Potrebujem radu😏manžel pracujem stará sa o deti nič nám nechyba ale chutí mu alkohol ....ked ma voľno alebo vie že nejde do práce vipije aj 11 pív ma stoho vipite ....skôr je to že viac tych pív vipije už mi to strašne vadí neviem čo mám robit ked si aj vipije s kamarátmi pije do noci alebo nepride aj domov ....ked mam viacej peňazí zoberie všetko a prehra na automaty ked sa s nim hadam vadí mi to udrie ma alebo je agresivny pred detmi mu nevadí robiť cikrusy aj v noci neviem čo mam robit vkuse su hadky skúšala sa som.sa s nim aj porozprávať nepomáha to nepije týždeň ked nieco spravi porozbijaalebo ma udrie prejde zase ide mi hlavne o deti nemam kde ísť vie že nemam nato podmienky nebojí sa nič už nevladzem .
@matiasdaniel podla tvojej retoriky usudzujem ze to bude zrejme pocas obdobia davok..
A jasneee nic ti nechyba,on je otec roka..
Len mu chuti chlast,automaty a sem tam ti urve..
Prečítaj si po sebe co si napisala. Keby ti toto porozprávala o svojom muzovi tvoja kamoska, sestra, alebo tvoja dcera, co by si jej poradila?
Zostaň s nim? Chod sa poradiť s pravnikom? Vráť sa k rodičom? Navrhni mu poradnu, ak nie rozchod?
Vypiť 11 pív? To je rozpity alkoholik
Ja ti poviem len toľko, že bude aj horšie, ak to nebudeš riešiť, a nemyslím tým riešiť jeho pitie a správanie, to si musí vyriešiť on sám. choď preč od neho.
je to ťažké ,asi by som sa poobzerala po nejakom náhradnom bývaní....Tento človek by sa mal ís´t liečiť...
Precitaj si ine temy tu na MK o alkohole popisane je toho neurekom
Ak mas dojem ze vam nic nechyba ako si pisala.tak sa obrovsky mylis
Prosim ta nenechaj sa bit a nicit si svoj zivot a zivot vlastnych deti. Agresivita z alkoholu a gambleretvo k tomu je dostatocny dovod sa rozhodnut mat kludny zivot bez neho. Treba odist cim skor tym lepsie kym vam neurobi nieco horsie.
@matiasdaniel ked nevies co mas robit, tak si zasluzis presne to co mas
Možno je to od veci ale raz v súdnej sieni dávali podobný prípad. Žena dala na súd aby sa muž nedostal k peniazom len na prídel dostal určitú sumu. Výplata aj všetky peniaze išli do jej ruk. A on sa po nejakom čase dal na súd že už môže aj on gazdovat s peniazmi aby mu to povolili. Len neviem ci ženu bil. To asi nebol ten typ chlapa. Ak sa nechceš rozviesť, tak by som to skúsila, len zas aby na teba nestiahol v návale zlosti. 😩
Jemu nič nepomáha ani sa porozprávať on len svoje chvíľu dobre a potom zase o týždeň ked ma voľno kupi si pivá nalieva do seba ako vodu som dakedy ticho aj pekne aby isiel spať ale márne zoberie telefon píše si s kamarátmi zoberie peniaze a ide von otravuje vyvolava na telefón nedá spať ...na druhý den ospravedlňuje ked neprepacim agresívny kričí aj ma udrie vuhadzuje ma ..len kde pojdem ked nemam kde pracujem ale ako začať od znova s deťmi
@matiasdaniel krizove centra... Zacni telefonatom na linku dovery
@matiasdaniel nechcem byť zlá, ale tvoj manžel je alkoholik. Vypiť 11 pív, alebo piť pivo ako vodu nie je v poriadku. Tvoj muž trpí závislosťou na alkohole. Ak chceš riešiť problém, tak je dobré ho najskôr pomenovať.
Ak to nechce riešiť manžel tak to riešiť ty, lebo ide o tvoju budúcnosť a budúcnosť vašich detí... Myslieť si že niekto kto je závislí na alkohole a automatoch sa zo dňa na deň zmení je naivné... Ak nechce vyhľadať odbornú pomoc tak nečakaj že to bude lepšie, viem o čom píšem zažila som svoje ... Mala som otca presne takého ako píšeš že je tvoj manžel, Bral mamke peniaze, bil ju,no proste celé zle, a ona si myslela že sa zmení...Ja ako dieťa alkoholika som nemala ľahký život prinasalo to veľa nepekných spomienok, stres, psychické problémy nejdem tu všetko vypisovať.... Už keď nie kvôli sebe tak kvôli deťom by som to riešila ... Ak chces napíš mi správu, mám kamaráta a on je riaditeľom resocializačneho centra, môžem ti dať aj kontakt na neho , nech ti poradí a pomôže manželovi samozrejme ak bude chcieť ... Lebo niet po chýb že ide o závislosť ktorú treba liečiť... Hlavne sa neboj .. viem čo prezivas viem že to nieje lahke ale niekde začať musiš.... Držím palce 🙂
@matiasdaniel ahoj, no máš veľmi divne nastavené hodnoty a hranice (resp. Hranice nemáš nastavené zjavne žiadne).. neviem ako si výrastla ale toto peklo nazvať že nič nám nechýba? Tvoj muž je alkoholik, gambler a nasilnik. Prec od neho!! Tvoj zivot a zivot tvojich deti by mal a moze byt uplne iny, ovela lepsi. Ze chodi do prace? To je dostatocne? Ved Aj tak vsetko prepije a prehra a ked sa ti to nepaci Este ta udrie.. ved nech chodi do prace, aby mohol platit vyzivne.. je to na tebe, musis ho opustit.. on sa nezmeni..
@natalkanasta a čo mám robiť ked nemám kde ísť bývam sama tu bývam nemám tu rodinu nikoho len jeho rodinu ....ísť preč a čo deti neviem sama čo mam našla som aj garzonku ale kto mi pomôže s detmi dakedy raz do tyzdna som od 9:00 do 20:00 ako.kto?
Ťažko je takto súdiť a pomôcť a poradiť, ani jedna z nás nepozná tvoju situáciu tak dobre, aby ti vedela poradiť vo všetkom. Len tak všeobecne môžme. Ale nehľadaj dôvod prečo nemôžeš ale spôsob ako by si mohla zmeniť svoju situáciu....
Nemáš nikoho blízkeho, aspoň kamarátku čo ťa pozná, žeby ti poradila alebo pomohla?
@matiasdaniel ja som to nemyslela v zlom a zmena si vyzaduje veľkú odvahu, ale hoci aj s tažkosťami na začiatku, bude tebe aj deťom lepšie.. keď sa oslobodis, tu energiu, ktorú teraz vydávas v tomto vzťahu , môžeš využiť na budovanie krajšieho života.. zapojiť môžeš aj jeho rodinu, veď tvoje deti sú aj ich rodina a aj otec sa má a mal by podieľať. Alebo Možno nájdeš niekoho cudzieho, kto ti občas pomôže. Vieš si prispôsobiť robotu tak aby deti neboli samé resp to zorganizovať.. jasne že keď si teraz predstavíš prekážky zľaknes sa, to je normálna reakcia. Pripravuj sa krok za krokom, zistuj.. veľa sily ti prajem ❤️
@11mirka22 mam kamaratky aj švagru aj ona. Sa rozišla s jeho bratom tak su naozaj kvietky ved uvidím čo bude ako bude lebo musím niečo spraviť aspoň postrašiť že to myslim vážne
Postrasit ho, no to ti pomôže možno nachvilku. Poraď sa zo svagrinou, ako to zvládla, ona by ťa mohla pochopiť, keď si tým sama prešla. Budeš potrebovať pomoc aspoň s malickostami, neboj sa o ňu požiadať, nie je to hanba.
Viem ti poradiť len takto...niečo pre neho...ak s tým sám chce niečo robiť...skús pozrieť http://www.alkoholici-anonymni.sk/ a pre teba http://www.alanonslovensko.sk/ veľa veľa síl a trpezlivosti tebe a pevnej vôle manželovi...