Ako zvládnuť sama bábätko?

tatiana252024
21. aug 2024

Ahojte. Chcem sa vás tu opýtať, neviem či mi tu teda niekto odpíše. Som mladá, Este nemám dokončenu školu. No minulý rok som otehotnela,potratila a znova otehotnela. V prvých mesiacoch ma opustil frajer no v tom sa vrátil naspäť. Už máme skoro 4 mesačnú dcérku. Sme už aj zosobášení. Pred narodením dcérky sme sa vzali, no to bola celkom chýba. Problém je ten, že mám celkom dosť psychické problémy, kým som neotehotnela bola som psychiatrický pacient a to vlastne so mnou kyve. Som veľmi impulzívna, často mám zlé myšlienky ohľadom môjho manžela. Som taký vodca, no on je, ani neviem ako to povedať, neprejavuje city, neprejavuje názor nič absolútne ako keby neexistoval. Ma 26 rokov a chcel rodinu. No od kedy je dcérka na svete nejak to velmi hapruje. Chce odísť, vraj to je pre nás dobre lebo sa aj hádame.. som nervózna zo všetkého, on mi nie je žiadnou oporou, pomáha s malou tak maximálne manuálne. Nevie sa s ňou ani baviť... Lubim ho stále veľmi, aj keď sme si prešli veľa zlými vecami. Viackrát ma vyhodil z domu, odišiel odomna keď som bola tehotná, je divny človek. Dokáže sa pozerať na mňa jak plačem namiesto toho aby ma objal, taký psycho mi príde. Každopádne k veci. Keďže som mladá, mám nejaké problémy, stále ho ľúbim no on chce silou mocou odísť. Ja to nechcem, hovorím mu nech bojujeme spolu. Čo to je dnes za doba? Som mladšia od neho a vôbec si neprídem, že som z tejto doby. Každý len uteka od problémov namiesto ich riešenia. Neviem či zvládnem byť sama s ňou, aj keď mi pomáha fakt minimálne ale som rada keď je pri mne. Určite nechcem aby odišiel. Nesúhlasila by som s rozvodom a nejakou sprostou striedavou starostlivosťou, veď to by bolo na ňu veľa.. neviem čo robiť, preto sa obraciam sem. Nechce sa zmeniť, už viackrát na mňa fyzicky siahol po tom co som mu dala napriklad facku kvôli tomu že mi klamal. Je to zvláštne, neviem z neho absolútne vyjsť. Ešte keď som otehotnela prvýkrát čo som potratila bol schopný ma "drgnut" tak že som spadla... Není taký stále, no hovorí že ja ho privádzam k tomu aby bol zlý človek. No on je bez citov. Jeho mama ho týrala keď bol malý, mal jednu priateľku ktorá ho podviedla s jeho najlepším kamarátom. Neviem prečo ale pykam za iných chyby ja. Zažili ste si niečo podobné? Že muž od vás po narodení dieťaťa chcel odísť aj keď ste vy nechceli? Som už veľmi zúfalá a na dne... Ani finančne neviem či by som to zvládla, bývam s rodinou. No materská mi nechodi keďže na ňu právo nemám. Vopred ďakujem ak niekto odpise. 😕

svokrinjazykmonika
21. aug 2024

@tatiana252024 určite radšej bez neho ako s ním.

bibina32
21. aug 2024

@tatiana252024 Fyzické útoky do manželstva nepatria! Ty ho nemáš čo fackať a on ťa drgať. Lepšie bude pre vás sa rozísť. Máš kam ísť? A pokiaľ budeš doma, pokúsila by som sa dokončiť školu, ak sa ti dá externe.

sashka22
21. aug 2024

@tatiana252024 neplatis za chyby iných ale za tie svoje, to si uvedom. Mala som kamošku, čo presne dokázala aj najväčšieho flegmatika vyprovokovať, takže celkom verím, že do neho toľko rypes lebo túžiš po prejaveni citov, až je z nich nakoniec len agresia. Obaja ste nevyzreti a Ty na ňom ešte aj emočne závislá, prečítaj si niečo o tom. Duplom ešte keď si po pôrode, že Tebou zametajú hormóny. Lepšie neskoro ako nikdy začať pravidelne navštevovať terapeuta lebo týmto vašim detinskym správaním trpí jedine dieťa. To, že si v manželstve neznamená, že si aj mentálne dospelá. Pracuj na sebe a nehladaj stále chyby len v druhých. Držím Ti palce

januska12323
21. aug 2024

Neplatíš za chyby iných ale za svoje, dvakrát otehotnieš neplánovane ako psychiatrický pacient s takýmto človekom a ešte s ním chceš silou mocou ostať? Prečo to tvojmu dieťatku robíš? Tvoji rodičia nevidia ako ťa týra? Lebo bitka a tieto reči je týranie.

petamich
21. aug 2024

Uprimne aky isiel taku nasiel, tyrate sa navzajom a vytvarate absolutne toxicke prostredie pre vase dieta

Chapem, ze si psychiatricky pacient a mas to zrejme tazke, na druhej strane facky, strkance a co ja viem co do vztahu naozaj nepatria

domka222
21. aug 2024

Ja ti neviem. Ty ho fackuješ a sa čuduješ, že na teba siahol? Veď keď chce odísť, nech ide. Nemôžeš nikomu nakázať, aby s tebou zostal,keď to tak necíti. Lepšie aj pre dieťa, ako by sa malo pozerať na násilie a hádky

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 ty ho fackáš a on ťa drgá 🙄 ani jeden nie ste obeť v tomto. Bolo by dobre poznať druhú stranu. Ktovie, ako on znáša tvoje výkyvy. V každom prípade neschvaľujem násilie na žene. Ty sa daj dokopy pomocou psychiatra a psychológa, dokonči školu a nerobte si ďalšie deti. To malinké je tu chúďa v tom celom.
Inak raz mi som sa o domácom násilí rozprávala so psychologičkou a povedala, že ak žena zaútočí fyzicky na muža a muž jej facku vráti, tak to už nie je úplne že on je násilník. Lebo veľakrát si žena myslí, že len muž na ňu nesmie siahnuť a provokuje, strká a fackuje muža. Ja by som si nedovolila dať facku nikomu, to je veľmi ponižujúce.

tatiana252024
autor
21. aug 2024

Ano, máte pravdu, do vztahu/manželstva nepatria facky. No keby to malo byť bez dôvodu, tak to nerobím. Ja mu opakujem jednu a tú istu vec dookola už niekoľko mesiacov. Bohužiaľ on je taký nepoučiteľný a mňa vyčerpáva to, že mu musím opakovať stále to isté. Pritom to nie sú komplikované veci. Stále mu vysvetľujem, že už ma rodinu nie je len on sám. Že nemôže stále uprednostňovať seba pred nami. Máte v tom vsetkom pravdu, len asi som sa vyjadrila nejasné. To už je v zápale nervov keď mu dám miernu facku, že ja sa stále snažím. Cez deň len lietam, pri malej, ešte okolo domácnosti, nestíham nič. Len čakám od neho, že mi bude ako takou oporou aby som sa cítila, že sme v tom spolu. No on je ťažký prípad tiež. je moja chyba, že nepremýšľam a hneď konám. No bohužiaľ on má k tomu doháňa. Dcérke to nedávam nijak pociťovať, milujem ju z celého srdca a nikdy by som nedovolila aby jej niekto ublížil.

tatiana252024
autor
21. aug 2024

Proste som taká, že si nenechám skákat po hlave a to ani od žiadneho chlapa. Môj otec bol taký výbušný, no mama ho nakoniec skrotila. Ja tiež potrebujem pravdepodobne "skrotiť".

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 tak od seba choďte,"on ma k tomu doháňa" je typická výhovorka pre ľudí, čo druhých fackujú. Ak jeden v druhom vyvolávate takéto emócie, je to zle. Žiadne ako mierna facka nie je. Nemali ste si robiť dieťa, lebo ste nevyzretí a minimálne z tvojej reakcie je poznať, že zodpovednosť za svoje činy veľmi neberieš. Čo bude to dieťa vidieť? Dvoch "pubišov", čo na seba kričia a bijú sa? Na to dieťa pozeraj a hlavne choď do školy, aby malo časom zabezpečené to základné.

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 vravím, nevyzreté decko si urobilo decko. Nevieš si asi vážiť mierneho človeka po boku a on ťa má už plné zuby podľa všetkého.

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@ina2405 neviem čo vo vás evokuje, ze som "nevyzrete decko". Neviem o tom, že MUSITE reagovat na všetko svojim "vyspelím" názorom. Neviem ani podľa čoho to sudite. No prišla som si tu po radu lebo som zúfalá, no nakoniec ľutujem ja vas. Alebo možné len nerozumiete čo tu píšem. Od kedy sa dietati hovorí decko prosím vás? Keď vy máte DECKO tá si ho majte. Ja mám babatko. 😉

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 lebo zrelý človek nepotrebuje niekoho, kto ho skrotí a neospravedlňuje prchké reakcie tak ako ty. Viem, že si psychiatrický pacient, ale to nie je dôvod na takéto správanie. Koľko máš rokov, keď si nedokončila školu? Naozaj zrelé rozhodnutie, rodiť.

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 pardón, to decko bolo na teba. Tvoje bábätko by malo žiť v harmonickej domácnosti. Tak sa snažte.

tatiana252024
autor
21. aug 2024

Takže chcete povedať , že aj môj otec bol "nezrely" lebo potreboval skrotiť?! Mám 19 rokov. Nedokončila som strednú školu, ktorú budem dokončovat o pár mesiacov. Neviem síce koľko máte rokov vy, že si takto potrebujete vyvyšovať ego. Pokiaľ viem v minulosti bolo normálne, že ženy v 18-19 rokoch mali prve dieťa a boli už vydate. Nie som ako niektoré ženy v dnešnej dobe, že budem čakať do 50tky a potom som smutná lebo neviem otehotniet. Plánujete tu len urážať a ponižovať samu seba, žienka?

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 čím samu seba urážam? Ja som bola mladá mamina. Ale školu som si spravila. Neskôr aj vysokú, popri deťoch na materskej sa dá veľa. Tak ako aj v minulosti u mladých matiek bolo tiež zvykom buď mať ukončenú učňovku, alebo maturitu. Dokonči si školu, prestaňte sa navzájom mlátiť a robiť dieťaťu peklo zo života. To je celá rada. Držím palce, to myslím úprimne.

majlo1234
21. aug 2024

Nemozes predsa nikoho bit, ani dieta ani dospeleho, nikoho

petamich
21. aug 2024

Vies ono sa da na to pozerat z viacerych uhlov pohladu - ak by si bola pripravena mat dieta financne, mentalne a idealne este s vhodnym partnerom, tak by si dnes nemusela riesit taketo temy 😵‍💫 mojmu muzovi tiez treba niektore veci hovorit xkrat, lebo tiez ma svoje na pleciach (praca, starostlivost o cast veci v domacnosti, dieta), to mi ale nedava pravo ho fackat, aby sa spamatal, znie ti to normalne?

Takze ano super vec mat dieta skor ako v 50 ako pises, len ci je to obcas vhodne, ked clovek nie je pripraveny, je tiez asi dobre zvazit

sashka22
21. aug 2024

@tatiana252024 ach dievča zlaté, čo na to Tvoji rodičia? Asi vás tiež nepochvalili, že ste priviedli na svet dieťa, keď ešte ani školu si nedokončila. Viem, že všetko sa dá zvládnuť a prajem Ti, aby si tú školu dala. Preto Ťa nazývame nezrelou, lebo si sa pokúšala otehotnieť opakovane, nemali ste zabezpečené zázemie ( nie, to pri rodičoch zostať nie je zázemie, lebo tam budú vždy diktovať oni, nie ste vy 3ja ako rodina) a keby si sa aj cítila ako dospeláčka, predsa by bola tá škola prednejsia, pretože to bude presne to, čo Teba a dieťa uživí v budúcnosti, lebo partner pri tomto Tvojom správaní asi už veľa nevydrží. Fakt si prajem, aby si riešila tie terapie, nech sa znormalizujes. Nepochybujem ani na kúsok, že by si pre svoje dieťa urobila prvé a posledné. To, že ste mohli počkať,už nevrátis, už musíš len zachraňovať to čo zostalo.

jaskolka
21. aug 2024

@tatiana252024 ani jeden z vás nebol pripravený a zrelý mať dieťa. Prečo ste sa nechranili?
Psychické problémy, neplánovane tehotenstvo, rozchody, návraty, facky, strkance, on nespolahlivy, neviete spolu komunikovat, nemáte vlastne bývanie... Celé zle, to načo vám toto bolo treba? Tu nejde o tvoj vek a ze voľakedy rodili mladučke ženy a boli mladí otcovia Ale ide o to ze tie ženy boli vyzrete a pripravene stať sa matkou a muži boli pripravení stať sa zodpovednymi otcami rodiny.
U vás nie je absolútne nič z toho a doplatí na to (ako vždy) osoba najnevinnejsia-dieta

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@sashka22
@jaskolka som z normálne rodiny, finančne zabezpečenej. Nemusím vám síce nič vysvetľovať. Neviem prečo si myslíte, že mojim rodičom to nejako vadilo. Veľmi sú radi, oni dieťa mať nemohli, tak si ma adoptovali. Dcérka priniesla veľa šťastia do mojej rodiny. Pripravena som bola, nikdy by som nešla na potrat, keby to nieje nutné, keby ten plod nieje nejako postihnutý, čo bol aj môj prvý prípad. Škola , škola sa dá dokončiť, keďže mi veľa nechýba. Nemyslím si, ako vravíte , že ide o nevyzrelost. Z môjho okruhu blízkych by ma nikdy nikto nenazval nevyrelou, práveže naopak. Taktiež má obdivujú ako to zvládam, s mojou trpezlivosťou. To, že bývame pri rodičoch. Máme veľký dom a nežijú tu len rodičia, ale aj obidvaja starý rodičia, čo mi pomáhajú ako vládzu. Nechcela by som nejaké vlastne bývanie, pretože potrebujem mať niekoho nablízku stále. Myslím , že to nieje nič zle. Ohľadom tých financií, myslím , že na Tom sú aj oveľa horšie ako ja. Dieťa nepotrebuje peniažky, ale lásku. Taktiež si myslím,že Pán Boh vie, kedy má poslať do života ženy bábätko. Každopádne, ďakujem.

pralinka86
21. aug 2024

Preco neakceptujes jeho povahu? Proste to nie je akcny typ, co prejavuje lasku a emocie sposobom, aky by si mozno ty chcela... Ak by ste boli obidvaja akcni, tiez by t nebolo dobre. Obidvaja mate tazku povahu, navzajom si neveríte a mate nerealne očakávania od druheho.
Ak chce odist, nechaj ho ísť. Nemôžete sa vzajomne provokovať fackami a inymi fyzickymi stuchancami. Idete prikladom pre dieta. Bude si mysliet, ze to je normálne dat facku. Ako si asi zjavne aj ty myslis. Ale nie je!
Nech si to dieta nenesie do zivota traumy, ake si vy dvaja nesiete a ovplyvňujú vase životy a druhych. Drzim palce s liečbou aj vychovou dietata. Bude to tazke, ale lepšie pre nu.

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@pralinka86 som rada, že konečne normálna odpoveď. Máte pravdu. Ja som príliš akčná, on príliš bojazlivý. On si tiež nesie traumu z detstva, ale to je kúsok iné. Úprimne áno, myslím si, že je to normálne do istej hranici. Neviem prečo v dnešnej dobe sú ľudia (ženy) odcudzované za to, keď dajú facku mužovi, či dieťaťu po riti. Veď hádam, nefackam a nebijem každého kto mi príde pod ruku len tak pre nič za nič. Keď je na to adekvátny dôvod, už inak to neviete a dáte facku.. Chcem ju správne vychovať, to určite, ale zas nie tak, že mi bude v obchode robiť cirkus lebo niečo chce. Ja som tak tiež bola vychovaná, nebola som rozmaznavana ani podobne. Nepríde mi , že je niečo zle na Tom. Veď preboha, 99% deti čo som teda zažila je absolútne nevychovanych. Nemajú žiaden rešpekt , žiadnu úctu, autoritu. To nieje chyba dieťaťa, ale rodičov. Veľa rodičov by sa mali zamyslieť nad tým, či venuje viac času sebe alebo dieťaťu. Potom to teda tak vyzerá. Dám po riti dieťaťu a niekto zavolá hneď sociálku. To nieje v pohode podľa mňa teda, ale viem, že na to mám názor úplne iný ako každá jedna na koníku.

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 "Neviem prečo v dnešnej dobe sú ľudia (ženy) odcudzované za to, keď dajú facku mužovi, či dieťaťu po riti"
To fakt?

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@ina2405 no bohužiaľ, mám na to svoj názor. Napísala som, keď je na to adekvátny dôvod a nie len tak z ničoho nič. prečo nie akože? Veď to nieje že "prídem domov, dám si pivo, zbijem ženu a idem spať" 😂 neviem. Vam vaši rodičia hádam nikdy nedali po riti keď ste boli malé? Narodiť sa do tejto doby je jak za trest, pri takých vyzrelych ľuďoch. 🙂

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 dali mi po zadku, ale v živote sa nefackali. Ani nepoznám človeka v okolí, pre koho je toto normálny spôsob fungovania. Píšeš to s takou ľahkosťou, až hrôza. Chváliš sa tým, ako normálne fackuješ chlapa a budeš biť dieťa. Mne sa len potvrdzuje, čo som napísala.

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@ina2405 vy vôbec čítate s porozumením, keď máte teda tu vysokú školu? 😂 Určite nieje normálne na dennej báze to robiť ( fackat, biť...) Ale keď je na to adekvátny dovod! Preboha ma udivuje Jake ste múdre vsetky ženy. Skôr jak svojho chlapa by som bila ženy. To, že som tu pisala mi úplně potvrdilo to, preco viac vychádzam s mužmi. Ale tak budiš, som nevyzreta, bijem muža,dieťa, rodičov... Mám to všetko na haku no hrôza 😂 Ak máte deti, tak určite sú to tie deti, ktoré šikanujú ostatné, ale urcite ste dobre maminy, lebo im nedáte po zadku. Každopádne ďakujem teda za spríjemnenie dňa, my sme sa s mužom a rodinou aspoň na tejto celej komédii zasmiali.

pralinka86
21. aug 2024

@tatiana252024 nie, do manželstva nasilie nepatri.
Ste dospeli jedinci, ktori vedia kontrolovat svoje emocie, vedia pouzivat slova a mali by sa normálne porozpravat. Komunikácia je zaklad, tak ako aj neskor s dietatom. Muz sa ti predsa nehodil na zem a nejaci, ze chce lizatko. Boji sa ti nieco povedat, to tiez nieco znaci. Ci už z tvojej alebo jeho strany. Nikto nie sme dokonali a robime chyby, ale toto nema svetlu budúcnosť. Ani ked to je raz za pol roka

Uvedomujes si to spojenie, on ma traumu z detstva, kde ho mama tyrala a teraz ma zenu, ktora ho facka. A mozno, ze on to inak prežíva, ale ty to nevies, nevieme ani my. Aj psychicka nepohoda nie je dobra. Nemusi to byť len fyzicke

sashka22
21. aug 2024

@tatiana252024 ja som tiež nie biologická svojich rodičov ale keď chcem dieťa, tak ho chcem porodiť mne a mužovi a nie rodičom a starým rodičom 🥵 kde na to chodíš, dievča. Aspoň si priznala, že si nesamostatná, lebo Ty potrebuješ okolo seba pomocníkov. Možno by Tvoj chlap aj robil ale čo má z toho? 'Doma' ženskú čo si myslí, že má právo ho fackať ako sa jej zachce lebo to videla u svojich rodičov,tak tak musí mať aj ona, chlap sa musí okrem Teba prispôsobovať ešte aj Tvojim rodičom a starým rodičom....hmmm, kedy by vôbec stíhal byť taký otec o akom snivas? Som si istá, že aj do dieťaťa si ho dotlacila Ty lebo až z Teba srší, že si manipulátorka. Keď nie je po Tvojom, tak sa musí celý svet zrútiť. Tí ľudia čo Ťa akože obdivujú Ťa predtým hlavne ľutovali, že si hneď otehotnela bez školy ale to sa dozvies asi až časom.

luccija
21. aug 2024

Ešte sa liečis u psychiatra?keď potrebuješ mať stále niekoho nablízku ešte nie si vyzretá, ale to je jedno aspoň máš oporu a spolu celá rodina dieťa vychovate.Muza neskrotis ani nezmenis ja by som sa rozviedla.Mozes mať nervy aké chcete chlap sa nefacka a on nemá čo teba drgat.Ked raz začnu slovne a fyzické útoky je to začiatok konca.
Ty si nervózna z neho on z teba.On ti klamal ty si ho vyfackala ty po potrate on ťa drgne, že spadnes niektoré ženy majú tie hranice posunuté, ale toto nie je normálne.Chces, aby v takom prostredí mala vyrastala?pošli ho preč lepšie ti bude samej