Asi je toho na mňa moc

22. jún 2024

Chcem sa len trošku vyrozprávať ahojte mám skoro 2 ročného syna od začiatku tehotenstva slm ostala na neho sama.. je to môj prvý aj jediný syn moje dieťa je veľmi ale veľmi živé nezastavim sa absolútne cez deň spí 25-30 minút max niekedy ani nezaspi cez deň a ide až vecer a keď spí 30 minút ide soat až o 10… nemám absolútne žiadny čas pre seba… žijem s rodicmi ale mám ešte mladších súrodencov odomna čiže nejaká extra pomoc tam neni… vychádzku bez neho mám raz za mesiac… a aj keď niesom s malym zoberiem si zas toho menšieho súrodenca čiže sama som nebola ani nepamatam začína mi hrabať..ten stereotyp to všetko… potrebovala by som viac casu pre seba… stále to iste dieťa prať upratať okolo s malym uspat atd keď zaspí vecer o 10 padám do pištole ako kabela… chyba mi viac casu rozmyslala som aj nad opatrovatelku aspoň raz do týždňa si spraviť čas len pre seba ale zas je mi ho ľúto.. ach jaj viem že keď bude väčší už to bude lepšie ale aj tak… a tým že len skoro reve cele dni lebo je jedovatý a stále nervozny je to ťažké ešte aj bez partnera keď vidím ako ide partner s partnerkou a majú dieťa v kutiku duše mi je to strašne ľúto že som sama..nechcem jic poradit len som sa chcela vyrozprávať.. kamošky mám bezdetne čiže každá ma iné záujmy ..

mamina7070
22. jún 2024

mas ukoncene stredoskolske vzdelanie? ak nie venuj sa tomu alebo chod brigadovat dohodni sa v rodine dieta ti postrazia a ty im das cast z odmeny co zarobis
zresetujes si hlavu a zacnes sa pripravovat na osamostatne ie

autor
22. jún 2024

@mamina7070 mám 25 rokov

beata_k
22. jún 2024

Domnievam sa, ze cele dni reve lebo je unaveny. Spi velmi malo. Neda sa ti jeho spanok trochu inak poriesit?

jaskolka
22. jún 2024

Problém je podľa mňa to, ze zrejme máš preunavene dieťa. 25 minút spánku denne pre 2 ročné dieťa, ktoré chodí spať o desiatej večer, je skrátka málo. Skúsila by som nejako zmeniť denný režim, a upraviť spánok

autor
22. jún 2024

@beata_k skúšala som všetko možné on proste ten spanok neznasa on zaspáva aj hodinu a pól tam som vyskúšala priam všetko možné..

nika23t
22. jún 2024

To len trpezlivo vyčkať, kým pôjde do škôlky. Aj moja najstaršia spat nepotrebovala. A keď pocas dňa pospala pol hodinu, tak potom do 11tej v noci mala energie na rozdávanie. Verím, ze Ti z toho začína sibat, ale takto to ma veľa žien. Ak máš možnosť nechať malého s niekym, urob to. Venuj sa sebe a nemusí Ti to byť ľúto, lebo sa k nemu vrátiš spokojnejšia. A aj Ty potrebuješ na chvíľu zmeniť prostredie, myšlienky, sústrediť sa sama na seba. Verím, ze to nie je ľahké. Ale neboj, ono aj toto obdobie prejde.

beata_k
23. jún 2024

Neviem co vsetko si skusala, ale ked ti takto zle spi od narodenia, tak upokojit jeho nervovu sustavu potrva tyzdne.

maxxim
23. jún 2024

Mne raz poradil jeden starec že ,, každý deň je nová výzva, nové očakavania, nový ludia, nový svet okolo nás. Nesmieš riešiť to, čo by bolo keby bolo... pozeraj sa na dnešný deň, čo ti priniesol a amé ťažkosti či radosti..pretože taký sa už nezopakuje. A mal pravdu. To my si vytvárame nerovnováhu šťastia tím že moc dúfame. Treba počkať čo bude zajtra😊

kika12345k
6. júl 2024

Neboj sa, prejde to ❤️ Tiež som s dcérkou sama a nebolo to ľahké, ale dnes viem že ona je to najkrajšie čo mi mohol život dať 🫶

kp7333
6. júl 2024

Nechcem ti brat iluzie, ale partner by ti mozno pomohol vecer s kupanim, kedze by bol cele dni v robote. A cez vikendy mozno. Riesila si nespavost s pediatrom? Skus nasadit vitaminy na ukludnenie - napr. becko. A zaved dietatu pevny rezim - v rovnakom case vstavat, ranajky, hra, pobyt vonku/desiata, obed, spanok, olovrant, pobyt vonku, vecera, kupanie, rozpravka, spanok. A toto opakovat denne v rovnakom case. Musi si zvyknut na urcite ritualy ako v skolke.

salome123
6. júl 2024

Nezaspí ani v kočiku? Akých starých máš súrodencov?