Ahojte maminky.
Neviem,kde začať,no situácia sa skomplikovala a ja som nakoniec v 27 tyzdni tehotenstva sa ocitla ako budúca slobodná mamička.
Priblížim trosku situáciu .
S mojim partnerom sme boli spolu takmer 2 roky, ked sa na tehotenskom teste objavili //. Ja 40,on 44.
Obaja v podstate zabezpečení,ja mam svoj byt,on ma svoj byt. Relatívne dobrú prácu. Proste žiadne problémy a prostredie pre bábätko v štandarde.
Hneď však ako som mu oznámila ze som tehotná,povedal,ze teraz nie je vhodne obdobie na bábätko a bude rad ked pôjdem na interupciu.
To som odmietla,povedala som mu ze je vrah a dalej som sa o interupcii nebavila. Prišlo mi to trápne aby som prišla v 40 na kliniku ze chcem prerušiť tehotenstvo,no ale s partnerom dalej ostanem a budeme pokracovat vo vztahu.
O par dni postoj zmenil,povedal ze to bol počiatočný sok a ze on vlastne bábätko chce.
O dalších par dni nastali hádky ktore sa začali opakovať s dvojtýždňovym odstupom.
Vulgarizmy nebudem rozpisovať,vážnosť slov asi tiez nie..
Par dni na to znovu oľutoval svoje slova a volal,pisal ospravedlňoval sa. V zaujme záchrany budúcej rodiny som vzdy na vsetko “zabudla”.
Predposledná hádka bola po zakroku ktory bol ľahší chirurgicky zákrok a vtedy som sa skutočne necítila dobre.
Vtedy stal pri mne. Aj pre mna prišiel aj sme boli spolu. Ale to kvázi stal pri mne len asi pol dňa.
Ked som občas jojkla alebo hlasnejšie zastonala povedal mi,ci mozem vzdychat potichšie.
Druhy den sme sa pohádali kvoli blbosti,banalite... nahucal na mna,az tak ze som plakala a triasla sa na celom tele. Tehotná. Povedal mi ze najradšej by ma hodil pod auto.
Prešlo par dni a opäť sa tváril ze to tak nemyslel. Moja hrdosť a sebaucta ked toto prečítate je na bode mrazu.
Ked si to teraz čítam sama si ťukám na čelo.
Posledná hádka bola minuly tyzden. Kedy sa potešil ze sa da ist do wellness. Povedala som ze aspon by som mohla ist “omočiť nohy” lebo on predsa chce ist. 44 ročný so syndrómom 3 ročného.
Opäť hádka a vulgarizmy. Povedal mi ze aj tak som tehotná a nebavim ho a ide do bordelu.
Cele zle...
@kobylka1905 no nič, z tohto chlapa nič asi nebude.
začni si odkladať účty za výbavičku pre dieťa. Ak budeš osamelá matka a zapises ho ako otca do rodného listu, tak požiadaš sud, aby ti on preplatí polovicu nákladov
On chcel zrejme partnerku ktorá bude skákať okolo neho a starať sa o neho a nie behať okolo dieťaťa
@kobylka1905 nejaký jednorázový výlev sa dá akceptovať a prepáčiť. Veď sme ľudia, máme emócie. Ale toto je už ďaleko ďaleko za hranicou. Máš svoje bývanie, v pohode prácu, vychádza mi z toho, že sa dokážeš po materiálnej stránke o dieťa postarať aj sama. A ja by som tak určite urobila. Prečo si tehotenstvo stresovať debilkom? Spokojné dieťa bude také, ktoré bude mať spokojnú mamu. Neviem si toto pri takýchto výlevoch predstaviť. Žiaľ, sú ľudia, ktorí sú vyzretí a vyrovnaní už v 25-tke, niektorí ani v 40+- A s tým nič neurobíš, to sa opraviť podľa mňa nedá. Držím ti palce.
To kde si nasla takéhoto psychopata preboha??? Kopnúť do prdele a zbohom.
@kobylka1905 a teš sa na babatko. Mnohi taku moznost nemaju 🙂
@kobylka1905 Prosim Ta, odkopni ho prec. Az sa mi tlak zdvihol, ked to citam. Ze "mas vzdychat potichsie"? Keby mu babo nahodou plakalo v noci v postielke by ho co? Alebo by deptal Teba, ze si neschopna matka utisit dieta, ked on panko chce klud?
Akože celé ma to vytočilo...ten jeho prístup....ale najviac veta,že by ťa hodil pod auto....kks...😡taká som vytočená..ja by som ho hodila pod vlak..................vyzerá ,že si zabezpečená,prácu,bývanie máš,myslím že v pohode baby vychováš aj sama
@kobylka1905 no to je debil. A plus za predpokladu ze by som mala pracu,vl.byt,neudala by som ho ani ako otca. No a naco.
@kobylka1905 bude ti ovela lepsie bez takeho debila, ver Mi. Jasne budu aj obdobia, Ked by sa ti zisla pomocna ruka, laska a vsetko s tym spoken, ale mat babo je Samo o sebe narocne, nie Este any ta niekto do toho stresoval a deptal. Ja som sice stastne vydata, Ale mam takuto skusenost: som v zahranici, ked malo prve babo 4 mesiace musela som spat do prace a mala do jasli, do Toho nocne vstavanie, kojenie a samozrejme obe babky 1000km daleko. K tomu navyse moj muz Dostal pracu v inej krajine. Skratim to: 10 mesiacov som zila takto sama a babom: do prace, obedna pauza: ist kojit do jasli, praca, bezat znova do jasli, doma kasicky varit atd. Najprv som sa bala Ako to uplne sama zvladnem ale point je: nakoniec som Bola rada, ze vecer ked mala zaspala mala som chvilku kludu a nemusela som sa Este venovat manzelovi ( aj Ked je fakt super) ! Fakt Mi bolo v Tom obdobi dobre bez chlapa, vsetko som si mohla Po svojom robit a nemusela som si vycitat, ze nemam energiu na sex ☺️ to Len tak na povzbudenie, ze sama aspon Teda v prvom Roku vovec neni nevyhoda a urcite lepsie Ako so sebeckym hulvatom
@kobylka1905 to fakt potrebuješ v 40tich rokoch poradiť so psychopatom. Neverím
To je kompot. TY si na tom stále super! V 40tich otehotnela, zázemie máte a chlap Ti ukázal v hodine 12tej pravú tvár. Uvidíš, že si to s bábätkom neskutočne vo dvojici užijete a budeš si gratulovať, že si toho hulvata poslala z Vášho života kade ľahšie. Rozum sa mi pozastavuje nad zmýšľaním niektorých individualít. Choré.
@kobylka1905 ani by som nerozmyšlala,či dať ešte šancu. Debil...
@kobylka1905 nikdy NIKDY by to uz nebolo lepsie... uz lenkeby mi niekedy chlap povedal, ze ma hodi pod auto... tak to by bolo posledne co by mi povedal... "zatvor dvere" a uzi si dietatko... ziskala si to najcennejsie.. budes mamka 🙂 s teda stihla si to len tak tak 🙂
Bud rada ze budes slobodna matka. Isto milion krat lepsie ako takyto chuj
Dostala si 2 dary.Za prve babatko.40 rokov je uz dost na dietatko,mnohym sa nepodari a ze sa tebe podarilo vnimam ako Bozi dar.Druhym darom je ze vdaka tomuto babatku sa odhalil skutocny charakter tvojho partnera.Ako tu uz bolo povedane hadka alebo jednorazove zlyhanie pod vplyvom vypatych emocii sa da odpustitzsme ludia,nie stroje.Toto je vsak neakceptovatelne a ver mi,naozaj mi ako matke ver ze toto je to najmenej co k zivotu potrebujes.Budes hrda slobodna mama.Vsetko bide v poriadku a vsetko zvladnes s prehladom.Si vyzreta a rozumna.
@kobylka1905 nečítam diskusiu, ale rozhodne by som ho ani do rodného listu nedala zapísať, ak si vieš poradiť finančne aj sama...
Akože niektoré slovne spojenia som radšej ani nepovedala nahlas. Lebo ked to povedal som plakala dva dni. Hej,velmi mam nekludne tehotenstvo. Úplne v stresoch.
Aj kamosi mi hovorili ze ked sa v pripade zákroku zachoval takto,te vzdychaj potichšie tak ked maly bude plakať tak co? Ho vyhodí z okna? Proste podľa mna au chlapi ktorých by mali kastrovat po narodení.
Ušetria tym jeden nešťastný zivot.
toto babatko je to najlepsie co sa ti mohlo stat. otvorilo ti oci a uprimne, mozno pisledna sanca mat babo. drzimti palce, bude to ok ❤️
Neviem. Býval často agresívny. Az tak neprirodzene... výbušné... za blbosti
@kobylka1905 máš 40 rokov tak predpokladám, že aj dosť rozumu na to, aby si vedela, že tadiaľ cesta nevedie. S takým hulvátom by som nebola ani sekundu. Dieťa vychováš aj sama, píšeš, že si zabezpečená. Tehotenstvo máš mať kľudné a nie plné nervov. Ak budeš mať nekludné dieťa potom sa nečuduj kde je problém.
@taskataska ty si celkom inteligentná. Co myslíš?
Nie nevedela som ze je agresor. Ked som mu oznámila ze som tehotná zmenil rétoriku. Odvtedy sa sprava ako idiot. Dovtedy to bolo relatívne ok.
@vendulka80 dlho som hladala. Dlho... ale to vsetko prišlo az tym tehotenstvom. Dovtedy to bolo relatívne v pohode..
prepac musim sa spytat to kde si stretla/narazila na takehoto mentalne aj emocne raneneho atleta? to sa tak casto nevidi. moc dufam ze taky nie je od prirody ale prostredim a ze tym padom mas sancu na fajn dieta napriek tomu ze ma polku genov toho typka...
@juliet86 niekde som čítala ze gény dedis len 20%.
Tak je šanca,ze by mohlo byt babo celkom normálne.
@kobylka1905 Neviem prečo, ale pripadá mi ako väčšina alkoholikov, ktorých poznám.
Nepopija tak trochu?
@lenkakravcova nie. Nepije vobec.
Pozri, to, že je on úplný debil, to je jasne ako facka. To, že radšej byť sama s dieťaťom ako s týmto, je tiež jasne. Ale nedá mi sa spýtať, bavili ste sa vôbec niekedy o možnosti tehotenstva? Ochranu ste nemali alebo zlyhala, alebo co? Veď si musela vedieť, že 44 ročný chlap už nebude šialene túžiť po uplakanom dieťati, že to je v podstate starý mládenec co už nezmení svoje zvyky. A plus sama píšeš, že zvykol byť agresívny a výbušný. Tým ho neobhajujem, samozrejme, ale aj ty máš svoj podiel viny na tom, že napokon ostaneš sama s bábätkom. Teraz už na výber toho veľa nemáš, dieťa je na ceste, ale ak máš hrdosť, zbalis sa a bud ho dáš do RL aby aspoň finančne sa podieľal, alebo úplne ho vymažes zo života. Lebo on sa nezmení...
@kobylka1905 prosím, odíď od neho. Skôr, než ti ešte viac ublíži.... Ohľadne toho, ako zvládnuť psychicky situáciu - podporu, podržanie - skús poradňu Alexis, sú tam veľmi empaticke žienky, s veľa skúsenosťami... alexisporadna.sk
@kobylka1905 odid od neho ak chces mat stastny zivot. Takeho debila nepotrebujes. O dieta sa postaras aj sama. Maj prosim ta svoju hrdost.