Bojím sa budúcnosti s dieťaťom

7. dec 2024

Ano bojim sa
Zijem momentalne s mojimi rodicmi a dietatom, avsak pomaly sa mi konci RD, blizi sa nastup do prace a nastup do skolky
Ine mesto, ine prostredie, ini ludia, len ja a dieta daleko od nasho domova, za ktory povazujeme dom mojich rodicov.
Na jednej strane dufam v dobry zaciatok a novy zivot na druhej strane mam strach ako to zvladnem ( praca, skolka,sama na dieta vo vsetkom a vsetci vieme ake je narocne skolkarske obdobie), na biologickeho otca sa neda v nicom spolahnut ten skor nieje ako je, o dieta poriadne nikdy nestaral , ak neratam , ze vyzivne plati vzdy a nacas. Striedavu starostlivost nemame a ani ju expartner nechcel, dieta vidi 1x mesacne na 2 hodiny- jeho vlastne rozhodnutie
Je tu nejaka taka mamicka? Da sa to zvladnut?
( nemyslim financne, to mame v poriadku, aj nase byvanie), myslim psychicky, ten pocit ze a teraz som na vsetko sama
Partnera si nehladam a ani nejako intenzivne hladat nebudem, nechavam to tak , zijem pre seba a pre svoje dieta.

svetlonos
7. dec 2024

Ahoj,
nie som v tvojej situacii. S muzom mame 2 deti, tretie na ceste. Rodinu v blízkosti nemsme. Mam jednu kamaratku, ktorá vie pripade núdze (ja s mm nezadtihnutelny =vazny problem) vyzdvihne deti zo skolky, jasli.
Do nedávna sme mali pani na opatrovanie- tu to volajú denná matka - má doma 4 deti max. a funguje to ako jasličky, škôlka ale podľa potreby aj cez víkend ci v noci.
Bola to dosť dobrá psychická podpora - pre prípad keby niečo.
A toto by som poradila aj tebe ak mas na to financne moznosti a hlavne nájdeš niekoho doveryhodneho.
Držím vám palce a prajem dobrý nový štart a pekný život.

autor
7. dec 2024

@svetlonos ano, nad tym som uvazovala aj ja
Mat po ruke mozno niekoho, kto postrazi ak bude treba na 2hodky
Inak ak bude treba z prace odist pre dieta zo skolky bohuzial som slobodna matka beriem veci odchadzam, mne nema kto pomoct
A ako pisem, na biologickeho otca sa neda spolahnut a ani mu neverim a v podstate nemaju medzi sebou ziadny vztah, dieta nevnima nikoho v rolu otca vo svojom zivote
Sme kompletna rodina v presne takom zlozeni v akom sme
Dakujem
❤️

zuzanka.zuzu
7. dec 2024

no dali to aj mamy ktoré to nemali dobré ani finančne ani s bývaním ani s exom, takže ty sa neboj, prídu prvé sople a choroby a nebudeš mať ani čas sa zamýšľať či to dáš, proste to urobíš 🤷

vanilkovazmrzka
7. dec 2024

A preco robis vsetky take radikalne zmeny naraz?

autor
8. dec 2024
autor
8. dec 2024

@vanilkovazmrzka bohuzial tak to vychadza

svetlonos
8. dec 2024

Nájdi si tu pani nech aspom raz týždenne vyzdvihne dieta zo skolky, môžu ísť do cukrárne, na ihrisko, ku vám. A ty budeš mať čas pre seba v rámci psychohygieny.

sante81
8. dec 2024

Kľudne mi napíš správu, prešla som niečím podobným, s 2 deťmi.

biglovemom
8. dec 2024

Vsetko sa da ked clovek chce☺️

Zijem v zahranici , pomoc rodiny neni.

Dolezita je dobra organizacia. Terminy Robit u lekarov aby si Vsetko stihla ,mat v zalohe Babysitterku je velka vyhra.
Je to obcas narocne ,praca ,kruzky a Vsetko ale ja vravim…kto chce najde Riesenie, kto nie vyhovorky.
Neboj das to☺️ mas dieta,mozte nove mesto a okolie spoznavat, hladaj pozitiva☺️

salamistka
8. dec 2024

Ja som mala tiež strach po skončení RD (mám muža ktorý pracoval do večera, aj víkendy), napriek tomu, že som sa vrala do pôvodnej práce, alebo práve kvôli tomu, keďže som vedela, čo ma čaká (stresujúca práca do večera, náročný šéf, dochádzanie autom)..mne veľmi pomohli starí rodičia, s nosením/vyzdvihovaním zo škôlky, v prípade chorôb tiež, lekárov, prázdniny, neskôr rodičovské združenia a iné veci, ktoré bolo treba vybaviť, sme si síce manželom podelili, ale gro bolo na mne a musím priznať, že som bola veľmi vyšťavená, ale je to len dočasné obdobie..nám mňa teda najviac a s radosťou pomohli babka/dedko.

ibatanecnica
8. dec 2024

Zvladli to ine zeny zvladnes aj ty. Ako ti radia najdi si niekoho kto ti sem tam vypomoze. Neviem odkial si ale ak nahodou z NR tak sem tam mozem vypomoct ak.by bolo treba. Ja sa venujem uz len svojim zalubam takze casu mam

olimuc
8. dec 2024

Samozrejme, ze sa to da zvladnut … ja som s malym sama uz v tretej krajine a da sa vsetko. Samozrejme, ze obcas nieco zabudnes alebo nie je vsetko na 100% ale da sa. Bio otca uz nevidel 2,5 roka a deli nas ca 1500km. Zvykla som si

autor
8. dec 2024

@olimuc dakujem ❤️

margotka17
8. dec 2024

Na stráženie na 2 hodky my v susedstve fungujeme navzájom. Treba ísť susedke na nákup do mesta, bežné jej vezmeme o 17.00, deti má 2 a okolo ôsmej si ich vyzdvihne. Načo platiť niekoho, na budúce oni pomôžu nám. Občas si ludia sami komplikujú život. Susedka mi usije nohavice ja jej upečiem koláč na narodky do práce ....

autor
8. dec 2024

@margotka17 ano ale nie kazdy ma vymozenost mat dobreho suseda
Toboz ak sa po rokoch vraciam do mesta kde nepoznam vela ludi a stahujem sa na adresu, kde som nikdy predtym nebyvala a nikoho tam nepoznam
Nevylucujem tuto moznost do buducna mozno tam budu nejake mamicky alebo ochotni susedia ale teda na to sa spoliehat nebudem a nezverim dieta hocikomu za kazdu cenu!
Je fajn, ze to tak mate ale toto je u mna momentalne nerealizovatelne
Mimochodom pisem, ze pre mna financie niesu absolutne ziadny problem

libusak
8. dec 2024

Jasne a aj VS k tomu sa da zvlasnut 🤘🤘🤘

beata_k
8. dec 2024

V pripde choroby dietata, mas pracu vyriesenu? Deti su casto prvy rok v MS chore.

autor
8. dec 2024

@beata_k dieta mi zakasle a odchadzam na OCR
Prve 4 mesiace pracujem len na polovicny uvazok a mam vela dovolenky takze zimne obdobie od septembra do decembra nejako pokryjem
Inak riesim OCR , rodicov budem mat daleko a obaja este pracuju

autor
8. dec 2024

Bohuzial
Inak to riesit neviem

beata_k
8. dec 2024

Nejako pokryjem je zly napad. Musis si to dobre premysliet co budes robit. Nejaku pani k dietatu. Tyzden v MS a dva tyzdne doma nie je nic vynimocne. Aby ta nevyhodili z prace. A teraz do teba nechcem ryt, ale ozaj sa priprav kustik lepsie na detske choroby.

autor
8. dec 2024

@beata_k nevyhodia
Cudziu osobu k choremu dietatu nepripustam

autor
8. dec 2024

Mam zmluvu na dobu neurcitu bohuzial tak to bude

betulinka1
8. dec 2024

Ja som odisla od rodicov, ked mal maly 1,5 roka a prisla som v 6 mesiaci tehu. Akoze ak mas super pracu, ze v pohode ocr, tak to zladnes. Ja som mala nejake terminy, ktore sa nedali v praci zmenit a ani ma nevedeli zastúpiť, ked sa dalo vedela som robit aj z domu. Cize ak naozaj choroba, tak strážili hore dole dedo, moja sestra, teta s ujom. Akoze celému rodinnému timu musim poďakovať. Byvame od seba max do 30km vsetci. Mala som aj taku babu ma telefon, ze bola nezamestnaná a hocikedy vedela prist, platila som ju od hodiny. Ale mne sa pri chorobách velmi osvedcilo necakat ako sa to vyvinie. Ked zacali sople, nejako záhadne vzdy ku koncu tyzdna, nechala som ho doma 2dni, čajíky, polievocky. Ak silne sopliky dali sme pamycon. Cize som ho dala do poriadku cez predlzeny vikend, malokedy to islo do choroby. Ale som poprosila ucitelky, ze ked budu mat deti hnacky alebo budu chybat kvoli vracaniu, tak nech mi povedia, ze chcem nechat maleho doma. A teda stacilo ho vybrat na par dni kolektívu a bolo to ok. Jasne, ze sa nevyhnes všetkému ale proste treba normalne sedliackym rozumom ist na to. Za mna obdivujem vsetky zeny na svete, co su uplne same na dieta, bez pomoci rodiny ale verim, ze kazdy Dobry clovek ma okolo seba tak isto dobrych ludi a vedia si pomahat.

autor
8. dec 2024

@beata_k v praci ani na moje miesto nikoho neprijali cakaju na mna

margotka17
8. dec 2024

Tak si šikovná, zvládneš to,len to chce systém, keď sa rozbehne s, uvidíš, že to pôjde 👍

autor
8. dec 2024

@margotka17 och dskujem ❤️

bielasovicka
8. dec 2024

A ty si tam bývala aj pred tehotenstvom, či si tam len pracovala a bývala si u rodičov? Teraz si tam kupovala byt, tak sa vlastne sťahuješ do neznáma? Či?