazdu vyzit zo 150 e na cely mesiac ze preco nie my zo 320 ..

semila001
autor
7. júl 2020

@fokuska a byvam s nim ano este

semila001
autor
7. júl 2020

@fokuska stal3 nadava ked kupim detom dzus alebo daco ked idete do obchodu to aj stoji a ja kupujem detom z kazdeho a povie ze minam to je chore podla mna

maciatkolulu
7. júl 2020

@semila001 ved ideš do Číny predsa

semila001
autor
7. júl 2020

@fokuska a po robite si da pivo a ked mu poviem ze to tiez nieco stoji a tak on povie ja si na to aj zarobim .... a nezobral nas este nikde za ten cas co sme spolu hovorim mu podme z dermi do zoologickej nech vidia zvieratka a on ze nech si zapnu telku tam uvidia prada kozu kona a tak

mogaa
7. júl 2020

@semila001 úprimne, nemyslím si , že ak si sama s 2malými deťmi a si na RD tak sa nájde niekto kto ti byt prenajme(či s depozitom alebo bez)......obrovské riziko že nebudeš mať na splácanie....z 520eur nemáš ako utiahnuť prenájom bytu...výdavky len odhadom: prenájom 1izbový byt min.300eur, škôlka cca 50eur, ostáva ti 170eur - z toho strava, drogéria, plienky, veci dieťaťu do škôlky - obe deti rastú čiže pre staršiu min.2papučkydo roka(1doma,1v škôlke), 3-4pyžamká.....na zimu staršej čižmičky, vetrovka.....pokiaľ budeš na RD nemáš šancu to utiahnuť.....ak dáš mladšie dieťa do jasiel(poplatok min.300eur), opäť je tam riziko že 1 z detí bude choré a keďže budeš stále na OČR väčšie riziko že prídeš o prácu.....zo začiatku tadiaľto cesta nevedie....nemáš rodičov, sestru, kamarátku kde by si mohla aspom prechodne bývať?

semila001
autor
7. júl 2020

@mogaa sestra ma 12 rokou byva z rodicmi ..mam brata 3 roky ma oco ma 3 smeny v robote .. takze 2 izbovom byte 3 male deri setra oco mama ja .
Oco do roboty a brat neznesie mojho syna stale ho bije z nicoho nic skrabe ho saca ho bije ho nechce mu poziciat hracky vcera sme boli von sotil ho z 2 mesttovej vysky to ani nestrihnete a ho zbije dostal gest mama ho zbije nakrici na neho nrpomaha a to ide v septembry tiez do skolky . Uz som bola u mami v decembry minuly rok vydrzala som 10 dni

semila001
autor
7. júl 2020

@mogaa a kamaratky maju vsetci muzou a vacsinou na rodicaku tiez z deťmi

mogaa
7. júl 2020

@semila001 ale iné východisko nemáš...teda ak ťa rodičia dočasne zoberú k sebe.....deti s askludnia nástupom do škôlky, aj ten "bitkár" - zopár krát dostane v škôlke od silnejšieho dieťaťa a prestane sa biť...sama to nemáš ako utiahnuť a to aj keby si mala výživné 300eur....pozri si zo srandy ceny prenájmov a spíš si základné mesačné výdavky na teba a deti....

semila001
autor
7. júl 2020

@mogaa ano ja viem a co mam teda robit

mogaa
7. júl 2020

@semila001 nič, odkladať si nejaké financie bokom aspom mesačne po 10-20eur....mladšiemu skús vybaviť jasle a ty do práce....zatiaľ budeš s mužom, rovnako viete riešiť spolu prípadné choroby detí....časom sa môžeš s deťmi osamostatniť, ty budeš mať prácu a deti už zo školky a jasiel budú mať nejaké tie choroby za sebou....ak nechce chodiť tvoj muž s deťmi von, ber ich sama, veď od tej ZOO ste mohli ísť aj bez neho....inak tiež si zrátaj cenu takého výletu😉

fokuska
7. júl 2020

@semila001 Tak k tomu uz velmi nemam co povedat... nezijete ako manzelia, to je pre mna nepredstavitelne takto fungovat, ze on mina celu vyplatu ktovie na co vsetko a ty z 320 eur platis pre 4 potraviny, drogeriu, malej plienky... to neexistuje z toho vyzit. V mnazelstve nie je moje a tvoje, vsetko je spolocne, ale to u vas nefunguje, cize cele zle. A jeho rodicia tiez nemozu zit zo 150 eur, to je taka hlupost ze az.

A ako je to teda s tou Cinou, aky si mala plan, ze sa odstahujes a co? Z coho budes zit tam?

veronikaszabova
7. júl 2020

@semila001 ledva z muzom prezivate z mesiaca na mesiac. Z coho si chcete usetrit, ked sa chystate prestahovat do Číny?? Hmmm...

mogaa
7. júl 2020

@semila001 inak píšeš že teraz žijete z tých 320eur a ty od neho ešte pýtaš peniaze na veci pre deti....takže zrátaj si na čo minieš tých 320eur...zošit, pero a na konci mesiaca si zrátaj aké si mala výdavky na jedlo, drogériu, oblečenie pre deti....a ano kupovať dieťaťu džús ak nemáte prachy je blbosť veď si to zrátaj cena cca 0,5eur nákup 10x mesiaci máš hneď 5,-eur + ostatné blbosti ako sladkosti ....treba si zobrať papier a vypísať spoločný príjem a výdavky......muž nech má priemer 800eur+320 t.j.1120príjem....prenájom + ostatné výdavky čo muž zaplatí 650eur - ostáva cca 500eur - kde idú tieto peniaze? v peniazmi hospodári muž, ak máš len na stravu 320eur tak ano je to suma do ktorej sa dá vojsť, ak je to len na stravu....keďž nakupiješ ty, muž nemá potuchu o cenách potravín, naozaj si píš evidenciu čo kedy kúpiš a na konci mesiaca ukáž mužovi čo si dala z a stravu...tam zároveň uvidíš aj kde sa dalo ušetriť a koľko(tie blbosti ako sladkosti a džúsiky)

fokuska
7. júl 2020

@semila001 A ste teda vlastne manzelia? Ci len spolu zijete? Preco vam to vlastne nevychadza, kde je problem, pre ktory s nim uz nechces byt?

Pises, ze mas 23 rokov, mas 3,5 rocneho syna. Rodila si teda ked si mala 19 a otehotnela v 18tich. V 17tich si sa vratila z Ciny, takze asi si muza pred otehotnenim poriadne nepoznala, nenastavil ste si nejake fungovanie vo vztahu co sa tyka byvania, domacnosti, financii. Co je na jednej strane v takom veku pochopitelne, na druhej strane v takej situacii bolo potrebne rychlo dospiet a prebrat zodpovednost.

daniela1911
7. júl 2020

@semila001
Tak odíď s deťmi do nejakého krízového centra. Tam si navzájom mamičky pomôžete, podporíte sa.
Máš RP, prídavky + si súdne zabezpeč výživné a šup do prace. Možno by ti niekto tam aj malú prizrel, alebo do jasličiek.
Chápem, že chceš ujsť od takého muža. Ale sama to nezvládneš, k rodičom tiež nemôžeš- tam sú tiež malé deti, tiež sa obracajú ako môžu.
Jedine to krízové centrum.

veronikaszabova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
semila001
autor
7. júl 2020

@daniela1911 ja viem