Ako zvládnuť prácu a dve deti?

anny1234
28. sep 2024

Ahojte som zúfalá, mám dve deti 3 a 5 chodia do škôlky bola som ešte na úrade práce polroka lebo som si nevedela nájsť prácu s pracovnou dobou do 16:00. nemám starkú ani nikoho kto by ich poobede postrážil. Dostala som ponuku práce najskôr som sa veľmi potešila. ja naozaj chcem ísť veľmi pracovať len práca by bola doobeda od 5tej do 13tej a poobedna aj do 22:00. Ako nájsť prácu len na jednu smenu ? Dá sa to vôbec ? Skúšam už aj práce z domu ale zatiaľ sa mi nikto neozval. Mám prax v administratíve, VS, predtým som robila vedúcu predajne, teraz to veľmi nepripadá do úvahy.

stanulienkat
28. sep 2024

Manzelovi sa neda rozvozit deti?

koniarova
28. sep 2024

Veď to máš ideálne. V kombinácii s manželom nevidím problém.

cukroska
28. sep 2024

@anny1234 Podľa všetkého píšeš akoby si bola úplne,úplne sama na deti. Tak uz jedine zapojiť niekoho z rodiny, alebo nejakú známu na opatrovanie. Alebo len skúšať Ake takých prác je žalostne málo. Pretože musíš rátať s tým,že deti v tom veku sú veľmi často choré a to potom bude mať problém nie len ty, ale hlavne zamestnávateľ. Pravda je taká,že v skúšobnej dobe také niečo ako OČR ,PN Péčko sa nepáči žiadnemu zamestnávateľovi a je veľká šanca,že nepredĺžia zmluvu. To je žiaľ realita vo väčšine zamestnaní.

prasiatko30
28. sep 2024

Pokial si vydata tak treba zapriahnut do starostlivosti o deti aj otca, pokial si sama tak bud budes dalej hladat jednosmennu pracu alebo si najdes nejaku studentku, ktora by ti pomahala

zuzanockamt
28. sep 2024

@anny1234 Ak máš VŠ a si rozumná a šikovná, tak skús pg asistenta. Ale budeš si musieť dorobiť DPŠ.

lujza123
28. sep 2024

Možno nejaký IT kurz a ist tymto smerom? Dá sa to často aj ako homeoffice.
Administratívne pozície bývajú tiez v takých prívetivých hodinách 8-17 , len tam nic nezarobíš. Ale ako VS vzdelaná so skúsenosťami vedúcej prevádzky sa môžeš skúsiť zamerať na malé firmy, prevádzky.
Pripadne niečo úplne flexibilne ako realitná maklerka (a nájsť si nejakú stabilnú opatrovateľku co ti v prípade potreby postráži deti poobede)
Co otec deti ? Chodia k nemu aspoň na víkend? Vtedy aspoň nejakú brigádu
Ono je to tazke sa po toľkých rokoch doma opäť zaradiť do pracovného procesu, najhoršie je ked tam v životopise svieti materská dovolenka, matka samozivitelku zamestnať nikto nechce. A hlavne s dvomi detmi si nemozes dovoliť robit za minimalku, neuživis ich.
Niekedy je jednoduchšia cesta nájsť opatrovateľku a pracu kde naozaj zarobíš ako brat hocičo za minimum len koli pracovnej dobe

jaass
28. sep 2024

@koniarova neviem či je praca do 22.00 vhodná pre ženu, ktorá ma 3 a 5 ročne deti 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ autorka, hľadala by som ďalej prácu na jednu zmenu.

koniarova
28. sep 2024

@jaass a muža nemá? Prečo by sa nemohli prestriedať? Ale možno nemá. Potom beriem späť.

zuzanockamt
28. sep 2024

@koniarova Ani pri prítomnosti muža v domácnosti to nie vždy je možné. Sú rôzne práce - nepravidelná prac.doba a nepretržitá prevádzka. Nie každá má muža s pracovnou dobou 7-15 po-pi.

jaass
28. sep 2024

@koniarova to fakt ti mám vysvetľovať? Logicky preto, že 3 a 5 ročne deti sú ešte ozaj malé nato aby boli bez mamy 🤦‍♀️🤷‍♀️ ale samozrejme každá sme iná. Niektorá obetava, niektorá sa vykašle na deti a ide si 💪 je to o nastavení, takze tak 🤭 mne by nedalo aby som “nechala” tak malé deti 💪

koniarova
28. sep 2024

@zuzanockamt tak bude sedieť radšej doma na riti. Koľké ženy tak robia a z mužmi to zvládajú. Ale jasné, nevyskúšať a lamentovať je ľahšie. Ale možno muža nemá.,🤷 nepíše

zuzanockamt
28. sep 2024

@koniarova Nemusí sedieť doma.

koniarova
28. sep 2024

@jaass áno. Tie ktoré pracujú na zmeny kašlú na deti. 👍

koniarova
28. sep 2024

@zuzanockamt tak jej poraď. Ale má to význam,až keď napíše viac k situácii.

zuzanockamt
28. sep 2024

@koniarova Už som jej poradila vyššie v príspevku.

koniarova
28. sep 2024

@zuzanockamt aha, už vidím. Prepáč.

anny1234
autor
28. sep 2024

@stanulienkat žijem sama

anny1234
autor
28. sep 2024

@stanulienkat manžel je často prec, niekedy aj rok. Viac nieje ako je

anny1234
autor
28. sep 2024

@koniarova manžela mám ale často je preč ,niekedy aj na rok . Viac menej som sama

mamina7070
28. sep 2024

@anny1234 tak ak je manzel
dlhodobo prec nech plati opatrovatelku alebo nech ti posiela tolko penazi aby si nemusela pracovat

candii
28. sep 2024

Fuuu, to si neviem predstaviť byť bez pomoci muža úplne sama. My sa s mužom musíme striedať pri deťoch inak sa nedá. On pracuje na 3 smeny a ja na dve. Dobre sa to dá vykryť bez OCR ak keď sú chorý .. a to sú chorý stále minimálne raz za dva mesiace to je ten lepší prípad. V zimnom období aj raz za mesiac. Keby som mala byť na ne sama tak som viac na OCR ako v robote. Držím ti palce, veľmi ✊

katulienkax
28. sep 2024

@anny1234 to ma co za pracu ze rok je prec, ved to vlastne musi tak veela zarabat ze ti zaplati opatrovatelku

anny1234
autor
28. sep 2024

@jaass viem, že taká práca nieje vhodná. Ale uvažujem o nej lebo z niečoho musíme žiť. Zachvilku mi.konci úrad práce . Manžel je často prec teraz na mesiac ,potom v januári odchádza na rok preč. Skoro vôbec nieje doma. Som vlastne sama už sa ani naňho nespolieham. Potrebovala by som dáku prácu do 16:00 ..ako to stíhajú maminky čo nemajú chlapov ani starke , dá sa to vôbec ?

zuzanockamt
28. sep 2024

@anny1234 Dá sa to, už som ti napísala jednu z možností.

jaass
28. sep 2024

@anny1234 preto odporúčam prácu do 16tej. A keď muž ide prec, tak deti samé byt predsa nemôžu.

mamina7070
28. sep 2024

@anny1234 a manzel ti nedava peniaze ? o vyzivne mozes poziadat aj pocas trvania manzelstva

anny1234
autor
28. sep 2024

@lujza123 toto práve teraz riešim či ich dať opatrovateľke a zobrať prácu na smeny, len sa mi do toho veľmi nechce ..alebo ešte hľadať niečo na home office ,poslala som si veľa životopisov ,ale tam kde nemám až takú prax je to veľmi ťažko. Zatiaľ sa nikto neozval. Už som rozmýšľala nad kurzom. Niečo piecť alebo nechty ,kozmetika ....ale obdivujem všetkých čo to vedia ...ja nemám až takú trpezlivosť

andreakotesova
28. sep 2024

@anny1234 ak chodí manžel na tak dlho preč, kvôli práci, tak musí mať aj veľký príjem a v pohode vas uživí, nie?

anny1234
autor
28. sep 2024

@zuzanockamt áno videla som, ďakujem. Viem o tejto moznosti

betulinka1
28. sep 2024

@anny1234 Skus kludne aj tu vedúcu predajne niekde, ked mas prax. Rozposli si zivotopisy aj kde nemaju zverejnene miesta. Lebo skor najdes opatrovatelku na vybratie deti zo skolky, skoly a dve hodiny postrazenie ako na strazenie do 22 hod.. plus bude to lacnejsie. Na smeny potom budes mat aj tazke s učením do skoly a aj pre teba to bude tazke.
Alebo pozri štátnu spravu alebo verejnú spravu.